ΣΙΝΕ

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

"Μπλακ-άουτ" στα αεροδρόμια όλης της χώρας



Αποκαταστάθηκε η βλάβη.










Αναστάτωση και ταλαιπωρία σε πολλούς ταξιδιώτες που θα "πετούσαν" σήμερα από τα αεροδρόμια της χώρας μας, προκάλεσε σοβαρό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στα ηλεκτρονικά συστήματα όλων των πύργων ελέγχων, που συνδέονται με το κεντρικό σύστημα της Αθήνας.


Το πρόβλημα παρουσιάστηκε γύρω στις 8 το πρωί με αποτέλεσμα να σταματήσουν όλες οι απογειώσεις. Τα αεροσκάφη που βρίσκονταν στον αέρα και έπρεπε να προσγειωθούν, προσέγγιζαν τα αεροδρόμια με βοηθητικά συστήματα.

Από τη βλάβη ωστόσο δεν επηρεάστηκαν οι πτήσεις των αεροσκαφών που διέρχονταν από τον ελληνικό εναέριο χώρο.
Από το πρωί δεκάδες αεροσκάφη παρέμειναν καθηλωμένα στους αεροδιάδρομους και οι υπερπτήσεις μειώθηκαν στις μισές.

Τεχνικοί της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας εντόπισαν και αποκατέστησαν τη βλάβη λίγες ώρες αργότερα, ενώ σταδιακά αποκαθιστάτε και η ομαλή ροή των απογειώσεων από όλα τα ελληνικά αεροδρόμια.

Ήδη, από τις 10:30 το πρωί άρχισαν να γίνονται οι πρώτες, μετά τη διακοπή, απογειώσεις, από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, ενώ λίγο μετά τις 11 η κατάσταση ήταν σαφώς καλύτερη και τείνει προς πλήρη εξομάλυνση.

Εκτιμάται ότι πριν από το μεσημέρι η βλάβη θα έχει διορθωθεί και θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η ομαλή κίνηση των αεροσκαφών σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: