ΣΙΝΕ

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο… διαφορετικό

Πολλούς λόγους μπορεί να βρει κάποιος για να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, αλλά για κάποιους ανθρώπους αποτελεί ακόμη και λόγο ύπαρξης. Χωρίς σπίτι, ζώντας καθημερινά στην πλήρη αβεβαιότητα, ξέρουν ότι το μόνο σίγουρο είναι το γκολ που θα βάλουν και η ευχαρίστηση που θα βρουν εντός γηπέδου. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αστέγων βρίσκεται φέτος στον 8ο χρόνο του και το 2011 ο Αρσέν Βενγκέρ θα έχει την τιμή να βρίσκεται στην προεδρία του.

Το όνειρο του Μπεμπέ που αγωνίστηκε στην εν λόγω διοργάνωση παλιότερα και βρέθηκε ξαφνικά να περνάει πριν λίγες μέρες τις πόρτες στο «Θέατρο των Ονείρων», θέλουν να πραγματοποιήσουν και πολλά ακόμα παιδιά. Φέτος η διοργάνωση γίνεται στο Ρίο από τις 19 ως τις 26 Σεπτεμβρίου, ενώ του χρόνου θα λάβει χώρα στο Παρίσι, υπό την προεδρία του Αλσατού τεχνικού.

Στο περιθώριο της εν λόγω ανακοίνωσης ο προπονητής της Άρσεναλ εξήγησε τη σημασία της διοργάνωσης: «Το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων του 2011 στο Παρίσι, φέρνει κοντά διάφορες εθνικές ομάδες αστέγων ποδοσφαιριστών που οργανώνονται από φιλανθρωπικά σωματεία.

Για ένα άτομο που βρίσκεται σε ανάλογη θέση είναι σημαντικό να του δώσουμε σκοπό στη ζωή του. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρει ότι ξυπνώντας έχει να κάνει προπόνηση. Ότι μετά το μπάνιο του και το γεύμα του θα έχει το επόμενο πρωί και πάλι μία προπόνηση. Του δίνουμε κάτι να περιμένει. Οργανώνει και πάλι τη ζωή του. Αν αυτά τα παιδιά χάσουν το στόχο και την οργάνωση στη ζωή τους, τότε έχουν μεγάλο πρόβλημα. Δεν μπορούν να βρουν δουλειά και γνωρίζουν την απόρριψη συχνά».

Στο πλευρό του θα έχει και άλλους πρεσβευτές από το χώρο του ποδοσφαίρου όπως ο Ερίκ Καντονά, ο Εμανουέλ Πετί, ο Λιλιάν Τιράμ, ο Ρίο Φέρντιναντ και ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, αλλά κυρίως 30.000 άστεγους ποδοσφαιριστές που θα αναζητήσουν μία τύχη διαφορετική, ή απλά…φυσιολογική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: