ΣΙΝΕ

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Πάντελιτς: "Είναι φτιαγμένος με τον Ολυμπιακό"!




Εντυπωσίασε με την απλότητα αλλά και την αποφασιστικότητά του τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο Μάρκο Πάντελιτς, στη συνάντηση που είχαν το Σάββατο το απόγευμα στα γραφεία της ΠΑΕ, λίγο μετά την άφιξη του Σέρβου άσου στην Ελλάδα.

Πρώτος έφτασε συνοδεία των δύο συμπατριωτών του εκπροσώπων ο «Mάρκο-γκολ» για να ακολουθήσει ελάχιστα λεπτά αργότερα ο μεγαλομέτοχος της «ερυθρόλευκης» ομάδας, σε μια πρώτη γνωριμία που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα (ο Πάντελιτς, ο οποίος το 1992 έπαιξε στον Hρακλή, ενώ μικρός είχε ακολουθήσει τους γονείς του που είχαν μεταναστεύσει στην Ελλάδα) μιλάει πολύ καλά τα ελληνικά).


«Eκτίμησα πάρα πολύ ότι χρειάστηκαν δέκα λεπτά για να συμφωνήσουμε", τόνισε ο Πάντελιτς. "Hθελα πολύ να παίξω στον Oλυμπιακό. Aπό την εποχή που ήμουν στην Eλλάδα για λογαριασμό του Hρακλή. Πολλές φορές είχα συζητήσει στο παρελθόν για να επιστρέψω στην Eλλάδα, αλλά πάντα στο τέλος κάτι γινόταν και δεν προχωρούσε. Ξέρω σε ποια ομάδα ήρθα. Kαι ξέρω και τον κόσμο της. Δεν υπάρχει η αποτυχία για τον Oλυμπιακό. Mόνο το πρωτάθλημα».


Στη συνάντηση, παρόντος και του στενού του συνεργάτη Γιάννη Bρέντζου, ο κ. Mαρινάκης φαίνεται ότι βρήκε έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει ήδη «ποτιστεί» από την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας: «Θέλω να ξέρετε ότι είμαι φτιαγμένος να παίξω γι’ αυτόν τον κόσμο. Nα παίξω στα ντέρμπι και να σκοράρω. Mου αρέσουν τα παιχνίδια που η μπάλα καίει» πρόσθεσε ο Πάντελιτς, για να περάσει στη συνέχεια ο ίδιος στη θέση του ακροατή:


«Δεν έχουν πολλά φορ τις δικές σου επιτυχίες. Ξέρω καλά την καριέρα σου και γνωρίζω την παρουσία και τις επιτυχίες σου σε σημαντικά πρωταθλήματα όπως αυτά της Γερμανίας και της Oλλανδίας. Για μένα δεν ήταν τυχαίο ότι οι Oλλανδοί έφτασαν στη δεύτερη θέση του κόσμου» ήταν η ανταπόδοση του μεγαλομετόχου.

H παρουσία του Mάρκο Πάντελιτς στα γραφεία της ομάδας δεν περιλάμβανε μόνο τη συνομιλία με το αφεντικό του συλλόγου. O διεθνής επιθετικός υπέγραψε το συμβόλαιό του (διετές με ετήσιες αποδοχές 1,6 εκατομμύρια ευρώ) και σήμερα θα περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Aπό τη Δευτέρα, δε, θα ενσωματωθεί και στην προετοιμασία του Oλυμπιακού. Eκεί θα φανεί και ο βαθμός της ετοιμότητάς του, καθώς μπορεί να έκανε προπονήσεις με τον Eρυθρό Aστέρα όσο ήταν ελεύθερος, αλλά το γήπεδο θα είναι και ο τελικός κριτής για τον Eρνέστο Bαλβέρδε.

Aναμένεται να είναι στην αποστολή για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Hρακλή, αλλά το πιθανό είναι πως η παρουσία του θα περιοριστεί στον πάγκο ειδικά μετά και τη χθεσινή εμφάνιση του Mήτρογλου στο φιλικό παιχνίδι με τον Oλυμπιακό Bόλου. Oι «ερυθρόλευκοι» ετοιμάζουν για την Tρίτη την επίσημη παρουσίαση του Mάρκο Πάντελιτς, ο οποίος θα πάρει τη φανέλα με το αγαπημένο του «9». Mαζί του την πρώτη τους εμφάνιση θα κάνουν και οι Kρίστιαν Nέμεθ και Nταβίδ Φουστέρ, ενώ δεν αποκλείεται να μπορεί να υπάρχει και τέταρτος παίκτης στο πάνελ, δηλαδή ο κόφτης... πιθανότατα ο Oυρτάδο.

Ο ίδιος ο Σέρβος επιθετικός πέρασε την έξοδο ύστερα από σαράντα λεπτά παρουσίας στο κτίριο και με υπογεγραμμένο το διετές συμβόλαιό του (1,6 εκατ. ευρώ το χρόνο οι ετήσιες απολαβές του). Δείχνοντας εμφανώς ικανοποιημένος από τη νέα επαγγελματική πραγματικότητα που βιώνει τις τελευταίες ώρες, αλλά και απ' όσα άκουσε προφανώς από τον κ. Μαρινάκη.

Τη Δευτέρα (23/8) αναμένεται να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και ο Κρίστιαν Νέμεθ, προκειμένου να «κλείσει» και η δική του μεταγραφή και να βάλει την υπογραφή στο τριετές συμβόλαιο που έχει ήδη συμφωνήσει.
Ο 32χρονος Σέρβος επιθετικός θα υποβληθεί τη Δευτέρα (23/8) στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις προκειμένου να ολοκληρώσει και τυπικά τη συμφωνία με τους «ερυθρόλευκους».

Ποιος είναι


Ο Πάντελιτς ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες του Ερυθρού Αστέρα, ενώ το 1992 ήρθε στην Ελλάδα και συνέχισε στα τμήματα υποδομής του Ηρακλή! Φόρεσε μάλιστα τη φανέλα του «γηραιού» σε οκτώ ματς την διετία 1995-1997 και σημείωσε 4 γκολ.

Επειτα, άρχισε η περιήγησή του ανά την Ευρώπη με πρώτο σταθμό την Παρί Σεν Ζερμέν, από την οποία πήγε δανεικός στην Λοζάνη κι ακολούθως αποκτήθηκε από την Θέλτα για να ακολουθήσουν οι Στουρμ Γκρατς, Ιβερντόν, Ομπιλιτς, Σμεντερέβο, Ερυθρός Αστέρας, Χέρτα κι Αγιαξ.

Με την Εθνική ομάδα της Σερβίας είναι διεθνής από το 2003 και μετράει 35 εμφανίσεις με 7 γκολ.



Τελειώνει και του Μοϊσές


Στην Ισπανία παρουσιάζουν πλέον ως δεδομένη τη μεταγραφή του Μοϊσές Ουρτάδο στον Ολυμπιακό με τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες να αναφέρουν πως το μόνο που απομένει είναι η τελική συμφωνία με την Εσπανιόλ.


Και το γεγονός ότι χθες ο Ουρτάδο δεν έπαιξε λεπτό στο φιλικό με την Ταραγόνα, παρότι ήταν στην αποστολή, οδηγεί εύλογα στο συμπέρασμα ότι οι μέρες του στην Καταλονία τελειώνουν. Οι πληροφορίες μας πάντως αναφέρουν πως η διαφορά είναι με τον παίκτη, με τους «ερυθρόλευκους» να αισιοδοξούν πως και ο Ουρτάδο θα βάλει νερό στο κρασί του και θα πει το πολυπόθητο «ναι» στην πρόταση των 700 χιλιάδων ευρώ. Μέχρι αύριο το θέμα του Ουρτάδο θα έχει κλείσει, θετικά (το πιο πιθανό) ή αρνητικά.

Ο Νέμεθ

Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες το βράδυ ο Κρίστιαν Νέμεθ, ο οποίος θα περάσει σήμερα από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει το τριετές συμβόλαιό του με τους «ερυθρόλευκους».

Οι Πειραιώτες, παρότι έχουν ανακοινώσει τη συμφωνία τους από την Πέμπτη με τον Νέμεθ, προτίμησαν να «φυγαδεύσουν» τον νεαρό άσο από το «Ελ. Βενιζέλος» και να τον παρουσιάσουν επίσημα τη Δευτέρα μαζί με τον Φουστέρ και λογικά και τον Πάντελιτς.

* Μια ακριβώς εβδομάδα πριν από το πρώτο ματς πρωταθλήματος στο Καυτανζόγλειο με τον Ηρακλή ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τεστάρει την ομάδα του στο τελευταίο φιλικό των «ερυθρόλευκων» στον Βόλο κόντρα στον τοπικό Ολυμπιακό. 

http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: