ΣΙΝΕ

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

«Λύγισε» μετά από τρεις παρατάσεις η Ελλάδα

Εκτός τελικού του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων έμεινε η εθνική Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε στον ημιτελικό από την Κροατία με σκορ.
 Εκτός τελικού του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων έμεινε η εθνική Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε στον ημιτελικό από την Κροατία με σκορ 33-30 (κανονικός αγώνας 23-23), σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε μετά από τρεις παρατάσεις. Κόντρα στις ΗΠΑ στο μικρό τελικό, Σερβία-Κροατία θα διεκδικήσουν το χρυσό. Χάλκινο στο τζούντο διεκδικεί ο Ντανατσίδης.

«Έσπασαν» καρδιές στο «Scape Youth Space» στη Σιγκαπούρη. Οι παίκτες του Γιώργου Λιμνιάτη μπήκαν δυνατά, προηγήθηκαν 7-0 και έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με 12-5. Στη συνέχεια όμως, δεν βρέθηκε κανένα αντίδοτο για τον Μαρκο Ράμλιακ, ο οποίος έκανε ένα εξαιρετικό ματς, τελειώνοντας με 24 πόντους και 11 ριμπάουντ. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 23-23. Ακολούθησε παράταση, που ούτε και αυτή στάθηκε αρκετή για να αναδειχθεί νικητής. Νέα ισοπαλία, 26-26 και νέα παράταση, με Ελλάδα και Κροατία να πηγαίνουν πόντο-πόντο.

Μετά το τέλος της δεύτερης παράτασης (30-30) οδηγηθήκαμε εκ νέου σε έξτρα χρόνο, όπου οι Κροάτες έφτασαν στη νίκη με σκορ 33-30 και πήραν το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Σερβία. Οι «πλάβι» επικράτησαν των ΗΠΑ 34-29, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση, ενδεικτικό των μικρών διαφορών μεταξύ των ομάδων.

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Λιμνιάτης): Τσιλούλης 14, Βλάχος 8, Παναγιωταράς 7, Τσελεντάκης 1.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Πάβιτς): Ράμλιακ 24, Μπούοβατς 7, Κρστάνοβιτς 2, Γκρούμπισιτς.

Χάλκινο στο τζούντο διεκδικεί ο Ντανατσίδης

Την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα χάλκινο μετάλλιο θα έχει ο Αλέξης Ντανατσίδης. Ο Έλληνας τζουντόκα ξεκίνησε εντυπωσιακά τους αγώνες του στην κατηγορία των -81 κιλών στο τουρνουά τζούντο των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, επικρατώντας εύκολα του Λιμ από τη Σιγκαπούρη. Στο δεύτερό γύρο απέκλεισε τον Τούρκο Μπατουχάν, αλλά στη συνέχεια ο Κορεάτης Λι τον νίκησε, φράζοντάς του το δρόμο για τον τελικό. Ο 17χρονος αθλητής αντιμετωπίζει τον Σάκατς από την Ουγγαρία και με νίκη κατακτά το χάλκινο μετάλλιο.

Ενδέκατος ο Σενικίδης

Την τρίτη θέση του μικρού τελικού της σφαιροβολίας κατέλαβε ο Δημήτρης Σενικίδης. Ο νεαρός αθλητής στην τέταρτη και τελευταία προσπάθειά του, έριξε 18.50 μέτρα και κατετάγη ενδέκατος συνολικά.
33-30 (κανονικός αγώνας 23-23), σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε μετά από τρεις παρατάσεις. Κόντρα στις ΗΠΑ στο μικρό τελικό, Σερβία-Κροατία θα διεκδικήσουν το χρυσό. Χάλκινο στο τζούντο διεκδικεί ο Ντανατσίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: