ΣΙΝΕ

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Τραγωδία δίχως τέλος στο Πακιστάν


Σοκ προκαλούν οι αριθμοί της τραγωδίας στο Πακιστάν, αν και φαίνεται ότι προς το παρόν δεν είναι ικανοί για να κινητοποιήσουν παραπάνω τη διεθνή κοινότητα. Μπορεί 14 εκατομμύρια άνθρωποι να έχουν πληγεί, μπορεί 4 εκατομμύρια να είναι άστεγοι και 3,5 εκατομμύρια παιδιά να βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο, ωστόσο η βοήθεια είναι πολύ μικρή σε σχέση με άλλες διεθνείς καταστροφές μικρότερης μάλιστα έκτασης.

Αυτό άλλωστε έχει κάνει τον διεθνή Τύπο να μιλάει για επιλεκτική ευαισθησία και να καταγγέλλει ότι η διεθνής κοινότητα έχει γυρίσει την πλάτη της στο δράμα που ζουν οι Πακιστανοί εξαιτίας των καταστροφικών πλημμύρων στη χώρα.

Στο στόχαστρο της κριτικής έχουν βρεθεί και οι ΗΠΑ, με αποτέλεσμα η υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον να ανακοινώσει τελικά ότι θα σταλεί επιπλέον αμερικανική βοήθεια προς το Πακιστάν.

Οι ΗΠΑ έχουν προσφέρει μέχρι στιγμής 90 εκατομμύρια δολάρια στο Πακιστάν ανθρωπιστική βοήθεια για τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα των βροχών και κατολισθήσεων λόγω των πλημμυρών. Παράλληλα έχουν σταλεί ελικόπτερα για την μεταφορά τροφίμων αλλά και για την μετακίνηση ασθενών και αστέγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: