ΣΙΝΕ

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Πιο κάτω και από την Αργεντινή η Ελλάδα

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Χειρότεροι και από την άλλοτε παραπαίουσα οικονομία της Αργεντινής φαίνεται πως γίναμε. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός πως οι αγορές θεωρούν ασφαλέστερο το χρέος της Αργεντινής έναντι του ελληνικού, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, που τονίζει ότι η οικονομία της Λατινικής Αμερικής αναπτύσσεται πλέον με τους ταχύτερους ρυθμούς από το 1992.

Εντός της εβδομάδας τα κρατικά CDS της Αργεντινής έχουν υποχωρήσει κατά 15 μονάδες βάσης, στις 817 μ.β., ενώ τα αντίστοιχα ελληνικά έχουν ενισχυθεί κατά 24 μ.β. και βρίσκονται πλέον 27 μονάδες βάσης υψηλότερα από της Αργεντινής, όπως σημειώνεται.


Η Morgan Stanley εκτιμά σε 9,7% το ρυθμό ανάπτυξης της Αργεντινής φέτος, ενώ η Wells Fargo υπογραμμίζει τη σημαντική ώθηση στα φορολογικά έσοδα της χώρας λόγω της ανόδου των τιμών των εμπορευμάτων, σε μία περίοδο που η ελληνική οικονομία εκτιμάται ότι θα συρρικνωθεί με ρυθμό έως και 4%.


«Πρόκειται σίγουρα για μια πιο μακροπρόθεσμη τάση», σχολιάζει στο Bloomberg ο Aryam Vazquez, οικονομολόγος της Wells Fargo. «Οι δανειακές ανάγκες της Αργεντινής δεν αποτελούν πια πηγή ανησυχίας, κάτι που ξεκάθαρα δεν ισχύει για την Ελλάδα», αναφέρει μεταξύ άλλων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: