ΣΙΝΕ

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Πλαστά ευρώ σε Κομοτηνή και Αγρίνιο

Στα ίχνη κυκλώματος παραχαρακτών που πλημμυρίζει τις ελληνικές αγορές με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ., μετά τις συλλήψεις διακινητών στην Κομοτηνή και το Αγρίνιο. Η «πηγή» των πλαστών ευρώ φαίνεται... πως εντοπίζεται στην Βουλγαρία.
Τις τελευταίες ημέρες, στην αγορά της Κομοτηνής είχαν παρατηρηθεί αλλεπάλληλα κρούσματα διακίνησης «πέτσινων» χαρτονομισμάτων και οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος Ασφαλείας είχαν αρχίσει εκτενείς έρευνες. Έτσι, έπεσε στα χέρια τους δύο Έλληνες, μία 47χρονη που είχε στην κατοχή της δέκα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ αμφίβολης γνησιότητας.

Η γυναίκα αποκάλυψε πως είχε παραλάβει τα χαρτονομίσματα ως αμοιβή για την εργασία της από έναν 56χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε στο σπίτι του και συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκαν πέντε αυτοσχέδιες δεσμίδες οι οποίες περιείχαν συνολικά 175 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ τα οποία αποδείχθηκαν πλαστά. Ο 56χρονος παραδέχθηκε ότι τα είχε αγοράσει στο ένα τρίτο της ονομαστικής τους αξίας από έναν άγνωστό του Βούλγαρο ο οποίος αναζητείται.

* Στο Αγρίνιο, άνδρες του τοπικού τμήματος Ασφάλειας εντόπισαν τρεις άνδρες οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και έκαναν αγορές με αυτά. Στη συνέχεια μετέβησαν σε καφετέρια στη Νεάπολη και όταν ένας από αυτούς αντιλήφθηκε την παρουσία αστυνομικών πήγε στην τουαλέτα του καταστήματος και πέταξε στο καλάθι απορριμμάτων έξη πλαστά χαρτονομίσματα. Τα επτά πλαστά χαρτονομίσματα εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη, ενώ οι αστυνομικοί διενεργούν προανάκριση για να εξακριβώσουν πότε, πού και από ποιον τα προμηθεύτηκαν οι δράστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: