ΣΙΝΕ

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Όπου φύγει φύγει οι τυχεροί του Αυγούστου



Έστω και για λίγες μέρες εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα όσοι παίρνουν τώρα την πολυπόθητη άδεια. Από το πρωί ξεκίνησε το δεύτερο κύμα «φυγής» με την κίνηση να αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ώρες. Ήδη, πολυκοσμία παρατηρείται στο λιμάνι του Πειραιά, τους σταθμούς των ΚΤΕΛ, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τον ΟΣΕ, ενώ ομαλά διεξάγεται η κίνηση στις εθνικές οδούς.

Αν και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο η κίνηση ήταν μειωμένη λόγω και των προβλημάτων με τα καύσιμα από την απεργία των φορτηγατζήδων, αυτό το τριήμενο η κατάσταση αναμένεται να αλλάξει. Και στις δύο εθνικές οδούς παρατηρείται αυξημένη κίνηση, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα.

«Πλημμυρισμένο» από κόσμο είναι το λιμάνι του Πειραιά, απ’ όπου αναχωρούν 36.000 επιβάτες με 33 προγραμματισμένα δρομολόγια. Από Ραφήνα θα αναχωρήσουν σήμερα 18 δρομολόγια.

Αρκετοί είναι και οι αδειούχοι που επιλέγουν τα υπεραστικά λεωφορεία και τα τρένα. Στα ΚΤΕΛ η πληρότητα αγγίζει το 100%, ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν εισιτήρια αφού υπάρχουν έκτακτα δρομολόγια. Μόνο από τον Κηφισό θα αναχωρήσουν εκτάκτως 130 λεωφορεία.

Μειωμένη σε σχέση με πέρυσι αλλά... μπόλικη είναι και η κίνηση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Για σήμερα θα αναχωρήσουν 546 τακτικές πτήσεις και έξι τσάρτερ, για το Σάββατο 497 τακτικές και 28 τσάρτερ, για την Κυριακή 528 τακτικές και 8 τσάρτερ και τη Δευτέρα 532 τακτικές και 32 τσάρτερ.

Δημοφιλέστεροι προορισμοί εσωτερικού είναι το Ηράκλειο, η Θεσσαλονίκη, η Σαντορίνη, η Ρόδος και η Χίος, ενώ από εξωτερικό οι αδειούχοι «ψηφίζουν» Παρίσι, Λάρνακα, Λονδίνο, Ρώμη και Κωνσταντινούπολη.

Ο καιρός θα είναι σύμμαχος των ταξιδιωτών, αν και η ζέστη σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα υγρασίας κάνουν την κατάσταση αφόρητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: