ΣΙΝΕ

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Το Facebook ανακοίνωσε την εφαρμογή "Check-in"


Το Facebook ανακοίνωσε χθες το καινούριο της προϊόν "Places" το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται από οποιαδήποτε φορητή συσκευή, να επιτρέπουν σε φίλους ή στο ευρύ κοινό την εμφάνιση της τοποθεσίας τους και να μοιράζονται ανακαλύψεις "καινούριων" τοποθεσιών.

Το πρόγραμμα λειτουργεί μέσω είτε μίας εφαρμογής κινητής συσκευής, είτε από 'browser'. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του development Michael Eyal Sharon, ο στόχος δεν είναι να δημοσιοποιήσει ο χρήστης την τοποθεσία του στον οποιονδήποτε. Ο αντιπρόεδρος Chris Cox δήλωσε επί σκηνής κατά τη διάρκεια της παρουσίασης πως η καινούρια εφαρμογή θα μπορέσει να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά και να τους δώσει τη δυνατότητα να μπορέσουν να μοιραστούν πληροφορίες και προσωπικές εμπειρίες για τα ενδιαφέροντα σημεία που έχουν επισκεφτεί, με άλλους χρήστες του Facebook.


Όπως και για τις περισσότερες πληροφορίες που μοιράζονται στο Facebook, ο κάθε χρήστης θα έχει την ικανότητα να μπλοκάρει την παρουσία του σε φωτογραφίες στις οποίες θα έχει γίνει "tag" όπως επίσης και θα μπορεί να μην δημοσιεύει τις φωτογραφίες, τα video και τα λοιπά updates που θα αφορούν το "Places" σε ομάδες εκτός των φίλων.


Η εφαρμογή αυτή θα λανσαριστεί στις Η.Π.Α. σήμερα. Εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν τα λεγόμενα "Check-ins" αλλά δεν θα μπορούν ακόμα να το χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι. Το application για το iPhone θα ανανεωθεί σύντομα, ενώ για τα Blackberry και Android οι χρήστες τους θα πρέπει να είναι λίγο υπομονετικοί, ή να χρησιμοποιήσουν το Facebook σε browser.

Δεν υπάρχουν σχόλια: