ΣΙΝΕ

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Superleague Formula: τρομακτικό ατύχημα του πιλότου του Ολυμπιακού (video)


Ένα τρομακτικό ατύχημα του πιλότου του Ολυμπιακού Chris van der Drift, στιγμάτισε τον αγώνα για τον 7ο γύρο της “Superleague Formula by Sonangol”, στην αγγλική πίστα του Brands Hatch.

Ο Ολλανδός πιλότος συγκρούστηκε με τον Julien Jousse της Ρόμα, κατα τη διάρκεια της δεύτερης κούρσας του κυριακάτικου αγώνα, με αποτέλεσμα το μονοθέσιό του να ανυψωθεί, να χτυπήσει στις πλάγιες μπάρες της πίστας και να προσγειωθεί πλάγια στην πίστα. Αμέσως τυλίχτηκε στις φλόγες ενώ τα συντρίμμια διασκορπίστηκαν σε όλο το πλάτος του οδοστρώματος στο σημείο της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών, ο Chris van der Drift, έσπασε τον αστράγαλό του, ενώ έχει χτυπήσει τον ώμο και το χέρι του. Λεπτομέρειες ωστόσο σχετικά με την σοβαρότητα του τραυματισμού του αναμένεται να γίνουν γνωστές τις επόμενες ώρες.

Τα αίτια του ατυχήματος


Το πρόβλημα ξεκίνησε από μία δυσλειτουργία στα φρένα των εμπρόσθιων τροχών. Στον γύρο εξόδου από τα pits, κατά τον οποίο οι πιλότοι πηγαίνουν να παραταχθούν στη γραμμή εκκίνησης, το πρόβλημα επεκτάθηκε και στα φρένα των πίσω τροχών του ερυθρόλευκου μονοθέσιου που έπιασαν φωτιά. Οι μηχανικοί της GU Racing δεν είχαν παρά μόνο λίγα λεπτά στην διάθεσή τους για να τη σβήσουν και να ετοιμάσουν το μονοθέσιο για την έναρξη του αγώνα.

Ο van der Drift, αναγκάστηκε να ξεκινήσει την κούρσα με τα φρένα των εμπρόσθιων τροχών αχρηστευμένα και των πίσω να λειτουργούν «στο κόκκινο», έχοντας ως μοναδική ελπίδα το ταλέντο και τις ικανότητές του, ώστε να ανταπεξέλθει σε κάποια πιθανώς επικίνδυνη κατάσταση κατά την διάρκεια της κούρσας.

Στην προσπάθεια του να προσπεράσει τον Jousse, ο van der Drift κινήθηκε από τα δεξιά του Γάλλου και οι τροχοί των μονοθεσίων ήρθαν σε επαφή. Η χρήση του push-to-pass είχε δώσει ιδιαίτερη ώθηση στο ερυθρόλευκο μονοθέσιο, το οποίο έφυγε στον αέρα και χτύπησε στην γέφυρα της ευθείας HailwoodHill, ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία της πίστας. Στην συνέχεια, το εμπρόσθιο μέρος χτύπησε με δύναμη στο οδόστρωμα και άρχισε να κάνει τετ-α-κε καλυμμένο στις φλόγες, πριν σταματήσει ολοσχερώς κατεστραμμένο λίγα μέτρα πιο κάτω.

Ο αγώνας διακόπηκε οριστικά και οι πρώτες βοήθειες έσπευσαν για τον πιλότο του ερυθρόλευκου μονοθέσιου. 
http://www.contra.gr/Motorsport/World/Olympiacos/283188.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: