ΣΙΝΕ

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Κύπελλο ΟΠΑΠ: Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-1 (video)

Πειστική εμφάνιση και δίκαιη πρόκριση για τον Ολυμπιακό στους «8» του Κυπέλλου ΟΠΑΠ, μετά τη νίκη του στην Τρίπολη επί του Αστέρα με 1-0. Σκόρερ ο MVP των «ερυθρόλευκων» Αριελ Ιμπαγάσα ο οποίος έκανε πολλή δουλειά στο σημερινό ματς και εκμεταλλεύτηκε τη... μαγική ασίστ του Ζαουάντ Ζαϊρί στο 86ο λεπτό δίνοντας την πρόκριση και δίνοντας ακόμη πιο χαρούμενο τόνο στις προσεχείς εορτές. Αποβλήθηκε, ορθώς, στο 76ο λεπτό ο Μέλμπεργκ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Μέχρι το σημείο επίτευξης του τέρματος από τον Αργεντινό ο Ολυμπιακός έβρισκε συνεχώς μπροστά του τον Ματίας Ντεγκρά ο οποίος έκανε τα πάντα για να διατηρήσει το «0» στην εστία του, αν και στη φάση του 86ου λεπτού δεν ήταν εύκολο ν' αντιδράση. Στον αντίποδα η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου είχε ξεκάθαρα αμυντική τακτική και με το πέρασμα του χρόνου και ειδικά από τη στιγμή που αποβλήθηκε ο Σουηδός κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού ξεπρόβαλλε για την έκπληξη, αλλά δεν τα κατάφερε.
Το πρώτο 45λεπτο ανήκε σαφέστατα στον Ολυμπιακό που ήταν πολύ καλύτερος και έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τους Ριέρα και Μιραλάς στο 11', τον Πάντελιτς στο 16', τον Ιμπαγάσα στο 21', τον Μοντέστο στο 23', τον Μιραλάς στο 38' και στο 42' και τον Πάντελιτς στο 44'. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι επεμβάσεις του Ντεγκρά ήταν εξαιρετικές, ενώ ο Αστέρας, που αρκέστηκε σ' έναν παθητικό ρόλο, έκανε αισθητή την παρουσία του μόνο στο 35', όταν το φάουλ του Μπακασέτα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πάρντο.
Αντίθετα, στο β' ημίχρονο οι γηπεδούχοι ανέβηκαν και οι «ερυθρόλευκοι» δεν έδειξαν την ίδια επιθετική δραστηριότητα. Μάλιστα στο 78' έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μέλμπεργκ με 2η κίτρινη κάρτα, για σκληρό μαρκάρισμα. Ο Αστέρας προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική υπερχή και στο 85' έχασε ευκαιρία με τον Φρανκού, όμως στο 86' και από μπαλιά του Ζαϊρί, ο Αριέλ Ιμπαγάσα με σουτ «νίκησε» τον Ντεγκρά κι έδωσε τη νίκη και την πρόκριση στην ομάδα του.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλόπουλος (Μακεδονίας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 78' Μέλμπεργκ (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φυτανίδης
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Πουλίδο, Ορόθκο, Λαδάκης (81' Φρανκού), Μπαστία, Καρέρα, Ουντότζι, Κρις (71' Κερ), Μπακασέτας (57' Φορτούνης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Γκαλίτσιος (70' Ζαϊρί), Χολέμπας, Παπαδόπουλος Α., Μέλμπεργκ, Μοντέστο, Ουρτάδο, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς (76' Φουστέρ), Μιραλάς, Ριέρα (84' λ.τρ. Ποτουρίδης).
Κύπελλο ΟΠΑΠ: Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-1

Δεν υπάρχουν σχόλια: