ΣΙΝΕ

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Κύπελλο ΟΠΑΠ: Ηρακλής-Κέρκυρα 1-1 (video)

Ηρακλής και Κέρκυρα θα λύσουν τις διαφορές τους στο "νησί των Φαιάκων" μετά το 1-1 στο Καυτανζόγλειο στον αγώνα της 5ης φάσης, καθώς ο "γηραιός" δεν αξιοποίησε το πλεονέκτημα της έδρας που του έδωσε η κλήρωση. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με ένα γκολ που κακώς μέτρησε στο 80' αφού ο σκόρερ Τσίγκας "έστρωσε" τη μπάλα με το χέρι, ενώ οι κυανόλευκοι ισοφάρισαν στο 87' με πέναλτι του Γιάκομπ, που κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή του από τον Δ. Ιωάννου. Ο επαναληπτικός αγώνας θα διεξαχθεί στο νησί των "Φαιάκων", στις 12 Ιανουρίου.
Ο Ηρακλής ξεκίνησε την αναμέτρηση με κεκτημένη ταχύτητα από τη μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ για το πρωτάθλημα προσπαθώντας να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Η κυριαρχία του "γηραιού" ήταν καθολική στα πρώτα λεπτά, όμως δύσκολα μπορούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων.  Μέχρι, η ομάδα του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς να ισορρροπήσει το ματς, οι κυανόλευκοι είχαν χάσει δύο καλές ευκαιρίες, στην πρώτη όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Λίμα απόδεξιά, ο Αποστολίδης έκανε λανθασμένη έξοδο, με τον Γιάκομ και τον Κυριαζή να μην βρίσκουν όπως θα ήθελαν τη μπάλα σε κενή εστία και ο Μακρής απομάκρυνε λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Στη δεύτερη, στο 22' ο Πάμπλο Λίμα εκτέλεσε για ακόμα μία φορά ένα επικίνδυνο φάουλ, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Από την πλευρά τους, οι "Φαίακες" έγιναν απειλητικοί στο 30΄, όταν σε βαθιά μπαλιά του Στολτίδη ο Ελευθερόπουλος μόλις που πρόλαβε να αποκρούσει προ των Τσίγκα και Καλαντζή.

Έχοντας ήδη σπαταλήσει τα πρώτα 45 λεπτά, οι γηπεδούχοι μπήκαν επιθετικά στην επανάληψη προκειμένου να αποφύγουν τον επαναληπτικό στο νησί του Ιονίου. Έτσι, στο 49ο λεπτό ο Παπαστεριανός προσπάθησε να περάσει τη μπάλα πάνω από τον Αποστολίδη αλλά αστόχησε για λίγο, ενώ η Κέρκυρα που πήγαινε το παιχνίδι εκεί που ήθελε, προσπάθησε να απειλήσει με δύο σουτ των Καλαντζή (56΄) και Στολτίδη (68΄), που εξουδετέρωσε ο Ελευθερόπουλος. Στο 72΄ ένα καλό σουτ του Γιάντση πέρασε μόλις άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα νέο "στημένο" του Λίμα έστειλε τη μπάλα ξυστά δίπλα από το δοκάρι του Αποστολίδη. Στο 80ο λεπτό, όμως, οι παίκτες του Μπάντοβιτς "πάγωσαν" το "Καυτανζόγλειο" ανοίγοντας το σκορ με τον Τσίγκα και φάνηκε να "κλέβουν" στην κυριολεξία την πρόκριση αφού ο επιθετικός της Κέρκυρας χρησιμοποίησε το χέρι του για να κοντρολάρει τη μπάλα. Τελικά στο 86΄ ο νεοεισελθών Δημήτρης Ιωάννου ανέτρεψε τον Γιάκομπ, με τον Ρουμάνο να ευστοχεί από τα 11 μέτρα στο 87΄ και να δίνει ευκαιρία στην ομάδα του να διεκδικήσει την πρόκριση σε δεύτερο ματς.

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Κίτρινες: Γιάκομπ, Ντάνι - Επστάιν, Μαϊστόροβιτς

Οι συνθέσεις:

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Κυριαζής, Κατσικάς, Αραμπατζής, Λίμα, Ντάνι, Παπαστεριανός (58΄ Μάρα), Στζοτ (68΄ Σίσιτς), Πίτου Γκαρσία (77΄ Ηλιάδης), Σολτάνι, Γιάκομπ.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Αποστολίδης, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής (70΄ Λαμπρόπουλος), Μίχος, Τσίγκας (86΄ Δ. Ιωάννου), Παρασκευαϊδης, Μαϊστόροβιτς, Επστάιν, Η. Ιωάννου (58΄ Γιάντσης), Μακρής.
Ηρακλής-Κέρκυρα (0-1,Τσίγκας 80)

Δεν υπάρχουν σχόλια: