ΣΙΝΕ

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Κύπελλο ΟΠΑΠ: ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 (video)

Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε, αλλά κατάφερε να «λυγίσει» την αντίσταση του ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου ΟΠΑΠ. Ο «δικέφαλος του βορρά» άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με το αυτογκόλ του Βάντερσον, ενώ ο Αθανασιάδης στο 43' διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων. Ο Άγιαξ της Ηπείρου μείωσε στο 52' με τον Μπακαγιόκο, όμως δεν κατάφερε να πετύχει κάτι καλύτερο και αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης.
Δύο γκολ και ένα δοκάρι ήταν ο απολογισμός του πρώτου 45λέπτου, όπου ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να προηγηθεί χάρη στη λάθος συνεννόηση του Βάντερσον με τον Σικαλιά. Ο Βραζιλιάνος μπακ στο 3ο λεπτό γύρισε την μπάλα με δύναμη προς τον γκολκίπερ της ομάδας του, ο οποίος δεν κατάφερε να τη στοπάρει κι αυτή πέρασε κάτω από τα πόδια του, με αποτέλεσμα να ανοίξει το σκορ για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» στο 6' έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του, όμως από την κεφαλιά του Τσιρίλο από το ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σικαλιά που βρισκόταν εκτός θέσης.
Στο 34' ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε δοκάρι με τον «κεραυνό» του Μπακαγιόκο έξω από την περιοχή, για να έρθει το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ οκτώ λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα στο 43ο λεπτό, ο Σαλπιγγίδης έβγαλε παράλληλα την ασίστ στον Αθανασιάδη, ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Σικαλιά δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Οι φιλοξενούμενοι, από λάθος της άμυνας του ΠΑΟΚ, κατάφεραν να μειώσουν στο 53'. Ο Μπακαγιόκο εκμεταλλεύτηκε την λάθος αντίδραση της αμυντικής γραμμής των «ασπρόμαυρων» και με πλασέ παραβίασε την εστία του Χαλκιά μειώνοντας σε 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ, αφού στο 69' η προβολή του Ντε Βισέντι μετά το φάουλ του Κυριάκου δεν βρήκε στόχο.
Διαιτητής: Μιχαήλ Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Κίτρινες κάρτες: Βιερίνια, Τσιρίλο - Ντε Βινσέντι, Σκούφαλης
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Μπουσαϊντί (18` λ.τ. Σαβίνι), Σακελλαρίου, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Κριστιάνο (46' Ελ Ζαρ), Σαλπιγγίδης (77` Φιλομένο), Αθανασιάδης.
ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Σικαλιάς, Ντάσιος, Πάντος, Μιχαήλ, Βάντερσον, Σιαλμάς (62` Τζάνης), Κεϊτά, Ντε Βινσέντι (70` Βαγγελής), Κυριάκος (70` Ανδράλας), Σκούφαλης, Μπακαγιόκο.
Κύπελλο ΟΠΑΠ: ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Δεν υπάρχουν σχόλια: