ΣΙΝΕ

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Λάμψη αστέρων κατά της φτώχειας! Σήμερα (21.15, Νοva, ΣΚΑΪ)

Ένα διαφορετικό ποδοσφαιρικό ματς, ένα παιχνίδι χωρίς καμία σκοπιμότητα, που θα έχει αντικείμενο πέρα για πέρα ανθρώπινο, διεξάγεται το βράδυ της Τρίτης στο Καραϊσκάκη (21.15, Νοva, ΣΚΑΪ), με μια ομάδα επιλέκτων του Ολυμπιακού (κράμα παλιών και τωρινών) να αντιμετωπίζουν τη γνωστή... παλοπαρέα του Ζιντάν και του Ρονάλντο.
Από τη μία λοιπόν Ζιντάν, Ρονάλντο, Ντρογκμπά, Τουρέ και από την άλλη Μέλμπεργκ, Τζόρτζεβιτς, Κοβάσεβιτς, Καρεμπέ και πολλοί ακόμα αστέρες του ποδοσφαίρου υπόσχολνατι πλούσιο ποδοσφαιρικό θέαμα, στον αγώνα κατά της φτώχειας που γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή σε διαφορετικό γήπεδο.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέλεξε 19 παίκτες στην αποστολή. Ανάμεσά τους βρίσκεται ο Κώστας Μήτρογλου, που είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τον παραγκωνισμό του, καθώς επίσης και οι περισσότεροι από τους νεαρούς παίκτες της ομάδας. Εκτός έμειναν ο Πάρντο (για να παίξει ο Νικοπολίδης και ο Μέγερι), οι Ιμπαγάσα, Μιραλάς και Φουστέρ (για να μην επιβαρυνθούν), οι τραυματίες Ντουντού, Ρόμενταλ και ο ανέτοιμος Ριέρα.
Την αποστολή αποτελούν οι: Νικοπολίδης, Μέγερι, Τοροσίδης, Ποτουρίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μοντέστο, Γ. Παπαδόπουλος, Ουρτάδο, Χολέμπας, Λεάντρο, Βάντερσον, Φετφατζίδης, Μήτρογλου, Πάντελιτς, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Ρ. Μπράβο, Νέμεθ, Ζαϊρί. 
Σε αυτούς θα προστεθούν οι Τζόρτζεβιτς, Ανατολάκης, Αμανατίδης, Αλεξανδρής, Γεωργάτος, Νινιάδης, Γιαννακόπουλος, Κοβάσεβιτς, και Καρεμπέ.
Οι δύο τελευταίοι θα αγωνιστούν τόσο με τους «All Stars» του Ολυμπιακού, όσο και με την ομάδα των φίλων του Ζιντάν και του Ρονάλντο.
Ο Μαρινάκης

Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έστειλε μήνυμα ενόψει του «Αγώνα Κατά της Φτώχειας».
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός υπογράμμισε την αναγκαιότητα να αισθανθεί ο καθένας πως δεν πρέπει να αρνηθεί την ευκαιρία να συνεισφέρει σ' αυτόν τον "ιερό σκοπό", όπως τον χαρακτήρισε.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Μαρινάκη:
-Για τον «Αγώνα Κατά της Φτώχειας»
«Κανείς δεν θα πρέπει να αρνηθεί την ευκαιρία να συνεισφέρει για αυτό τον ιερό σκοπό. Τα έσοδα από το παιχνίδι θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων της Αϊτής από τον καταστροφικό σεισμό του 2010, τους ανθρώπους που υποφέρουν από τις πλημμύρες στο Πακιστάν αλλά και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Ελλάδα που νοσηλεύονται και εκπαιδεύονται, όπως επίσης θα παραχωρηθεί μέρος των εσόδων υπέρ των φτωχών, σε συνεργασία με την εκκλησία του Πειραιά. 

Για μας, ο Ολυμπιακός δεν είναι απλά μια ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά ένας οργανισμός ευαισθητοποιημένος στα κοινωνικά προβλήματα που προσπαθεί να βοηθάει από τη μεριά του όσο μπορεί στην κοινωνία και ειδικά στη νεολαία».
-Για την ανταπόκριση του κόσμου:
«Οι Έλληνες έχουν βιώσει δύσκολες στιγμές στο παρελθόν και έχουν καταφέρει να τις ξεπεράσουν. Έχουμε μάθει να πολεμάμε και να βοηθούμε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Οι άνθρωποι εδώ σέβονται τα ήθη και τα έθιμα και η φιλοξενία είναι ένα από τα μεγάλα μας προτερήματα. Ακόμη και στις δύσκολες στιγμές, πάντα μοιραζόμαστε με τον συνάνθρωπο ότι και όσα μπορούμε. Πιστεύω πως όχι μόνοι οι φίλοι του Ολυμπιακού, αλλά και των υπόλοιπων ομάδων θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα.
Οι Έλληνες ποδοσφαιρόφιλοι εξάλλου το έχουν αποδείξει, αφού η κίνηση της διάθεσης των εισιτηρίων είναι πολύ ικανοποιητική. Αν είχαμε μεγαλύτερο γήπεδο, μόνο τότε θα μπορούσαμε να ικανοποιήσουμε την επιθυμία όλων να παρακολουθήσουν από κοντά αυτή τη σπουδαία αναμέτρηση. Εκτός των άλλων, μας δίνεται η ευκαιρία να αποδείξουμε πως η Ελλάδα μπορεί να γράψει ξανά ιστορία και το έχει πράξει αποδεδειγμένα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004».
-Για την παρουσία των Ζιντάν και Ρονάλντο στην Ελλάδα:
«Αγαπάω το ποδόσφαιρο από μικρό παιδί. Ο πατέρας μου, ο Μιλτιάδης, ήταν μέλος και μέτοχος του Ολυμπιακού για αρκετά χρόνια. Είχα την τύχη να επισκεφτώ ορισμένα από τα πιο μεγαλοπρεπή γήπεδα της Ευρώπης και έχω παρακολουθήσει από κοντά σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Θέλω να τους ευχαριστήσω από τη μεριά μου για την παρουσία τους στην Ελλάδα και την επιλογή τους να αγωνιστούν με τον Ολυμπιακό σε αυτό το παιχνίδι που τείνει να γίνει θεσμός. Αν χρειαστούν κάτι από εμάς στο μέλλον, να ξέρουν πως θα είμαστε κοντά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: