ΣΙΝΕ

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Χριστούγεννα στο σπίτι.... είναι καλύτερα για το 74% των Ελλήνων!!!

Τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο σπίτι τους από τα ταξίδια φαίνεται να προτιμούν φέτος οι Έλληνες, σύμφωνα και με έρευνα της MasterCard Barometer, που πραγματοποιήθηκε σχετικά με τις καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων.
Τα φετινά Χριστούγεννα, σχεδόν 3 στους 4 Έλληνες δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δεν προτίθενται να ταξιδέψουν, με ποσοστό που αγγίζει το 74% και το οποίο έχει αυξηθεί σημαντικά, σε σχέση με το 2009.
Όπως και το 2009, το κοινό, που δηλώνει ότι θα ταξιδέψει, κατά τη διάρκεια των γιορτών, είναι, κυρίως, άντρες και άτομα ηλικίας 18-34, ενώ οι γυναίκες και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία σκοπεύουν να παραμείνουν στον τόπο κατοικίας τους. Μεταξύ όσων επιλέγουν να ταξιδέψουν, κορυφαία προτίμηση φαίνεται να είναι φέτος η Ελλάδα, ενώ τα ταξίδια στο εξωτερικό εμφανίζουν μειωμένη ζήτηση, σε σχέση με πέρυσι.
Αν και με πτωτική τάση πάλι οι άνδρες είναι αυτοί που, κυρίως, προγραμματίζουν ταξίδια στο εσωτερικό, ενώ οι γυναίκες φαίνεται ότι προτιμούν τη σπιτική θαλπωρή. Ταξίδι εκτός Ελλάδος δηλώνουν σε μεγαλύτερο ποσοστό οι ηλικίες 25-34, με ποσοστό 46%, σε αντίθεση με τις μεγαλύτερες ηλικίες, που θα μείνουν στο πατρικό τους, με ποσοστό 49%. Όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους κάποιος δεν θα ταξιδέψει, ο κυριότερος παραμένει η διάθεση για Χριστούγεννα στο σπίτι με τους αγαπημένους. Ωστόσο, φέτος, μεταξύ των λόγων, αναφέρονται οι οικονομικές δυσκολίες (18% έναντι 2% πέρυσι), αλλά και η εργασία, κατά το διάστημα των γιορτών.
Και ενώ οι δύο πρώτοι λόγοι (Χριστούγεννα στο σπίτι και οικονομική στενότητα) φαίνεται να μη διαφοροποιούνται μεταξύ των υπο-ομάδων, οι άνδρες και το κοινό 35-44 ετών δηλώνουν σε μεγαλύτερο βαθμό ότι δε θα ταξιδέψουν, γιατί θα εργάζονται, με ποσοστό 7,7%, ενώ οι γυναίκες και οι νεαρότερες ηλικίες 18-24, γιατί δεν ενδείκνυται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: