ΣΙΝΕ

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Η Ελλάδα ίσως χάσει τους Μεσογειακούς αγώνες!!!

Μεσογειακοί αγώνες στο «κόκκινο»Μεσογειακοί αγώνες στο «κόκκινο»!

Η Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων του Βόλου και της Λάρισας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και ο πρόεδρος της ΔΕΜΑ, Αμάρ Αντάντι επανέλαβε ότι ίσως η Ελλάδα χάσει τη διοργάνωση. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Αμάντι στο Reyters υπάρχει αυτό το σοβαρό ενδεχόμενο, αφού η ελληνική πλευρά δεν έχει προχωρήσει στις εργασίες για την κατασκευή των δύο Μεσογειακών Χωριών για τη φιλοξενία των αθλητών και των επισήμων, γεγονός που καθιστά αναξιόπιστη την Ελλάδα.
«Η απόφαση θα παρθεί σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, αλλά η Ελλάδα βρίσκεται στην κόκκινη ζώνη κι αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να μεταφερθούν οι αγώνες σε άλλη χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο Αμάντι.
Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει ενημερώσει την οργανωτική επιτροπή «Βόλος Λάρισα 2013» ότι θα πρέπει να βρεθεί εναλλακτική λύση. Κάτι για το οποίο, όμως, η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων εκφράζει την αντίθεσή της. «Είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι όσον αφορά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Δεν μπορούμε, όμως, να καταλάβουμε την έλλειψη σεβασμού σε κάποιες δεσμεύσεις που υπήρχαν στο φάκελο υποψηφιότητας, αλλά και απέναντι στη ΔΕΜΑ ως διεθνές αθλητικό ίδρυμα».
Σχετικά με τις εναλλακτικές λύσεις, μία πρόταση είναι να φιλοξενηθούν οι αθλητές στις Πανεπιστημιακές Εγκαταστάσεις και σε πολυτελή κρουαζιερόπλοια. «Δεν γνωρίζουμε τίποτα τέτοιο. Δεν έχουμε καμία επίσημη θέση από την ελληνική πλευρά, όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Δεν γνωρίζω αν η ΔΕΜΑ θα δεχθεί ή θα απορρίψει αυτές τις προτάσεις. Αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή» κατέληξε ο κ. Αντάντι.
πηγή:
gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια: