ΣΙΝΕ

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων!



  Επιδεινώνεται ο καιρός από το βράδυ!
Έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία που προβλέπει επιδείνωση του καιρού από σήμερα το βράδυ από τα νοτιοδυτικά, η οποία κατά τη διάρκεια της Πέμπτης θα επηρεάσει την ανατολική και νότια χώρα.
Κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι οι τοπικά ισχυρές χιονοπτώσεις (ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας) και οι ισχυρές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
Συγκεκριμένα:
Από το βράδυ της Τετάρτης ισχυρές καταιγίδες προβλέπονται στην Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο και στα Κύθηρα , κατά τη διάρκεια της νύκτας στην Κρήτη (κυρίως Δυτική και Νότια), τις Κυκλάδες και την ανατολική Στερεά και την Εύβοια και από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Οι χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά τα ξημερώματα της Πέμπτης προβλέπεται να είναι ισχυρές στη βόρεια Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (κυρίως στη Φθιώτιδα), τη βόρεια Εύβοια και τη Θεσσαλία (κυρίως τη νότια) ενώ από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης θα ενταθούν και σε περιοχές της Μακεδονίας (κυρίως στην ανατολική) και στη Θράκη.
Από το απόγευμα της Πέμπτης και από τα δυτικά, τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενίσουν και μέχρι τις πρωινές ώρες της Παρασκευής θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και γρήγορα και εκεί θα εξασθενίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: