ΣΙΝΕ

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΟ: Πρόεδρος Βεκρής - "Βολές" Θανάση!!!

Ο Τζόνι Βεκρής είναι ο διάδοχος του Νικόλα Πατέρα στον προεδρικό θώκο του “τριφυλλιού”, όπως αποφασίστηκε στο Δ.Σ. που έγινε το πρωί της Πέμπτης. Έκκληση Θ. Γιαννακόπουλου: Βοηθήστε! Ο ΠΑΟ είναι στο χείλος του γκρεμού.Ένταση και αποχώρηση Μαυροκουκουλάκη. Όλοι οι διάλογοι.

Ο Βεκρής θα είναι πρόεδρος μέχρι τα τις 17 Ιανουαρίου όταν και θα γίνει η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ, από την οποία θα κριθούν πολλά για τη μετοχική σύστασή της.
Κατά την αποχώρησή τους από το Δ.Σ. οι Τζόνι Βεκρής και Αδαμάντιος Πολέμης έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:
Τζόνι Βεκρής: “Οπως αναμενόταν ανέλαβα υπηρεσιακά μέχρι τις 17 Ιανουαρίου”.
Σχετικά με τα μεταγραφικά τόνισε: “Εχει υπάρξει προηγούμενη απόφαση και η ομάδα βαδίζει σε όσα έχουν αποφασιστεί. Εάν ο προπονητής κρίνει ότι χρειάζεται άλλες μεταγραφές θα βαδίσουμε σε αυτό το δρόμο. Στην ερώτηση εάν είναι αισιόδοξος απάντησε: “Πάντα είμαι αισιόδοξος όταν πρόκειται για τον ΠΑΟ”.
Αδαμάντιος Πολέμης: “Η παραίτηση Πατέρα έγινε ξαφνικά και απροειδοποίητα κάτι που μάθαμε όλοι τη Δευτέρα με την ΠΑΕ να μένει ακέφαλη. Αυτός που πρότειναν όλοι ήμουν εγώ ωστόσο είναι κάτι που ουδέποτε είχα σκεφτεί και επιθυμούσα. Χρειάζεται αρκετή σκέψη και ωριμότητα για να αποφασίσω”.
Από την πλευρά του ο Θανάσης Γιαννακόπουλος τόνισε: "Άκουσα τον κύριο Πολέμη. Είπε θετικά πράγματα. Ο Παναθηναϊκός για να διοικηθεί θέλει έξυπνες κινήσεις και να είναι συγκαταβατικός σε ορισμένες καταστάσεις. Είπαμε πως πρέπει να μπει υπηρεσιακός παράγοντας, αλλά εγώ δεν συμφωνώ. Ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός. Έχει ιστορία 100 χρόνων. Πρέπει να τον βοηθάμε ουσιαστικά. Δεν είναι σωστό ο υπηρεσιακός. Βγήκε η απόφαση παμψηφεί. Ξέρω πρόσωπα και πράγματα και δεν μπορώ να διανοηθώ πως θα αναλάβει ένας υπηρεσιακός παράγοντας. Υπάρχει, όμως, μεταγραφική περίοδος.
Ο Παναθηναϊκός είναι στο χείλος του γκρεμού. Πρέπει να τον βγάλουμε από αυτή την κατάσταση, από το τέλμα. Πρωτόγνωρη η κατάσταση. Το λέω με το χέρι στην καρδιά. Τον πονάω. Έχω δώσει την ζωή μου για αυτή την ομάδα. Είναι σε δύσκολη κατάσταση. Οι λεγόμενοι λεφτάδες πρέπει να βοηθήσουμε.
Ποια είναι η διαφορά από τον Ολυμπιακό; Μία νίκη και μία ισοπαλία. Το οικονομικό είναι το δύσκολο. Αλλοι βλέπουν τον Παναθηναϊκό ως διαφήμιση, άλλοι με την καρδιά τους και άλλοι δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη.
Μπράβο στον Πατέρα που είχε πει ότι δεν πρέπει να μείνει ακέφαλος ο Παναθηναϊκός. Ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους να μην αναλάβει. Χωρίς σύμπνοια και αγάπη, με το χέρι στην καρδιά, χωρίς αυτά δεν μπορείς να προχωρήσεις. Είτε τον παίρνουμε τον Παναθηναϊκό εμείς και κάνουμε ότι πιστεύουμε, είτε δεν τον παίρνουμε. Βάζουμε λεφτά στην ομάδα χωρίς να σκεφτόμαστε αν θα είναι ζημιογόνος ή όχι. Στο μπάσκετ 12-15 χρόνια μας έχει στοιχίσει πάνω απο 200 εκ. ευρώ. Ξέρουμε πως τα χάνουμε, αλλά για την αγάπη μας τα βάζουμε.
Για αυτό έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Πέντε ευρωπαϊκά και τόσα πρωταθλήματα".
Οι αντεγκλήσεις μεταξύ των μελών του Δ.Σ. δεν έλειψαν και ο εκπρόσωπος του Ανδρέα Βγενόπουλου, Μάνος Μαυροκουκουλάκης αφίχθη στα γραφεία έχοντας στα χέρια του μία γραβάτα-δώρο για τον Νικόλα Πατέρα αλλά ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ήταν απών.
"Μα είναι δυνατόν; Αυτός δεν είναι εδώ και άφησε την ομάδα", είπε ο κ. Μαυροκουκουλάκης για να λάβει την απάντηση πως ο κ. Πατέρας είναι άρρωστος. "Εδώ παίζεται το μέλλον του Παναθηναϊκού" συνέχισε ο κ. Μαυροκουκουλάκης σε έντονο ύφος που ενόχλησε τα περισσότερα μέλη και σε εκείνο το σημείο επενέβη ο Δημήτρης Γόντικας λέγοντας του χαρακτηριστικά πως "εδώ δεν είναι τσίρκο για να δίνεις παράσταση".
Ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης αποχώρησε εκνευρισμένος από τα γραφεία της ΠΑΕ ένα τέταρτο μετά την έναρξη του Δ.Σ.
Ο Αδαμάντιος Πολέμης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία στις επίσημες δηλώσεις του αλλά ο γνωστός εφοπλιστής εξακολουθεί να μην είναι ζεστός και ενδεικτικός ήταν ο διάλογος του με τον Θανάση Γιαννακόπουλο.
Θανάσης Γιαννακόπουλος: "Γιατί δεν δέχεσαι Αδαμάντιε, όπως σου είπε και ο Νίκος (Πατέρας)"; 
Αδαμάντιος Πολέμης: "Δεν μπορεί να με προτείνει εμένα ένας πρόεδρος που είχε 65 εκ. ευρώ στη διάθεση του και τα ξόδεψε όλα σε 2 χρόνια και να με καλεί εμένα τώρα να αναλάβω και να έχω την υποχρέωση να βρω τουλάχιστον 30 εκ. ευρώ, εκτός από τα έσοδα, για τα επόμενα 2 χρόνια για να συντηρηθεί η ομάδα".
Στις 17 Ιανουαρίου που θα διεξαχθεί η γενική συνέλευση συμπληρώνονται 3 χρόνια από την εμφάνιση του Ανδρέα Βγενόπουλου στα κοινά του συλλόγου. Στις 17 Ιανουαρίου του 2008 ο κ. Βγενόπουλος ανακοίνωσε την ίδρυση της ΠΕΚ και η ειρωνεία είναι πως 3 χρόνια μετά ο Παναθηναϊκός διανύει τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: