ΣΙΝΕ

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Χριστούγεννα στον Καναδά! Με ήλιο γιόρτασαν οι ομογενείς!

Σε ένα κατάλευκο τοπίο σε όλη την επικράτεια του Καναδά με ήλιο και θερμοκρασία στους -7C γιορτάζεται σήμερα η μέρα των Χριστουγέννων. Τα χιονοδρομικά κέντρα είναι γεμάτα από τους σκιέρ που ανεβοκατεβαίνουν τις πλαγιές με τις πολύχρωμες στολές τους την ίδια ώρα που γιορτάζεται η κορυφαία στιγμή της Χριστιανοσύνης από την Ομογένεια του Καναδά.
Σε συγκεκριμένες εκκλησίες του Μόντρεαλ και του Τορόντο τελέσθηκε νυχτερινή Χριστουγεννιάτικη λειτουργία και σε άλλες ενορίες η Χριστουγεννιάτικη λειτουργία έγινε ανήμερα της Γέννησης.
Στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του, ο Μητροπολίτης του Καναδά Σωτήριος αναφέρει «Σκέψου τον εαυτό σου. Γνώρισε τον εαυτό σου. Και γνώρισε τον Σωτήρα Χριστό. Κοίτα στη γη και δες ότι αργά ή γρήγορα έρχεται η μαυρίλα του θανάτου. Κοίταξε τον Χριστό και ιδές ότι «ρήματα ζωής έχει». Αυτός είναι η «Αλήθεια και η Οδός και η Ζωή». Γεννήθηκε για σένα και για όλο τον κόσμο. Μπορεί και θέλει να σε σώσει. Να σου χαρίσει την αιωνιότητα. Την αιώνια ευτυχία. Να σε κάμει να ζεις και μετά θάνατο».
Για το μεσημεριανό τους Χριστουγεννιάτικο τραπέζι οι Έλληνες ομογενείς επέλεξαν άλλοι γουρουνόπουλο και άλλοι γαλοπούλα. Από το τραπέζι επίσης δεν έλειψαν τα πατροπαράδοτα χριστόψωμα, οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα που ψήθηκαν στους ελληνικούς φούρνους στο Πάρκ Εξτένσιον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: