ΣΙΝΕ

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Γκολ στην ανθρωπιά !!!


Με πρωτοβουλία του Α.Σ. Βόλος 2004 και της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Βόλου.
Ποτέ, μια τόσο γκρίζα και κρύα μέρα δεν σκόρπισε τόση αισιοδοξία, τόση ζεστασιά σε μία ομάδα ανθρώπων που πραγματικά μας έχουν ανάγκη, όχι γιατί δεν είναι σε θέση να τα καταφέρουν μόνοι τους απλά γιατί αυτοί οι άνθρωποι, που μάχονται τόσο σκληρά καθημερινά, χρειάζονται περισσότερο απ΄ τον καθένα μας την αναγνώριση των κόπων τους. 
Και η παρέα του Α.Σ. Βόλος 2004 και της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Βόλου έδωσε τον καλύτερό της εαυτό, το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου 2010 για να αγκαλιάσει αυτούς τους μικρούς ήρωες της καθημερινότητας, το Αθλητικό Σωματείο ΑΜΕΑ «Αργοναύτες» καθώς επίσης ένα 9χρονο παιδάκι από την πόλη μας που πάσχει από καρκίνο.

Στην προκαθορισμένη ώρα, παρόλο το κρύο, άντρες και γυναίκες, παίκτες των δυο ομάδων, ανέτρεψαν τα καθιερωμένα ταμπού και αναμετρήθηκαν, όχι μεταξύ τους αλλά ενωμένοι, με τον κοινωνικό αποκλεισμό, την περιθωριοποίηση και την ατολμία που παρουσιάζει η «αγγελικά πλασμένη» σύγχρονη κοινωνία μας.
Το σκoρ, οι αγωνιστικές λεπτομέρειες και όλα τα καθιερωμένα στατιστικά στοιχεία ελάχιστη σημασία έχουν μπροστά στον ιερό σκοπό του αγώνα.

Αυτό που δεν πέρασε απαρατήρητο όμως, ήταν το γέλιο και η χαρά που προσέφεραν οι μικρές αυτές ποδοσφαιρικές στιγμές, όπως ο πανηγυρισμός του αρχηγού της Ακαδημίας Τάσου Ζαχαρή που έδειχνε, σχηματίζοντας με τα χέρια του την καρδιά, ότι εκεί είναι η θέση που αρμόζει στους "μαχητές" που τιμούσε η εκδήλωση.

Επίσης απαρατήρητο δεν πέρασε το γεγονός ότι, κάθε όμορφη προσπάθεια χειροκροτούνταν όχι μόνο από τους εικοσι δύο παίκτες του αγωνιστικού χώρου, αλλά και από το διαιτητικό τρίο, τους προπονητές και τους παράγοντες εκατέρωθεν, καθώς επίσης και από τους αρκετούς τολμηρούς που αψήφησαν τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Βέβαια, ακόμα περισσότεροι ήταν αυτοί που αγόρασαν εισιτήρια για να στηρίξουν τον σκοπό του φιλανθρωπικού αγώνα, αλλά... φοβήθηκαν το τσουχτερό κρύο, αποδεικνύοντας έμπρακτα την ανθρωπιά της πόλης του Βόλου, αποδεικνύοντας ότι ίσως ακόμη δεν έχουμε αλλοτριωθεί και παραμένουμε φιλόξενοι, καλοί, αγωνιστές, αλτρουιστές, μα πάνω απ’ όλα ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Θα ήταν σημαντική παράλειψη να μην αναφερθεί, πως χωρίς την συμβολή του προέδρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων του νομού μας, κου Μπατζιάκα Αναστάσιου και των ανθρώπων που τον περιβάλλουν, χωρίς τον Αθλητικό Οργανισμό Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης της Μαγνησίας (τον πρόεδρο κο Καναβό Α. και την αγαπητή Άρια Κανελλοπούλου) και τους ανθρώπους του ΕΑΚ/ Βόλου, από τον πρόεδρο μέχρι τους φροντιστές, όλα αυτά δεν θα είχαν υλοποιηθεί. με τόσο μεγάλη επιτυχία.
Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι πηγή έμπνευσης αυτής της εκδήλωσης, όπως και κάθε ενέργειας που μετέχει η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βόλου, είναι τα παιδιά που την απαρτίζουν. Μεγάλα και μικρά.
Οι λιλιπούτειοι αυτοί άγγελοι, που με τα παιχνίδια τους στο ημίχρονο γέμισαν τον αγωνιστικό χώρο, μας κράτησαν συντροφιά και ζέσταναν τις καρδιές μας, με τα γέλια τους και την αστείρευτη διάθεση για παιχνίδι. Τα τμήματα υποδομής της Ακαδημίας, υπό την επίβλεψη των προπονητών τους, αφύπνισαν ακόμη περισσότερο τους παρευρισκόμενους με τις φωνές τους, τις ποδοσφαιρικές τους στιγμές, τον ενθουσιασμό τους.
Ήταν εκείνα που τράβηξαν από το χέρι τους γονείς τους, για να τους δείξουν πόσο εύκολα μπορείς να γίνεις καλύτερος άνθρωπος, δίχως να κάνουν τίποτα περισσότερο απ’ αυτά που οι προπονητές τους μαθαίνουν. Σεβάστηκαν τον αντίπαλο, σεβάστηκαν τον συμπαίκτη τους, σεβάστηκαν τον εαυτό τους, αγαπώντας ανιδιοτελώς αυτό που κάνουν.
Η διοίκηση της Α.ΠΟ.Β, οι προπονητές της, οι παίκτες της θα ήθελαν εγκάρδια να ευχαριστήσουν όλους όσοι στήριξαν, όχι μόνο στον φιλανθρωπικό αγώνα "μας" αλλά και στον αγώνα της καθημερινότητας αυτών των ανθρώπων, για να ζεστάνουν τις καρδιές τους και να τους βοηθήσουν.
Τέλος ευχαριστεί θερμά την ποδοσφαιρική ομάδα του Α.Σ. Βόλος 2004 για την εμπιστοσύνη και την άψογη συνεργασία, ένα σωματείο που έχει κάνει περήφανη ολόκληρη την Μαγνησία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: