ΣΙΝΕ

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Στα χαρακώματα και πάλι η ΑΕΚ!!!

«Ένωση 1924» εναντίον Αδαμίδη!

«Ένωση 1924» εναντίον Αδαμίδη!


Την αποχώρησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΑΕΚ ως εκπροσώπου της «Ένωσης 1924», γνωστοποίησε ο Κυριάκος Χήνας, κάνοντας οξύτατη επίθεση στην διοίκηση και τον Σταύρο Αδαμίδη.
Ο εκπρόσωπος της «Ενωσης 1924» στην ανακοίνωση του καταφέρεται με σκληρές εκφράσεις εναντίον της λειτουργίας της ΠΑΕ ΑΕΚ αλλά και του Σταύρου Αδαμίδη, τον οποίο μάλιστα ειρωνεύεται καταφανέστατα.
Η δήλωση του προέδρου της «Ένωσης 1924»
«Ποιοι είμαστε επιτέλους εμείς οι κακόπιστοι μεμψίμοιροι που δεν αφήνουμε ήσυχη την ΑΕΚ, η οποία βρήκε χρηστή διοίκηση και ένα γενναιόφρονα πρόεδρο-υπερασπιστή του κύρους της;
1) Είμαστε εμείς που απαιτούμε να αποκαλυφθεί η μαύρη αλήθεια για το πραγματικό καθεστώς ιδιοκτησίας της ΠΑΕ, τους μετόχους και το διαχειριστικό έλεγχο. Δεν είναι ασφαλώς τυχαίο που συγκαλείται έκτακτη Συνέλευση για ανασύνθεση του ΔΣ, λίγο πριν μάθουμε υποχρεωτικά ως μέλη του ΔΣ την πλήρη έκθεση της BDO για το διαχειριστικό έλεγχο.
2) Είμαστε εμείς που λέμε ότι από τον ισολογισμό που δημοσιεύτηκε (25/11/2010) προκύπτει ότι το σύνολο ιδίων κεφαλαίων είναι αρνητικό κατά 11.652.658 ευρώ, που σημαίνει ότι οι ζημιές έχουν υπερκαλύψει το μετοχικό κεφάλαιο και τα πάσης φύσεως αποθεματικά. Έτσι απειλείται η ΑΕΚ με την ανάκληση άδειας λειτουργίας της ΠΑΕ.
3) Είμαστε εμείς που ζητούμε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με ευρεία όμως διασπορά νέων μετόχων, με δημόσια εγγραφή σύμφωνα με τις αρχές της Εταιρικής Διακυβέρνησης και την άμεση συμμετοχή των μετόχων-μελών στην εκλογή διοίκησης και στον οικονομικό έλεγχο.
4) Είμαστε εμείς που επί 20 μήνες μέσα στο ΔΣ της ΠΑΕ με τρία υπομνήματα αλλά και σε κάθε οπαδικό χώρο ζητούμε να θεσπιστεί η συμμετοχή του φιλάθλου σε κάθε επίπεδο δράσης του συλλόγου, η συμμετοχή 200 εθελοντών σε γραμματείες δραστηριοτήτων (όπως το Μουσείο Ιστορίας της ομάδας, ο συντονισμός των Ενωσιτών της περιφέρειας και της ομογένειας, η διαβούλευση για πανενωσίτικο συνέδριο, οι διεθνείς δημόσιες σχέσεις, η παρέμβαση σε αθλητικούς και κοινωνικούς φορείς). Να τερματιστεί επιτέλους το αυτιστικό-αυτοαναφορικό σύστημα εξουσίας.
5) Είμαστε εμείς που καταψηφίσαμε την απαράδεκτη σύμβαση για το προπονητικό κέντρο, που ενοικιάζουμε με υπερβολικό κόστος από έναν ιδιώτη και φυσικά δεν μας ανήκει.
6) Είμαστε εμείς που ζητάμε να σταματήσει η ΠΑΕ τις δονκιχωτικές δηλώσεις και το ύφος νάρκισσου. Δεν ανατρέπεται έτσι το σαθρό σύστημα. Κανένας Μαρινάκης ή πολυμετοχικός δεν θα μπορούσε να μας χλευάσει, εάν είχε απέναντί του εκατοντάδες χιλιάδες αποφασισμένους σε δυναμική συσπείρωση, αντί για μια χλωμή τριανδρία.
7) Είμαστε εμείς που στηλιτεύουμε την απαράδεκτη εκμετάλλευση των συμβόλων και του σήματος της ΑΕΚ από ιδιωτικές εταιρείες, ενώ αυτά δικαιωματικά ανήκουν στην Ερασιτεχνική. Θα τολμήσουν άραγε να μας βάλουν να πληρώσουμε τα χρέη αυτών των εταιρειών;
Ήταν σοβαρό λάθος που παραμείναμε στο ΔΣ τόσο καιρό, υπακούοντας στην παρότρυνση πολλών για να ακούγεται εκεί μια λαϊκή φωνή. Με τέτοιες απόψεις-προτάσεις που έχουμε, τους διευκολύνουμε με την αντικατάστασή μας από τους Supporters που ταιριάζουν απόλυτα σε αυτό το σύστημα εξουσίας.
Εξάλλου σε όλες τις κοινωνίες υπήρχε ένα χάσμα ανάμεσα σε όσους υπερασπίζονταν αδιαπραγμάτευτα τις ενωσίτικες αξίες ζωής και σε όσους ζουν για να διαπραγματευτούν τις αξίες τους.
Για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους, δεν απευθυνόμαστε σε όσους μαγεύονται από μία καταπληκτική επικοινωνιακή στρατηγική του Φαίνεσθαι, αλλά σε όσους θέλουν να αναστρέψουν τη λιπόβαρη σημερινή φυσιογνωμία του συλλόγου. Αυτούς καλούμε σε ορθολογισμένο αγώνα σε κάθε ανοιχτό μέτωπο, ιδιαίτερα στο καθοριστικό θέμα του γηπέδου, για το οποίο διοργανώνουμε ανοιχτή ημερίδα προβληματισμού.
ΥΓ: Σε αγαπημένους Ενωσίτες που ματώσαμε μαζί σε τόσους αγώνες (και εκδηλώνουν κραυγαλέες τάσεις συμβιβασμού) απευθύνουμε θερμή παράκληση να αφομοιώσουν τα λόγια του τροβαδούρου Τζον Λένον: «... υπάρχει χώρος στην κορυφή. Αλλά πρέπει πρώτα να μάθεις να χαμογελάς καθώς σκοτώνεις, εάν θέλεις να είσαι όπως οι τύποι πάνω στο λόγο...».
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: