ΣΙΝΕ

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Γυναίκα ο «εγκέφαλος» κυκλώματος κλοπής κοσμημάτων σε Λάρισα και Τρίκαλα!!!


Στη σύλληψη 58 ατόμων προχώρησε η αστυνομία!

Πολυπληθές κύκλωμα που βρίσκεται πίσω από δεκάδες διαρρήξεις κοσμηματοπωλείων στη Λάρισα και τα Τρίκαλα και διακινούσε τα κλοπιμαία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εξάρθρωσε η αστυνομική διεύθυνση Λάρισας.
Όπως έγινε γνωστό σήμερα, έχουν συλληφθεί συνολικά 58 άτομα, που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαρρήξεων από το 2005 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010.
Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε και συνελήφθησαν δυο άτομα. Από εκείνη τη στιγμή συνελήφθησαν συνολικά 58 άτομα, τρία από τα οποία κατηγορούνται και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, εγκέφαλος του κυκλώματος ήταν μία γυναίκα, ιδιοκτήτρια ενεχυροδανειστηρίου, η οποία και διακινούσε τα κλοπιμαία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η δράστης διατηρούσε ακόμη και θυρίδα στη Μεγάλη Βρετανία. Στην κατοχή της βρέθηκαν 2.331 αντικείμενα, κυρίως κοσμήματα. Από αυτά μόνο τα 227 αναγνωρίστηκαν από τους 106 παθόντες. Πολλά από τα κλοπιμαία έχουν ήδη διακινηθεί, ενώ ορισμένα έχουν μετατραπεί και σε ράβδους χρυσού.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία ενώ εξετάζεται η συμμετοχή και άλλων ατόμων στο κύκλωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: