ΣΙΝΕ

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Τεράστιο το κόστος του Κολυμβητηρίου Καβάλας!

Στις εγκαταστάσεις χρειάζονται 2.500 λίτρα πετρέλαιο την ημέρα!!!

Τεράστια είναι τα ποσά τα οποία καλείται να πληρώσει ο Δήμος Καβάλας για τη λειτουργία του Κλειστού Κολυμβητηρίου, που κατασκευάστηκε από τη Νομαρχία Καβάλας, για τη θέρμανση του κτηρίου και τη διατήρηση της ατμόσφαιρας στα σωστά επίπεδα.
Έτσι λοιπόν μέρα με τη μέρα η λειτουργία του κλειστού κολυμβητηρίου γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Σχεδόν καθημερινά σύμφωνα με πληροφορίες το σύστημα θέρμανσης του κολυμβητηρίου καίει 2,500 λίτρα πετρελαίου!
Ενώ από την άλλη πλευρά και το σύστημα κλιματισμού και αυτό … χτυπάει κόκκινο καθώς υπάρχουν κενά στη μόνωση της οροφής με αποτέλεσμα να οι υδρατμοί να υγροποιούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα και έτσι το σύστημα τραβάει τα πάνδεινα για να μπορέσει να αφυγράνει την ατμόσφαιρα… έτσι το κόστος λειτουργίας του κολυμβητηρίου και κυρίως σε χαμηλές θερμοκρασίες είναι κάτι περισσότερο από απαγορευτικό.
Στο θέμα της οροφής τώρα που πριν από μερικές μέρες ορισμένα τμήματα της τα πήρε ο ισχυρός άνεμος, οι εργασίες δεν έχουν προχωρήσει καθώς αναζητάται η καλύτερη δυνατή λύση. Και αυτό διότι αν ακολουθηθεί η αρχική μελέτη (που κατά ένα μεγάλο ποσοστό αυτό πρέπει να γίνει ) θα πρέπει να τοποθετηθεί πετροβάμβακας και στη συνέχεια η ειδική μονωτική μεμβράνη. Αυτό όμως ουσιαστικά σημαίνει πως θα πρέπει να υπάρχουν σίγουρα 15 μέρες με ηλιοφάνεια, όποτε μάλλον το θέμα των εργασιών θα μεταφερθεί κατά το καλοκαίρι…
Πηγή:
kavalanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: