ΣΙΝΕ

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

O «τελικός» του Ζάγκρεμπ!

Καθοριστικός ο σημερινός αγώνας και για τους Κροάτες!

Ο αντιπρόεδρος της Ντιναμό, Ζντράφκο Μάμιτς τόνιζε πως θα… πουλούσε τη μάνα του για μια νίκη-πρόκριση επί του ΠΑΟΚ.
Στα λόγια του αποτυπώνεται πόσο καθοριστικό και σημαντικό είναι το σημερινό ματς στο «Μάξιμιρ» για τους Κροάτες. Διοίκηση, τεχνικό τιμ και παίκτες μιλούν για ιστορική αναμέτρηση.
Πριμ: Πολλά τα έσοδα για τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η ομάδα του Χαλίλχοτζιτς έχει ελπίδες πρόκρισης και η διοίκηση δεν θέλει για ακόμα μια χρονιά να μείνει από νωρίς εκτός στόχων. Δαπάνησε αρκετά για μεταγραφές και η παρουσία στους «32» θα φέρει ρευστό. Οι παίκτες ξέρουν πως αν τα καταφέρουν θα καρπωθούν 15.000 ευρώ ο καθένας, ποσό που έχει φέρει πολλά χαμόγελα…
Θερμοκρασία: Η Κροατία δεν κατάφερε να ξεφύγει από τη βαρυχειμωνιά που πλήττει την Ευρώπη και το τελευταίο δεκαήμερο η θερμοκρασία δεν έχει ξεπεράσει τους 5C. Το κρύο είναι τσουχτερό, και σήμερα το βράδυ αναμένεται να… παίξει ανάμεσα σε θετικό και αρνητικό πρόσημο, κάτι φυσικά που δεν ευνοεί τους παίκτες του ΠΑΟΚ.
Αγωνιστικός χώρος: Χωρίς… διάλειμμα εργάζονται οι υπάλληλοι του «Μάξιμιρ» για να επανατοποθετήσουν τον χλοοτάπητα. Ο άθλιος αγωνιστικός χώρος των προηγούμενων αγώνων έχει βελτιωθεί, υπάρχει πλέον ειδικό θερμομονωτικό υλικό στο χορτάρι για να αντέξει παγωνιά και λάσπη. Ωστόσο, δεν θυμίζει κάτι από... Ελλάδα, και στον ΠΑΟΚ δεν είναι ικανοποιημένοι καθόλου. «Δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που είχε βρει μπροστά του ο Ολυμπιακός πριν 12 χρόνια» επιμένουν οι Κροάτες, ωστόσο τα πράγματα τελικώς δεν φαίνεται να είναι τόσο ρόδινα. Εξάλλου, το «Μάξιμιρ» είναι ένα... αρχαίο γήπεδο, χωρίς πολλές ανέσεις και όσες υποσχέσεις και να έδιναν τις προηγούμενες ημέρες οι Κροάτες, το χορτάρι κρύβει... παγίδες.
Ασφάλεια:
Τα τρομακτικά γεγονότα που έζησαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ έχουν προκαλέσει την δυσαρέσκεια της UEFA και το σημερινό παιχνίδι, εκτός από το «θερμό» κοινό θα έχει και την σχολαστικότητα του παρατηρητή. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δεν ανέχεται επεισόδια, η Ντιναμό δεν θέλει να μπει σε περιπέτειες και στο γήπεδο δεν θα βρίσκονται λιγότεροι από 1.000 αστυνομικούς για να προστατεύσουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Κατάσταση ομάδας: Χωρίς τον αρχηγό της, Ιγκόρ Μπίσκαν θα παραταχθεί η Ντιναμό, όμως το κλίμα είναι εξαιρετικό. Τελευταίος αγώνας στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας για το κύπελλο, και από τότε ο Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς τους έχει κλεισμένους στο ξενοδοχείο, ενώ έχει βγάλει τους παίκτες βόλτα σε… παιδική χαρά. Απαγορευμένες οι επισκέψεις τις τελευταίες ημέρες, έτσι ώστε οι παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι.
Ατμόσφαιρα: Διοίκηση και παίκτες έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης προς τους οπαδούς, στο πρωτάθλημα η ομάδα πάει φουλ για τίτλο και η συσπείρωση είναι σε πρωτοφανή επίπεδα, παρά τα προβλήματα οργανωμένων – προέδρου! Οι πληροφορίες μιλούν για sold out και περισσότεροι από 30.000 οπαδοί θα ενισχύσουν τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.
Πηγή:
gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: