ΣΙΝΕ

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Super League: ΑΕΛ-Ολυμπιακός 0-1 (video)

Χιλιοειπωμένος στίχος, κατά τι παραφρασμένος, αλλά στην περίπτωσή μας ταριάζει απόλυτα! Στην αγωνιστική της γκέλας των μεγάλων ο Ολυμπιακός κατάφερε και αντιστάθηκε. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε επικράτησε 1-0 στην AEL FC Arena της ΑΕΛ στην αναμέτρηση που ολοκλήρωσε την 15η αγωνιστική, αλλά και τον πρώτο γύρο της Super League, κι έτσι θα κάνει Χριστούγεννα όχι απλά ως πρωταθλητής χειμώνα, αλλά και με διαφορά ασφαλείας 5 βαθμών από το δεύτερο Παναθηναϊκό.
Πραγματικά καλύτερο φινάλε δεν μπορούσαν να φανταστούν στον Πειραιά γι' αυτόν τον πρώτο γύρο.  Σχεδόν 24 ώρες μετά την γκέλα-ολκής του Παναθηναϊκού και λίγες ώρες μετά τις ήττες των ΠΑΟΚ, Άρη και ΑΕΚ οι «ερυθρόλευκοι» μοιάζουν να πετυχαίνουν μία από τις σημαντικότερες νίκες στην κούρσα του πρωταθλήματος. Κι ήταν επαγγελματική η νίκη του Ολυμπιακού στον κάμπο, απέναντι σε μια ΑΕΛ που είχε για πρώτη φορά στον πάγκο της τον Γιορν Άντερσεν και η οποία σεβάστηκε αρκετά τον αντίπαλό της όπως φάνηκε και από τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο.
Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε υπήρξε διαστήματα που θύμιζε αυτή που αγωνίζεται στο «Γ. Καραϊσκάκης». Πολύ καλό πρέσινγκ, καλές και κυρίως σωστές πάσες στην ανάπτυξη και βέβαια σιγουριά στην άμυνα. Έχοντας λοιπόν την κατοχή της μπάλας οι Πειραιώτες γύρισαν γύρω-γύρω από την περιοχή του Αμπάρη αναζητώντας τρόπο να χτυπήσουν. Μέχρι το 30ό λεπτό βέβαια δεν τα κατάφεραν, αλλά ακολούθησε καταιγιστικό 5λεπτο. Η ασφυκτική πίεση έφερε αρχικά έφερε τις μεγάλες ευκαιρίες των Μέλμπεργκ (30’) και Ρ. Μπράβο (31’) και το 0-1, με το αυτογκόλ του Κατσιαρού στο 35’. Η ψυχολογία ήταν υπέρ των φιλοξενούμενων, που κυνήγησαν πολύ γρήγορα και το 0-2, αλλά δεν τα κατάφερε ο Μιραλάς. Την ίδια ώρα η ΑΕΛ, που ουδέποτε κλείστηκε, έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 με το τετ-α-τετ του Κουζέν.
Αναμενόμενη αλλαγή της εικόνας στην επανάληψη. Οι ερυθρόλευκοι γύρισαν προς τα πίσω, οι «βυσσινί» αναθάρρησαν βρίσκοντας χώρους και κερδίζοντας μέτρα. Σδτο 54' υπάρχει άτσαλο μαρκάρισμα του Ουρτάδο στον Μετίν στην περιοχή του Πάρντο με τον Σπάθα να δείχνει «συνεχίστε» και στη συνέχεια να τ' ακούει για τα καλά, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπλάζεκ απείλησε εκ νέου.
Ο Ολυμπιακός αμύνονταν, ο Βαλβέρδε ενίσχυσε την ανασταλτική λειτουργία στο 61’ με τον Χολέμπας αντί του Ριέρα, αλλά η καλύτερη «λύση» ήταν τελικά η 5λεπτη διακοπή στο 67ο λπε΄το Ο Τοροσίδης δέχθηκε (για 2η φορά σε μισό λεπτό) αντικείμενα στην πλάγια γραμμή, μια χιονόμπαλα βρήκε την μπάλα που κρατούσε, έπεσε στο έδαφος και η ένταση ήρθε. Ενας υπάλληλος σεκιούριτι χτύπησε τον Ιμπαγάσα στο πρόσωπο και η σύρραξη ήταν γεγονός.
Μετά τη διακοπή η ΑΕΛ έχασε ρυθμό, άργησε να βγει και πάλι μπροστά, γλίτωσε το 0-2 από τον Φουστέρ στο 80’, «άγγιξε» το 1-1 με τον Κουζέν στο 82’, γλίτωσε το αριθμητικό μειονέκτημα στο 81’ (ο Σπάθας «χαρίστηκε» στον Ιγκλέσιας) αλλά παρά την είσοδο δεύτερου καθαρόαιμου επιθετικού, δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση. Μάλιστα, η μεγάλη ευκαιρία ήρθε από τον Ολυμπιακό στο 90’ με τον Χολέμπας.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιά)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ιγκλέσιας, Κατσιαρός, Σίμιτς - Μιραλάς
ΛΑΡΙΣΑ (Γιορν Άντερσεν):
Αμπάρης, Ταυλαρίδης, Σίμιτς (83' Γκέρεμι), Κουζέν, Μετίν, Βελάσκο (89' Αμπουχατζίρα), Κολοβέτσιος, Πούρι, Ιγκλέσιας, Κατσιαρός, Μπλάζεκ (71' Φαλάγγας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε):
Πάρντο, Τοροσίδης, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ουρτάδο, Ζαϊρί, Φουστέρ (89' Γ. Παπαδόπουλος), Μιραλάς, Ιμπαγάσα (84' Μοντέστο), Ριέρα (60' Χολέμπας).

19:31 Στη σέντρα οι παίκτες του Ολυμπιακού.
Με το που συμπληρώθηκε το 1ο λεπτό ο διαιτητής ζήτησε να διακοπεί για λίγο η αναμέτρηση μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα που έριξαν οι φίλαθλοι των «βυσσινί». Μετά από ένα λεπτό ξεκίνησε εκ νέου η αναμέτρηση.
12' Καλή ανάπτυξη σε επίθεση της ΑΕΛ με τον Σίμιτς να πασάρει στον Μπλάζεκ αυτός να σεντράρει και πριν τον Κουζέν ο Παπαδόπουλος έστειλε τη μπάλα κόρνερ, το οποίο δεν απέφερε κάτι καλό.
13' Απάντηση για τους ερυθρόλευκους με τον Ζαϊρί να σουτάρει μέσα απο την περιοχή η μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει επίσης κόρνερ χωρίς κάτι περισσότερο.
20' Πρώτη κίτρινη στο ματς στον Ιγκλέσιας για μαρκάρισμά του στον Φουστέρ.
31' Μεγάλη ευκαιρία, η πρώτη στο ματς, για τον Ολυμπιακό. Κόρνερ από τον Ζαϊρί, κεφαλιά του Μέλμπεργκ απο το ύψος του πέναλτι με τον Αμπάρη να αποκρούει ενστικτωδώς πάνω στη γραμμή του.
32' Νέα πολύ καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Αμπάρη ν' αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Μπράβο διώχνοντας σε κόρνερ.
34' Αδύναμο σουτ του Τιέρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής στα χέρια του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.
35'-ΓΚΟΛ: ΑΕΛ-Ολυμπιακός 0-1! Σκόρερ ο Κατσιαρός με αυτογκόλ. Ο Μέλμπεργκ σούταρε μέσα από την περιοχή με τον αμυντικό της ΑΕΛ άθελά του να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Ο Ολυμπιακός είχε πέντε λεπτά απόλυτης κυριαρχίας και δημιουργίας φάσεων με αποτέλεσμα να πάρει το προβάδισμα έχοντας με το μέρος του και την τύχη.
39' Ο,τι θέλουν κάνουν οι παίκτες του Βαλβέρδε με τον Τοροσίδη να προλαβαίνει να σεντράρει πριν η μπάλα βγει άουτ και τον Μιραλάς να σουτάρει από πλάγια στα χέρια του Αμπάρη.
41' Σπουδαία απόκρουση του Πάρντο σε τετ α τετ με τον Κουζέν. Ο Αφρικανός επιθετικός πήρε τη μπάλα με μαγικό τρόπο από τον Παπαδόπουλο, αλλά τα... χάλασε στο τελείωμα.
42΄ Κίτρινη κάρτα και στον Κατσιαρό.
Δύο τα λεπτά των καθυστερήσεων στο πρώτο ημίχρονο.
20:18 Λήξη Α ημιχρόνου. ΑΕΛ-Ολυμπιακός 0-1.
20:33 Έναρξη στο δεύτερο μέρος. Καμία αλλαγή από τους δύο προπονητές.
Από τον πάγκο του Ολυμπιακού διαμαρτύρονται στον 4ο διαιτητή ότι αρκετοί φίλαθλοι της Λάρισας έχουν σφυρίχτρες. Μάλιστα, κάνουν σχετικές προειδοποιήσεις στους αμυντικούς τους για να μην μπερδευτούν.
55' Σύγχυση στην περιοχή του Πάρντο, με τον Ουρτάδο να μαρκάρει άτσαλα τον Μετίν, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Κουζέν σούταρε, αλλά οι αμυντικοί του Ολυμπιακού κόντραραν τη μπάλα.
Η Λάρισα έχει ανεβάσει την απόδοσή της και όχι μόνο ισορροπεί, αλλά στα τελευταία λεπτά δείχνει επιθετικότητα και επισκέπτεται συχνότερα την περιοχή του Ολυμπιακού.
61' Πρώτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Χολέμπας στη θέση του Ριέρα.
67' Μια χιονόμπαλα χτυπά τη μπάλα και σπάει με αποτέλεσμα κομμάτια από χιόνι να πέσουν στα μούτρα του Τοροσίδη. Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο παίκτης του Ολυμπιακού δέχεται αντικείμενα από την εξέδρα.
68' Υπάλληλος σεκιούριτι της ΑΕΛ επιτίθεται στον Ιμπαγάσα, με τον Αργεντινό ν' αντιδρά και ν' απειλείται σύρραξη. Οπως δείχνει το ριπλέι, ο υπάλληλος σεκιούριτι μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και διαμαρτύρεται στον Τοροσίδη. Ο Ιμπαγάσα πάει πάνω του και ο υπάλληλος τον χτυπάει στο πρόσωπο!
Διακοπή στην αναμέτρηση... Η ένταση παραμένει, άνθρωποι από τον πάγκο του Ολυμπιακού μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, 4-5 οπαδοί εισβάλουν, ο Σπάθας πηγαίνει στον 4ο διαιτητή και μια διμοιρία των ΜΑΤ μπαίνει για να εκτονωθεί η κατάσταση!
Μετά από πέντε λεπτά το ματς ξαναρχίζει με τον Σπάθα να δείχνει την κίτρινη στους Μιραλάς και Σίμιτς που μετείχαν στα επεισόδια.
72' Πρώτη αλλαγή για την ΑΕΛ. Ο νεαρός επιθετικός Φαλάγκας παίρνει τη θέση του Μπλάζεκ.
80' Σημαντική χαμένη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Φουστέρ να παίρνει στο σημείο του πέναλτι τη μπάλα από λανθασμένη απόκρουση του Βελάσκο, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε ψηλά άουτ.
82' Ευκαιρία για την ΑΕΛ, με την κεφαλιά του Κουζέν να περνα δίπλα από το δοκάρι.
83' Δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΛ. Ο Γκέρεμι στη θέση του Σίμιτς.
84' Δεύτερη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Μοντέστο περνά στη θέση του Ιμπαγάσα.
89' Τρίτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος στη θέση του Φουστέρ.
90' Χαμένη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Τοροσίδη να σεντράρει και τον αφύλακτο Χολέμπας να πιάνει από μέσα αριστερά το σουτ στέλνοντας τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
90' Αλλαγή και για την ΑΕΛ με τον Αμπουχατζίρα να παίρνει τη θέση του Βελάσκο.
Πέντε τα λεπτά των καθυστερήσεων.
90+5' Ο Γκέρεμι βλέπει τον Πάρντο έξω από την περιοχή και προσπαθεί να τον «κρεμάσει», αλλά δεν τα καταφέρνει.
21:25 Λήξη αγώνα, ΑΕΛ-Ολυμπιακός 0-1.
Πηγή
ΑΕΛ-Ολυμπιακός 0-1 (35 Μέλμπεργκ)


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΟ ΓΚΟΛ.ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ.............