ΣΙΝΕ

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Super League: Άρης-Ξάνθη 0-2

  Απότομη προσγείωση για τον Άρη που ηττήθηκε με 0-2 από την Ξάνθη στο Κλεάνθης Βικελίδης. Η κούραση αλλά και τα πανηγύρια λόγω της μεγάλης πρόκρισης στην φάση των «32» του Europa League, πρόδωσαν το σύνολο του ‘Εκτορ Ραούλ Κούπερ που υπέστη βαριά ήττα με δύο γκολ του Σουάνη. Μάλιστα ο Άρης έπαιζε με δέκα παίκτες από το 35΄ λόγω αποβολής του Κρίστι Βανγκέλι με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Μετά τη νίκη η Ξάνθη έπιασε στην 5η θέση την Καβάλα ενώ ο Άρης έμεινε 6ος.
Μετά το αναγνωριστικό πρώτο τέταρτο του αγώνα, όπου καμία ομάδα δεν μπόρεσε να επιβάλει τον ρυθμό της, η Ξάνθη έφτασε στο γκολ, όταν στο 22` ο Σουάνης μπήκε στην περιοχή του Αρη και με ιδανικό πλασέ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Η απάντηση του Αρη ήρθε στο 32ο λεπτό, όταν ο Φατί έστειλε την μπάλα στην συμβολή των δοκών του Λυμπερόπουλου και στην εξέλιξη της φάσης, ο Νέτο έπιασε κεφαλιά από κοντά, με την μπάλα να περνά λίγο έξω από την εστία της Ξάνθης. Στο επόμενο τρίλεπτο, ο Βανγκέλι είδε δύο φορές την κίτρινη κάρτα του Βοσκάκη, με αποτέλεσμα να αφήσει τους γηπεδούχους με δέκα παίκτες και στο 37` ο Βάλλας είχε κεφαλιά από κοντά στο δοκάρι.
Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν και τελικά κατάφεραν να εκμεταλλευθούν το αριθμητικό πλεονέκτημα, αφού διατήρησαν με σχετική άνεση τον έλεγχο στην μεσαία γραμμή. Ετσι, φτάσαμε στο 62ο λεπτό όταν ο Σουάνης σούταρε, ο Σηφάκης απέκρουσε ασθενώς και ο σκόρερ της Ξάνθης δεν δυσκολεύθηκε να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρμτα και ουσιαστικά να «τελειώσει» τον αγώνα. Ακολούθησαν μερικές ατομικές ενέργειες των γηπεδούχων που, για ακόμη μία φορά μετά από αγώνα για το Γιουρόπα Λιγκ, απογοήτευσαν τους φίλους τους. Στην καλύτερη απ΄αυτές, και συγκεκριμένα στο 75ο λεπτό, ο Κόκε έπιασε δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα μακριά από την εστία του Λυμπερόπουλου.

Συνθέσεις:
Άρης (Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Κουλουχέρης, Ναφτί, Τσέζαρεκ (72` Ρουίς), Κόκε (83` Μενδρινός), Φατί, Μίτσελ, Καζναφέρης (59` Χαβίτο), Λαζαρίδης, Βανγκέλι
Ξάνθη: (Νίκος Παπαδόπουλος): Λυμπερόπουλος, Φλίσκας, Αντεφέμι, Κωστούλας, Βάλλας, Μαρσελίνιο (65` Βασιλακάκης), Πόι (74` Ελινγκτον), Σουάνης (83` Μπόατενγκ), Μπέρτος, Τζάγκι, Κατόνγκο.
12' Καλή στιγμή για τον Άρη. Ο Καζναφέρης πασάρει για το Ναφτί, εκείνος γυρίζει μέσα στην περιοχή το κορμί, του, αλλά από εξαιρετικά ευνοϊκή θέση δεν μπορεί να κάνει το σουτ όπως θα έπρεπε για να απειλήσει.
22' ΓΚΟΛ! 0-1 η Ξάνθη! Ο Φλίσκας έβγαλε την μπαλιά προς τον Σουάνη, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Άρη, μπήκε στην περιοχή και με ωραίο δεξί πλασέ από πλάγια θέση άνοιξε το σκορ.
32' Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη. ο Φατί με έναν "κεραυνό" από μακρινή απόσταση έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Λυμπερόπουλου και ο Νέτο στην επαναφορά με κεφαλιά δεν μπόρεσε να σκοράρει.
35' Αποβολή για τον Βαγγέλη. Ο αμυντικός του Άρη δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες σε ένα λεπτό μετά από διαπληκτισμό που είχε με τον Μαρσελίνιο. Με δέκα παίκτες συνεχίζουν οι γηπεδούχοι.
37' Από εκτέλεση κόρνερ ο Βάλλας έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
41' Σέντρα του Κόκε από τα αριστερά βρίσκει τον Κόκε στο δεύτερο δοκάρι, όμως το πλασέ στην κίνηση του Βραζιλιάνου φεύγει λίγο άουτ.
45'+2 Λήξη του πρώτου μέρους.
46' Σέντρα στην επανάληψη.
59' Ο Χαβίτο στην θέση του Καζναφέρη.
62' ΓΚΟΛ! 0-2 η Ξάνθη! Ο Πόι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σουάνης πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος, ο Σηφάκης αρχικά απέκρουσε, αλλά στην επαναφορά ο επιθετικός της Ξάνθης δε δυσκολεύτηκε να σημειώσει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.
65' O Βασιλακάκης στη θέση του Μαρσελίνιο.
72' Ο Ρουίζ στη θέση του Τσέζαρεκ.
74' Ο Έλινγκτον στην θέση του Πόι.
83' Ο Μενδρινός αντί του Κόκε.
83' Ο Μπόατενγκ αντί του Σουάνη.
93' Λήξη του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: