ΣΙΝΕ

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

19χρονη μαχαίρωσε τον εραστή της και τη φίλη του!

Η ζήλια τύφλωσε μια 19χρονη Ελληνίδα από το Ηράκλειο Κρήτης, που πίστευε ότι ο άνθρωπος που αγαπούσε είχε παράλληλη ερωτική σχέση. Σε κατάσταση αμόκ άρπαξε ένα μαχαίρι και προσπάθησε να δολοφονήσει το… παράνομο ζευγάρι!
Η δράστις επέβαινε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο φίλος της, με μια 40χρονη Ρουμάνα στη θέση του συνοδηγού… Ξαφνικά, ενώ το αυτοκίνητο βρισκόταν εν κινήσει στην κεντρική λεωφόρο Καλοκαιρινού, η νεαρή άρχισε να χτυπάει και τους δύο με το μαχαίρι που είχε κρυμμένο!
Η 40χρονη βγήκε αιμόφυρτη από το όχημα με τραύματα στο ένα της χέρι, ενώ η εκτός εαυτού κοπέλα κατάφερε ένα χτύπημα στα πλευρά του άνδρα. Αμέσως μετά, βγήκε από το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε τρέχοντας.
Οι τραυματίες κατέφυγαν σε κοντινά καταστήματα όπου ζήτησαν βοήθεια και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Εκεί τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν καθώς τα τραύματά τους δεν ήταν σοβαρά.
Η Αστυνομία αναζητά τα ίχνη της 19χρονης.

protothema

Νεκρή εντοπίστηκε νεαρή γυναίκα σε παιδική χαρά

Νεκρή εντοπίστηκε νεαρή γυναίκα σε παιδική χαρά
Μια νεαρή γυναίκα ηλικίας 20 με 25 χρόνων εντοπίστηκε σήμερα το πρωί νεκρή και γυμνή σε μια παιδική χαρά επί της οδού Ιππολύτου στην περιοχή της Γκράβας στα όρια του Δήμου Γαλατσίου με τα Άνω Πατήσια.
Το σώμα της ήταν καλυμμένο με ένα κασκώλ και τα ρούχα της βρέθηκαν πεταμένα τριγύρω.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε το πτώμα, φέρει τραύμα στο κεφάλι προφανώς από πέτρα.
Η ώρα του θανάτου προσδιορίζεται πριν από περίπου 12 ώρες.
Κανένα άλλο στοιχείο δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι αυτή την ώρα. Την έρευνα διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.

Τον έδειραν και του απέσπασαν 20.000 €

                             

Δύο άγνωστοι επιτέθηκαν τα ξημερώματα σε υπάλληλο νυχτερινού κέντρου διασκέδασης, ενώ αυτός διερχόταν την οδό Κοτοπούλη στη Νέα Σμύρνη.

Οι δράστες αφού χτύπησαν άσχημα το θύμα, του απέσπασαν το ποσό των 20.000 ευρώ, τα οποία αποτελούσαν τις εισπράξεις του καταστήματος.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
zougla.gr

Αποκάλυψη της μεγάλης απάτης των Άγγλων για το μνημείο Stonehenge...







Η αποκάλυψη που θα κάνει το περιοδικό National Geographic στο τεύχος του Ιανουάριου θα συνταράξει τον κόσμο της αρχαιολογίας και να ανοίξει το 2010 με μία από τις μεγαλύτερες επιστημονικές απάτες στην ιστορία.

Τροχαίο με τραυματισμό σημειώθηκε πριν από μια ώρα περίπου.

Τροχαίο με έναν τραυματία σημειώθηκε στον περιφεριακό Καρδίτσης - Πύλης, λίγο μετά τα φανάρια για Καλύβια. Το Ι.Χ. (φωτό) χτύπησε στο στηθαίο της γέφυρας και ανετράπει.

Λούα Λούα: «Δεν έπρεπε να φύγω»

Ενάμιση χρόνο μετά, ο Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα επιστρέφει στον Ολυμπιακό, για τους επόμενους έξι μήνες με οψιόν ανανέωσης για δύο χρόνια. Κατά την έξοδό του από τα γραφεία της ΠΑΕ και αφού είχε βάλει την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο με την ομάδα του Πειραιά, παραδέχτηκε ότι δεν έπρεπε να φύγει.
Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Δεν έπρεπε να φύγω εξ αρχής και θέλω να συνεχίσω από εκεί που άφησα τα πράγματα. Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα. Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Όλοι οι άνθρωποι της ομάδας μου συμπεριφέρθηκαν άψογα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι και πάλι εδώ. Νιώθω πως πέρασε πολύς καιρός. Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να βοηθήσω την ομάδα μου να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας».
Τα πρώτα τεστ φυσικής κατάστασης στα οποία είχε υποβληθεί με την άφιξή του στον Πειραιά είχαν δείξει πως θα χρειαζόταν διάστημα 8 εβδομάδων για να βρεθεί στα επιθυμητά επίπεδα. Ο ίδιος εξήγησε επ΄αυτού: «Είμαι έτοιμος να βοηθήσω. Προφανώς δεν είμαι στην καλύτερη φυσική κατάσταση, αλλά νιώθω έτοιμος και θα τα δώσω όλα».
e-soccer.gr

4ος πιο ακριβοπληρωμένος Σουηδός ο Μέλμπεργκ

Ο Ολυμπιακός είναι γνωστό ότι έβαλε το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσει τον Μέλμπεργκ από την Γιουβέντους. Η Σουηδική εφημερίδα «Expressen» μάλιστα αποκάλυψε σε ρεπορτάζ με θέμα τις απολαβές των Σουηδών παικτών που αγωνίζονται στο εξωτερικό ότι ο στόπερ των Πειραιωτών βρίσκεται στην τέταρτη θέση.
Αναλυτικά, στη πρώτη θέση φιγουράρει το όνομα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς της Μπαρτσελόνα, δεύτερος ο Κρίστιαν Βίλεμσον της Αλ Χιλάλ, ενώ στην τρίτη θέση είναι ο Σεμπάστιαν Λάρσον της Μπέρμιγχαμ. Στην τέταρτη θέση της λίστας των καλά αμειβομένων ποδοσφαιριστών βρίσκεται ο «ερυθρόλευκος» στόπερ, ξεπερνώντας ονόματα όπως αυτό του Κιμ Κάλστρομ και του Φρέντρικ Λιούνμπεργκ.

Τοροσίδης για Λίβερπουλ !!!

 
Ιδιαίτερα σοβαρός αποδείχτηκε ο τραυματισμός του αμυντικού της Λίβερπουλ, Γκλεν Τζόνσον, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Αστον Βίλα το βράδυ της Τρίτης, για την 20η αγωνιστική της Premiership καθώς ο διεθνής ακραίος μπακ υπέστη ρήξη συνδέσμων στο δεξί γόνατο που θα τον αφήσει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου τρεις μήνες!

Έτσι, μετά από την εξέλιξη αυτή, ο Ράφα Μπενίτεζ, αναζητά απεγνωσμένα τον παίκτη που θα καλύψει το κενό του Τζόνσον. Αγγλικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο ότι οι βασικοί υποψήφιοι είναι ο Μάξι Ροτρίγκεζ της Ατλέτικο Μαδρίτης (για εξάμηνο δανεισμό), ο οποίος ωστόσο βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την Μπόκα Τζούνιορς και ο Βασίλης Τοροσίδης ο οποίος και έχει προταθεί στους «κόκκινους».
Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού πληροί τις προϋποθέσεις, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από το αν ο Ράφα Μπενιτεζ είναι διατεθειμένος να πληρώσει ακριβά για να αγοράσει τον παίκτη (η τιμή του είναι γύρω στα 7 εκ. ευρώ). Σε διαφορετική περίπτωση θα στραφεί σε άλλες φθηνότερες λύσεις καθώς μέχρι και τον τραυματισμό του Τζόνσον προτεραιότητά του ήταν τα περισσότερα χρήματα να δαπανηθούν για παίκτες στην επίθεση και τη μεσαία γραμμή.

ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΣΙΟΔΟ ΣΤΗ ΛΙΒΕΡΑ

Μια συνέντευξη του Κώστα Αλεξανδρίδη, στη Λένα Σαββίδου στα πλαίσια της ραδιοφωνικής εκπομπής της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων και Μικρασιατών ν. Τρικάλων, «Ανέβζηγος Αροθυμία».



Πρόκειται για την πρώτη συνέντευξη που έδωσε ο Κώστας Αλεξανδρίδης μετά την επιστροφή του από τη Λιβερά και την εκεί αναβίωση, για πρώτη φορά μετά τον Ξεριζωμό, του εθιμικού δρώμενου των Μωμόγερων. Σήμερα, ένα χρόνο μετά και με την ευκαιρία της δεύτερης αποστολής της ομάδας του Κώστα Αλεξανδρίδη στον Πόντο για την αναβίωση του δρώμενου, ας δούμε τι ειπώθηκε τότε, γιατί κάποια πράγματα έχουν διαχρονική αξία:

«…Νυξ δ΄έτεκε στυγερόν τε Μόρον και Κύρα μέλαιναν
και θάνατον τέκε δ΄Ύπνον, έτικτε δε φύλον Ονείρων
δεύτερον αυ Μώμον και Οϊζύν αλγινόεσσαν
ου τινί κοιμηθείσα Θεών τέκε Νυξ ερεβεννή»


Λένα Σαββίδου: Κύριε Αλεξανδρίδη ας ξεκινήσουμε την συζήτηση μας από την ονομασία του εθιμικού δρώμενου «Μωμόγεροι». Τι σημαίνει λοιπόν «Μωμόγερος» και ποια η πιθανή προέλευση της ονομασίας αυτής;

Κώστας Αλεξανδρίδης: Όπως μας πληροφορεί ο Ησίοδος στη «Θεογονία» του, ο Μώμος στην αρχαιότητα ήταν ο θεός του γέλιου και της σάτιρας. Οι ακόλουθοι –ιερείς του Μώμου, η ομάδα που τον συνοδεύει διακωμωδώντας και σατιρίζοντας καταστάσεις είναι οι Μωμόγεροι. Η καθ' αυτού ρίζα της λέξη Μώμος, προέρχεται από το ομηρικό ρήμα «μω» που σημαίνει «αναζητώ να βρω κουσούρι». Μώμος λοιπόν είναι ο θεός του.....

Εγκαινιάστηκε η Σπηλιά του Δράκου στην Καστοριά


«Υπάρχει πραγματικά θησαυρός στην Καστοριά.
Ο μύθος του Δράκου που φυλάει το σπήλαιο της περιοχής δεν είναι τελικά απλά ένας μύθος. Όλοι μας πρέπει να πολεμήσουμε το δράκο της γραφειοκρατίας, της αναξιοπιστίας και των διαδικασιών για να βρούμε το θησαυρό, να υλοποιήσουμε το όραμα της πράσινης ανάπτυξης». Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, κατά τα επίσημα εγκαίνια της Σπηλιάς του Δράκου, ενός σπηλαίου ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς που άνοιξε τις «πύλες» του για το κοινό.
«Έχουμε το θησαυρό στα χέρια μας. Το θέμα είναι να νικήσουμε το δράκο. Αυτή είναι και η πρόθεση της κυβέρνησης. Ήδη, οι υπηρεσίες του υπουργείου ξεκίνησαν να εργάζονται ώστε να αντιμετωπίσουμε τα κακώς κείμενα», είπε....

ΕΠΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΝΕΩΝ


Τετάρτη: 30 Δεκεμβρίου 2009


Ένα καταπληκτικό παιχνίδι με απίστευτο ρυθμό και πολλές προσωπικές μονομαχίες,  είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν 200 και πλέον φίλαθλοι στο πανέμορφο ενωσιακό γήπεδο των Γρεβενών μεταξύ της Ε.Π.Σ. Γρεβενών και της Ε.Π.Σ. Ηπείρου. Τελικά οι Ηπειρώτες κέρδισαν το παιχνίδι, αφού υπερτέρησαν στα σημεία και αγωνίστηκαν πιο δυνατά και ομαδικά από τους συνομήλικους τους Γρεβενιώτες, που έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Καραγιάννη να προηγηθούν.Φάσεις και γκολ.

ΕΠΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΑΙΔΩΝ


Τετάρτη: 30 Δεκεμβρίου 2009

Η αγωνιστικότητα και το πάθος των παιχτών της Ε.Π.Σ. Γρεβενών, έδωσαν τελικά τον πολύτιμο βαθμό στους Γρεβενιώτες. Η Ε.Π.Σ. Ηπείρου ήταν ανώτερη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και έχασε πολλές ευκαιρίες να κερδίσει τον αγώνα. Η υπεροψία όμως και η φλυαρία της επιθετικής γραμμής, είχε σαν αποτέλεσμα να απωλέσει δυο πολύτιμους βαθμούς. Καλύτερος παίχτης των Γρεβενών ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος, που όταν χρειάστηκε δήλωσε παρών και κράτησε ανέπαφη την εστία του σε πολλές περιπτώσεις. Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παναγιώτη Κύρκου (Γ.Γ. Ε.Π.Σ. Ηπείρου).
Ο "VATOLAKKIOTIS" ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΧΑΜΟΓΕΛΟ, ΕΛΠΙΔΑ & ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΝΤΟΥ !!!