ΣΙΝΕ ΠΑΤΣΗΣ City Center Cinemas Kastoria Λεωφόρος Κύκνων, Καστοριά, Εμπορικό Κέντρο Ζέρβα CINE ΤΖΟΡΝΤΑΝ

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2010

ΑΓΡΟΤΕΣ : Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις .Έτοιμοι να βγάλουν τα τρακτέρ στους εθνικούς δρόμους στις 15 Ιανουαρίου, δηλώνουν οι αγρότες από 19 νομούς της χώρας που μετέχουν στο πανελλαδικό όργανο. «Η υπομονή μας έχει ...... εξαντληθεί. Μέχρι σήμερα κανένα από τα μέτρα που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των αγροτών δεν έχει προωθηθεί», υπογραμμίζει ο Βάϊος Γκανής, εκ μέρους του Πανελλαδικού Συντονιστικού οργάνου.
Στην πολύωρη συνεδρίαση στη...

ANEKΔΟΤΟ

Mία ξανθιά παίρνει τηλέφωνο τον άνδρα της στο γραφείο του κλαίγοντας.
Γιατί κλαις γλυκιά μου?
- Να, προσπαθώ να φτιάξω ένα παζλ αλλά δεν τα καταφέρνω. Όλα τα κομμάτια φαίνονται ίδια...
- Τι παζλ?
- Να... είναι ένας κόκορας πάνω σε ένα κουτί, αλλά δεν μπορώ να το φτιάξω..
- Έλα ηρέμησε... όταν γυρίσω θα το φτιάξουμε μαζί εντάξει?
Γυρνάει λοιπόν ο τύπος στο σπίτι του και βλέπει την γυναίκα του να σπαράζει στο κλάμα, στο πάτωμα.Την πλησιάζει και της λέει:
- Έλα... σήκω και μην κλαις. Είσαι τόσο όμορφη... άκου τι θα κάνουμε...
Θα βάλουμε τα corn flakes πάλι μέσα στο κουτί και δεν θα το πούμε πουθενά...!!!
SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS

Γνωστός πανελίστας παρενοχλεί σεξουαλικά καλεσμέvες

Στο Ντουμπάι το ψηλότερο κτήριο του κόσμου

Το ύψος του υπολογίζεται στα 818 μέτρα και υπερέχει περίπου 300 μέτρα απο τον μέχρι σήμερα υψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου
Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα το βράδυ στο Ντουμπάι το ψηλότερο κτήριο στον κόσμο.

Το ύψος του υπολογίζεται στα 818 μέτρα και υπερέχει περίπου 300 μέτρα απο τον μέχρι σήμερα υψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου στην Ταϊβάν.

Η κατασκευή του διήρκεσε πέντε χρόνια και τρεισήμισι μήνες και κόστισε περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Διαθέτει περισσότερους απο 160 ορόφους και 57 ανελκυστήρες. 
sourta-ferta

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ ΤΗΣ ΓΟΥΡΟΥΝΟΧΑΡΑΣΕντυπωσιακή ήταν η προσέλευση του κόσμου, παρά τις όχι και ιδιαίτερα καλές καιρικές συνθήκες, στην εκδήλωση αναβίωσης της «Γουρουνοχαράς» “ PORK FESTIVAL 2009”,στο χώρο του Διοικητηρίου Γρεβενών «ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΗΣ», το πρωί του Σαββάτου 2 Ιανουαρίου 2010.
Την αναβίωση του εθίμου, το οποίο χάνεται στο βάθος του χρόνου, πραγματοποίησε για πρώτη φορά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών σε συνεργασία με το ΕΒΕ και τον Εμπορικό Σύλλογο Γρεβενών. Ενώ την πείρα και το μεράκι τους κατέθεσαν Προεδρεία και Μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, οι οποίοι κάθε χρόνο αναβιώνουν το συγκεκριμένο έθιμο.Από νωρίς το πρωί ο εξωτερικός χώρος του Διοικητηρίου γέμισε μυρωδιές από χοιρινές λιχουδιές που ψήνονταν σε διάφορα σημεία για να προσφερθούν στον κόσμο, πρωτοστατούσαν οι Τσιγαρίδες καθώς και οι παραδοσιακές Κουλούρες.Στο εορταστικό κλίμα συνέβαλε και το κρασί που έρρεε άφθονο.
Την εκδήλωση έντυσε μουσικά η Νομαρχιακή Ορχήστρα με ακούσματα Γρεβενιώτικα και χορευτικά το Παιδικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γρεβενών ΠΙΝΔΟΣ, του Συλλόγου Μεγάλου Σειρηνίου καθώς και του Συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης.

Ενώ τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου αναβίωσαν το Έθιμο των Ρογκατσαριών, δίνοντας μία ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση ξυπνώντας μνήμες με ακούσματα των ημερών.

 
Το δικό τους παρών έδωσαν και δύο σημαντικοί Σύλλογοι ο ΜΟΓ και οι Μανιταρόφιλοι Δυτικής Μακεδονίας.

Για τη δημιουργία της Νομαρχιακής Ορχήστρας μίλησε ο υπεύθυνος κ. Κώτας.

Ο Νομάρχης Γρεβενών κ. Κουπτσίδης αφού ευχαρίστησε όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και όλους τους Χορηγούς της εκδήλωσης για την πολύτιμη συμβολή τους στη διοργάνωση, ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους Καλή Χρονιά με υγεία και δημιουργία.
Δεσμεύθηκε η Αναβίωση του Εθίμου να καταστεί θεσμός και σημείο αναφοράς για το Νομό Γρεβενών.
Το PORK FESTIVAL η Γρεβενιώτικη «Γουρουνοχαρά» θα αναβιώνει κάθε χρόνο και θα γίνεται καλύτερη. Είναι μία εκδήλωση την οποία θα εντάξουμε στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Νομού μας.

Στόχος μας είναι τα επόμενα χρόνια το PORK FESTIVAL να αποτελεί σημαντική εκδήλωση συνάντησης όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού σε μία κοινή προσπάθεια αναβίωσης των πολλών εθίμων των ημερών του τόπου μας.Το PORK FESTIVAL θα αναβιώνει παράλληλα με τις γνωστές «Γουρνοχαρές» και είμαι βέβαιος ότι όπως και οι άλλες σημαντικές εκδηλώσεις του νομού μας, θα ταξιδέψει εκτός των τειχών και θα προσελκύει κάθε χρόνο όλο και περισσότερους επισκέπτες. 

 


Είναι ένα τολμηρό εγχείρημα της Ν.Α. Γρεβενών τόνισε ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Γρεβενών κ. Τόσκας, όπου πραγματοποιείται για πρώτη φορά και παρόλα αυτά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Ευχήθηκε Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά σε όλους τους Γρεβενιώτες και στους απανταχού Έλληνες.


Να τονίσουμε  ότι η εκδήλωση συγκέντρωσε τα βλέμματα των επισκεπτών οι οποίοι και συμμετείχαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ youtubeImage and video hosting by TinyPic