ΣΙΝΕ

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Συνάντηση για την διάσωση των βιβλίων στην Εύξεινο Λέσχη Νάουσας

[zzzzzz.jpg]Την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009 μετά από κάλεσμα του Προέδρου της Ευξείνου Λέσχης συναντήθηκαν στο εντευκτήριο της Λέσχης μέλη και φίλοι του Συλλόγου από όλη την Ελλάδα (Θεσ/νίκη, Κιλκίς, Φλώρινα, Αθήνα κ.λ.π)

Σκοπός της συνάντησης ήταν ή διοργάνωση μεγάλης ποντιακής βραδιάς στη Θες/νίκη, στο νυχτερινό κέντρο «ΠΥΛΗ ΑΞΙΟΥ» του Γιώργου Ποζίδη ο οποίος και ανέλαβε την πρωτοβουλία ώστε τα έσοδα να διατεθούν για την διάσωση των βιβλίων του Φροντιστηρίου της Αργυρούπολης.

Η εν λόγω μουσικοχορευτική βραδιά με τίτλο «ΝΟΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου 2010 και στ΄αυτήν θα συμμετέχουν γνωστοί καλλιτέχνες όπως:

ΛΑΙΚΟΙ: Βασίλης Καρράς, Νίκος Κουρκούλης, Αντώνης Ρέμος, Νατάσα Θεοδωρίδου, Λεωνίδας Βελλής, Θέμης Αδαμαντίδης Ηλίας Κλωναρίδης, Πέτρος Γαϊτάνος, κ.ά.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ: Στάθης Νικολαϊδης, Αλέξανδρος Παρχαρίδης, Παναγιώτης Κογκαλίδης, Αφοί Ιωαννίδη, Κώστας Θεοδοσιάδης, Κώστας Σιώπης, Στάθης Παυλίδης.

Υπέυθυνος προγράμματος: Αχιλλέας Βασιλειάδης

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Καθηγητής ιστορίας κ. Κων/νος Φωτιάδης, ο Πλούταρχος Κανετίδης, ο τ. βουλευτής Καβάλας κ. Αχιλλέας Καραγκιοζόπουλος, ο Διευθυντής Αστυνομίας κ. Σταύρος Γαϊτανίδης, ο Νϊκος Παπαδόπουλος, ο Αλέκος Ανδρεάδης, ο Μάκης Ξανθόπουλος μέλη και φίλοι του Συλλόγου οι οποίοι συμφώνησαν να βοηθήσουν στην επιτυχία της βραδιάς.

Γι αυτόν ακριβώς το λόγο η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.

Στο πέρας της συνάντησης ο καταξιωμένος μουσικός Ματθαίος Τσαχουρίδης, πρόσφερε με την λύρα του στους καλεσμένους μελωδίες και χορευτικά άσματα του Πόντου που γέμισαν την ατμόσφαιρα ενθουσιασμό και συγκίνηση. Μάλιστα η συγκεκριμένη παρουσία του καλλιτέχνη ήταν άλλη μία απόδειξη της τεράστιας εμβέλειας του στο χώρο της ποντιακής μουσικής καθώς οι καλεσμένοι είχαν στην ευκαιρία να απολαύσουν νότες των παραδόσεων της Ρωσίας, Ουγγαρίας, Ισπανίας, Βουλγαρίας, Ηπείρου, Θράκης κλπ. Την λύρα συνόδεψε στο τραγούδι ο Στάθης Παυλίδης.

Παραδοσιακά κάλαντα από την Εύξεινο Λέσχη Νάουσας

Με άρωμα Πόντου πλημμύρισε η αγορά της Νάουσας την Τρίτη 30-12-2008 από τα παραδοσιακά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα που έψαλαν τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων της Εύξέινου Λέσχης συνοδευόμενα από τον Πρόεδρο και μέλη της Διοίκησης .του Συλλόγου. Επίσης ευχές και παραδοσιακά κάλαντα έψαλαν στον Μητροπολίτη, τον Νομάρχη, τον Δήμαρχο Νάουσας, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Νάουσας, στο Νοσοκομείο και στο Γηροκομείο της πόλης μας.

Πηγή: Λαός

ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών κ. Θαν. Χαντάβας




Με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνα Μπατζελή είχε επικοινωνία τη Δευτέρα 11/1 ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας, την οποία ενημέρωσε για την πρόοδο της ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων που πραγματοποιεί η Ε.Α.Σ Γρεβενών.



Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, οι επιδοτήσεις των γεωργών και των κτηνοτρόφων θα καταβληθούν στο τέλος Ιανουαρίου.

Η κ. Μπατζελή ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του κ. Χαντάβα και θα επισκεφθεί τα Γρεβενά στα μέσα Φεβρουαρίου.
Επίσης την ίδια μέρα ο κ. Χαντάβας είχε συνάντηση στην Αθήνα με το Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κύρκο. Συζήτησαν τα κύρια ζητήματα που απασχολούν το Νομό Γρεβενών και ιδιαίτερα εστιάστηκαν στη χρηματοδότηση των έργων των προγραμμάτων Ε.Π.Α.ΔΥ.Μ., Ε.Σ.Π.Α. και ΠΙΝΔΟΣ, καθώς επίσης και στα ζητήματα που απασχολούν το Δ.Δ. Κατάκαλης.
Ο κ. Κύρκος δήλωσε ότι αφού ολοκληρώσει τις προγραμματισμένες επαφές του με τους κυβερνητικούς παράγοντες θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους Νομάρχες, τους Δημάρχους και τους Βουλευτές της Περιφέρειας για την οριστικοποίηση του προγραμματισμού των έργων και την εκκίνηση των επενδυτικών προγραμμάτων.
Συμφώνησε επίσης να πραγματοποιήσει κοινή επίσκεψη με τον Βουλευτή και το Νομάρχη Γρεβενών στο Δήμο Χασίων, για να εξεταστούν τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους του Δ.Δ. Κατάκαλης και να δοθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις.