ΣΙΝΕ

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Στην τελική φάση η ομάδα μπάσκετ παίδων του Πρωτέα

Μεγάλη επιτυχία της παιδικής ομάδας μπάσκετ   του Πρωτέα αφού μετά τη νίκη επί του Αργούς 70-53καταφερε να πάρει τη πρώτη θέση του ομίλου και να προκριθεί στην τελική φάση του πρωταθλήματος παίδων  της ΕΚΑΣΔΥΜ  όπου εκεί θα συναντήσει τους 3 πρώτους των άλλων ομίλων και θα διεκδικήσει την πρώτη θέση που οδηγεί στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Όσον αφορά το παιχνίδι ήταν χωρίς γυρισμό γιατί οι ομάδες ισοβαθμούσαν στη πρώτη θέση του ομίλου και οποίος κέρδιζε έπαιρνε τι εισιτήριο της πρόκρισης . Η ομάδα του Πρωτέα  μπήκε δυνατά και συγκεντρωμένα. Από την αρχή του αγώνα κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό της και με πολύ καλή δουλειά στην άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση έφτασε στο νικηφόρο αποτέλεσμα.
Τέτοιες επιτυχίες μας κάνουν να νιώθουμε περήφανοι και να  ελπίζουμε ότι το μπασκετ στα Γρεβενά έχει παρών αλλά και μέλλον, και όπως δήλωσε ο προπονητής  Γιάννης Χασιώτης ,  εκτός από τις ομάδες παίδων  και εφήβων που πρωταγωνιστούν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα, υπάρχουν και 140 παιδιά στις Ακαδημίες του Πρωτέα όπου μαθαίνουν από μικρή ηλικία τα μυστικά του μπάσκετ και που  αργότερα θα στελεχώσουν την αντρική ομάδα και όχι μονό…

Ε.Α.Π. (Mακροχώρι) - Α.Ε.Π. ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ  ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ: ΚΥΡΙΑΚΗ: 17-01-2010, ΄ΩΡΑ: 15.00΄μ.μ.
Ε.Α.Π. - Α.Ε.Π. ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΥ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ν. Σπυρόπουλος (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)
Α΄ΒΟΗΘΟΣ: Ι. Καραγιάννης (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)
Β΄ΒΟΗΘΟΣ: Ειρ. Μπέλλου (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)
Παρατηρητής: Π. Λαμπριανίδης (Κιλκίς)



Νίκη και μόνο νίκη θέλει ο Χρήστος Λάλλος με αντίπαλο την Ε.Α.Π., ομάδα που βρίσκεται δυο βαθμούς πίσω απ' τους Πόντιους και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, αν ο Βατόλακκος περάσει νικηφόρα απ' το Μακροχώρι.

"Δεν φτάνουν πλέον μόνο οι καλές εμφανίσεις τόνισε ο τεχνικός των Ποντίων. Από δω και πέρα πρέπει να παίρνουμε και αποτελέσματα". Αποδείξαμε ότι μπορούν και οι Γρεβενιώτες και ίσως παρασυρθήκαμε από τα καλά αποτελέσματα των πρώτων αγωνιστικών. Η αγωνιστική μας ανάκαμψη ξεκινά απ' την Κυριακή και ο β΄γύρος θα είναι διαφορετικός για μας, τόνισε ο γρεβενιώτης τεχνικός. Τα νέα για το Χρήστο Λάλλο είναι καλά, αφού επιστρέφουν μετά τον τραυματισμό τους οι Τζερεμές και Μαντζώλας και ίσως για πρώτη φορά φέτος η ομάδα θα κατέβει σε αγώνα κομπλέ.

ΝΑΟΥΣΑ - ΓΡΕΒΕΝΑ ΑΕΡΑΤΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ: 17-01-2010, ΄ΩΡΑ: 15.00΄μ.μ.
ΝΑΟΥΣΑ - ΓΡΕΒΕΝΑ ΑΕΡΑΤΑ
ΔΙΑΤΗΤΗΣ: Ν. Ανθρακίδης(Κιλκίς) 

Α΄ΒΟΗΘΟΣ: Δ. Δεληπαλτάς (Κιλκίς) 
Β΄ΒΟΗΘΟΣ: Α. Ασβεστόπουλος (Κιλκίς)
Παρατηρητής: Γ. Μπίνος (Πέλλας)

Με την πλάτη στον τοίχο αγωνίζονται τα Γρεβενά Αεράτα με τη Νάουσα, μια ομάδα με

ποιότητα, που θα διεκδικήσει ως το τέλος την άνοδο στη Γ΄Εθνική.  Και οι δυο ομάδες χρειάζονται τους τρεις βαθμούς για τους δικούς της λόγους η καθεμιά, με τη Νάουσα να θέλει να κλείσει νικηφόρα τον α΄γύρο και το Νίκο Μπαλοδήμο να "χτυπάει" όλα τα παιχνίδια από δω και πέρα. Δυστυχώς η ελληνοποίηση του Χαματά αργεί με ευθύνη και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών και ο παίχτης που τόσο πολύ χρειάζονταν τα Αεράτα για την ανάκαμψή τους, παραμένει χωρίς αγωνιστική δραστηριότητα. Επανέρχεται μετά την εξέτιση της ποινής ο Τηλέμαχος Δημόπουλος ενώ το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο τεχνικός των Αεράτων είναι η απουσία του Παναγιώτη Λάλλου (4 κίτρινες κάρτες). 
Παράλληλα τη δυσφορία του σωματείου εξέφρασε μέλος της διοίκησης των Αεράτων για τον ορισμό των διαιτητών. "Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι στην έδρα μας, ορίζονται συνέχεια διαιτητές της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας, ενώ εκτός έδρας ο ορισμός γίνεται από διαιτητές όμορων Νομών της γηπεδούχου ομάδας, με ότι αυτό συνεπάγεται," τόνισε χαρακτηριστικά.

ΠΥΡΣΟΣ - BIΣΑΛΤΙΑΚΟΣ

   
18η Αγωνιστική

KYΡΙΑΚΗ 17-01-2010
Δ.Α.Κ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ: 15:00 μ.μ.
ΠΥΡΣΟΣ - BIΣΑΛΤΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ματθαίος Βουρνέλης (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)
Χαρίλαος Τσιάτσιος (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 Νεκταρία Τσαγγάρη (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
: Κων/νος Μηλιάδης (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Δημήτριος Κουτσιομηνάκης (ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ)



«Αυτό που κατακτάς δύσκολα, πολύ εύκολα μπορεί να το χάσεις». Η λιτή αυτή φράση διέπει τη φιλοσοφία του προπονητή Ανδρέα Παντζιαρά και διακαής πόθος του, είναι η ομάδα να συνεχίσει να παίζει όπως στα τελευταία πέντε παιχνίδια. Η ηρεμία, η υπομονή και η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι παίχτες του Πυρσού τα παιχνίδια, είναι ο δρόμος που θα τους οδηγήσει σ' ένα νέο τρίποντο επί του Βισαλτιακού, μιας ομάδας νεοφώτιστης μεν, σκληροτράχηλης δε, που παλεύει όλα τα παιχνίδια. Η 6η κατά σειρά επιτυχία θα αποτελέσει ρεκόρ συγκομιδής βαθμών για τον Πυρσό και ο τεχνικός του Πυρσού που ανακατεύει συνεχώς την τράπουλα, δίνοντας ευκαιρίες σ' όλους τους ποδοσφαιριστές και κρατώντας τους σε εγρήγορση, ζητά αυτοσυγκράτηση τώρα που η ομάδα είναι στο γκρουπ των πρωτοπόρων και προσπαθεί να μην πάρουν ..."αέρα τα μυαλά" των παιχτών.  Γνωρίζει πως οι συνεχόμενες επιτυχίες δεν σημαίνουν κατ΄ανάγκη και πρωτάθλημα, παρόλο που στις τάξεις των φιλάθλων επικρατεί ενθουσιασμός. Προβλήματα δεν αντιμετωπίζει ο τεχνικός του Πυρσού, εκτός του Βελώνη που θα δοκιμάσει πριν το παιχνίδι.

A΄ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

A΄ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Σάββατο: 16 Ιανουαρίου 2009

15η αγωνιστική 16-01-2010

Ειδήσεις από την δ' εθνική 3ος Ομιλος

Α.Ε.Π. ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΥ: Κομπλέ οι Πόντιοι

Νίκη και μόνο νίκη θέλει ο Χρήστος Λάλλος με αντίπαλο την Ε.Α.Π., ομάδα που βρίσκεται δυο βαθμούς πίσω απ' τους Πόντιους και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, αν ο Βατόλακκος περάσει νικηφόρα απ' το Μακροχώρι. Τα νέα για το Χρήστο Λάλλο είναι καλά, αφού επιστρέφουν μετά τον τραυματισμό τους οι Τζερεμές και Μαντζώλας και ίσως για πρώτη φορά φέτος η ομάδα θα κατέβει σε αγώνα κομπλέ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Εκτός οι Τσέος - Πατρίκας
Για τον εντός έδρας αγώνα με τον Εθνικό Κατερίνης προετοιμάζεται η Αλεξάνδρεια. Ο τεχνικός της ομάδας, Χρήστος Τερζίδης, δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες δύο ποδοσφαιριστών. Ο λόγος για τους Πατρίκα και Τσέο. Αμφότεροι είναι τιμωρημένοι και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. ** Στην ομάδα κόπηκε η βασιλόπιτα και ο τυχερός ήταν ο Αλέξανδρος Ιωαννίδης ** Έγιναν οι πληρωμές στον σύλλογο και έξτρα πριμ δόθηκε στους Τσέο και Καρρά, που ήταν οι καλύτεροι παίκτες του πρώτου γύρου, όπως ψήφησαν οι άνθρωποι της ομάδας
ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ: Είχε μια (!) αλλαγή
Κάτι που δεν έχουν συνηθίσει να βλέπουμε στα γήπεδα και πιο συγκεκριμένα στους πάγκους των ομάδων, είδαμε στον αγώνα μεταξύ του Βατανιακού και της Ένωσης Αποστόλου Παύλου. Συγκεκριμένα, η Ένωση «κατέβηκε» στο ματς, έχοντας μόλις μια (!) αλλαγή. Μάλιστα, ο Δούκας, που ήταν ο μοναδικός που βρίσκονταν στον πάγκο, χρειάστηκε να περάσει στο ματς στο 28ο λεπτό, λόγω τραβήγματος που υπέστη ο Κατζίδης. Επίσης, το άλλο «περίεργο», ήταν πως η ομάδα έπαιζε με ένα (!) «καθαρό» στόπερ! Ο λόγος που η Ένωση παρατάχθηκε αποδεκατισμένη; Οι πολλοί τραυματισμοί και οι πολλές τιμωρίες. Χαρακτηριστικό είναι πως για το επόμενο ματς δεν υπολογίζεται ο Γρηγόρης Ηλιάδης, ενώ αγώνα δρόμου για να προλάβουν κάνουν οι Τζεϊρανίδης, Τόλης Τσακαλίδης, Γιώργος Σημεωνίδης, Σταύρος Κελεσίδης, Δαμιανίδης και Γιάννου. Στα θετικά, είναι ότι επιστρέφουν οι Χάρης Σημεωνίδης και Τσαγκαλίδης.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: «Πιο δίκαιη η ισοπαλία»
Στις χαμένες ευκαιρίες και την ακύρωση του γκολ στο 89ο λεπτό της συνάντησης, στάθηκε ο προπονητής της Αλεξάνδρειας, Χρήστος Τερζίδης. Ο έμπειρος τεχνικός, μιλώντας στο periferiako.com για το περασμένο ματς με τα Σιάτιστα, τόνισε χαρακτηριστικά: «Αν και δεχτήκαμε ένα γρήγορο γκολ, προσπαθήσαμε πολύ στη συνέχεια. Είχαμε πολλές ευκαιρίες να ισοφαρίσουμε και δύο φορές οι προσπάθειες μας σταμάτησε στο δοκάρι. Επίσης, μας ακυρώθηκε γκολ στο 89’ και εκεί θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει το βαθμό. Πιστεύω πως η ισοπαλία θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα, αφού και τα Σιάτιστα είχαν καλή απόδοση». Για το ερχόμενο εντός έδρας ματς με τον Εθνικό Κατερίνης είπε: «Από το περασμένο ματς κρατάμε την καλή μας εμφάνιση. Θέλουμε να παίξουμε το ίδιο καλά και στο ματς με τον Εθνικό, ώστε να πάρουμε τη νίκη και να φτάσουμε τους 25 βαθμούς. Αν το πετύχουμε αυτό, θα έχουν εκπληρώσει τον στόχο που είχαμε βάλει. Δηλαδή να τελειώσουμε με 25 πόντους τον πρώτο γύρο».
ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΑΤΕΡΟΥ: Μένει ο Καλλιανίδης
Στον Εθνικό Βατερού θα παραμείνει ως το τέλος αγωνιστικής περιόδου ο Καλλιανίδης. Τις τελευταίες ημέρες, υπήρχε έντονη φημολογία πως ο ικανός στόπερ θα συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της Γ’ Εθνικής, ωστόσο, σύμφωνα με τους ανθρώπους της ομάδας ο Καλλιανίδης πήρε την απόφαση να παραμείνει στον σύλλογο ως το τέλος της τρέχουσας περιόδου. Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, εκτός αποστολής για το ερχόμενο παιχνίδι θα μείνει ο τιμωρημένος Αποστολίδης. ** Η ομάδα δεν θα κινηθεί για μεταγραφές…
ΚΑΣΤΩΡ: «Πρώτη» για Δημητρίου
Την πρώτη του προπόνηση με τον Κάστωρ πραγματοποίησε ο Πασχάλης Δημητρίου. Ο νέος τεχνικός, που αντικατέστησε τον κ. Καλλιμάνη, γνώρισε τους νέους του παίκτες και τους τόνισε πως πρέπει να δουλεύουν στις προπονήσεις για το κάθε ματς ξεχωριστά. Εξελίξεις πιθανό να υπάρξουν και στα μεταγραφικά ζητήματα του συλλόγου.
ΣΒΟΡΩΝΟΣ: Την Πέμπτη εξελίξεις
Από την Πέμπτη θα υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με τον παίκτη ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο του Σβορώνου. Σήμερα, η ομάδα είχε ρεπό και αύριο οι παίκτες θα συνεχίσουν την προετοιμασία τους για το εκτός έδρας ματς με τον Εθνικό. Το ντεμπούτο του αναμένεται να κάνει ο Ίτσιος.
ΚΑΣΤΩΡ: Τέλος ο Καλλιμάνης – Ανέλαβε ο Δημητρίου
Η βαριά ήττα που γνώρισε ο Κάστωρ από τη Νάουσα, ήταν η… σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και «ανάγκασε» τη διοίκηση του συλλόγου να αναλάβει… δράση. Συγκεκριμένα, οι ιθύνοντες της ομάδας, έλυσαν τη συνεργασία τους με τον προπονητή Αντώνη Καλλιμάνη και μαζί του έφυγε και ο βοηθός του, Παναγιώτης Αντωνίου. Ωστόσο, ο Κάστωρ με «αστραπιαίες» κινήσεις «έκλεισε» τον αντικαταστάτη του κ. Καλλιμάνη. Αυτός ακούει στο όνομα Πασχάλης Δημητρίου, ο οποίος μέχρι πρότινος δούλευε στην Καστοριά… Ο νέος κόουτς θα ντεμπουτάρει στον πάγκο του Κάστωρ στον εκτός έδρας αγώνα με τον ουραγό Απόλλων Αμμοχωρίου. ΠΑΝ. ΒΡΟΥ.
ΣΒΟΡΩΝΟΣ: Ανακοινώνει παίκτη
Κοντά στην απόκτηση ενός αμυντικού μέσου βρίσκεται ο Σβορώνος. Συγκεκριμένα, οι ιθύνοντες του συλλόγου είναι σε προχωρημένες επαφές με ποδοσφαιριστή ο οποίος έπαιζε στην Καστοριά (Γ’ Εθνικής) και πολύ πιθανό μέχρι αύριο, να έχει ανακοινωθεί η μεταγραφή του. Απο εκεί και πέρα, ο Ίτσιος (νεοφερμένος τερματοφύλακας), μάλλον θα κάνει το ντεμπούτο του στο κυριακάτικο ματς με τον Εθνικό. ΔΗΜ. ΔΕΡ.
ΜΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ: Με Καρκαμάνη η προπόνηση
Από σήμερα και κάθε Τρίτη απο εδώ και στο εξής, ο Χρήστος Καρκαμάνης θα δίνει το παρών στην προπόνηση της ΜΑΕ Ποντίων και θα προπονεί τους τερματοφύλακες της ομάδας. Έτσι έγινε σήμερα, στη διπλή προπόνηση του συλλόγου (πρωί – απόγευμα). Στα αγωνιστικά, εκτός μάχης τέθηκαν οι Οικονόμου και Βεϊζαμενίδης, οι οποίοι είναι τιμωρημένοι. ** Τα απαραίτητα χαρτιά για την έκδοση του δελτίου του Νάκα έχουν σταλθεί και πιθανό να βρίσκεται στην αποστολή για το επόμενο ματς με τη Φλώρινα. ΔΗΜ. ΔΕΡ.
ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ: Επιστρέφει ο Μπατσαράς
Για το ερχόμενο παιχνίδι με τα Σιάτιστα ξεκίνησε σήμερα την προετοιμασία του ο Βατανιακός. Μονόδρομο για την ομάδα αποτελεί η νίκη, που θα διατηρήσει το συγκρότημα της Κατερίνης κοντά στις πρώτες θέσεις. Στα αγωνιστικά, εξέτισε την ποινή της τιμωρίας του και επιστρέφει ο Μπατσαράς. ΔΗΜ. ΔΕΡ.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Με τους γνωστούς απόντες
Χωρίς τους μακροχρόνια τραυματίες ξεκίνησε η προετοιμασία του Εθνικού Κατερίνης για το παιχνίδι με την Αλεξάνδρεια. Εκτός μάχης έχουν τεθεί οι Σαββίδης και Δημόπουλος, που είναι τραυματίες, με τον δεύτερο να είναι κοντά στην… επιστροφή. ΔΗΜ. ΔΕΡ.
ΝΑΟΥΣΑ: Γαϊτάνος: «Πλασματικό σκορ»
Μετά το ματς με τον Κάστωρ και τη νίκη της Νάουσας με 4-0, ο προπονητής των νικητών, κ. Γαϊτάνος δήλωσε τα παρακάτω: «Το παιχνίδι ήταν δύσκολο. Ο Κάστωρ παλεύει για τη σωτηρία του και μάχεται σε όλα τα ματς. Το σκορ είναι πλασματικό. Ήμασταν συγκεντρωμένοι και πιστεύω πως η νίκη ήταν δίκαιη. Από εδώ και πέρα, πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε το ίδιο σκληρά και δείχνουμε τον ίδιο ζήλο».
Στις 27/01 το Φλώρινα - Νίκη Αγκαθιάς
«Η Επιτροπή Πρωταθλήματος Δ΄ Εθνικής αποφάσισε ο εξ αναβολής αγώνας για τον 3ο όμιλο του Πρωταθλήματος Δ΄ Εθνικής Κατηγορίας Φλώρινα-Νίκη Αγκαθιάς να διεξαχθεί την Τετάρτη 27/1/2010 και ώρα 15:00 στο ΔΑΚ Φλώρινας».
ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΑΤΕΡΟΥ: «Έχασαν» Αποστολίδη
Γλυκόπικρη… γεύση αφήνει στον Εθνικό Βατερού η άνετη νίκη που πήρε η ομάδα στην έδρα των Γρεβενών. Ο λόγος; Η αποβολή του Αποστολίδη. Ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής για την ομάδα του Βατερού, ο οποίος δε θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο τελευταίο ματς του πρώτου γύρου κόντρα στον Σβορώνο.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΦΟΥΦΑ: «Είμαστε ισχυροί στην έδρα μας»
Στο periferiako.com μίλησε ο προπονητής του Μακεδονικού Φούφα, Νίκος Εμμανουηλίδης. Ο Έλληνας κόουτς, αναφέρθηκε στην επιβλητική νίκη της ομάδας του στην Φλώρινα (4-2), αλλά έκανε λόγο και για το ερχόμενο εντός έδρας ματς με τη Νίκη Αγκαθιάς. Αναλυτικά: «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Ένα τρίποντο που μας βοηθάει να είμαστε πιο ήρεμοι στη συνέχεια. Ακόμη πιο μεγάλη αξία παίρνει η νίκη, αφού βρισκόμασταν πίσω στο σκορ και είχαμε τη ψυχή να γυρίσουμε το ματς». Για το ερχόμενο παιχνίδι με τη Νίκη Αγκαθιάς: «Θέλουμε να κλείσουμε τον πρώτο γύρο με νίκη. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αυτό που έρχεται με τη Νίκη Αγκαθιά, αλλά εμείς θα παλέψουμε για το θετικό αποτέλεσμα. Ο αντίπαλος μας πάει για πρωτάθλημα, αλλά αυτό δε μας φοβίζει, καθώς εμείς είμαστε ισχυροί στην έδρα μας». Γ. ΚΟΝΔΥΛΗΣ
ΦΛΩΡΙΝΑ: «Διπλό» το κακό!
Σαν να μην έφτανε η εντός έδρας ήττα (4-2) από τον Μακεδονικό Φούφα, ήρθε να προστεθεί και η αποβολή του Ιωαννίδη. Έτσι, ο ποδοσφαιριστής δε θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο ματς που ολοκληρώνει τον πρώτο γύρο και χωρίς αμφιβολία είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για την τεχνική ηγεσία.
ΜΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ: Ανακοίνωσε Νάκα
Σε ακόμη μια μεταγραφή προχώρησε σήμερα η ΜΑΕ Ποντίων. Συγκεκριμένα, το συγκρότημα της Κατερίνης «έκλεισε» τον Βασίλη Νάκα. Ο νεοαποκτηθείς ποδοσφαιριστής είναι 20 ετών και αγωνίζεται ως μέσος, ενώ αποκτήθηκε από την Αναγέννηση Επανομής (Γ’ Εθνική). ** Ο Γιώργος Καμπερίδης γνωρίζει πολύ καλά τον παίκτη, αφού οι δυο τους έχουν συνεργαστεί στον Εθνικό Κατερίνης και Πυρσό Γρεβενών. ** Φιλικό παιχνίδι έδωσε σήμερα (Δευτέρα) η ΜΑΕ Ποντίων με την Ελπίδα Ανδρομάχης (νίκη 2-1). ** Στο φιλικό πήραν μέρος παίκτες που δεν αγωνίστηκαν στο πρώτο ματς του έτους. ** Ο ΝΑΚΑΣ στην πρώτη του – ανεπίσημη – εμφάνιση, σκόραρε ένα γκολ. ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΡΜΙΣΗΣ

Μωμόγεροι στην Σκήτη Κοζάνης στις 25-26 Δεκεμβρίου 2009



 

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ!!! ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ ΓΚΑΛΕΤΙ


Ο μάνατζέρ του Λουτσιάνο Γκαλέτι, Σέργκος Μπουρσελιάν, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα "gazzetta.gr" εμφανίστηκε άκρως καθησυχαστικός και τονίζει πως σύντομα θα γυρίσει στις προπονήσεις :
- Κύριε Μπουρσελιάν θα ήθελα το σχόλιο σας για την κατάσταση του Λουτσιάνο.
Καταρχήν θέλω να πω ότι το 90% των όσων έχουν γραφτεί είναι για πέταμα. Είναι ανυπόστατα. Δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε με τα νεφρά, ούτε με το συκώτι του Λουτσιάνο. Ορισμένα ήταν μάλιστα κακοήθη. Εκνευριστήκαμε όλοι μας. Από την ομάδα μέχρι και το Ιατρικό Κέντρο.

- Άρα είστε πολύ ενοχλημένοι από τα όσα έχουν γραφτεί;
Σαφώς. Διαβάσαμε σήμερα μέχρι και ότι ο Λουτσιάνο θα πήγαινε στην Ισπανία για να βάλει νέο συκώτι! Απίστευτα πράγματα. Ειλικρινά απορώ πως γράφονται και το τι προσπαθούν να κερδίσουν όσοι το κάνουν.

- Μπορούμε να προσδιορίσουμε αυτήν την στιγμή το πρόβλημα του παίκτη;
Έχει πόνους στην κοιλιακή του χώρα. Ήταν ένα θέμα το οποίο το γνωρίζαμε. Ήταν γνωστό ότι θα έμπαινε για εξετάσεις. Αυτήν την στιγμή που μιλάμε δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε. Θα μπορούμε να μιλήσουμε με ακριβή δεδομένα από την άλλη εβδομάδα. Είναι κάτι που τον πονάει, που τον ενοχλεί στην κοιλιακή χώρα. Οι γιατροί μας είπαν ότι μπορεί να είναι οτιδήποτε. Από στρες μέχρι κάτι που έφαγε και τον πείραξε.

- Τι περιμένουμε δηλαδή από τις εξετάσεις;
Είναι κάποιες καλλιέργιες, που περιμένουμε. Τα αποτελέσματά τους θα μας δείξουν το τι πρέπει να κάνουμε και τι αγωγή θα υπάρξει. Θα πρέπει να σημειώσω εδώ πως όλες οι εξετάσεις που έκανε ο Λουτσιάνο είναι καθαρές. Δεν υπάρχει κανένα παθολογικό πρόβλημα.

- Με άλλα λόγια δεν υπάρχει πρόβλημα στο να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο ο Γκαλέτι.
Όχι. Απλά δεν θα παίξει τώρα με την Καβάλα επειδή ήταν μεσα στο νοσοκομείο και έχασε προπονήσεις. Θα είναι όμως στο γήπεδο για προπόνηση ή το Σάββατο ή την Κυριακή και τον περιμένουμε να παίξει κανονικά την άλλη εβδομάδα.

- Φαντάζομαι πως είστε συνέχεια μαζί του. Πως είναι;
Ο Λουτσιάνο είναι σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση. Γελάει μ' όλα αυτά. Αν και θύμωσε στην αρχή, όπως όλοι μας, μετά ηρέμησε.

- Η οικογένειά του είναι μαζί του;
Η οικογένειά του έρχεται την Παρασκευή. Έλλειπαν για τις διακοπές των Χριστουγέννων και τότε θα γυρίσουν στην Ελλάδα.

Διαψεύδουν τα δημοσιεύματα για Γκαλέτι στον Ολυμπιακό

Οι εξετάσεις του Λουτσιάνο Γκαλέτι στο Ιατρικό Κέντρο συνεχίζονται και τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά το απόγευμα.

Το πρωί της Τετάρτης υπήρξε έντονη φημολογία που υποστήριζε ότι ο παίκτης πάσχει από ηπατική ανεπάρκεια και θα προχωρήσει άμεσα σε μεταμόσχευση ήπατος, ενώ θα ταξιδέψει και για την Ισπανία για να εξεταστεί από ισπανό Γιατρό

Από την ΠΑΕ Ολυμπιακός διαψεύδεται κατηγορητικά αυτή η πληροφόρηση ενώ τα δημοσιεύματα χαρακτηρίζονται ψευδή και κακόβουλα.

Η επίσημη ενημέρωση θα έρθει τόσο από το Ιατρικό Κέντρο αλλά και από την ΠΑΕ Ολυμπιακός.
sport-fm

Παλλαϊκός ξεσηκωμός κατά των διοδίων στην Πιερία

Παλλαϊκός ξεσηκωμός απόψε εναντίον των διοδίων στην Πιερία με μία μεγάλη συγκέντρωση εκατοντάδων πολιτών οι οποίοι κατέλαβαν τα διόδια της Λεπτοκαρυάς και άφηναν τους οδηγούς να διέρχονται ελεύθερα, χωρίς να πληρώνουν, όπως είχε γίνει και πριν λίγες ημέρες στα νέα διόδια του Αιγινίου. Οι καταληψίες ζήτησαν την κατάργηση των διοδίων και το άμεσο άνοιγμα των
Τεμπών που έκλεισε από τις κατολισθήσεις και για τις οποίες θεώρησαν ως κύρια αιτία τις εκρήξεις για τη διάνοιξη του τούνελ.
Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της κατάληψης των διοδίων της Λεπτοκαρυάς έφτασε φαξ του υπουργού Μεταφορών κ. Ρέππα στο χώρο των διοδίων, όπου αναφερόταν ότι ο υπουργός θα έρθει για το ζήτημα των διοδίων στην Πιερία.



Απεργία πείνας των κρατουμένων στις Φυλακές Γρεβενών

Μαζική απεργία πείνας πραγματοποιούν από τις 11 Ιανουαρίου οι κρατούμενοι στη φυλακή Γρεβενών, διαμαρτυρόμενοι για «τις κατασταλτικές προθέσεις των κυβερνήσεων και της αδιαφορίας τους για την καταπάτηση και των στοιχειωδών δικαιωμάτων των κρατουμένων».
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των

ΠΑΡΑΔΟΣΗ …ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ

Γρεβενά.Έκτακτο Νομαρχιακό Συμβούλιο!
Με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, αφού το ζήτησε με επιστολή του ο τοπικός όμιλος μοτοσυκλέτας!
 Αίτημα η χρηματοδότηση των αποκριάτικων εκδηλώσεων του, που όπως ισχυρίζονται, είναι «θεσμός»!
Το ελάχιστο  απαιτούμενο χρηματικό ποσό για την πραγματοποίηση τους ανέρχεται στο ποσό των 250.000 ευρώ!
Πέρυσι έλαβαν περίπου 370.000 ευρώ, σύμφωνα με τα διαμειφθέντα στην συνεδρίαση μεταξύ του εκπροσώπου του ομίλου, του νομάρχη και των νομαρχιακών συμβούλων.
  Εκπτώσεις δεν επιδέχονται, γιατί πλήττεται η «καλλιτεχνική» αρτιότητα των «δρώμενων» σύμφωνα με τα  «project» των διοργανωτών!

«Τοσούτον διενήνοχαν αναισχυντίαν»…..

Φευ!(αλλοίμονο!)
Το αίτημα ασμένως έγινε δεκτό.
Με κάποιες εκπτώσεις, αν κατάλαβα καλά,130.000 ή 230.000 ευρώ με άκομψη τηλεφωνική(;) βουλευτική(;) υπόσχεση-ρουσφέτι.(Για την συνεδρίαση θα επανέλθουμε σύντομα…)
Βεβαίως ποτέ δεν μάθαμε μέχρι σήμερα το πραγματικό κόστος αυτών και άλλων εκδηλώσεων.
Το «σκοτεινό» κομμάτι του πολιτισμού…
Στον τόπο αυτό κανένας δεν έχει την ευθιξία, όταν διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα, να κάνει έναν δημόσιο απολογισμό έστω και χωρίς παραστατικά;
Είμαστε ειλικρινά καλόπιστοι, γνωρίζοντας τις δυσκολίες του εγχειρήματος!
Τον περιμένουμε υπομονετικά…
  Προφανώς και δεν μας ήταν γνωστή η δύναμη των αιτούντων.
Μας ξάφνιασε ο ευαίσθητος «πειθαναγκασμός»!
Μας είναι γνωστή η ευαισθησία των αυτοδιοικητικών μας «αρχόντων» στην διατήρηση της στάθμης του πολιτιστικού μας «αποθέματος» όπως αρέσκονται να ονομάζουν τα παντός είδους τηλεκατευθυνόμενα πανηγύρια με κυρίαρχα στοιχεία την αμφιβόλου ποιότητας δωρεάν σίτιση και την άφθονη οινοποσία με φρενήρη χορό, σλάβικης, γαλλικής ή ινδιάνικης προέλευσης!
Όλο αυτό το περιεχόμενο με κάποιο χρυσό περιτύλιγμα από κακέκτυπες τελετές έναρξης,  χολιγουντιανού τύπου, με σκηνοθετικές ακροβασίες χωρίς συνοχή, έξυπνα προσφέρθηκε στο φιλοθεάμων «ρωμαϊκό» κοινό, ως αναβίωση της τοπικής παράδοσης των Απόκρεω!
Η σπατάλη και τα «ανακατωσάρια» πάνε παρέα!
Εποχές παχιών αγελάδων ποτέ δεν υπήρχαν.
Κακοδιαχείριση υπήρχε και πολιτισμική ισχνότητα.
Στην σημερινή οικονομική δυσπραγία, την ανεργία, την φτώχια που πλήττει  τα λαϊκά νοικοκυριά και μεγάλα τμήματα της κοινωνίας ιδίως νέους, εργάτες, αγρότες, μικροεπαγγελματίες, επιστήμονες, η ικανοποίηση  της φιλαυτίας και των πανάκριβων προσωπικών ονείρων, αποτελεί ανενδοίαστη πρόκληση!
Αν αναλογιστεί κανείς τι απομένει μετά το ολιγοήμερο πέρας αυτών, η πρόκληση μεγιστοποιείται.
Η ρύπανση ψυχών και σωμάτων είναι παρούσα εντονότατη στην πόλη.
Κραιπάλη, μέθη, ναρκωτικά, κενά όνειρα, έρπουσα κατάθλιψη, ματαιοδοξία, απελπισία….
Αντίθετα είναι εμφανής  η απουσία παραδοσιακού πλαισίου αναφοράς, συμμετοχικής χαράς, δημιουργικότητας, αμφισβήτησης και κριτικής της κοινωνικής στασιμότητας, της κάθε εξουσίας. αζημίως και ακινδύνως έστω δια του σκώμματος και της μεταμφίεσης…
Απουσιάζουν οι ρίζες, απουσιάζουν τα θεμέλια, που θα κτίσουμε το καινούργιο, το ανατρεπτικό, το αληθινό, αυτό που θα μείνει στον χρόνο σαν η δική μας παράδοση!
Είναι τέτοια η εκφύλιση, είναι τέτοιο το έλλειμμα παιδείας, που όταν έχει και δομική μορφή έκφρασης στην εξουσία,  συγκεντρωτισμό, λαϊκισμό  και αριβισμό, καθίσταται απεχθής μα προπάντων επικίνδυνη!
Είναι φανερό ότι πρόσωπα και περιστάσεις είναι ασύμβατα με τον τόπο μας που αξίζει καλύτερης τύχης και ιδίως σεβασμού!
Δημήτρης Ψευτογκάς
Χειρουργός Ορθοπεδικός