ΣΙΝΕ

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Υπεγράφη η απόφαση για το Αστεροσκοπείο του Όρλιακα

Συνάντηση Βουλευτή Ν. Γρεβενών με την Υπ. Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου..jpgΥπεγράφη σήμερα 21.1 από τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων η απόφαση σύμφωνα  με την οποία το Αστεροσκοπείο του ΟΡΛΙΑΚΑ θα εξυπηρετεί ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς.
Ο Βουλευτής του Νομού κ. Θανάσης Χαντάβας ενημέρωσε το Νομάρχη Γρεβενών κ. Κουπτσίδη για τη θετική κατάληξη του θέματος και ευχαρίστησε τηλεφωνικά την Υπουργό κ. Άννα Διαμαντοπούλου για την άμεση ανταπόκριση και συμβολή της στην επίλυση ενός μείζονος σημασίας ζητήματος,  που αποτελούσε χρόνιο αίτημα της Ν.Α. Γρεβενών.
k.digos

Παρελθόν ο Τσακστάρας για την Α.Ε.Π.


Αποχώρησε σήμερα από την Α.Ε.Π. Βατολάκκου ο νεαρός ταλαντούχος πορτιέρο Κων/νος Τσακστάρας. 
Τα πολυσυζητημένα σενάρια των τελευταίων ημερών έλαβαν τέλος, καθώς ήρθαν σε συμφωνία Α.Ε.Π. και ΠΑΕ ΠΥΡΣΟΣ.
Την μεταγραφική του καριέρα θα συνεχίσει ο νεαρός τερματοφύλακας ως επαγγελματίας  πλέον, στην αγαπημένη ομάδα του νομού μας την "ΠΑΕ ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ". 
Το Δ.Σ. της Α.Ε.Π. Βατολάκκου νοιώθει υπερήφανο για την καταξίωση και ανάδειξη του νεαρού γκολκίπερ και του εύχεται καλή δύναμη στην Γ' Εθνική.

Μεταγραφική Βόμβα .... από τον Πυρσό ....

Νέα μεταγραφική βόμβα  αναμένεται τις επόμενες ημέρες απ 'τον Πυρσό. Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πληροφορίες, Αργεντίνος μέσος που αγωνίζεται σε ομάδα της Super League με ιταλικό διαβατήριο, τα έχει βρει σε όλα με τους ιθύνοντες της γρεβενιώτικης ομάδας. Πιθανόν η μεταγραφή αυτή που θα προκαλέσει αίσθηση στους ποδοσφαιρικούς κύκλους, να ανακοινωθεί μετά τον αγώνα της Θέρμης.
Στο μεταξύ "ύπνος δεν κολλάει" στο Γενικό Αρχηγό του Πυρσού Αντώνη Τσιαρσιώτη (Καμάτσο). Οι εξελίξεις τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα, ο μεταγραφικός οργασμός βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ο Καμάτσο τρέχει και δεν φτάνει για να εξυπηρετήσει όλους τους παίχτες,  για να μην υπάρχουν εκκρεμότητες. Αγνός και γνώστης του ποδοσφαίρου (ποδοσφαιριστής και ο ίδιος) εδώ και 25 χρόνια ο Αντώνης, με μεγάλη οικογενειακή παράδοση και παρουσία στα ποδοσφαιρικά δρώμενα, είναι ιδιαίτερα αγαπητός και σημειώνουμε ότι μόνο σ' ένα παιχνίδι έχει λείψει φέτος, όχι λόγω της ονομαστικής του εορτής αλλά λόγω σοβαρής οικογενειακής υποχρέωσης. Με διπλό στη Θέρμη ο Καμάτσο κατατάσσεται στο βιβλίο των ρεκόρ, λόγω της μεγάλης συγκομιδής βαθμών.

Ε.Π.Σ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ – Ε.Π.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

[ΝΕΟΙ+ΓΕΝΙΚΗ.jpg]
Ε.Π.Σ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ – Ε.Π.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 4-1
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΝΕΩΝ
Τετάρτη: 20 Ιανουαρίου 2010


Αλλαγή του διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών


Στην αλλαγή ενός από τους πιο επιτυχημένους διοικητές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών, του Θεόδωρου Καίσαρη προχώρησε το αρμόδιο υπουργείο. Στη θέση του ορίστηκε ο Γεώργιος Ξειρομερίτης, που υπηρετούσε  στη Λαμία. Πρόκειται για μια απόφαση κόλαφο, που αποδεικνύει πως οι άξιοι σ΄ αυτόν τον τόπο δεν έχουν θέση αν δεν είναι αρεστοί στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Τα μαθήματα του Θεόδωρου Καίσαρη, χρόνια τώρα με το έργο του, τόσο ως διοικητής όσο και από άλλες θέσεις που πέρασε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γρεβενών, δημιούργησαν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών σε ένα νομό δασοσκεπή, ένα νομό τον οποίο γνώριζε από μικρό παιδί. Το γεγονός ότι ο νομό Γρεβενών χρόνια τώρα δεν ήταν στους νομούς που μετρήσανε αποκαϊδια από τις δασικές πυρκαγιές, χάρις στην εύρυθμη λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς ο διοικητής ήταν πάντα στη θέση του φαίνεται για την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δε μετρά καθόλου. Έτσι υποβάθμισε τον κ, Καίσαρη και στη θέση του έφερε κάποιον από τους αρεστούς της νέας ηγεσίας. Οι καλύτερες ευχές στον κ. Ξειρομερίτη, που σίγουρα δεν ευθύνεται για όλα αυτά και ας ελπίσουμε να αγαπήσει το νομό όσο και ο προκάτοχός του.

Δραστηριότητες Θανάση Χαντάβα


Την Τετάρτη 20/1 ο  Βουλευτής Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα, που αναφέρεται στη συντήρηση και στον αποχιονισμό του εθνικού οδικού άξονα Γρεβενών – Καλαμπάκας. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αύξηση της διέλευσης των οχημάτων από τον εν λόγω οδικό άξονα, τα περισσότερα των οποίων είναι οχήματα βαρέως τύπου. Το ήδη βεβαρημένο οδόστρωμα επιδεινώνεται καθημερινά και δημιουργεί επικίνδυνες συνθήκες για την κυκλοφορία των οχημάτων. Ο κ. Βουλευτής ζήτησε να πληροφορηθεί από τον κ. Υπουργό εάν θα υπάρξει χρηματοδότηση για τον αποχιονισμό και τη συντήρηση του Οδικού Άξονα Γρεβενών - Καλαμπάκας και ποιο θα είναι το ποσό που θα διατεθεί.
Επίσης ο κ. Χαντάβας κατέθεσε αναφορά στο αρμόδιο τμήμα της Βουλής των Ελλήνων, που απευθύνεται προς τον Υπουργό Οικονομικών και αναφέρεται στο αίτημα του Χιονοδρομικού Ορειβατικού Συλλόγου Γρεβενών ώστε να εξαιρεθεί, ως μη κερδοσκοπικό σωματείο, από την καταβολή του φόρου και την επιστροφή του ποσού που έχει ήδη καταβληθεί.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Βουλευτής του Νομού παρευρέθη στην Κηδεία του τέως Υπουργού κ. Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, στο Ά Νεκροταφείο Αθηνών.