ΣΙΝΕ

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Νέες επιτυχίες για τον Χ.Ο.Σ. Γρεβενών

 αθλητικα νεα
Συντάχθηκε απο τον/την greveniotis   
Με μία πρώτη (1η) και μία τέταρτη (4η) θέση στο αγώνισμα της Γιγαντιαίας Τεχνικής Κατάβασης από την Ιωάννα Νεφέλη Μαστορογιάννη και με καλή παρουσία της Μηλιοπούλου Θεοδώρας ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του ΧΟΣΓ στον 1ο Περιφερειακό Αγώνα Π2-Κ2 που πραγματοποιήθηκε στις 20-21/02/2010 στα 3-5 Πηγάδια Ναούσης.
Αποτέλεσμα της παραπάνω επιτυχίας της Ιωάννας Νεφέλης Μαστορογιάννη ήταν να συμπεριληφθεί στην Αποστολή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας (ΕΟΧ) στον Διεθνή Αγώνα Π2-Κ2 στο Bursa/Uludag της Τουρκίας στις 26-27/02/2010 με τη συμμετοχή 15 χωρών, όπου κατέλαβε την έκτη (6η) θέση στο σύνολο και την πρώτη (1η) μεταξύ των ελληνίδων αθλητριών.
Επίσης , ο αθλητής του ΧΟΣΓ Γιάννης Παπαδημητρίου κατέκτησε τη δέκατη (10η) θέση στο Διεθνή Αγώνα Slalom στη Βίτοσα της Βουλγαρίας, στις 19/02/2010 πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση. Με την επίδοσή του αυτή ο Γιάννης απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων χιονοδρόμων της Ελλάδος.

O χορός του Συλλόγου Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010 ο Νομάρχης Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης παραβρέθηκε στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.
Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα οι Γρεβενιώτες της Θεσσαλονίκης διασκέδασαν και χόρεψαν κάτω από τους ήχους της Νομαρχιακής Ορχήστρας που μετέβη στη Θεσσαλονίκη για την εκδήλωση του Συλλόγου.
Με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Γρεβενιωτών η Πρόεδρος κ. Αδάμου τίμησε τον Νομάρχη Γρεβενών για την βοήθεια στο Σύλλογο, προσφέροντάς του αναμνηστική πλακέτα.

Από την πλευρά του ο κ. Κουπτσίδης εξήρε το έργο του Συλλόγου, ευχαρίστησε την Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για την τιμητική αυτή διάκριση και δεσμεύθηκε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών να είναι αρωγός και το 2010 για την έκδοση του τριμηνιαίου Περιοδικού του Συλλόγου « το γεφύρι της επικοινωνίας μας». 
Στο χορό των Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Γρεβενών κ. Τόσκας Ανδρέας, οι Κυρίες Αντινομάρχες Ν.Α. Γρεβενών  Πέτρου Αικατερίνη και Ντάγκα-Μπιρμπίλη Βάια, καθώς και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Κοψαχείλης Τιμολέων.
  

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελληνικής Αστυνομίας

 αθλητικα νεα
Συντάχθηκε απο τον/την greveniotis   
Την Τρίτη 02 Μαρτίου και ώρα 15:00 στο γήπεδο Καρπερού, θα διεξαχθεί επίσημος επαναληπτικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων της Αστυνομικής Διεύθυνσης ΓΡΕΒΕΝΩΝ και της Αστυνομικής Διεύθυνσης ΔΡΑΜΑΣ, στα πλαίσια της φάσης των αγώνων μπαράζ που θα κρίνει την πρόκριση μίας από τις δύο ομάδες, στα προημιτελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.

Με μαντινάδες θα τα πώ!

Ο εις τον άλλο κλέβουμε κι ούλοι μαζί το κράτος
κι αυτό μας κλέβει μια ζωή και ζει το παρακράτος.
Εκείνοι που φωνάζουνε κλέφτες πως κυβερνούνε
με τη σειρά τους κλέβουνε τον τόπο όταν βρούνε.
Αυτά κι αυτά μας φέρανε στου πηγαδιού τον πάτο
κι αν γενεί κανείς σεισμός θα πάμε παρακάτω
Κόβονται επιδόματα δεν δίνονται αυξήσεις
και με τον βασικό μισθό δεν γίνεται να ζήσεις.
Αυξήθηκαν τα καύσιμα και η φορολογία
μα δεν μειώνεται θαρρώ καθόλου η ανεργία.
Κάποιους δεν τους απασχολεί αυτή η ιστορία
φάγαν καλά και πέσανε σε νάρκη χειμερία!!
Φαύλο τον ονομάσανε τον κύκλο οι αρχαίοι
που φταίνε όλοι μα κανείς δεν λέει ότι φταίει!!!

ΕΦΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ!!! ΝΑΟΥΣΑ - Α.Ε.Π.

ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΔΕΝ ΗΡΘΑΜΕ ΕΔΩ ΜΑΡΙΕ!!! ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ;
 ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ Ο ΑΤΙΜΟΣ! ΛΙΓΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ!!! ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ.
ΝΙΚΑΝΩΡ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ!!! ΣΤΟ ΑΜΜΟΧΩΡΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ.
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΓΚΑΝΤΕΜΗ!!! CASA LA MUNDI ; 'H CASA GRANDE;
ΤΑ ΕΙΔΕ ΟΛΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΣΗΜΕΡΑ.
 ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥ!!! ΜΑΚΗΣ Ο ΘΕΟΣ
ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΚΟΟΥΤΣ ΚΑΙ  ΓΕΝΙΚΟΣ. ΑΣ ΚΑΘΟΤΑΝ ΚΑΙ ΔΥΑΡΙ!!! ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΧΑΡΗ!!!

ΝΑΟΥΣΑ - Α.Ε.Π. ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΥ 1 - 1 (0 - 1) 20 η αγωνιστική.

Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2010
Συναρπαστικός αγώνας διεξήχθη σήμερα εν όψη της 20 ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Δ' Εθνικής στο γήπεδο της Νάουσας, με την τοπική ομάδα να φέρνει τον αγώνα στα ίσα στο 93' με γκολ του Τρούπκου. Το σκορ άνοιξε για την Α.Ε.Π. ο Σάββας Κυριακίδης στο 23' και κατάφερε να το κρατήσει για 70' ολόκληρα λεπτά.
Δυναμικά μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες, με την Νάουσα να έχει την πρωτοβουλία και την Α.Ε.Π. παρατεταγμένη σε αμυντικό σχήμα, παίζοντας με αντεπιθέσεις, κάτι που της βγήκε και έφυγε από την Νάουσα με τον βαθμό της ισοπαλίας.
Πολλές χαμένες ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες με μοιραίους παίκτες τον Δημητριάδη για την Νάουσα και τον Καραγιάννη για την Α.Ε.Π. να χάνουν κλασικές ευκαιρίες.



 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Αλεξάνδρεια - Εθνικός Βατερού                       1-0
ΑΕ Ποντίων Κατερίνης – Εν. Αποστόλου Παύλου 2-0
Απόλλων Αμμοχωρίου – Βατανιακός                 0-3
Μακεδονικός Φούφα – Μακεδονικός Σιάτιστας   2-2
Νάουσα - ΑΕ Ποντίων Βατολάκκου                   1-1
Σβορώνος - Εθνικός Κατερίνης                        1-1
Γρεβενά Αεράτα – ΠΑΣ Φλώρινα                      0-1
ΑΟ Κάστωρ - Νίκη Αγκαθιάς                           3-1


ΦΑΣΕΙΣ & ΓΚΟΛ ΕΔΩ

Α.Ο. ΣΕΙΡΗΝΑ - Α.Φ.Σ. ΑΜΥΓΔΑΛΙΑΣ 5-0 (3-0)

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ε.Π.Σ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ – 16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ: 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010
           
Μόνο ντέρμπι δεν ήταν τελικά ο αγώνας της Σειρήνας με την Αμυγδαλιά, αφού οι γηπεδούχοι αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο με μια άκρως πειστική εμφάνιση, νίκησαν πολύ εύκολα και το σκορ θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού χάθηκαν σωρεία ευκαιριών (4 δοκάρια). Από το α΄ ημίχρονο οι παίχτες του Σαράντη Μπαλντούμη "κλείδωσαν" το ματς και διατήρησαν το προβάδισμα των 3 βαθμών απέναντι στον Καμβουνιακό Δεσκάτης που ακολουθεί στη 2η θέση της βαθμολογίας. Η Αμυγδαλιά δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να αντιδράσει στη συνεχή πίεση των γηπεδούχων, δημιουργώντας μόνο δυο ευκαιρίες κι έτσι το αποτέλεσμα ήταν μοιραίο γι' αυτήν.
Φάσεις και γκολ

3΄-  Με το καλημέρα, σέντρα του Βαζάκα από αριστερά, ο Π. Μπόζιαρης με ωραία κεφαλιά σημείωσε το 1-0.
14΄-  Ο Καραγιάννης μπήκε από δεξιά, σέντραρε και ο Κίτσιος αστόχησε με σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής.
18΄- Ο Π. Κουκουτσέλας εκτέλεσε κόρνερ και ο Λάμαρης σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους και με καρφωτή κεφαλιά σημείωσε το 2-0.
25΄- Αντεπίθεση των φιλοξενουμένων, σουτ του Σαμαρά βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι.
28΄- Χάθηκε η μπάλα από τις συνεχείς εναλλαγές των παιχτών της Σειρήνας, έξοχη πάσα του Κουκουτσέλα στον Καραγιάννη που με πλασέ δεν....

ΓΡΕΒΕΝΑ ΑΕΡΑΤΑ – ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 0-1 (0-0)

Δ΄ΕΘΝΙΚΗ – 3ος  ΟΜΙΛΟΣ
Κυριακή: 28 Φεβρουαρίου 2010
20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Φανταστικό ματς διεξήχθη στον Πόρο ανάμεσα στα Γρεβενά Αεράτα και στη Φλώρινα. Τελικά η λειτούργησε για μια ακόμα φορά ο «νόμος του ποδοσφαίρου» και η Φλώρινα με τη λήξη του παιχνιδιού, πέτυχε το χρυσό γκολ με τον Παντελή Μάνο και πήρε το πολύτιμο γι’ αυτήν τρίποντο. ΄Ηρωας του αγώνα ο πορτιέρο των φιλοξενουμένων Ταντσούκης, ο οποίος κυριολεκτικά «κατέβασε ρολά» και κράτησε ανέπαφη την εστία του.
Στο α΄ημίχρονο η Φλώρινα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Βίδρα κυρίως με μακρινά σουτ των παιχτών της. Στο β΄ημίχρονο τα Αεράτα ήταν καταιγιστικά και έχασαν τεράστιες ευκαιρίες να προηγηθούν. Σαν να μην έφτανε αυτό, ακριβώς στο 90ο λεπτό σε μια στιγμή αδράνειας της άμυνας, δέχθηκαν το γκολ που ουσιαστικά διατηρεί ζωντανούς τους φιλοξενούμενους στην κατηγορία.
Στα αρνητικά του παιχνιδιού το πολύ σκληρό παιχνίδι των φιλοξενουμένων στο β΄ημίχρονο και η ανοχή του διαιτητή στα δολοφονικά χτυπήματα.

3΄- Ο Π. Λάλλος διεκδίκησε την μπάλα, επιχείρησε το σουτ, που ήταν όμως άστοχο.
6΄- Καλό σουτ του Ιωαννίδη πέρασε σύρριζα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βίδρα.
8΄- Σουτ του Φουδούλη από το ύψος της περιοχής, μόλις άουτ.
9΄- Ο Π. Μάνος πάσαρε στο Μητρεβόλη με το κεφάλι, κεφαλιά του τελευταίου από τα 3μ. απέκρουσε με τις άκρες των δαχτύλων ο Βίδρας.
26΄- Βολίδα του Ιωαννίδη απέκρουσε με τις γροθιές ο Βίδρας.
36΄- Πάλι ο Ιωαννίδης σούταρε δυνατά και μπλόκαρε ο Βίδρας με διπλή προσπάθεια.
39΄- Μακρινή πάσα του Ευαγγελόπουλου, ο Π. Λάλλος πέρασε και τον τερματοφύλακα, αλλά πριν πλασάρει κόπηκε σωτήρια απ’ τον Μουρουτζίδη.
45΄- ΄Εξοχη μεταβίβαση του Σαμαρά στο Χρ. Μπαλοδήμο, που μπήκε στην περιοχή και με δυνατό πλασέ μείωσε σε 2-1.
50΄- Κόρνερ εκτέλεσε ο Μπαλοδήμος από αριστερά, απέκρουσε ο Τραϊκος, ο Κατσαντώνης έγινε κάτοχος της μπάλας, σούταρε δυνατά για να αποκρούση πάνω στη γραμμή ο Γ. Μάνος.
65΄- Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπαλοδήμου, απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ταντσούκης. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Γάκης και ο Ευαγγελόπουλος από τα 2 μ. κατάφερε να στείλει την μπάλα πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι.
79΄-  Καταπληκτική ψηλοκρεμαστή πάσα του Δημητριάδη στον Αναστασιάδη, που κατέβασε ωραία και πλάσαρε από θέση τετ-α-τετ, απέκρουσε με τα πόδια ο Ταντσούκης, ο Αναστασιάδης πήρε την επαναφορά, πλάσαρε ξανά για να αποκρούσει και πάλι ο ανίκητος Ταντσούκης.
82΄-  Ασίστ του Κατσαντώνη στον Π. Λάλλο, τέλειο πλασέ του τελευταίου, ο Ταντσούκης απογειώθηκε για μια ακόμη φορά και απέκρουσε σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Χερίδης, βολίδα του Μπαλοδήμου αποκρούστηκε από τα σώματα των αμυντικών της Φλώρινας.
84΄- Κεραυνός του Φουδούλη από τα 25 μ. αποκρούστηκε σε κόρνερ απ’ το Βίδρα.
86΄- Ο Χρ. Μπαλοδήμος μπήκε από αριστερά, έβγαλε παράλληλη συρτή  σέντρα, προβολή του Π. Λάλλου εξ’ επαφής απέκρουσε ο Ταντσούκης σε κόρνερ.
88΄- Μπαλιά τρύπα του Π. Λάλλου στο Μπαλοδήμο, που από θέση τετ-α-τετ πλάσαρε για να αποκρούσει ξανά ο Ταντσούκης με τα πόδια.
90΄- Φάουλ εκτέλεσε ο Ζήκος από δεξιά, ο Ασλάνογλου έπιασε την κεφαλιά και ο επερχόμενος Π. Μάνος με προβολή πέτυχε το νικητήριο τέρμα για τη Φλώρινα.

Μέτρια η  διαιτησία των: Γ. Τσαγγάρη, Χ. Καϊδή, Χ. Ζήσιου (Θεσσαλίας)
 
ΓΡΕΒΕΝΑ ΑΕΡΑΤΑ (Νίκος Μπαλοδήμος): Βίδρας, Θ. Λάλλος, Ευαγγελόπουλος, Π. Λάλλος (73΄Β. Χαστάς), Σαμαράς,  Δημητριάδης (73΄Αναστασιάδης), Τ. Δημόπουλος, Μπαλοδήμος, Χερίδης, Μήττας,  Μπόζιαρης

ΦΛΩΡΙΝΑ (Πέτρος Παπαδόπουλος): Ν. Ταντσούκης, Μουρουτζίδης, Τράικος (58΄Πλαγιάντσης), Γ. Μάνος, Π. Μάνος, Ιωαννίδης, Ζήκος, Φουδούλης, Μητρεβόλης (73΄ Ασλάνογλου), Φωτεινός (87΄Λήτας),  Καρακόλης
Φώτης Μπαζάκας

Σήμανση αυτού του μηνύματος Ερώτηση του Βουλευτή Ν. Γρεβενών κ. Θανάση Χαντάβα για τους πρώην εργαζόμενους της επιχείρησης «ΠΙΝΔΟΣ Α.Ε.»

Θανάσης Χαντάβας.jpgΤην Παρασκευή 26/2 ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας κατέθεσε τις παρακάτω ερωτήσεις στη Δ/νση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Βουλής, που αφορούν τους πρώην εργαζόμενους της επιχείρησης «ΠΙΝΔΟΣ Α.Ε.». Οι ερωτήσεις απευθύνονται στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λοβέρδο και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου.
Προς τη Βουλή των Ελλήνων
Δ/νση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2010

 ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Θέμα: Παράταση ειδικής επιδότησης ανεργίας στους πρώην εργαζόμενους της επιχείρησης «ΠΙΝΔΟΣ Α.Ε.»
Κύριε Υπουργέ,
Η επιχείρηση «ΠΙΝΔΟΣ Α.Ε.» που ήταν εγκατεστημένη στο Ν. Γρεβενών, διέκοψε τη λειτουργία της και εντάχθηκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης από το έτος 2003. Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ειδικής επιδότησης της ανεργίας σύμφωνα με το Ν.3144/2003 (ΦΕΚ 111Α).
Με το Ν3667/2008 (ΦΕΚ114/Α΄/18-6-2008) παρατάθηκε η χορήγηση ειδικής επιδότησης ανεργίας στους εργαζόμενους πέντε επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων και η «ΠΙΝΔΟΣ Α.Ε.», που εξακολουθούσαν να παραμένουν άνεργοι και δεν είχαν θεμελιώσει δικαίωμα πλήρους συνταξιοδότησης. Στους εργαζομένους της «ΠΙΝΔΟΣ Α.Ε.» παρατάθηκε η ειδική επιδότηση ανεργίας μόνο για δύο (2) έτη, ενώ στους εργαζομένους των άλλων τεσσάρων επιχειρήσεων η παράταση έγινε για πέντε (5) έτη.
Σήμερα οι πρώην εργαζόμενοι της επιχείρησης «ΠΙΝΔΟΣ Α.Ε.» που παραμένουν άνεργοι και δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα πλήρους συνταξιοδότησης ανέρχονται περίπου στους δεκαπέντε (15). Είναι προφανές ότι ο Ν.3667/2008 αδίκησε τους εργαζόμενους της «ΠΙΝΔΟΣ Α.Ε.», διότι εάν η παράταση της ειδικής επιδότησης ανεργίας ήταν όμοια με αυτή των άλλων τεσσάρων επιχειρήσεων, οι ελάχιστοι εναπομείναντες άνεργοι θα είχαν εξασφαλίσει ένα στοιχειώδες εισόδημα, ασφαλιστική κάλυψη και θα είχαν θεμελιώσει και δικαίωμα πλήρους συνταξιοδότησης.
Ερωτάστε:
Προτίθεστε να προβείτε σε σχετική νομοθετική ρύθμιση για να αποκαταστήσετε την αδικία και να δώσετε λύση στα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι πρώην εργαζόμενοι της «ΠΙΝΔΟΣ Α.Ε.»;

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΟΝΑΧΟΥ

Η νεολαία του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου διοργανώνει εκδήλωση εις μνήμη του χοροδιδασκάλου Σαββίδη Παναγιώτη "ΠΑΝΙΚΑ" το Σάββατο 6 Μαρτίου 2010, στις 7:00 μ.μ., στην αίθουσα του Inovationspark (Piusstr. 13, 81671 München).

Η βραδιά αυτή είναι αφιερωμένη σ´ έναν ξεχωριστό μας άνθρωπο, ο οποίος κατάφερε να μεταδώσει το ΠΑΘΟΣ και την ΛΑΤΡΕΙΑ που είχε για τον Πόντο στα νέα παιδιά.

Κοντά μας θα παρευρίσκονται οι φίλοι του από Ελλάδα:
στο τραγούδι: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ
στην λύρα: ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΕΝΕΚΙΔΗΣ


και από τον Σύλλογο μας:
στην λύρα: ΝΙΚΟΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ
στο τραγούδι: ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΙΔΗΣ


Ας τιμήσουμε όλοι μαζί με την παρουσία μας τον αξέχαστο σε όλους μας ΠΑΝΙΚΑ.


Σύλλογος Ποντίων Μονάχου
Verein der Griechen aus Pontos in München e.V.
Rüdesheimerstr. 4
D – 80669 München
Tel.-Fax.: 004989/5439707

www.pontos-griechen.de
info@pontos-griechen.de
seras-91@gmx.de

e-pontos