ΣΙΝΕ

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Αφού το χρήμα έχει χάσει πιά την αξία του ας το αξιοποιήσουμε αλλού...


Μόνο στην Ελλάδα














Μόνο στην 
Ελλάδα
Μόνο 
στην Ελλάδα
Μόνο 
στην Ελλάδα

Αλλάζει ο χάρτης στη Γ' Εθνική.

Πρόταση για έναν όμιλο με 24 ομάδες.
Να εισηγηθούν στην ΕΠΟ τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής με έναν όμιλο αποτελούμενο από 24 ομάδες, αποφάσισε η Ένωση Β'-Γ' Εθνικής στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στα γραφεία της.
Η πρόταση αυτή, θα αφορά το πρωτάθλημα της σεζόν 2011-2012, ενώ την επόμενη σεζόν (2010-2011) θα υποβιβαστούν τόσες ομάδες όσες απαιτείται για να διαμορφωθεί η Γ' Εθνική όπως προαναφέραμε. Βέβαια, το πώς θα διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα 46 αγωνιστικών με παιχνίδια σχεδόν κάθε Τετάρτη και Κυριακή, είναι ένα ζήτημα που προκαλεί απορία. Με τη λογική αυτή, δεν αποκλείεται ο αριθμός να μειωθεί σε 20, ίσως από την περίοδο 2012-2013.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Β'-Γ' Εθνικής, Σπύρος Καλογιάννης, συνοδευόμενος από εκπροσώπους των δύο ομίλων της Γ' Εθνικής, θα επισκεφτούν την Τετάρτη τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο και θα θέσουν υπόψιν του την απόφαση της "μικρής" λίγκας. Το αν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας παρουσιάζεται "ζεστός", είναι αμφίβολο, ωστόσο σε κάθε περίπτωση η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ είναι εκείνη που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.
contra.gr

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς πήγε την Τρίτη στα γραφεία του Ολυμπιακού.

Είχε ακούσει και διαβάσει πολλά από την Κυριακή το βράδυ που τον είχαν πικράνει, αλλά και τον είχαν εξοργίσει σε σημείο που να αναρωτηθεί παρουσία των διοικητικών στελεχών Γιάννη Χρυσικόπουλο και Δημήτρη Θεοδωρίδη, αν το πρόβλημα είμαι αυτός.
"Αν φταίω, αν θεωρείτε ότι οι ευθύνες είναι δικές μου, θέτω την παραίτησή μου στη διάθεση της διοίκησης", φέρεται να είπε ο Μπάντοβιτς για να εισπράξει την διαβεβαίωση από την διοίκηση ότι δεν τίθεται κανένα θέμα και μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου δεν θα γίνει καμία αλλαγή στον "ερυθρόλευκο" πάγκο.
Ο Μπάντοβιτς είχε αρχίσει να σκέπτεται ορισμένα πράγματα από την Κυριακή το βράδυ και φυσικά αυτές οι σκέψεις δεν είχαν να κάνουν μόνο με την κριτική που δέχεται από τον Τύπο. Κατά μία άλλη πηγή, δεν τέθηκε θέμα παραίτησης, αλλά έγινε απλά μια κουβέντα και ο Μπάντοβιτς εισέπραξε την διαβεβαίωση ότι δεν συντρέχει λόγος προσωπικής ανησυχίας. 
Την ίδια ώρα έχει αναπτυχθεί μια φημολογία, σύμφωνα με την οποία ο Ολυμπιακός είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Κύκλοι της διοίκησης σχολίαζαν ότι "δεν είναι ο μοναδικός προπονητής που μας απασχολεί και σίγουρα δεν έχει γίνει καμία επίσημη πρόταση". Ανεξάρτητα του τι λένε στον Ολυμπιακό και όντως δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει καταλήξει στην απόφαση να προχωρήσει στην επιστροφή του Βαλβέρδε, μια παράμετρος είναι και τι σκέπτεται ο ίδιος ο Ισπανός προπονητής.
Στην πατρίδα του ο Τύπος εκφράζει την βεβαιότητα ότι δεν είναι στην πρόθεση του Ερνέστο να δουλέψει ξανά στο εξωτερικό. Στο ρεπορτάζ, η El Correo αναφέρει ότι στον Ολυμπιακό έχουν ανοίξει την αγκαλιά τους στον Βαλβέρδε, αλλά εκφράζεται η άποψη ότι αυτό δεν υπάρχει στις σκέψεις του Βαλβέρδε. "Θα μείνουν ευχές αυτές οι επιθυμίες αφού ο Βαλβέρδε επί του παρόντος ξεκουράζεται και για τη νέα σεζόν θα εξετάσει τις προτάσεις, αλλά αυτή την στιγμή δεν είναι στο μυαλό του η επιστροφή του στον Ολυμπιακό".
Με Ντουντού κόντρα σε ΠΑΣ
Η αντίστροφη μέτρηση για την επάνοδο του Ντουντού άρχισε. Ο Βραζιλιάνος μεσοαμυντικός ακολούθησε στην προπόνηση της Τρίτης φουλ πρόγραμμα και όλα δείχνουν ότι θα είναι στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας για το ματς του Σαββάτου με τον ΠΑΣ Γιάννενα. Σκέψη του Μπάντοβιτς είναι να παίξει για ένα διάστημα ο Ντουντού προκειμένου να βάλει ένα ματς στα πόδια του πριν από τα ματς με Μπορντό και Παναθηναϊκό. Ευχάριστα είναι και τα νέα για τον Μήτρογλου. Με ειδική μάσκα ο υψηλόσωμος επιθετικός μπορεί να παίξει το Σάββατο. Στην διάθεση του Μπάντοβιτς θα είναι στο ματς με τον ΠΑΣ και ο Ζεβλάκοφ. 
contra.gr

O Oλυμπιακός έκλεισε 85 χρόνια ζωής

OLYMPIAKOS
Ηταν 10 Μαρτίου του 1925 όταν άρχισε η ιδέα... "Συνιστάται εν Πειραιεί υπό τον τίτλον Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς σωματείον, ούτινος σκοπός είναι η ανάπτυξις της σωματικής αγωγής παρά τη νεολαία και η κατά πάντα φίλαθλον τρόπον εξύψωσις αυτής". Ο ιστορικότερος σύλλογος της Ελλάδας μετράει πλέον 85 χρόνια ένδοξης πορείας στις σελίδες του ελληνικού αθλητισμού. 
σημαντικότερες στιγμές της ομάδας του Πειραιά, γυρίζοντας το χρόνο πίσω...

Ποδόσφαιρο.
Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει τα μεγαλύτερα σερί κατάκτησης τίτλων στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στο πρωτάθλημα έχει 7 συνεχόμενα, 6, 4 και δύο φορές έχει κατακτήσει τρία. Στο κύπελλο έχει 5 σερί, 4, ενώ συνολικά έχει 12 νταμπλ, εκ των οποίων τρία διαδοχικά. Από το 1954 έως το 1959 ο Ολυμπιακός κατακτά έξι σερί πρωταθλήματα, για να έρθει ο Ολυμπιακός του σήμερα να σπάσει το ρεκόρ με επτά συνεχόμενες κατακτήσεις. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν κατακτήσει και διεθνές τρόπαιο, το Βαλκανικό Κύπελλο του 1962.

Μπάσκετ
Το ευρωπαϊκό τρόπαιο της Ρώμης το 1997 είναι η κορυφαία στιγμή για την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Αρχές δεκαετίας '90 ο Γιάννης Ιωαννίδης αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας και δημιουργεί το σύνολο εκείνο που τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ζάρκο Πάσπαλι, Μίλαν Τόμιτς, Εντι Τζόνσον, Παναγιώτης Φασούλας μερικά από τα ονόματα που άφησαν εποχή στο λιμάνι. Τα πέντε σερί πρωταθλήματα και η κατάκτηση του ευρωκούπας είναι οι στιγμές που μένουν χαραγμένες ανεξίτηλα. Πριν από λίγες ημέρες το τμήμα επέστρεψε στους τίτλους μετά από 8 χρόνια ανομβρίας κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας.
Θρύλος... παντός αθλήματος
Αθλητισμός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ και στα 85 χρόνια της ιστορίας του, ο Ολυμπιακός το γνωρίζει αυτό καλύτερα από κάθε άλλο ελληνικό σύλλογο. Οι εντός και εκτός των συνόρων διακρίσεις στα άλλα δύο ομαδικά αθλήματα (βόλεϊ, υδατοσφαίριση) αλλά και σε πολλά ατομικά, ενισχύουν τον χαρακτηρισμό του "θρύλου".

Βόλεϊ
Δύο ευρωπαϊκά τρόπαια κοσμούν τις προθήκες του συλλόγου. Εχοντας πάρει τα πρωτεία στην Ελλάδα με τα 8 συνεχόμενα πρωταθλήματα (1987-1994) ο Ολυμπιακός άνοιξε τα ευρωπαϊκά του φτερά, κατακτώντας το 1996 το Κύπελλο Κυπελλούχων. Εννέα χρόνια αργότερα κι ενώ είχε στην πλάτη του τέσσερις συμμετοχές σε Final-4 του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, πρόσθεσε άλλη μία ευρωπαϊκή κούπα στη συλλογή του, αυτή του Top-Teams Cup. Συνολικά, έχει βρεθεί σε έντεκα Final-4 ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Πόλο
Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πήρε τα σκήπτρα του αυτοκράτορα της υδατοσφαίρισης από τον Εθνικό, που κυριαρχούσε τη δεκαετία του '80. Από εκεί και πέρα, οι "ερυθρόλευκοι", κάθε χρόνο είναι το Νο1 φαβορί για την κατάκτηση των εγχώριων τίτλων, οδεύοντας για άλλο ένα πρωτάθλημα, το οποίο θα είναι το 22ο. Στη δεκαετία που διανύουμε έχει κατακτήσει 6 νταμπλ, ενώ η κορυφαία στιγμή στην ιστορία του τμήματος, ήταν η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το 2002. Την ίδια χρονιά πήρε και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. 

Κολύμβηση
Ο χαρακτηρισμός απόλυτος κυρίαρχος ταιριάζει γάντι σε αυτή την περίπτωση. Για να μην μακρηγορούμε, οι 41 τίτλοι στα 46 χρόνια του Πανελληνίου πρωταθλήματος (!) μαρτυρούν του λόγου το αληθές. Οι Κρις Σίβενσον, Σοφία Δάρα, Ελλη Ρουσάκη, Δημήτρης Μαγγανάς, Σπύρος Γιαννιώτης, Ζωή Δημοσχάκη έγραψαν και συνεχίζουν να γράφουν ιστορία.

Ιστιοπλοϊα
Ο μεγαλύτερος σύλλογος του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, δεν θα μπορούσε να υστερεί στα αθλήματα που σχετίζονται με τη θάλασσα. Οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Τάσος Μπουντούρης είναι οι…υπεύθυνοι των διακρίσεων σε επίπεδα Ολυμπιακών αγώνων, Παγκοσμίων και Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Στίβος
Ο Πανελλήνιος μπορεί να κατέχει τη μερίδα του λέοντος στους τίτλους αλλά η παρουσία σπουδαίων αθλητών στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού, εγγυάται την κατάκτηση της κορυφής.

ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ. ΚΥΡΙΑΚΗ 14 - 3 - 2010

Δ'ΕΘΝΙΚΗ 3ος ΟΜΙΛΟΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 14 - 3 - 2010
ΓΗΠΕΔΟ ΠΛΑΤΑΝΟΥ
ΩΡΑ: 1500 μ.μ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - Α.Ε.Π. ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΥ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΤΕΡΕΤΙΔΗΣ Φ. (Καβάλας)
ΕΠΟΠΤΗΣ α': ΠΟΛΙΑΝΙΤΗΣ Α. (Καβάλας)
ΕΠΟΠΤΗΣ β': ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ Ε. (Καβάλας)
Παρατηρητής ΓΚΟΥΝΤΑΣ Ι. (Κοζάνης).
 
Δ'ΕΘΝΙΚΗ 3ος ΟΜΙΛΟΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 14 - 3 - 2010
ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΡΟΥ
ΩΡΑ: 1500 μ.μ.
ΓΡΕΒΕΝΑ ΑΕΡΑΤΑ - ΓΑΣ ΣΒΟΡΩΝΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΤΖΩΦΩΛΗΣ Α. (Τρικάλων)
ΕΠΟΠΤΗΣ α': ΝΙΚΟΥ Κ.. (Τρικάλων)
ΕΠΟΠΤΗΣ β': ΜΑΡΙΩΛΗΣ Α. (Τρικάλων)
Παρατηρητής: ΤΣΙΑΚΜΑΚΗΣ Σ.. (Κοζάνης).
 
Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
26η Αγωνιστική
KYΡΙΑΚΗ: 14 - 03 - 2010
    Δ.Α.Κ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ: 15:00 μ.μ.
ΠΥΡΣΟΣ - ΤΡΙΚΑΛΑ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΜΗΛΙΑΔΗΣ Κ. (Μακεδονίας)
ΕΠΟΠΤΗΣ α' : ΠΕΤΡΕΝΤΖΗΣ Ε. (Μακεδονίας)
 ΕΠΟΠΤΗΣ β'
: ΤΣΑΓΓΑΡΗ ΝΕΚΤ. (Μακεδονίας)
 
Διαιτητής 4ος : ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ Γ. (μακεδονίας)
Παρατηρητής: ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΗΣ Δ.  (Καστοριάς)