ΣΙΝΕ

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Ασυνήθιστες πινακίδες αυτοκινήτων

Ασυνήθιστες πινακίδες αυτοκινήτων 
(35pics)
Ασυνήθιστες πινακίδες αυτοκινήτων 
(35pics)
Ασυνήθιστες πινακίδες αυτοκινήτων 
(35pics)Ασυνήθιστες πινακίδες αυτοκινήτων 
(35pics)
Ασυνήθιστες πινακίδες αυτοκινήτων 
(35pics)
Ασυνήθιστες πινακίδες αυτοκινήτων 
(35pics)
Ασυνήθιστες πινακίδες αυτοκινήτων 
(35pics)
Ασυνήθιστες πινακίδες αυτοκινήτων 
(35pics)
Ασυνήθιστες πινακίδες αυτοκινήτων 
(35pics)

Αποτελέσματα εκλογών Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών



Ψήφισαν 222 και έλαβαν:
94 Παρασκευαϊδης Χρήστος Πρόεδρος

69 Ίττης Βασίλειος


59 Κωνσταντινίδης Χαράλαμπος  Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο 112 Βλάμη Ασπασία108 Ψάριας Ιωάννης99 Μιμιλίδης Πέτρος96 Ντινόπαπας Βασίλειος90 Ασλανίδης Γεώργιος         86 Παπατόλιος Γεώργιος84 Δόγκαλη Βασιλική81 Καραμήτρος Αχιλλέας
79 Παπανίκος Χαρίσιος 

Υποψήφιοι για την Ομοσπονδία 
106 Παρασκευαϊδης Χρήστος
100 Ίττης Βασίλειος
97 Βλάμη Ασπασία
92 Ντινόπαπας Βσίλειος
90 Ψάριας Ιωάννης
84 Σαββίδης Ευδόκιμος
78 Ασλανίδης Γεώργιος
72 Δόγκαλη Βασιλική67 Κωνσταντινίδης Χαράλαμπος
67 Μιμιλίδης Πέτρος
63 Παπανίκος Χαρίσιος
65 Παπατόλιος Γεώγιος
61 Καραμήτρος Αχιλλέας 
Εξελεγκτική Επιτροπή 
68 Στέφος Δημήτριος62 Αναγνώστου Δημήτριος55 Εταιρίδης Ιορδάνης

Οικολόγοι Πράσινοι για το gamato.info

Τα πνευματικά δικαιώματα να προσαρμοστούν στην ψηφιακή εποχή, όχι το αντίστροφο.


Το αναγκαστικό κλείσιμο διαδικτυακού χώρου που διευκόλυνε χρήστες να ανταλλάσουν μεταξύ τους ψηφιακά αρχεία, και η σύλληψη των υπευθύνων του, βρίσκονται στα ακραία όρια της νομιμότητας, αν όχι πέρα από αυτά.
Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό ότι η Ελληνική Αστυνομία στην ανακοίνωσή της υιοθετεί και αναπαράγει τους ανακριβείς ισχυρισμούς της Εταιρείας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων (ΕΠΟΕ), που είχε καταθέσει τη μήνυση εναντίον του συγκεκριμένου ιστότοπου (gamato.info) και είχε σοβαρό οικονομικό συμφέρον για τη διακοπή της λειτουργίας του. Στην πραγματικότητα:
• Αρχεία διαμοίραζαν μόνο οι απλοί χρήστες του ιστοτόπου, οι διαχειριστές τους διευκόλυναν μόνο να
βρουν ο ένας τον άλλον.
• Φοροδιαφυγή ήταν αδύνατο να υπάρξει σε ένα ιστότοπο στον οποίο δε γινόταν καμιά οικονομική συναλλαγή.
Η αστυνομία παρέλειψε να αναφέρει πότε κατατέθηκε η μήνυση και πότε ξεκίνησε η αστυνομική έρευνα. Θα θέλαμε περισσότερη και πιο επαρκή ενημέρωση από την αστυνομία για τις δικές της πράξεις, όχι την αναπαραγωγή των όσων ισχυρίζονται οι ανταγωνιστές του ιστοτόπου.
Πολιτική σημασία όμως έχει το συνολικότερο ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων στην σύγχρονη ψηφιακή εποχή. Δυστυχώς στο θέμα αυτό οι ιδιοκτήτες των πνευματικών δικαιωμάτων και μαζί τους η αστυνομία, επιμένουν να δίνουν μια μάχη χαρακωμάτων εκ των προτέρων χαμένη, με πρώτο θύμα την ελευθερία του λόγου και της επικοινωνίας στο διαδίκτυο.
Το υπάρχον μοντέλο εμπορευματοποίησης της γνώσης και του πολιτισμού, με τους περιορισμούς που θέτει, περιορίζει την πρόσβαση στα αγαθά αυτά σε ευρεία κοινωνικά στρώματα που στερούνται οικονομικών πόρων και κυρίως στους νέους. Αυτό εντείνει τις κοινωνικές ανισότητες τόσο στις αναπτυγμένες χώρες, αλλά ακόμη περισσότερο διευρύνει το χάσμα μεταξύ των χωρών αυτών και του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου, προς όφελος εταιριών διανομής που ελάχιστη σχέση έχουν με την πνευματική δημιουργία.
Εξίσου αδιέξοδο είναι βέβαια είναι το μοντέλο της απεριόριστης δωρεάν χρήσης που έχει επικρατήσει στην γκρίζα πλευρά του διαδικτύου. Η κυβέρνηση οφείλει να δημιουργήσει προϋποθέσεις ώστε οι δημιουργοί να αμείβονται και οι χρήστες να έχουν πρόσβαση στην καλλιτεχνική δημιουργία. Στην κατεύθυνση αυτή υπάρχουν ήδη διαθέσιμες διεθνείς πρακτικές, όπως πχ. ένα τέλος πρόσβασης στο internet που θα αποδίδεται στους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων.
Εκτός αν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να συλλάβουν τους σχεδόν 1 εκατομμύριο χρήστες του διαδικτυακού χώρου που αντιμετωπίζει την επίμαχη δίωξη…

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12.3, 5:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Στην Αθήνα, μπροστά στη Βουλή
Στη Θεσσαλονίκη, στην Καμάρα

ksipnistere

Δικαίωμα στη μνήμη

Παρουσία του δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην Αστική Σχολή, τα εγκαίνια της πολυθεματικής έκθεσης με τίτλο «Πόντος-Δικαίωμα στη Μνήμη». Την έκθεση διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Κατερίνης, οι σύλλογοι Ποντίων δήμου Κατερίνης και ο καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Φωτιάδης. «Ο πολιτισμός των Ποντίων υπήρξε το οχυρό που κράτησε όρθιο και ζωντανό τον Ποντιακό Ελληνισμό μέχρι σήμερα και συνεχίζει σήμερα παραδίδοντας τη σκυτάλη στα παιδιά, στις νεότερες γενιές που μπολιάζονται με τον πλούτο της ποντιακής μουσικής, των χορών, του θεάτρου, της λαϊκής παράδοσης», ανέφερε στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο δήμαρχος Κατερίνης. Ο κ. Χιονίδης αναφέρθηκε και στη γενοκτονία των Ποντίων σημειώνοντας ότι «δεν αφορά μόνο τους Ποντίους, αφορά ένα κομμάτι του ελληνισμού που σφαγιάστηκε», ενώ κάλεσε όλους τους δημότες «να επισκεφτούν την τόσο τεκμηριωμένη έκθεση του κ. Φωτιάδη». Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Χαράλαμπος Καρατζόγλου επισήμανε: «Η Πολυθεματική Έκθεση που εγκαινιάζουμε σήμερα, το καθημερινό πλούσιο έργο των Ποντιακών Σωματείων του Νομού, αποτελούν αξιοπρόσεκτο παράδειγμα δράσης στην προσπάθεια για διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ποντιακού Ελληνισμού. Παρόμοιες προσπάθειες στηρίζουμε στον Πολιτιστικό Οργανισμό και θα συνεχίσουμε να τις στηρίζουμε και στο μέλλον, θεωρώντας ότι οι τοπικές κοινωνίες, έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ την ανάδειξη της πλούσιας ιστορίας μας, της λαϊκής μας παράδοσης και του πολιτισμού μας εν γένει». Το 14τομο βιβλίο του Κώστα Φωτιάδη παρουσίασε ο επίκουρος καθηγητής ιστορίας του Α.Π.Θ. Ιάκωβος Μιχαηλίδης. Στον ποντιακό ελληνισμό μέσα από τις μελέτες του Κώστα Φωτιάδη αναφέρθηκε ο ιστορικός-συγγραφέας Γιάννης Καζνταρίδης, ενώ ο Ζάϊκος Νικόλαος, καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου έκανε λόγο για ζητήματα, που προέκυψαν σε διεθνές επίπεδο για το θέμα της γενοκτονίας. Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο ίδιος ο δημιουργός, έκανε λόγο για τις δυσκολίες που συνάντησε στη διαδρομή για την ολοκλήρωση του έργου του, ενώ αναφερόμενος στην καταγραφή της γενοκτονίας είπε χαρακτηριστικά: «Πράγματι, ενώ για την γενοκτονία των Αρμενίων υπήρξε φωτογραφική αποτύπωση, για την ποντιακή όμως όχι. Και αυτό γιατί υπήρξε τουρκική διαταγή να μην μένουν ίχνη. Μετά την κατακραυγή που δημιουργήθηκε από την αρμενική απεικόνιση της τραγωδίας, είχαν λάβει τα μέτρα τους οι τύραννοι». Η εκδήλωση επενδύθηκε μουσικά με ποντιακούς ήχους, ενώ η παρουσίαση έγινε από την κ. Έφη Μαυροπούλου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Μαρτίου και το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται καθημερινά από τις 09:00 π.μ. έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 20:00.
Πηγή: Eptanews

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010, είναι η βραδιά που επιλέξαμε για να δοκιμάσουμε τη συνταγή αυτή μαζί με όλους εσάς, που πιστεύουμε ότι θα είστε κοντά μας από τις 10 το βράδυ μέχρι το πρωί...

Στο ποντιακό πρόγραμμα της βραδιάς συμμετέχουν οι:

Τραγούδι
- Ιωαννίδης Γιώργος
- Καστρινόπουλος Μπάμπης
- Ζιμπιλιάδης Στέργιος
- Πορφυρίδης Στάθης
- Ιωακειμίδης Μπάμπης

Λύρα
- Ιωαννίδης Λάζος
- Αβραμίδης Ηλίας
- Καμενίδης Λευτέρης

Νταούλι
- Νικολαϊδης Παντελής
- Κατσώτης Περικλής

Στο λαϊκό πρόγραμμα ο Γιώργος Τσαπάς.

Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας

Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων

Νότιας Ελλάδος και Νήσων 

Ξαναέκλεισαν το gamato.info - Συνέλαβαν του διαχειριστές !


ΘΑ ΔΙΩΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΕΣ;


Με αιφνιδιαστική έφοδό της η Αστυνομία, συνέλαβε...

6 άτομα που φέρονται ως διαχειριστές της ιστοσελίδας gamato.info. Ασύλληπτοι παραμένουν οι δύο "εγκέφαλοι" της ιστοσελίδας, που είναι Ολλανδοί.
Από την συγκεκριμένη σελίδα -που κατά την Αστυνομία θεωρείται ο μεγαλύτερος αγωγός πειρατείας ταινιών,μουσικής και λογισμικού στην Ελλάδα- μπορούσε οποιοσδήποτε να "κατεβάσει" δωρεάν ταινίες, μουσική ή προγράμματα υπολογιστών.
Η σελίδα είχε 850.000 μέλη, ενώ είχε καθημερινά 16.000.000 "χτυπήματα"!
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσω του gamato.info "κατέβασαν" το περίφημο βίντεο της Τζούλιας Αλεξανδράτου περισσότεροι από 900.000 χρήστες.
Η αστυνομία προχώρησε στις συλλήψεις μετά από μηνύσεις που είχαν υποβάλει τουλάχιστον 10 εταιρείες από τον χώρο του κινηματογράφου, της μουσικής βιομηχανίας και της πληροφορικής, οι οποίες υπολογίζουν ότι έχασαν τα τελευταία 7 χρόνια από διαφυγόντα κέρδη, περίπου 1 δισεκατομμύριο.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας στρατιωτικός από τη Βόρειο Ελλάδα, ένας μουσικός και ένας ζαχαροπλάστης.
Εναντίον τους, αλλά και γιά ακόμη 5 άτομα που δεν έχουν συλληφθεί, σχηματίστηκε δικογραφία.
Σύμφωνα με τον νόμο περί πειρατείας, υπόλογοι είναι όχι μόνον οι διαχειριστές, αλλά και οι χρήστες του gamato, ωστόσο παραμένει στην διακριτική ευχέρεια του εισαγγελέα αν θα ασκηθούν διώξεις
Newsit(.gr)