ΣΙΝΕ

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

325 ΤΕΛΙΚΑ, ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.....2 οι Δήμοι στα Γρεβενά....

Στόχος του Υπουργείου είναι να συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στην αρμόδια Επιτροπή και την μεθεπόμενη να κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής για να καταστεί νόμος του Κράτους. Όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης η πρόταση αφορά τελικά 325 Δήμους πανελλαδικά που είναι λιγότεροι από αυτούς οι οποίοι αρχικά είχαν προταθεί. 
Για την περιοχή των Γρεβενών η πρόταση οριστικοποιήθηκε στους δύο Δήμους, Γρεβενών και Δεσκάτης, προκρίθηκε δηλαδή η πρόταση 2 του αρχικού χωροταξικού σχεδίου.    
Για την περιοχή της Κοζάνης η σχετική απόφαση αφορά τελικά 4 Δήμους αντί των 5 που αρχικά είχε προταθεί.
πηγή

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ (15/05/2010)


  BALADEUR

Τα παραπόνα στον Παπά ….

Στον Ιερό Ναό Αγ. Νικόλαου και Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Νέα Φώκια Χαλκιδικής ο παπάς αγανακτισμένος με τους πιστούς που σκάλιζαν το Α/C της εκκλησιάς έβαλε την εξής επιγραφή:
Φαίνεται ότι ακόμη και οι εκπρόσωποι του θεού θέλουν να δροσίζονται όταν τελούν τη θεια λειτουργία!!

Εκδηλώσεις Μνήμης στα Γρεβενά

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθεί στην πόλη των Γρεβενών, έπειτα από πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Ποντίων και Μικρασιατών Γρεβενών αλλά και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών.

Η εκδήλωση τιτλοφορείται «Οδοιπορικό στην Ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού: μέσα από το τραγούδι και την αφήγηση» και θα λάβει χώρα την Κυριακή 16 Μαΐου, στις 8 το απόγευμα, στην Κεντρική Πλατεία Γρεβενών. Σε αυτή θα συμμετέχει το μουσικό σχήμα «Ρωμανία» του γνωστού Πόντιου Καλλιτέχνη Βασίλη Μιχαηλίδη.

Ακόμη η κ. Λεμονιά Τσακιρίδου θα αφηγηθεί ιστορίες του Πόντου και οι Τάκης Βαμβακίδης (γνωστός πόντιος καλλιτέχνης), Γεώργιος Σεβίλογλου, Κυριακή Φωτιάδου και Γιάννης Νικολαΐδης θα απαγγείλουν ποιήματα για τη Γενοκτονία. Όσο για τον «Πυρρίχιο» χορό, θα συμμετέχει το χορευτικό του Συλλόγου Ποντίων και Μικρασιατών Γρεβενών με πρωτοχορευτή τον Ηρακλή Τουρλακίδη.
e-pontos

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Κέρκυρας σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνει την Κυριακή 16 Μαΐου 2010 για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΜΑΪΟΥ 2010
- 10.30: Δοξολογία, στον Ιερό Ναό του Αγ. Αντωνίου.
- 10.45: Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου
Στρατιώτη.
- 11.30: Ομιλία από τον κ. Φωτιάδη Γεώργιο, Γρ. της Επιτροπής Ποντιακών μελετών και μέλος της Πανελληνίας Ένωσης Ποντίων Αξιωματικών στο Φουαγιέ Δημοτικού Θεάτρου.
Θα ακολουθήσει δεξίωση στον χώρο της ομιλίας.

Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Κέρκυρας

Σολωμού 21(Σπηλιά)

Κέρκυρα

Τ.Κ. 49100

Τηλ. & Fax: 2661045721

www.pontos-kerkyra.gr
pontos.kerkyra@gmail.com
epontos

Κλειστή η Εγνατία από κατοίκους της Σιάτιστας

Κλειστή είναι από τις 19:30 η Εγνατία Οδός στο ύψος της Σιάτιστας.
Μην αντέχοντας άλλο τον εμπαιγμό των πολιτικών και μη κατανοώντας την αδικαιολόγητη απόφαση της πολιτείας να μεταφέρει την έδρα του δήμου Βοϊου στη Νεάπολη, οι Σιατιστινοί προχώρησαν στον αποκλεισμό της Εγνατίας. Αξιοσημείωτο, ότι παρόλο που έχει διακοπεί εντελώς η διέλευση των οχημάτων, αφού είναι κλειστές και οι παρακαμπτήριες οδοί, τόσο η επίσημη πολιτεία όσο και τα Μ.Μ.Ε. είναι απόντα.
Αυτό μάλλον κάτι σημαίνει...

Η διέλευση της κυκλοφορίας γίνετε μέσο παλαιάς εθνικής οδού.
http://efagonizesthe.blogspot.com/2010/05/1452010.html