ΣΙΝΕ

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Πακιστάν: Πάνω από 1.000 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί από τις πλημμύρες που έχουν πλήξει το Πακιστάν, σύμφωνα με τις πακιστανικές αρχές.

«Πάνω από 1.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις πλημμύρες σε διάφορες περιοχές της επαρχίας Χαϊμπέρ Παχτούνκουα (βορειοδυτικό Πακιστάν)», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ενημέρωσης της επαρχίας, Μιάν Ιφτικάρ Χουσεΐν.

Εν τω μεταξύ, μάχη για να φτάσουν στους χιλιάδες αποκλεισμένους από τις πλημμύρες δίνουν τα συνεργεία διάσωσης, ενώ σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, οι πληγέντες υπολογίζονται σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

«Δεν έχουμε συνολική εικόνα της κατάστασης εξαιτίας της διακοπής κάθε επικοινωνίας και δεν μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με τα γραφεία μας στις περιοχές Νοουσέρα, Σουάτ και Σαρσάντα», δήλωσε ο Μανουέλ Μπέσλερ από το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ.

Για άνευ προηγουμένου βροχοπτώσεις έκανε λόγο η πακιστανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, γνωστοποιώντας πως μέσα σε 36 ώρες έπεσαν περίπου 312 χιλιοστόμετρα νερού.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε χθες Σάββατο την αποδέσμευση 30 εκατομμυρίων ευρώ για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Πακιστάν.

Άσχημη είναι η κατάσταση και στο γειτονικό Αφγανιστάν, καθώς από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στις ανατολικές περιοχές της χώρας έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 65 άνθρωποι και πολλές χιλιάδες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.

Αποκλείστηκαν σχεδόν ολοκληρωτικά στην Κίνα οι υπηρεσίες της Google

Αποκλείστηκαν σχεδόν ολοκληρωτικά στην Κίνα οι υπηρεσίες της αμερικανικής εταιρείας Google, όπως η ίδια ανακοίνωσε, και μόνο η υπηρεσία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail φαίνεται ότι λειτουργεί χωρίς προβλήματα.

Η "μηχανή αναζήτησης" της Google έχει μπλοκαριστεί πλήρως και...
η πρόσβαση στην "τράπεζα" των εικόνων εν μέρει. Και οι δύο υπηρεσίες λειτουργούσαν κανονικά τις τελευταίες ημέρες.

Στις αρχές του μήνα η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι οι κινεζικές αρχές ανανέωσαν την άδεια λειτουργίας της στη χώρα. 

Λίγες ημέρες αργότερα αξιωματούχος του υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφόρησης εξήγησε ότι η Google συμφώνησε να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία περί λογοκρισίας.
http://24gr.blogspot.com/2010/08/blog-post_7007.html

Αγγλία: Απαγόρευση κοντής φούστας σε Δημοτικό Συμβούλιο

Απαγορεύτηκε η φούστα στις γυναίκες εργαζόμενους στο Δημοτικό Συμβούλιο του Southampton καθώς όπως κρίθηκε μπορεί να αποτελέσει προσβολή σε ορισμένες οικογένειες.
Μέσω ενός μηνύματος στο προσωπικό οι γυναίκες υπάλληλοι ενημερώθηκαν πως οι φούστες θα πρέπει να έχουν λογικό μάκρος ενώ ζητήθηκε και από τους άνδρες να είναι ενδεδυμένοι ευπρεπώς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, το mail στάλθηκε σε 400 κοινωνικούς λειτουργούς, νέους εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς πρόνοιας και υπαλλήλους σε τμήματα απευθυνόμενα σε παιδιά.

Μεταξύ των άλλων συμβούλευε τους εργαζόμενους να ντύνονται με τρόπο ο οποίος δείχνει σεβασμό στην οικογένεια και τις οικογένειες, δηλαδή παντελόνια, μη επίσημα φορέματα και φούστες σε λογικό μήκος και όχι σε κοντό.


Για τους άνδρες, ζητήθηκε να φορούν πουκάμισα, μπλουζάκια πόλο, βαμβακερά παντελόνια μαζί με ζώνη.


Ο εκπρόσωπος του συμβουλίου δήλωσε πως δε θα υπάρχουν ειδικοί κανονισμοί για το μήκος της φούστας υπογραμμίζοντας πως δεν θα επιβληθεί ενδυματολογικός κώδικας και δε θα κυνηγάνε τις υπαλλήλους με τη μεζούρα.

Πηγη:cosmo.gr

Νοίκιασε διαμέρισμα σε 38χρονο χωρίς να του ανήκει



Για απάτη σε βάρος 38χρονου αλλοδαπού, από τον οποίο απέσπασε 500 ευρώ, ως εγγύηση μισθώματος διαμερίσματος, που δεν τού ανήκε, κατηγορείται 55χρονος άνδρας στη ...
Θεσσαλονίκη. Σε βάρος του 55χρονου υποβλήθηκε μήνυση.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 55χρονος παρουσιάστηκε στον μηνυτή ως ιδιοκτήτης διαμερίσματος στην περιοχή της Ανάληψης, υπέγραψε μαζί του συμβόλαιο ενοικίασης και τού απέσπασε χρηματικό ποσό ως εγγύηση μισθώματος. Ωστόσο, όταν ο 38χρονος ξεκίνησε εργασίες στο καινούργιο του σπίτι, ένοικος της οικοδομής τον ενημέρωσε ότι το διαμέρισμα δεν ανήκει στον 55χρονο, ο οποίος είχε παρουσιαστεί ως ενοικιαστής και υπέγραψε προσύμφωνο, χωρίς να εμφανιστεί έκτοτε. Η υπόθεση ερευνάται από το Τμήμα Ασφαλείας Ανάληψης.

Στους δρόμους και οι ροδακινοπαραγωγοί

Σε μια ειρωνική στροφή της επικαιρότητας οι ροδανικοπαραγωγοί κλείνουν στους δρομους.
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από αύριο, Δευτέρα, οι ροδακινοπαραγωγοί του νομού Πέλλας, διαμαρτυρόμενοι για τις τιμές στο συμπύρηνο ροδάκινο. Στους δρόμους θα βγουν και οι παραγωγοί της Λάρισας, ενώ αναμένεται η απόφαση των συναδέλφων τους στην Ημαθία.
Οι παραγωγοί από την Πέλλα θα αποκλείσουν βιομηχανίες, επιτρέποντας την είσοδο μόνο σε φορτηγά με ροδάκινα.
«Είμαστε αποφασισμένοι να κατεβούμε με τα τρακτέρ και να μην επιτρέψουμε την είσοδο σε κανένα φορτηγό», δήλωσε ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα, Τάσος Κυραλίδης.
Οι παραγωγοί της Λάρισας αναμένεται να ακολουθήσουν την κίνηση των ροδακινοπαραγωγών νομού Πέλλας, ενώ στην Ημαθία δεν έχουν ακόμα αποφασίσει το τι μέλλει γενέσθαι.

Αναστολή των κινητοποιήσεών αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών (βίντεο)

Από τις 12.00 το μεσημέρι συνεδρίαζαν οι πρόεδροι των σωματείων εκεί όπου αποφασίστηκε η αναστολή της απεργίας.
Ο Γιώργος Τζωρτζάτος, ανακοίνωσε την λήξη της απεργίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «…λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα της αγοράς, με αίσθημα ευθύνης αποφασίσαμε την αναστολή της απεργίας»
Μετά από 6 ώρες συνεδρίασης οι οδηγοί φορτηγών και βυτιοφόρων αποφάσισαν να αναστείλουν την απεργία τους και από αύριο το πρωί να ξεκινήσει κανονικά ο ανεφοδιασμός της αγοράς με καύσιμα και καταναλωτικά αγαθά.
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος, μετά τη συνεδρίαση δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη με οριακή πλειοψηφία και οι οδηγοί με αίσθημα ευθύνης έναντι των δεσμεύσεων του Υπουργού Μεταφορώ ν Δημήτρη Ρέππα αλλά και των προβλημάτων που έχουν προκληθεί αποφάσισαν να ξαναπιάσουν δουλειά.

 πηγή

Ξεκίνησε την ενίσχυσή του ο Άρης Λόφων.



Σε οχτώ σπουδαίες μεταγραφικές κινήσεις προχώρησε ο Άρης Λόφων, ενόψει της συμμετοχής του στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής.Μετά την λύση της συνεργασίας, κοινή συναινέση με τον Ντίμη Αναστασιάδη, ο οποίος θα συνεχίσει όπως δείχνουν τα πράγματα στο τοπικό και τον Ακρίτα Αχλάδας, οι κίτρινοι ήρθαν σε συμφωνία με τον έμπειρο τεχνικό Γιάννη Λονδράκη.Από εκεί και πέρα, συμφώνησε με το 80% του ρόστερ της περσινής χρονιάς, για να παραμείνει στην ομάδα και απέκτησε οχτώ πολύ αξιόλογους ποδοσφαιριστές.Τους μικρούς Φίλιππο Μπάγα από την Καλλινίκη (μεσοεπιθετικός με συμμετοχή στη Δ’ Εθνική με τον ΠΑΣ Φλώρινα), τον Άγγελο Αλεξιάδη από τον Απόλλωνα Αμμοχωρίου (μέσος με τρία χρόνια ενεργής συμμετοχής στη Δ’ Εθνική) και τον κεντρικό αμυντικό Γιώργο Τασόπουλο από τον ΠΑΣ Φλώρινα (δύο χρονιές στη Δ’ Εθνική). Από εκεί και πέρα απέκτησε τον πρώτο σκόρερ του Απόλλωνα Αμμοχωρίου την περσινή χρονιά, με 15 τέρματα, Τραϊανό Δημόπουλο, όπως και τον επιθετικό του Μεγάλου Αλεξάνδρου Φλώρινας, Ηλία Τριανταφυλλόπουλο. Επίσης, στην θέση του τερματοφύλακα απέκτησε από την Μελίτη τον Κώστα Ταρτόρα, ο οποίος την περσινή χρονιά δέχθηκε τα λιγότερα τέρματα από οποιονδήποτε άλλο γκολκίπερ. Επίσης, αποκτήθηκε ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός του Μεγάλου Αλεξάνδρου Φλώρινας, Δημήτρης Στογιαννόπουλος, όπως και ο επιτελικός μέσος της Δόξας Κολχικής, Μάκης Σαχινίδης. Οι συζητήσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας συνεχίζονται και αναμένονται 3-4 ακόμα προσθήκες.ΠΗΓΉ

Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο



Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο,οι διαρρήκτες πλέον δεν καταλαβαίνουν τίποτα για λίγα ευρώ ,μέρα μεσημέρι χτυπάνε σπίτια και κλέβουν ότι βρουν ,διάρρηξη έγινε σε σπίτι στο ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ στης 11 και 15 το πρωί, ο ιδιοκτήτης αντιλήφθηκε ότι το σπίτι του έχει παραβιαστεί πρωί πρωί οι πληροφορίες λένε ότι ο άνθρωπος ήταν στην δουλειά του και όταν ήρθε αντίκρισε παραβιασμένο το σπίτι του.

http://laikoyra.blogspot.com/2010/08/blog-post_6348.html

Εμπρηστές από εκδίκηση τρεις κτηνοτρόφοι

Κάπου ανάμεσα στην «πλάκα» και στην εκδίκηση προσδιορίζουν οι άνδρες της Δίωξης Εγκλημάτων Εμπρησμού το κίνητρο των τριών κτηνοτρόφων που έβαλαν τη φωτιά στο Κοκκάρι της Σάμου. Η έγκαιρη κινητοποίησή τους, οδήγησε στην ταχύτατη συλλογή στοιχείων, με αποτέλεσμα η λήξη του συναγερμού που σήμανε ο έλεγχος της φωτιάς το βράδυ της περασμένης Παρασκευής να συμπέσει με την εξιχνίαση των αιτίων της καταστροφής.
Ο ένας από τους βοσκούς, οι ηλικίες των οποίων είναι 27, 29 και 30 ετών, ομολόγησε ότι είχαν πιει κάτι παραπάνω, με αποτέλεσμα να μη συναντήσει αντιστάσεις η «πρόταση» που έπεσε στο τραπέζι. Ο ένας από τους 3 είχε τσακωθεί με τον πατέρα του και κατάφερε να παρασύρει τους άλλους στην ιδέα του εμπρησμού για να εξαφανίσει τα πατρικά βοσκοτόπια. Η ανακριτική αρχή διερευνά τώρα την πιθανή ευθύνη των τριών κτηνοτρόφων και για άλλες φωτιές.
Αναμμένα στουπιά
Ο συνδυασμός μποφόρ και πολλαπλών εστιών που προέκυπταν καθώς οι βοσκοί πετούσαν αναμμένα στουπιά από το αγροτικό τους έδωσε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις στην πυρκαγιά.
Υπήρξε άμεση κινητοποίηση ιδιαίτερα μεγάλης δύναμης πυροσβεστικών δυνάμεων. Εξι αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα, 55 πυροσβέστες με 27 οχήματα, 90 άνδρες σε πεζοπόρα τμήματα, 70 εθελοντές και 32 κοινοτικά οχήματα ρίχτηκαν άμεσα στη μάχη για να ενισχυθούν στην πορεία με 22 πυροσβέστες, 11 οχήματα, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα που διαπιστώθηκε στην πορεία της επιχείρησης κατάσβεσης αφορούσε το αεροδρόμιο του νησιού και ειδικότερα την... ασυμβατότητά του με τα Καναντέρ. Οι ισχυροί άνεμοι και η θέση του αεροδιαδρόμου δυσχεραίνουν κατά πολύ την προσέγγιση των αεροσκαφών.
Ετσι, τις δύσκολες ώρες, δύο από τα ιπτάμενα μέσα αναγκάστηκαν να επιχειρήσουν από τη Χίο, ενώ τα υπόλοιπα, προκειμένου να ανεφοδιαστούν, έπρεπε να κάνουν ταξίδι από και προς την Ελευσίνα.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

«Αγοράζω Ελληνικά» τον Νοέμβριο στο Περιστέρι



Ψυχολογία... φυγής από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της χώρας μας δημιουργεί η παρατεταμένη οικονομική κρίση που λεηλατεί τα πορτοφόλια των νοικοκυριών.
Με στόχο την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των ελληνικών νοικοκυριών και την περιφρούρηση της εθνικής παραγωγής, η Συντονιστική Επιτροπή Προωθήσεων Ελληνικής Οικονομίας οργανώνει στις 25 με 28 Νοεμβρίου στον εκθεσιακό χώρο Περιστερίου στην Αθήνα έκθεση ελληνικών προϊόντων με τίτλο «Αγοράζω ελληνικά».

Σκοπός της έκθεσης, όπως αναφέρει η πρόεδρος της Σ.Ε.Π.Ε.Ο. κ. Ζαχαρούλα Ζαφείρα, είναι ν’ αποδείξει ότι η ελληνική οικονομία είναι εν δυνάμει πλούσια οικονομία, διά τούτο προβάλλει τα εξής:
Την προβολή και προώθηση των ελληνικών προϊόντων για να συμβάλλουν στην αύξηση ζήτησης και τις συνακόλουθης αύξησης της παραγωγής τους.
Τις επενδύσεις για την ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων - υπηρεσιών και συνολικά της οικονομίας με σκοπό τη μείωση του κόστους μέσα από την αύξηση της εγχώριας παραγωγής
Την ενημέρωση των ξένων αγορών για τα ελληνικά προϊόντα ώστε να αυξήσουμε την δυναμική των εξαγωγών.
Με την προβολή και προώθηση των ελληνικών προϊόντων αυξάνουμε την ενίσχυσή τους από το αγοραστικό-εμπορικό κοινό και καταπολεμάμε την ψυχολογία φυγής από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της χώρας μας, δημιουργώντας βιώματα εμπιστοσύνης προς αυτά.
Θέσπιση εορταστικής ημέρας με θέμα «Αγοράζω Ελληνικά».
Στα εγκαίνια της έκθεσης θα παραστούν παράγοντες της Πολιτείας και θα προσκληθούν οι πρεσβείες όλων των χωρών για να παραστούν διά των εμπορικών ακολούθων τους.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11896&subid=2&pubid=22716986

Ζήτησε Γ. Παπαδόπουλο, Σοϊλέδη o Αστέρας

Μπορεί να έχει αποκτήσει πολλούς παίκτες την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, ωστόσο ο Αστέρας δεν έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφές του. Οι κυανοκίτρινοι ψάχνονται ακόμα για ορισμένες προσθήκες και μάλιστα ζήτησαν δύο παίκτες του Ολυμπιακού για να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το ρόστερ τους.

Στο περιθώριο του σαββατιάτικου φιλικού των δυο ομάδων στο Ρέντη, έγινε νύξη από τους αρκάδες προς τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για τους Γιάννη Παπαδόπουλο και Αρη Σοϊλέδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Βαγγέλης Βλάχος είχε τετ α τετ με τον Τάσο Μητρόπουλο, στον οποίο μετέφερε το αίτημα για τον δανεισμό των δύο ερυθρολεύκων.

Ο γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού δεν απάντησε ούτε θετικά, ούτε αρνητικά στον προπονητή του Αστέρα και απλώς του είπε ότι θα ενημερώσει την διοίκηση και ενδεχομένως να τα ξαναπούνε...
 http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=70666#ixzz0vMdobufo

Εστίες στην Ακράτα και την Αχαϊα

Για ακόμα μία ημέρα μικρές εστίες φωτιάς εξακολουθούν να κάνουν την εμφάνισή τους, αυτή τη φορά στην Ακράτα και την Αχαϊα.Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές στη Λιθόπετρα Ακράτας και στο Καστρίτσι Αχαΐας.
 http://www.enimerwsi.com/2010/08/blog-post_7107.html#ixzz0vMae6OTC

Βρέθηκαν λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Πρόδρομου

Λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή περιέχει η κιβωτός από αλάβαστρο, την οποία ανακάλυψαν Βούλγαροι αρχαιολόγοι σε ανάσκαφες στο νησί "Άγιος Ιωάννης" κοντά στη νότια παραλία της Μαύρης Θάλασσας. Όπως δήλωσε ο καθηγητής Καζιμίρ Κωνσταντίνοφ, επικεφαλής της ανασκαφών, στη διάρκεια των οποίων έγινε η ανακάλυψη στον τόπο της αρχαίας εκκλησίας στο νησί στις 28 Ιουλίου. Κόκαλα από χέρι, από το πρόσωπο και ένα δόντι περιέχει η κιβωτός που ανακάλυψαν οι Βούλγαροι αρχαιολόγοι θαμμένη στις βάσεις της αρχαίας εκκλησίας στο νησί, με προστάτη τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, η οποία καταστράφηκε από πυρκαγιά στα αρχαία χρόνια. Τη μορφή μικρής σαρκοφάγου μήκους δεκαοχτώ και πλάτος δεκατεσσάρων εκατοστών έχει η κιβωτός με τα ιερά λείψανα, την οποία άνοιξε ο καθηγητής Κωνσταντίνοφ στον Αρχαιολογικό μουσείου της μικρής παραθαλάσσιας πόλης Σωζόπολη, ύστερα από αγιασμό του ευρήματος από τον αρμόδιο μητροπολίτη της βουλγάρικης εκκλησίας Ιωαννίκιο, παρουσία του αρμοδίου για τα θρησκεύματα, υπουργού άνευ χαρτοφυλακίου Μποζιντάρ Δημητρόφ.

Τη σπάνια τύχη να βρουν και ιδιόμορφη "συστατική επιστολή" της ανακάλυψης τους είχαν οι Βούλγαροι αρχαιολόγοι. Όπως εξήγησε στα βουλγάρικα μέσα ο καθηγητής Κωνστνατίνοφ, δίπλα στην κιβωτό με τα λείψανα βρέθηκε και μικρότερο πέτρινο κουτί, χαρακτηριστικό για τη γεωλογική δομή της Παλαιστίνης.

Στο κουτί που πιθανώς χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των λειψάνων από τα Άγια Μέρη, όπως υποθέτουν οι Βούλγαροι αρχαιολόγοι, υπάρχουν δύο επιγραφές στα αρχαία Ελληνικά: Η μία αναφέρει "Κύριε, ελέησον το σκλάβο σου Θωμά" και η άλλη, το όνομα του Αγίου Ιωάννη.

Το μοναστήρι και η εκκλησία του στο νησί Άγιος Ιωάννης υπήρξε σημαντικό θρησκευτικό κέντρο στα χρόνια του Μεσαίωνα, όταν εκεί έγινε η τελετή του γάμου του Βούλγαρου βασιλέα Σβετοσλάφ Τέρτερ με την βυζαντινή πριγκίπησα Θεοδώρα, είπε από την πλευρά του ο Μποζιντάρ Δημητρόφ σε δηλώσεις του στη δημόσια ραδιοφωνία ΒΝΡ.

Στην Βουλγάρικη Ορθόδοξη Εκκλησία παραδόθηκαν τα λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, τα οποία πιθανώς θα φιλοξενήσει τοπική εκκλησία της Σωζόπολης, κατόπιν σχετικής απόφασης της Ιεράς Συνόδου.
 
  http://www.i-reportergr.com/2010/08/blog-post_7427.html#ixzz0vMZVfI81

Καινούριο ήταν το Apache που συνετρίβη


Μόλις 125 ώρες πτήσεις είχε συμπληρώσει το μοιραίο ελικόπτερο Απάτσι
που συνετρίβη μέσα στη βάση του στη Πάχη Μεγάρων.
Μονάχα ΟΡΓΗ για τους υπευθύνους πρέπει να εκφράσει κανείς για τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με τις αιτίες της πτώσης του μοιραίου Απάτσι και τον τραγικό θάνατο δύο ακόμα Αξιωματικών του Στρατού. Η χθεσινή του πτήση ήταν η πρώτη δοκιμαστική μετά από την επιθεώρηση των 125 ωρών κατά τη διάρκεια της οποίας όπως λένε από το ΓΕΣ δεν έγινε καμία τεχνική παρέμβαση αφού δεν υπήρχε και καμία παρατήρηση των πληρωμάτων που είχαν χρησιμοποιήσει το ελικόπτερο. Όλα αυτά βέβαια μένει να επιβεβαιωθούν.
Πάντως το DefenceNet σήμερα αποκαλύπτει ότι τα 12 επιθετικά ελικόπτερα AH-64DH Apache του 2ου ΤΕΕΠ στην Πάχη Μεγάρων είχαν μείνει χωρίς τεχνική υποστήριξη από την κατασκευάστρια εταιρεία Boeing επειδή το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν επέτρεψε την υπογραφή μιας τυπικής σύμβασης: «Η εν λόγω σύμβαση έχει να κάνει με την δέσμευση του πελάτη, δηλαδή του κράτους που έχει αγοράσει το υλικό να τηρεί διαβαθμισμένες διαικασίες σε ότι αφορά την υποστήριξη των ελικοπτέρων. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις από αμερικανικής πλευράς να υπογράψει την διακρατική συμφωνία η οποία νούτως ή άλλως πορβλέπεται από την σύμβαση, δεν το έπραξε. Αποτέλεσμα: Η τριμελής ομάδα τεχνικής υποστήριξης, δύο άτομα της Boeing και ένας της General Electric, αποχώρησαν περί τις 20 Ιουλίου, δώδεκα ημέρες πριν το τραγικό ατύχημα, αφού πλέον δεν τους επιτράπηκε άλλο η παραμονή τους στην Πάχη από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, λόγω μη υπογραφής της συμφωνίας από το υπουργείο Άμυνας!».

 πηγή

Πώς να διώξετε τα κουνούπια

Αν είστε απο εκείνους που... ξύνονται συνεχώς, διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές για να διώξετε τους ενοχλητικούς -ιπτάμενους- επισκέπτες.
Ταμπλέτες, φιδάκια, σπρέι και τσιρότα είναι γνωστά. Συνήθως είναι αποτελεσματικά αλλα και ελαφρώς ενοχλητικά εξαιτίας της μυρωδιάς τους.

Μία άλλη μέθοδος για να διώξετε τα κουνούπια είναι ο... ανεμιστήρας. Οπως γράφει και η εφημερίδα New York Times ο αέρας που δημιουργείται, αφενώς εμποδίζει τα έντομα να πετούν γύρω μας, αφετέρου διαλύει και διαχέει γύρω μας το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουμε.

Το διοξείδιο του άνθρακα αποτελεί μία από τις κύριες ουσίες που προσλεκύουν τα κουνούπια. Οι υπόλοιπες είναι ο ιδρώτας, το γαλακτικό οξύ και η θερμότητα που αναδίδει το σώμα όταν ιδρώνουμε. Ο ανεμιστήρας όμως ελαττώνει τις συγκεντρώσεις του διοξειδίου του άνθρακα, του γαλακτικού οξέος και των υπολοίπων, με αποτέλεσμα τα κουνούπια να μένουν μακριά.


Τα παραπάνω επιβεβαιώνει κι ένα πείραμα που έκαναν εντομολόγοι του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν: απελευθέρωναν διοξείδιο του άνθρακα σε μια παγίδα για κουνούπια και διαπίστωσαν πως όσο απελευθέρωναν την ουσία τόσο μαζεύονταν όλο και περισσότερα. Οταν όμως άρχισαν να δοκιμάζουν ανεμιστήρες σε διάφορες ταχύτητες, τα κουνούπια έμεναν μακριά

  από Sarotiko

Ομαλοποιείται η κατάσταση στην αγορά καυσίμων

Όλα δείχνουν ότι τελειώνει η απεργία στα καύσιμα. 
Δείτε το βίντεο..

πηγή

Λάρισα: Τον απήγαγαν, τον σκότωσαν και τον πέταξαν σε ένα φρεάτιο!

- Οι απαγωγείς ζητούσαν λύτρα από τον πατέρα του θύματος
- Δεν τα πήραν και τον σκότωσαν
- Τον πέταξαν σε ένα φρεάτιο και εξαφανίστηκαν
- Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το στυγερό έγκλημα...
Όλα ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2009. Τέσσερις Πακιστανοί στήνουν καρτέρι σε ομοεθνή τους, στον Τύρναβο και καταφέρνουν να τον απαγάγουν. Τον οδηγούν στο κρησφύγετό τους, τον δένουν και τον αναγκάζουν να τους δώσει... το τηλέφωνο του πατέρα του, που βρισκόταν στο Πακιστάν.

Οι απαγωγείς ζητούν λύτρα. Διαμηνύουν στον πατέρα του 19χρονου, πως αν δεν τα πάρουν σύντομα, είναι αποφασισμένοι να τον σκοτώσουν. Ακολουθούν κι' άλλες τηλεφωνικές επικοινωνίες που όμως δεν φέρνουν αποτέλεσμα. Η αστυνομία δεν έχει ενημερωθεί για την υπόθεση...

Οι μέρες περνούν και οι δράστες χάνουν την ψυχραιμία τους. Τηλεφωνούν για τελευταία φορά στον πατέρα του 19χρονου και καταλαβαίνουν πως δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουν τα λύτρα που ζητούν. Τότε, σκοτώνουν εν ψυχρώ τον 19χρονο και τον πετάνε σε ένα φρεάτιο, ενός εγκαταλελειμμένου εργοστασίου, στο δημοτικό διαμέρισμα Δέντρων του δήμου Τιρνάβου.

Η υπόθεση μένει στο σκοτάδι για μήνες. Ο μόνος που ασχολείται είναι ο θείος του θύματος που έχει έρθει στην Ελλάδα από το Πακιστάν. Καταθέτει στην αστυνομία, τα όσα του έχει πει ο πατέρας του 19χρονου και ξεκινάει το κυνήγι για τον εντοπισμό των αδίστακτων δολοφόνων.

Πριν από λίγες μέρες, η αστυνομία καταφέρνει να πιάσει έναν από τους απαγωγείς, που παραδέχεται την ενοχή του. Ο θείος του άτυχου παιδιού τον επισκέπτεται στις φυλακές και ακούει συγκλονισμένος τις φρικιαστικές αποκαλύψεις για τον ανιψιό του.

Ο δράστης υποδεικνύει το φρεάτιο που πέταξαν το πτώμα του 19χρονου. Το απόγευμα του Σαββάτου (31-07-2010), αστυνομικοί πηγαίνουν και βρίσκουν τη σορό του 19χρονου. Ο θείος του, αναγνωρίζει τη ζώνη και τα ρούχα. Για το τυπικό της υπόθεσης πάντως, αναμένεται να γίνει και εξέταση DNA για να διαπιστωθεί αν η σορός που βρέθηκε ανήκει στον 19χρονο.

Η υπόθεση, όπως είναι φυσικό, συγκλονίζει την τοπική κοινωνία και αναμένεται να συνεχιστεί στις δικαστικές αίθουσες...

από Sarotiko

Έκοψαν κλήση σε αυτοκίνητα αξίας 1,5 εκατομμυρίων ευρώ!


Κλήση για παράνομο παρκάρισμα έκοψαν έξω από το εμπορικό κέντρο Harrods στο κεντρικό Λονδίνο οι αστυνομικοί, σε δύο αυτοκίνητα συνολικής αξίας 1,5 εκατ. ευρώ, που άνηκαν στους νέους -ζάμπλουτους - ιδιοκτήτες του εμποριοκού από το Κατάρ.

Το ένα ήταν μια Lamborghini Murcielago LP670-4 SuperVeloce αξίας 420.000 ευρώ και το άλλο το σουηδικό Koenigsegg CCXR, το οποίο στοιχίζει 1,1 εκατ. ευρώ και μάλιστα είναι το ένα από τα μόλις 6 που κυκλοφορούν στον κόσμο!


Η αστυνομία πάντως δεν φαίνεται να πτοήθηκε, και εντοπίζοντας το σφάλμα των οδηγών, έκοψε στους ιδιοκτήτες τους από μια κλήση 150 ευρώ για παράνομο παρκάρισμα! Μάλιστα, η τροχαία τα ακινητοποίησε, και τα παρέδωσε μόνο όταν έλαβε από τους άραβες το αντίτιμο του προστίμου.


“Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα πάρκινγκ στην περιοχή και δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Όσο πλούσιος και να είναι” είπε έξαλλος ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν με σχετική ειρωνία.


“Προτεραιότητα μας είναι οι κάτοικοι και όχι οι επισκέπτες” συμπλήρωσε.


Και πολύ καλά τα είπε... 

tileorasi

12 χρονα φωτογραφίζουν τα οπίσθια της "κυρίας" Αλεξανδράτου




Εικόνα πραγματικά ντροπή!
Η "Κυρία"(;;;;) Τζούλια Αλεξανδράτου τραγούδησε σε παραλιακό club στην Ασπροβάλτα φορώντας το στρινγκ βρακάκι της και μια μπλούζα φόρεμα από πάνω! Στα Videos από την εκδήλωση βλέπετε ανήλικους μαθητές 12 13 ετών να....
φωτογραφίζουν τα οπίσθια της κυρίας!!!!

http://tileorasi-hellas
 http://news24gr.blogspot.com

Απίστευτη αγριότητα: 50χρονος έκοψε τα πόδια 5χρονης

Σε θάνατο δι’ απαγχονισμού καταδικάστηκε ένας Τανζανός για την αποκρουστική δολοφονία ενός 5χρονου κοριτσιού που έπασχε από αλμπινισμό.
Ο 50χρονος, αφού έκοψε τα πόδια του κοριτσιού με μια μασέτα και ήπιε το αίμα της, έφυγε παίρνοντας μαζί του τα κομμένα μέλη αφήνοντας το μικρό κοριτσάκι να πεθάνει από αιμορραγία

Ο φόνος του κοριτσιού εντάσσεται στο κύμα επιθέσεων εναντίον των περίπου 200.000 αλμπίνων που ζουν στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Οι «κυνηγοί» αλμπίνων αφού σκοτώνουν τα θύματα τους συλλέγουν το αίμα τους και μέλη των σωμάτων τους όπως τρίχες, γεννητικά όργανα, άκρα, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν ή να τα πουλήσουν ως «μαντζούνια» αφού πιστεύουν πως φέρνουν καλοτυχία στον έρωτα, στη ζωή και στις επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Περίπου 60 αλμπίνοι έχουν δολοφονηθεί στην Τανζανίαγια να αποσπαστούν μέλη ή κομμάτια από τα σώματα τους τα τελευταία δυο χρόνια αν και στελέχη της ένωσης αλμπίνων λένε πως ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος...

stifora.gr

Ο Τζον Κάριου υποψήφιος... γκολτζής για τον Ολυμπιακό


H δυστοκία στην επίθεση είναι κάτι που έχει προβληματίσει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και φάνηκε για άλλη μια φορά στο σαββατιάτικο φιλικό με τον Αστέρα Τρίπολης (0-0).

Ένα ιδιαίτερα ελκυστικό όνομα παγκοσμίου ποδοσφαίρου προτάθηκε στον Ολυμπιακό. Ο λόγος για τον διεθνή Νορβηγό επιθετικό της Αστον Βίλα, Τζον Κάριου. Το συμβόλαιο του 31χρονου φορ λήγει τον Ιούνιο του 2011, ωστόσο οι «Χωριάτες» είναι διατεθειμένοι να τον παραχωρήσουν εφόσον ικανοποιηθούν, αφού την περυσινή σεζόν δεν υπολογιζόταν ως πρώτη λύση. Οι «ερυθρόλευκοι» σκέφτονται σοβαρά την περίπτωσή του.


Παράλληλα, στον Ολυμπιακό προτάθηκε από τον μάνατζερ του Μέλμπεργκ, ο Σουηδός επιθετικός Γιόχαν Ελμάντερ. Ο 47 φορές διεθνής (έχει πετύχει 13 γκολ με την φανέλα της εθνικής του) φορ της Μπόλτον είναι εξαιρετική περίπτωση και μπορεί να αποκτηθεί προσφέροντας στην αγγλική ομάδα ένα μικρό ποσό. Ο Ελμάντερ θέλει να φύγει, η ομάδα του δεν τον υπολογίζει για βασικό και επειδή του χρόνου λήγει το συμβόλαιό του, είναι ευκαιρία να πουληθεί τώρα. Εκεί ποντάρουν και οι Πειραιώτες.


Μια ανάσα από Σουμπίνιο


Κατά τα άλλα, οι «ερυθρόλευκοι» είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Σουμπίνιο. Ο Βραζιλιάνος μέσος που εντυπωσίασε πέρυσι με την φανέλα του Εθνικού στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής είναι μια ανάσα από τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους κυανόλευκους, που έχουν το 25% του παίκτη (σ.σ. τα υπόλοιπα δικαιώματα ανήκουν σε μάνατζερ) και μπορούν να προχωρήσουν το deal, αφού στο τραπέζι πέφτουν και τα ονόματα των Νικλητσιώτη, Σοϊλέδη και Βασιλόγιαννη και Βάντερσον σαν δανεικοί.


Αρέσει στον Ντάρκο ο Πέτροβιτς


Το ανερχόμενο αστέρι της Σερβίας, ο 20χρονος μέσος Ράντοσλαβ Πέτροβιτς είναι στη λίστα του Ολυμπιακού. Στα 2,5 εκατ. ευρώ η αξία του άσου της Παρτίζαν. Ο νεαρός μέσος αρέσει πολύ στον Ντάρκο Κοβάσεβιτς και ίσως οι πειραιώτες προχωρήσουν την περίπτωσή του, αν και αρκετές ομάδες έχουν μπει στο κυνήγι της απόκτησής του.


Ο Αστέρας Ζήτησε Γ. Παπαδόπουλο και Σοϊλέδη


Στο περιθώριο του φιλικού αγώνα του Σαββάτου στο Ρέντη, ο Αστέρας Τρίπολης ζήτησε δύο παίκτες του Ολυμπιακού ως δανεικούς. Πρόκειται για τους Γιάννη Παπαδόπουλο και Άρη Σοϊλέδη.


Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Βαγγέλης Βλάχος είχε τετ α τετ με τον Τάσο Μητρόπουλο, στον οποίο μετέφερε το αίτημα για τον δανεισμό των δύο «ερυθρολεύκων».


Ο γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού δεν απάντησε ούτε θετικά, ούτε αρνητικά στον προπονητή του Αστέρα και απλώς του είπε ότι θα ενημερώσει την διοίκηση και ενδεχομένως να τα ξαναπούνε.


Σενάριο για τον Ναφτί


Στο μεταξύ, τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί και ένα σενάριο που θέλει τον Ολυμπιακό να γλυκοκοιτάζει την περίπτωση του Μεχντί Ναφτί του Αρη! Ο χαφ των «κιτρινόμαυρων» συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά που αναζητούν οι «ερυθρόλευκοι» και αν δεν βρεθεί κάτι εξαιρετικό από το εξωτερικό είναι πιθανό να κάνουν πρόταση για την απόκτηση του. Μάλιστα ακούγεται ότι θα προσφέρουν, εκτός από τα χρήματα, στον Αρη και τον Γκαλίτσιο ως αντάλλαγμα για την πραγματοποίηση της μεταγραφής.


Σε τρεις εβδομάδες επιστρέφει ο Μιραλάς


Σε περίπου τρεις εβδομάδες θα επιστρέψει στις υποχρεώσεις του Ολυμπιακού ο Κέβιν Μιραλάς. Ο 23χρονος μέσος τραυματίστηκε στον αγώνα με την Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Europa League (2-1) και όπως έδειξαν οι σχετικές εξετάσεις, έχει υποστεί θλάση στον αριστερό δικέφαλο, γεγονός που σημαίνει ότι αναμένεται να αποθεραπευτεί λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.


Πικραμένος ο Καστίγιο


Την πίκρα του για το γεγονός ότι βρήκε κλειστή την πόρτα του Ολυμπιακού για να επιστρέψει στην μεγάλη του αγάπη εξέφρασε ο Νέρι Καστίγιο. Μιλώντας σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο Νέρι φανερά απογοητευμένος από τη στάση των «ερυθρολεύκων» είπε πως «θα έπαιζα χωρίς χρήματα». Έναν χρόνο ήθελα να γυρίσω για να παίξω ποδόσφαιρο. Κάποιοι άνθρωποι, όμως, ξέχασαν πως πήραν τόσα εκατομμύρια από εμένα»! Αποσπάσματα από όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Real News»:


Για τον δανεισμό του στο Σικάγο: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Το Σικάγο με ήθελε εδώ και δύο χρόνια και τελικά κατάφερε να με πάρει φέτος. Θα παίξω για έναν χρόνο δανεικός και στη συνέχεια το Σικάγο μπορεί να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς μου».


Ο Ολυμπιακός θέλησε να σε φέρει πίσω αυτό το καλοκαίρι; «Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα. Βρήκα την πόρτα κλειστή. Στον Ολυμπιακό δεν θα κόστιζα τίποτα. Είχα στα χέρια μου το χαρτί του δανεισμού που δεν τον δέσμευε να πληρώσει την Σαχτάρ. Κι εγώ θα έπαιζα χωρίς χρήματα. Έναν χρόνο ήθελα να γυρίσω για να παίξω ποδόσφαιρο. Κάποιοι άνθρωποι, όμως, ξέχασαν πως πήραν τόσα εκατομμύρια από εμένα. Δεν το λέω με κακία. Ξέρουν καλά αν αγαπώ την ομάδα και αν είμαι Ολυμπιακός. Πίστευα ότι θα έχω πάντα ανοιχτή την πόρτα, αλλά τελικά έκανα λάθος. Τους ενόχλησαν κάποια πράγματα που είπα στο παρελθόν. Ένιωσα το σπίτι μου να μου κλείνει την πόρτα».


Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού; «Ξέρουν καλά πόσο τους αγαπάω. Στο δρόμο με σταματούν και με ρωτούν γιατί δεν γύρισα. Εύχομαι στον Ολυμπιακό τα καλύτερα. Θέλω να πηγαίνει καλά, όχι όπως πέρσι που βγήκε 5ος».


Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις θεωρείς ότι θα επιστρέψεις κάποτε στον Ολυμπιακό; «Όχι, δεν το νομίζω πλέον. Αφού δεν γύρισα τώρα...».

http://www.blogger.com/post-create.g?blogID=2016187833917484232

Σειρίνα: Νέο μπαμ;

Γιέλοβατς και Τραυλός στη Σειρήνα; Θα λαλήσουμε και μόλις μπήκε ο Αύγουστος;

Πρώτες εικόνες απ' την προετοιμασία της Σειρήνας


Σε εξέλιξη δύο φωτιές στη Αχαΐα


Σε εξέλιξη είναι δύο φωτιές στον νομό Αχαΐας. Στην θέση Λιθόπετρα έξω από την Ακράτα, φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι σε δασική έκταση.
Στο σημείο βρίσκονται 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη.

Πυρκαγιά καίει έκταση με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Καστρίτσι. Εκεί επιχειρούν 20 πυροσβέστες και 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
http://www.madata.gr/epikairotita/social/71832.html

Θρήνος στις κηδείες των χειριστών του Απάτσι

Με ιδιαίτερη συγκίνηση κάτω από βαρύ κλίμα κηδεύτηκαν νωρίτερα οι δύο άτυχοι χειριστές του Απάτσι που βρήκαν τραγικό θάνατο από την πτώση του ελικοπτέρου στη βάση της Πάχης Μεγάρων.
Παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος και ο Διοικητής ΑΣΔΥΣ Αντ/γος Κωνσταντίνος Θεοφανίδης, στις 14.00 τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία του Αρχιλοχία (ΑΣ) Κωνσταντίνου Γκιόκα στον Ιερό Ναό Αγ. Ιωάννη του Ρέντη και ακολούθησε η ταφή του στο Γ’ Νεκροταφείο Πειραιά.
Η νεκρώσιμος ακολουθία και η ταφή του Ταγματάρχη (ΑΣ) Ανδρέα Δερμάρη τελέστηκε στις 16.30 στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου στα Καλύβια Λαμίας. Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος βενιζέλος και ο αρχηγός ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης.
Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η διερεύνηση των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος την ώρα που με εντολή του Ευάγγελου Βενιζέλου έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Στην τελευταία του κατοικία, στη συνοικία Καλύβια της Λαμίας, συνόδευσαν το Σάββατο, συνάδελφοι του στην Αεροπορία Στρατού, συγγενείς και φίλοι, τον 37χρονο ταγματάρχη Ανδρέα Δερμάρη που ήταν ο χειριστής του μοιραίου ελικοπτέρου.
Το ιδιαίτερα βαρύ κλίμα έγινε περισσότερο φορτισμένο, όταν οι διοικητής της μονάδας του αναφέρθηκε στην διαδρομή του και στις ικανότητες του ως χειριστή των ελικοπτέρων.
 

Συντετριμμένη ήταν η γυναίκα του Μαρία, που είναι έγγυος στον 9ο μήνα και περιμένει το 4ο παιδί τους.
Ο θρήνος κορυφώθηκε όταν πλησίασαν την σκεπασμένη με την ελληνική σημαία σορό του άτυχου αξιωματικού τα τρία του παιδία, ενώ σε ένα ατέλειωτο μοιρολόι είχαν ξεσπάσει οι δύο γονείς του και ο αδερφός του.

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο θάνατος τους χτύπησε την πόρτα.

Αμίλητος και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος που ήταν παρών στην εξόδιο ακολουθία και δίπλα του ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος, Φράγκος Φραγκούλης, ο διοικητής του Β΄ Σώματος Στρατού και στης 1ης Στρατιάς και δεκάδες ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί, όπως και συνάδελφοι του εκλιπόντος.

Ο Ανδρέας Δερμάρης ήταν έμπειρος αξιωματικός με πολλές ώρες πτήσης στα ελικόπτερα. Από τους πρώτους που εκπαιδεύθηκαν στα «Απάτσι» και μάλιστα πριν από ένα μήνα είχε ολοκληρώσει τη μετεκπαίδευση του στις ΗΠΑ.

Στις 14:00 έγινε η κηδεία του αρχιλοχία, Κωνσταντίνου Γκιώκα από το Γ' Νεκροταφείο Πειραιά.

Στην τελετή παρέστη ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, ο Α/ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος, Ιωάννης Γιάγκος και ο διοικητής ΑΣΔΥΣ, αντιστράτηγος, Κωνσταντίνος Θεοφανίδης.

http://www.madata.gr/epikairotita/social/71770.html

Σώο αγοράκι που πέφτει από τον 3ο όροφο. Βίντεο


Άγιο είχε ένα 3χρονο αγοράκι, που έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του, στον τρίτο όροφο, χωρίς να πάθει το παραμικρό!
Ο μπόμπιρας από την Τουρκία έπαιζε στο μπαλκόνι, όταν, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, βούτηξε στο κενό.
Το παιδί προσγειώθηκε επάνω σε ένα σωρό από πλαστικούς σωλήνες που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο μπροστά από το κτίριο, οι οποίοι έκαναν το... θαύμα και ο 3χρονος γλίτωσε μόνο με ένα σπασμένο χέρι!
Την προσγείωσή του επάνω στους σωλήνες κατέγραψε κάμερα ασφαλείας που ήταν τοποθετημένη στο δρόμο.
Δείτε το βίντεο - σοκ!

Προς λύση της απεργίας τα φορτηγά



Πρόθυμοι να λύσουν την απεργία εφόσον η κυβέρνηση άρει την επιστράτευση και ξεκινήσει διάλογος εμφανίζονται οι φορτηγατζήδες, που συνεδριάζουν εκ νέου το μεσημέρι. Στο μεταξύ, ιδιωτικά φορτηγά και βυτιοφόρα του στρατού εφοδιάζουν τα πρατήρια με καύσιμα, ενώ πληγές μετρούν τουρισμός και αγορά.

Οι απεργοί, που συνεδριάζουν στις 14:00, ζητούν φορολογικές ρυθμίσεις, με τις οποίες θα κάνουν απόσβεση της αξίας των αδειών τους και άρση της απόφασης για επιστράτευση.

Το υπουργείο Μεταφορών εμφανίζεται θετικό στην άρση της επιστράτευσης, ενώ για τις ρυθμίσεις έχει δηλώσει πως δεν θα ενταχθούν στο σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών.

Την ίδια ώρα, πάντως, συνεχίζεται η διαδικασία της επίταξης, καθώς δεν έχουν παραδοθεί ακόμα όλα τα φύλλα πορείας που υπολογίζονται σε 30.000. Πληροφορίες αναφέρουν πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το αργότερο το πρωί της Δευτέρας.

Στο μεταξύ, περίπου το 50% των πρατηρίων έχει εφοδιαστεί με καύσιμα, καθώς πάνω από 200 ιδιωτικά και επιταγμένα βυτιοφόρα μεταφέρουν καύσιμα. Παράλληλα, οχήματα του στρατού εφοδιάζουν νοσοκομεία, αεροδρόμια κι άλλους ευαίσθητους τομείς, συνοδευόμενα από περιπολικά.

Από την πλευρά τους, τουρισμός και αγορά μετρούν τις ζημιές τους από τις κινητοποιήσεις, καθώς αρκετές κρατήσεις ακυρώθηκαν, τουρίστες (Έλληνες και ξένοι) ανέβαλαν το ταξίδι τους και προϊόντα -κυρίως φρούτα και λαχανικά- λείπουν από πολλά ράφια.

Κάηκε ζωντανός 19χρονος σε τροχαίο

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 19χρονος στην Αιτωλοακαρνανία, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με ένα άλλο όχημα και στη συνέχεια ανεφλέγη, στο 33ο χλμ. του δρόμου Αστακός – Βόνιτσα το απόγευμα της Παρασκευής.

Τα δυο οχήματα είχαν την ίδια κατεύθυνση προς τον Αστακό. Το Ι.Χ. που προπορευόταν σταμάτησε για να στρίψει αριστερά, όμως ο 19χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, που ακολουθούσε, δεν κατάφερε να το συγκρατήσει. Προφανώς λόγω της μεγάλης ταχύτητας, που είχε αναπτύξει, έπεσε με ορμή πάνω στο πρώτο αυτοκίνητο, το οποίο και ανετράπη. Το δεύτερο αυτοκίνητο μετά τη σύγκρουση κατέληξε πάνω σε ένα σιδερένιο πυλώνα της ΔΕΗ και πήρε φωτιά.


Ο νεαρός οδηγός εγκλωβίστηκε και βρήκε τραγικό θάνατο στο φλεγόμενο αυτοκίνητο, ενώ οι άλλοι 3 επιβαίνοντες στο ίδιο όχημα κατάφεραν να σωθούν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα. Σοβαρά τραυματίστηκε και ο οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου ο οποίος μεταφέρθηκε και αυτός στο Νοσοκομείου Αγρινίου, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνά το Α.Τ. Βόνιτσας.
http://www.madata.gr/epikairotita/social/71835.html

Ποια είναι η τρίτη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου?

 

Αριθμεί ήδη 500 εκατομμύρια υπηκόους και άρχισε να απειλεί ΗΠΑ και Κίνα...





Μα φυσικά το Facebook που μόλις ξεπέρασε τα 500 εκατομμύρια χρήστες μόλις σε 4 χρόνια λειτουργίας. Το «φατσοβιβλίο» είναι το μεγαλύτερο δίκτυο σε όλες τις χώρες του κόσμου πλην της Ρωσίας, Ιαπωνίας και Κίνας. Οι δε μισοί περιηγούνται στις σελίδες του κάθε μέρα τουλάχιστον για 34 λεπτά.

http://www.seleo.gr

Ανακοίνωση Ε.Π.Σ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

altΠαρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 2/8/2010 η προθεσμία για αποδεσμεύσεις και υποσχετικές ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, η οποία ολοκληρωνόταν στις 31/7/2010. Η παράταση της προθεσμίας δόθηκε λόγω της σύμπτωσης της λήξης της με μη εργάσιμη ημέρα (Σάββατο).

Σεξ στις διακοπές....

Η σεξουαλική υγεία αποτελεί το βασικό προνόμιο της σεξουαλικής επιλογής και αυτονομίας ενός ανθρώπου που θέλει να απολαμβάνει, αλλά και που πρέπει να γνωρίζει, για να προλαβαίνει όλα αυτά που μπορεί να απειλήσουν τη ζωή του. Τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, απειλούν όλες τις ηλικίες και δεν συγχωρούν αυτούς που λένε ‘δεν πειράζει θα χρησιμοποιήσω το προφυλακτικό την επόμενη φορά’!
Τα πιο χαρακτηριστικά και κοινά σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα είναι τα οξυτενή κονδυλώματα, το A.I.D.S., οι ηπατίτιδες Β και C, τα χλαμύδια, ο έρπις, η βλεννόρροια.
Οξυτενή κονδυλώματα
Το κύριο σύμπτωμα της νόσου των κονδυλωμάτων είναι η εμφάνιση χαρακτηριστικών διογκώσεων στα γεννητικά όργανα, στην ουρήθρα, στον πρωκτό και η μετάδοση γίνεται με τη σεξουαλική επαφή. Μεγάλη προσοχή θέλει η νόσος αυτή κυρίως στις γυναίκες, γιατί ορισμένοι από αυτούς τους ιούς συνδέονται με την ανάπτυξη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Η διάγνωση γίνεται με εξέταση δείγματος από την βλάβη, ενώ η θεραπεία περιλαμβάνει τοπικές φαρμακευτικές αγωγές, χειρουργικές τεχνικές, κρυοπηξία. Το προφυλακτικό προσφέρει μερική προφύλαξη, γιατί είναι δυνατή η μετάδοση από περιοχές που δεν καλύπτονται από το προφυλακτικό.
AIDS  

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για το 2006, ο αριθμός των ατόμων που ζουν με HIV/AIDS διεθνώς ανέρχεται σε 39.500.000. Δηλώθηκαν 4.300.000 περίπου νέες μολύνσεις και 2.900.000 θάνατοι από ασθένειες που σχετίζονται με το AIDS.
Από τα επιδημιολογικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο συνολικός αριθμός των ατόμων με HIV/AIDS, που δηλώθηκαν στην Ελλάδα, μέχρι και το τέλος του 2005 ανέρχεται σε 7.718. Από αυτούς, το 79,9% (6.166) είναι άνδρες, το 19,5% (1.503) γυναίκες, ενώ για ένα μικρό ποσοστό το φύλο δεν δηλώθηκε.
Στην Ελλάδα, η μεγαλύτερη συχνότητα των νέων φορέων του ιού παρατηρείται στους άνδρες ηλικίας 30 - 40 ετών και στις γυναίκες 25 - 29 ετών. Η συντριπτική πλειονότητα είναι άντρες, στους οποίους ο ιός μεταδόθηκε μέσω ετεροφυλικής είτε και ομοφυλοφιλικής επαφής. (Στοιχεία ΚΕΕΛΠΝΟ 2007).
Προκαλείται από τον ιό του AIDS (HIV), ο οποίος παραμένει στον οργανισμό για ολόκληρη την ζωή. Είναι δυνατόν να μην υπάρχουν συμπτώματα για πολλά χρόνια από την μετάδοσή του. Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 2.000 ή και περισσότερα άτομα που έχουν μολυνθεί από τον ιό και δεν το γνωρίζουν. Με την έγκαιρη διαγνωστική εξέταση, κάνοντας το ειδικό τεστ για τον HIV, τα άτομα με HIV λοίμωξη παραμένουν σε κατάσταση φορέα και χωρίς να νοσούν μπορούν να ζήσουν για πολλά χρόνια.
Τα συμπτώματα, τα οποία χαρακτηρίζονται από εύκολες λοιμώξεις διαφόρων μορφών, περιλαμβάνουν απώλεια βάρους, εύκολη κόπωση, ανορεξία, πυρετό, νυκτερινή εφίδρωση, στοματικές μυκητιάσεις, κολπικές μυκητιάσεις, δερματικά εξογκώματα.
Η μετάδοση γίνεται κυρίως μέσω του αίματος. Συνήθως, γίνεται μετά από σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη, χρήση μολυσμένων βελόνων από χρήστες ναρκωτικών ουσιών, τοκετό, θηλασμό. Το AIDS αποτελεί μία χρόνια νόσο, για την οποία κρίνεται απαραίτητη η έγκαιρη διάγνωση και η κατάλληλη θεραπευτική και φαρμακευτική αντιμετώπιση.
Οι σύγχρονες θεραπείες δεν προσφέρουν ίαση από την HIV λοίμωξη, αλλά καλύτερη ποιότητα ζωής σε επίπεδο διαβίωσης και σωματικής υγείας. Η χρήση του προφυλακτικού αποτελεί την καλύτερη προστασία από τον ιό.
Θετικό το τεστ...
Παρόλο που ο HIV είναι μία πολύ σοβαρή λοίμωξη, σήμερα πολλοί άνθρωποι με HIV/AIDS ζουν περισσότερο, με καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής, γεγονός που οφείλεται σε νέες και αποτελεσματικές θεραπείες.
Μερικά σημεία που είναι χρήσιμο να προσέχουν οι άνθρωποι που ζουν με HIV/AIDS:
Επιλογή γιατρού εξειδικευμένου στην HIV λοίμωξη.
Να ακολουθούνται οι οδηγίες του γιατρού, να τηρούνται οι απαραίτητες επισκέψεις και ιατρικές εξετάσεις, καθώς και σε περίπτωση φαρμακευτικής αγωγής, αυτή να λαμβάνεται σύμφωνα με τις θεραπευτικές οδηγίες. Είναι σημαντική η πλήρης λήψη της φαρμακευτικής αγωγής, γιατί στην αντίθετη περίπτωση, ο ιός δεν καταπολεμάται αποτελεσματικά.
Να γίνονται τα απαραίτητα εμβόλια για την πρόληψη λοιμώξεων, όπως η πνευμονία και η γρίπη, σύμφωνα με τις συμβουλές του γιατρού.
Καλή και ισορροπημένη διατροφή. Αυτό συμβάλλει στη βελτίωση και διατήρηση μίας καλής σωματικής κατάστασης και υγείας και βοηθάει στην αυτοπροστασία του οργανισμού.
Η άθληση, η επαρκής ξεκούραση, όπως και η διακοπή του καπνίσματος, του αλκοόλ ή/και άλλων ουσιών αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την βελτίωση της ποιότητας ζωής.
Ασφαλείς σεξουαλικές επαφές (απαραίτητη χρήση προφυλακτικού) για να προστατεύσει άλλα άτομα από την πιθανότητα μετάδοσης του ιού, αλλά και τον εαυτό του από ενδεχόμενη επιμόλυνση.
Πολλές φορές, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να απευθυνθεί κανείς σε ειδικό ψυχικής υγείας για παροχή συμβουλευτικής, ψυχολογικής στήριξης ή/και ψυχοθεραπευτικής παρέμβασης για την καλύτερη προσαρμογή του στις νέες συνθήκες ζωής, καθώς και για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων δυσκολιών που μπορεί να προκύψουν.

Tο HIV/AIDS αποτελεί αναμφίβολα μία ασθένεια με αρνητικές ιατρικές και ψυχολογικές προεκτάσεις. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο για την προσωπική εξέλιξη ενός ανθρώπου σε όλους τους τομείς της ζωής του.
Τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια έχουν δώσει αισιόδοξα μηνύματα και σε ότι αφορά την ποιότητα ζωής των οροθετικών ατόμων, αλλά και σε ότι αφορά τις ψυχολογικές και συναισθηματικές παραμέτρους και επιπτώσεις της HIV λοίμωξης.
Τα άτομα που έχουν μολυνθεί δεν στερούνται της σεξουαλικής τους ζωής, με απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν ασφαλείς σεξουαλικές επαφές με χρήση προφυλακτικού, για να προστατεύσουν άλλα άτομα από την πιθανότητα μετάδοσης του ιού, αλλά και τον εαυτό τους από ενδεχόμενη επιμόλυνση.
Πολλοί άνθρωποι που ζουν με το HIV/AIDS, περνώντας από μία διαδικασία παραδοχής και αποδοχής της ασθένειάς τους, επανεκτιμούν και δίνουν ένα νέο νόημα στη ζωή τους, επαναπροσδιορίζουν τις αξίες, τους στόχους και τις προσδοκίες τους, καθώς και τις φιλικές, ερωτικές και κοινωνικές τους σχέσεις και επαφές.
Ηπατίτιδα Β και C.

 Προκαλούνται από ιούς, οι οποίοι είναι δυνατόν μετά την οξεία φάση να παραμείνουν στον οργανισμό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η πάθηση να περάσει σε μία χρόνια φάση, που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη με σοβαρές βλάβες στο ήπαρ (κίρρωση, καρκίνος), οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και στο θάνατο. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 200.000 - 300.000 άτομα με χρόνια ηπατίτιδα Β.
Η οξεία φάση πολλές φορές είναι χωρίς συμπτώματα, με αποτέλεσμα ο ασθενής να μην καταλάβει ότι νόσησε, οπότε και να μην λάβει μέτρα για την πρόληψη της μετάδοσης της.
Σαν συμπτώματα μπορούμε να αναφέρουμε το αίσθημα κόπωσης ,τον πονοκέφαλο , τον ήπιο πυρετό , τις αρθραλγίες και τις μυαλγίες και την ανορεξία. Η μετάδοση γίνεται με την σεξουαλική επαφή, με τη χρήση μολυσμένων βελόνων, από τυχαία τρυπήματα με μολυσμένα εργαλεία σε άτομα απασχολούμενα στον χώρο της υγείας.
Η ηπατίτιδα Β είναι πολύ πιο μολυσματική από την ηπατίτιδα C , για την ηπατίτιδα B, όμως, υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο το οποίο δεν υπάρχει για την ηπατίτιδα C. Η διάγνωση γίνεται με ειδικές εξετάσεις αίματος , ενώ τα προφυλακτικά προσφέρουν σημαντική προστασία από την μετάδοση δια μέσου της σεξουαλικής επαφής.
Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς περιορίζει τη μετάδοση, αλλά και προλαμβάνει από πολύ σοβαρές επιπλοκές της νόσου, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και στο θάνατο.
Προστατέψτε υπεύθυνα τον εαυτό σας, αλλά και το σύντροφό σας, ζητώντας τη χρήση προφυλακτικού σε κάθε σεξουαλική επαφή. Η δική σας υγεία είναι πρωταρχικά προσωπικό σας μέλημα.
Η διεκδίκηση του προφυλακτικού στη σχέση δεν προφυλάσσει μόνο την υγεία μας, αλλά διαμορφώνει και ένα κλίμα ειλικρίνειας, αλληλοσεβασμού και αμοιβαίας φροντίδας ανάμεσα στους συντρόφους.
Η ασφαλής σεξουαλική επαφή προστατεύει από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, καθώς και από την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.
Του δρ. Θάνου Ασκητή

ΔΥΝΑΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Ένας νεαρός φωτογράφος οΚύριλλος Umrikhin , εμφανίζει ένα διαφορετικό extreme sports ,έστειλε μια ιστορία με φωτογραφίες για τη συνάντησή του με μια από τους συμμετέχοντες στο Παγκόσμιο Κύπελλο για σέρφινγκ .
" Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα πάω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών Longboard Roxy Jam , το οποίο λαμβάνει χώρα στο Biarritz, Γαλλίας .
Είναι η δεύτερη κατά σειρά χρονιά που βλέπω αυτό το κορίτσι.
Το όνομά της είναι Danielle Bert , 25 χρονών.
Ζει στο Σαν Ντιέγκο ( Καλιφόρνια ) και ,

όπως όλοι οι νέοι της γενιάς της , προσπαθούν να περνούν το χρόνο τους δραστήρια και χαρούμενα .

Αγαπά να ταξιδεύει, να απολαμβάνει extreme sports , πηγαίνει σε συναυλίες , επικοινωνεί με τους φίλους , αλλά διασκεδάζει λίγο περισσότερο από άλλες - κι ας μην έχει δεξί πόδι .

Λέει πως όλες οι λέξεις που αφορούν τον ακρωτηριασμό , προσθετική και άλλες αναπηρίες , ηχουν αγενής και αφύσικες ,όλοι για τα θέματα αυτά παραμένουν σιωπηλοί .

Μου λέει ήρεμα τι συνέβη σε εκείνη και τον τρόπο που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα.

Εξάλλου , θέλει ακόμα να μιλήσει για να δείξουμε στους πολίτες ότι ακόμα και με ένα τόσο σοβαρό τραυματισμό ενός ατόμου μπορεί να είναι εντελώς πλήρης και με ευτυχισμένη ζωή.

-Πες μου γιατί έχεις αναπηρία;
-Περίπου πριν από έξι χρόνια , είχα ένα ατύχημα με μοτοσικλέτα και έχασα το πόδι μου.

-Πόσο καιρό έχεις να κάνεις surf ;
-Περίπου δύο χρόνια. Δηλαδή, ξεκινάω να κάνει πατινάζ τώρα χωρίς πόδια .
-Ήταν δύσκολο ;
-Ναι, το κύριο πρόβλημα ήταν να εφεύρουν ένα προσθετικό που να μου επιτρέπει να οδηγώ . Πρόθεση μου ήταν τεχνητή γόνατο , αλλά τώρα δενείναι απαραίτητο . Πέρασα πολύ χρόνο στο νερό , για να καταλάβω πώς να συγχρονιστώ με το τεχνητό πόδι , και, τέλος, τα κατάφερα !



-Πώς θα σου φαινόταν η ιδέα, να αρχίσεις σέρφινκ;
-Μεγάλωσα στο Νιου Τζέρσεϋ στην παραλία , και μου αρέσει μόνο το κύμα . Μετά το ατύχημα δεν μπορούσα να πάω στο νερό , και ήμουν πολύ αναστατωμένη - Ήθελα μια κανονική πρόσθεση να αρχίσω τουλάχιστον να κολυμπώ .
-Αλλά γιατί αρχίσες τόσο αργά , τα surfers και όχι από την παιδική ηλικία ;
-Δεν είχα αρκετά χρήματα για να αγοράσω στον εαυτό μου εξοπλισμό.
-Πόσα άτομα ξέρεις πουσερφάρουν με πρόσθετο πόδι ;
-Εγώ Δεν έχω γόνατα , και ξέρω έναν surfer με την ίδια ζημία - ζει στη Βραζιλία και είναι πολύ καλός.
-Τι άλλα αθλήματα κάνεις;
-Εκτός από το surfing , βόλτες με το skateboard , snowboard , κάνω κολύμπι - Μου αρέσει γενικά ο αθλητισμός.
-Αισθάνεσαι ότι έχεις δοθεί σε αυτό με μεγαλύτερη δυσκολία από τους άλλους ; -Ναι , αλλά αυτό θα πρέπει απλώς να το συνηθίσεις. Για παράδειγμα, όταν πας βόλτα στο κύμα , πρέπει να κάνεις ορισμένες κινήσεις για άλμα επί του σκάφους . Έχω να κάνω περισσότερα βήματα , γιατί δεν αισθάνομαι το πόδι του , αλλά είναι ακριβώς θέμα επαγγελματικής κατάρτισης .
-Πώς αντιδρούν οι άνθρωποι όταν βλέπουν ότι κάνεις surf ;
-Νομίζω ότι οι προσπάθειες μου και στο πατινάζ εμπν΄έουν τους ανθρώπους σε κάτι νέο, να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι είναι ικανοί περισσότερο. Ειδικότερα , οι άνθρωποι που στερούνται τα πόδια ή τα χέρια τους, να κατανοήσουν ότι δεν είναι τόσο περιορισμένοι όσο νομίζουν.


Read more: http://i-diadromi.blogspot.com/2010/07/blog-post_5709.html#ixzz0vJTwWOFq