ΣΙΝΕ

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Πρόβα 11άδας με Κοντρέρας βασικό (VIDEO)

Ο Κοντρέρας αντί του Μαλεζά θα είναι η μία και μοναδική αλλαγή που θα κάνει ο Παύλος Δερμιτζάκης στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Αγιαξ σε σχέση με τον πρώτο αγώνα του Αμστερνταμ. Η ΠΑΕ κρούει τον κώδωνα κινδύνου ενόψει της ρεβάνς της Τετάρτης. 
Σε πρόβα 11άδας για τον αγώνα ρεβάνς της Τετάρτης με τον Άγιαξ στη Τούμπα προχώρησε ο Παύλος Δερμιτζάκης στην απογευματινή προπόνηση της Σουρωτής.
Στο οικογενειακό διπλό που έγινε επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή του Πάμπλο Κοντρέρας στο βασικό σχήμα. Ο Χιλιανός διεθνής έπαιξε ως παρτενέρ στο κέντρο της άμυνας του Μπρούνο Τσιρίλο, πράγμα που σημαίνει ότι, εκτός απρόοπτου, θα καθίσει στον πάγκο ο Στέλιος Μαλεζάς. Αυτή θα είναι και η μοναδική αλλαγή της 11άδας του αγώνα της Τετάρτης, σε σχέση με το σχήμα που παρέταξε ο Δερμιτζάκης στο «Άμστερνταμ Αρίνα».
Η εξήγηση για την προτίμηση που δείχνει ο Δερμιτζάκης στον Τσιρίλο είναι απλή. Θέλει δίπλα στον Κοντρέρας, που είναι «εγκεφαλικός» παίκτης, έναν δυναμικό και αυτός είναι ο Τσιρίλο. Θεωρεί ότι ο ένας καλύπτει τα μειονεκτήματα του άλλου και σίγουρα και οι δυο είναι έμπειροι, κάτι που χρειάζεται στη ρεβάνς της Τετάρτης.
Κατά τα άλλα στο δίτερμα με την ομάδα των βασικών, σε διάταξη 4-2-3-1, οι υπόλοιποι ήταν όσοι έπαιξαν και στο Άμστερνταμ. Δηλαδή, οι Κρέσιτς, Μπουσαϊντι, Σνάουτσνερ, Βιτόλο, Γκαρσία, Ίβιτς, Βιερίνια, Σορλέν και Σαλπιγγίδης.
Όπως έδειξε και στο διπλό ο Δερμιτζάκης ο Μουσλίμοβιτς θα καθίσει για λόγους τακτικής του συγκεκριμένου αγώνα στον πάγκο, αφού προωθημένος θα είναι ο Σαλπιγγίδης.
Μαζί με τους τραυματίες Χαλκιά και Κριστιάνο ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και ο Ζουέλα, λόγω κούρασης από τις δυο προετοιμασίες που έκανε με τον ΠΑΟΚ και με την πρώην ομάδα του στη Ρωσία, αλλά μάλλον ο Αφρικανός στόπερ θα είναι στην αποστολή, η οποία θα ανακοινωθεί μετά την απογευματινή προπόνηση της Τρίτης και στη συνέχεια θα αποσυρθεί στο ξενοδοχείο. 


14 εμπρησμοί σε 1 εβδομάδα!

Οι εμπρηστές έχουν βάλει στο μάτι την περιοχή Καστρίτσι Αχαΐας...



 http://www.i-reportergr.com/2010/08/14-1.html#ixzz0vTpIBmzE

Μπύρα δυναμίτης...

 
Ολλανδική ζυθοποιϊα θέλοντας να μπει στον σκληρό ανταγωνισμό που ξεκίνησαν οι Σκωτσέζοι ανακοίνωσε πως παρασκεύασε την πιο δυνατή μπύρα του κόσμου, η οποία περιέχει 60% αλκοόλ. "Δεν πίνετε σαν μια απλή μπύρα, αλλά σαν ένα κοκτέιλ, σε ένα ωραίο ποτήρι του ουίσκι ή του κονιάκ", τόνισε ο διευθυντής της ζυθοποιΐας Γιαν Νίζμποερ.
Η νέα αυτή μπύρα που ονομάζεται "Start the Future" πωλείται σε μπουκάλια του ενός τρίτο του λίτρου έναντι 35 ευρώ. Ο Νίζμποερ διευκρίνισε πως πήρε την απόφαση να παρασκευάσει αυτήν την μπύρα για να ανταγωνιστεί την σκωτσέζικη ζυθοποιΐα Oblix που προώθησε στην αγορά την μπύρα "The End of History" με περιέκτικοτητα αλκοόλ 55%
  


Πόσο πρέπει να κοιμόμαστε???


Οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο ή περισσότερο από επτά ώρες τη μέρα (συμπεριλαμβανομένου του μεσημεριανού υπνάκου) έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, ενώ μια άλλη έρευνα διαπίστωσε όσοι στερούνται ύπνο μέσα στην εβδομάδα, καλά θα κάνουν να κοιμούνται δέκα ώρες μέσα στο σαββατοκύριακο για να αναπληρώσουν τον χαμένο ύπνο τους.
Η πρώτη μελέτη ειδικότερα διαπίστωσε ότι όσοι κοιμούνται λιγότερο από πέντε ώρες την μέρα (μαζί με τον υπνάκο του μεσημεριού) εμφανίζουν υπερδιπλάσιο κίνδυνο για στηθάγχη, στεφανιαία πάθηση, έμφραγμα ή εγκεφαλικό. Αλλά και ο καθημερινός ύπνος για περισσότερες από εννιά ώρες επίσης αυξάνει κατά μιάμιση φορά τον κίνδυνο για την καρδιά.
Η έρευνα έγινε από επιστήμονες του τμήματος ιατρικής του πανεπιστημίου της Βιρτζίνια υπό τον καθηγητή ιατρικής Ανούπ Σανκάρ και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Sleep" (Ύπνος) της Αμερικανικής Ακαδημίας Ιατρικής του Ύπνου και της Εταιρίας Ερευνών του Ύπνου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Οι ερευνητές βρήκαν ακόμα ότι τον μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν άτομα άνω των 60 ετών που κοιμούνται πέντε ώρες ή λιγότερο τη νύχτα και τα οποία έχουν υπερτριπλάσιο κίνδυνο για καρδιαγγειακή πάθηση σε σχέση με όσους κοιμούνται επτά ώρες.
Οι επιστήμονες παραδέχτηκαν ότι ακόμα δεν γνωρίζουν την αιτία που η μεγαλύτερη ή μικρότερη από επτά ώρες διάρκεια ύπνου επιδρά στο καρδιαγγειακό σύστημά του ανθρώπου. Εκτιμούν πάντως ότι η διάρκεια του ύπνου επηρεάζει τις μεταβολικές και ενδοκρινικές λειτουργίες, με συνέπεια να αυξάνεται ο κίνδυνος για σκλήρυνση των αρτηριών του αίματος. Οι ερευνητές συνέστησαν στους γιατρούς να μελετούν κατά πόσο έχει αλλάξει η διάρκεια του ύπνου των ασθενών τους, ώστε να έχουν μια ακόμη ένδειξη σχετικά με τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής πάθησης.
Μια δεύτερη αμερικανική μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο ίδιο περιοδικό, έδειξε ότι μια περιστασιακή δόση γερού ύπνου στη διάρκεια του σαββατοκύριακου αποτελεί καλό "φάρμακο" για όσους συνήθως κοιμούνται λίγο μέσα στην εργάσιμη εβδομάδα. Όμως ακόμα και ένας ύπνος δέκα ωρών κατά περιόδους ίσως δεν είναι τελικά αρκετός για να αναπληρώσει πλήρως τον χαμένο ύπνο και να αντισταθμίσει τις αρνητικές συνέπειες της χρόνιας έλλειψης ύπνου.
Η έρευνα δείχνει ότι αν κάποιος κοιμηθεί λιγότερο από τέσσερις ώρες τη νύχτα για πέντε συνεχόμενες μέρες, τότε οι επιπτώσεις συσσωρεύονται και εμφανίζει, μεταξύ άλλων, αυξημένη διάσπαση της προσοχής του, αίσθημα εξάντλησης και μειωμένο χρόνο αντίδρασης στα εξωτερικά ερεθίσματα. Τα συμπτώματα αυτά βελτιώνονται σημαντικά μετά από μια νύχτα γερού ύπνου για δέκα ώρες, όμως η πλήρης αποκατάσταση των λειτουργιών του οργανισμού απαιτεί περισσότερο ύπνο, σε διαδοχικές νύχτες, σύμφωνα με τους ερευνητές, υπό τον δρα Ντέηβιντ Ντίνγκις του τμήματος ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μετά από μια χρονική περίοδο έλλειψης ύπνου, αν ο άνθρωπος δεν μπορεί μέσα στο σαββατοκύριακο να "ανανήψει" πλήρως μετά από ύπνο δέκα ωρών, πρέπει μέσα στην επόμενη εβδομάδα να κοιμάται μια με δύο ώρες παραπάνω.
 http://www.i-reportergr.com/2010/08/blog-post_1728.html#ixzz0vTlqYf00

60χρονος σεξομανής στο Facebook!

Με περισσότερες από 1500 γυναίκες ισχυρίζεται ότι πήγε ένας 60χρονος, ο Κλιβ Γουόρθ…
Ο πρώην ανθρακωρύχος δήλωσε ότι τις 300 κοπέλες, τις γνώρισε από το facebook, ενώ τις υπόλοιπες τις γνώρισε από άλλα κοινωνικά δίκτυα.
Ήταν τόσο απροκάλυπτα σεξομανής που η σελίδα τελικά αναγκάστηκε να του διαγράψει το προφίλ του καθώς δεχόταν παράπονα από τις γυναίκες!
Το ίδιο συνέβη και το 2004 όταν τον έδιωξαν από το datingdirect.com μετά από χιλιάδες παράπονα γυναικών που τις ενοχλούσε.
Πάντως ο Κλίβ δεν πτοείται καθώς έχει δημιουργήσει νέο λογαριασμό με όνομα Κάρολ Πίτερς και εμφανίζει τη φωτογραφία του μοντέλου Κάρολι Ρόμπινσον.

Πηγή

Γενικές οδηγίες προφύλαξης σε περίοδο καύσωνα

Οι παρακάτω οδηγίες - προφύλαξεις συνιστώνται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ.

Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία. 
Παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη αποφεύγοντας τους χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.
Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία, ιδιαίτερα μάλιστα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία. 
Αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο. 
Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από πορώδες υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. 
Φορέστε καπέλο ή άλλο κάλυμμα από φυσικό υλικό, που να επιτρέπει καλό αερισμό του κεφαλιού.

Προτιμήστε τα ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά και περιορίστε τα λιπαρά. 
Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αν η εφίδρωση είναι έντονη, τότε συστήνεται η πρόσθετη λήψη αλατιού για να κρατηθεί το επίπεδο των υγρών στον οργανισμό. 
Επίσης, συνιστάται να αποφεύγονται τα οινοπνευματώδη ποτά.
Συνιστώνται πολλά χλιαρά ντους κατά την διάρκεια της ημέρας. 
Καλό θα είναι επίσης να τοποθετούνται υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό, σαν προστατευτικά μέτρα.
Επίσης, συνιστάται η χρήση μαύρων ή σκουρόχρωμων γυαλιών, που προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ήλιου.
Τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ) θα πρέπει να συμβουλευτούν το θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών, κατά περίπτωση. Ιδιαίτερα, όσοι παίρνουν φάρμακα, πρέπει να συμβουλεύονται τον ιατρό τους, αν πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία, επειδή μερικά έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν την θερμοκρασία του σώματος.
Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια με διάφορα μέσα συγκοινωνίας, κατά τη διάρκεια της υψηλής ζέστης.


ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΓΙΑ ΝΕΟΓΝΑ ΚΑΙ ΒΡΕΦΗ


Τα νεογνά πρέπει να είναι ντυμένα όσο γίνεται πιο ελαφρά.  
Προτιμότερο είναι τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες.
Όταν κάνει ζέστη να τους προσφέρονται συχνά, εκτός από γάλα (μητρικό ή άλλο) και άλλα υγρά όπως χαμομήλι, νερό, κλπ.
Τα βρέφη και τα μεγαλύτερα παιδιά καλό είναι να τρώνε περισσότερα χορταρικά και φρούτα και λιγότερα λίπη.
Καλό είναι τα παιδιά να μην παραμένουν πολύ ώρα στον ήλιο μετά το μπάνιο και να φορούν πάντα καπέλο.


ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ


Το πολύ ζεστό και υγρό περιβάλλον είναι επικίνδυνο για τους ηλικιωμένους και για το λόγο αυτό, αν το να δροσιστεί το διαμέρισμα στην μεγάλη ζέστη είναι δύσκολος, προτιμότερη είναι η μετακίνηση των ηλικιωμένων σε δροσερότερες περιοχές της χώρας, όταν βέβαια υπάρχει η δυνατότητα.
Αν η μετακίνηση των ηλικιωμένων σε παραθαλάσσια περιοχή ή σε βουνό δεν είναι εύκολη, τότε η παραμονή τους στα κατώτερα διαμερίσματα πολυώροφων σπιτιών είναι μια σχετικά εύκολη λύση.
Το δωμάτιο ή το σπίτι γενικά, κατά τη διάρκεια των ζεστών ωρών της ημέρας πρέπει να είναι ερμητικά κλειστό, αφού όμως έχει δροσιστεί και μείνει ανοιχτό όλη τη νύχτα.
Οι οικογένειες που έχουν ηλικιωμένα άτομα, καλό θα είναι να φροντίζουν να μην τα εγκαταλείπουν μόνα τους σε περιπτώσεις θερινών διακοπών ή πολυήμερης απουσίας από το σπίτι. 
Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να εξασφαλίσουν κάποιο άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα.
πηγή

Έρχεται μίνι καύσωνας!!

Σταδιακή άνοδο θα καταγράψει σημερα και την Τρίτη η θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να φτάσει ακόμη και τους 38 βαθμούς Κελσίου. Σήμερα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος γενικά αίθριος, με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Την Τρίτη η ανοδική πορεία του υδραργύρου θα συνεχιστεί, φθάνοντας τους 38 βαθμούς. Οι άνεμοι δεν θα παρουσιάσουν αξιόλογη μεταβολή, ενώ το απόγευμα μπορεί να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα.. βόρεια.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και οι άνεμοι θα εξασθενήσουν. Στα βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Αντίστοιχο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Παρασκευή.

Μύκονος: 4 εκατομμύρια πρόστιμο σε κλαμπ για φοροδιαφυγή!

Πρόστιμο – μαθούθ ύψους 4 εκ. ευρώ για “απόκρυξη φόρων” σε γνωστό κλαμπ της Μυκόνου έβαλε η...εφορία σύμφωνα με το MEGA. Αυτό σε πρώτη φάση γιατί σε εξέλιξη βρίσκεται ο έλεγχος για φοροδιαφυγή.
Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση μεγάλου και γνωστού κλαμπ της Μυκόνου στο οποιό πέρυσι τον Αύγουστο πραγματοποιήθηκε μεγάλη συναυλία γνωστού τραγουδιστή, παρουσία επωνύμων με κέρδος πολλών “μαύρων” εκατομμυρίων για τους ιδιοκτήτες.
Στη λαμπερή βραδιά παρευρέθησαν 3.000 άτομα με την ανάλογη κατανάλωση, αλλά δεν κόπηκε ούτε μία απόδειξη. Τότε έγινε καταγγελία στην εφορία Μυκόνου και το αποτέλεσμα ήταν να επιβληθεί ένα πρόστιμο – χάδι ύψους 3.000 ευρώ.
Όταν όμως το θέμα βγήκε στα ΜΜΕ ξέσπασε σάλος με αποτέλεσμα η υπόθεση να ανοίξει και πάλι και καθώς “στον καιρό του ΔΝΤ” οι χάρες τελείωσαν, το Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο της Αθήνας έβαλε σε πρώτη φάση το πρόστιμο των 4 εκ. ευρώ.
Από τον έλεγχο περνούν τώρα τα βιβλία της επιχείρησης σε βάθος τετραετίας. Μετά την αναστάτωση ο επιχειρηματίας έσπευσε να υποβάλλει συμπληρωματικές δηλώσεις, αναγνωρίζοντας απόκρυξη εσόδων και καταβάλλοντας 700.000 ευρώ φόρους.
Για το περιστατικό κάνει έλεγχους και το ΣΔΟΕ με “ξεσκόνισμα” κινήσεων λογαριασμών και τραπεζικών καρτών και εκτιμά ότι τα ημερήσια έσοδα ήταν τεράστια. Οπότε αναμένεται και έτερη καμπάνα αυτή τη φορά για φοροδιαφυγή αποκλειστικά.
 http://greece-salonika.blogspot.com/2010/08/4.html#ixzz0vTVPH9rK

Έχουν βαλθεί να αποτεφρώσουν ολόκληρη τη Σάμο

Εκκενώνονται ξενοδοχεία στα Βοτσαλάκια

Δήμος Μαραθόκαμπου και Καρλοβασίου κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
- Οι φλόγες κατεβαίνουν από το βουνό και απειλούν τα πρώτα σπίτικα
- Μία εβδομάδα πριν το νησί κινδύνευσε ξανά από μεγάλη πυρκαγιά
- Συνελήφθησαν τρία άτομα για εμπρησμό για την προηγούμενη πυρκαγιά
Το νησί του Πυθαγόρα για τρίτη φορά φέτος το καλοκαίρι πλήττεται από τις καταστροφικές πυρκαγιές, με όλους τους κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωση και να μιλούν ανοιχτά ότι βασανίζονται και καταστρέφονται στο βωμό του κέρδους.

Οι φλόγες κατεβαίνουν από το βουνό και τα πρώτα σπίτια στον Μαραθόκαμπο απειλούνται, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων που κατευθύνουν την φωτιά στην τουριστική περιοχή Βοτσαλάκια, δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής, με αποτέλεσμα χιλιάδες τουρίστες να μεταφερθούν όπως όπως από τουριστικά λεωφορεία και ΚΤΕΛ σε ασφαλή σημεία του νησιού.

Τα πύρινα μέτωπα είναι δύο και ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα το μεσημέρι στην περιοχή του Μαραθόκαμπου και στο Καρλόβασι. Η φωτιά καίει δασική περιοχή σε δύσβατα μονοπάτια, κάτι που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το έργο των πυροσβεστών. Επίσης, το γεγονός ότι στο νησί πνέουν ισχυροί άνεμοι διευκολύνει στις συνεχείς αναζωπυρώσεις της πυρκαγιάς αλλά και δυσκολεύει την κατάσβεσή της. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, οι δήμοι Μαραθόκαμπου και Καρλοβάσου τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της απειλής της πυρκαγιάς και της επικινδυνότητας της κατάστασης. Νωρίτερα η φωτιά πλησίασε τις αυλές των σπιτιών στον δήμο Μαραθόκαμπου, αλλά ευτυχώς τελευταία στιγμή γλίτωσαν τα χειρότερα οι κάτοικοι.  
Επίσης, οι δήμοι τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω και του πυκνού καπνού από τη φωτιά που είχε ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπνοής οι κάτοικοι των κοντινών περιοχών. Προς το παρόν πάντως, δεν έχει δοθεί καμία εντολή εκκένωσης.

Στο έργο της πυρόσβεσης μετέχουν ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 13 οχήματα και 26 πυροσβέστες, 40 πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής, έξι αεροσκάφη τύπου Καναντέρ, 5 ελικόπτερα, 50 εθελοντές πυροσβέστες και 25 υδροφόρες όμορων δήμων. Αυτή την ώρα, τα εναέρια μέσα έπαψαν πλέον να λειτουργούν και θα επιχειρήσουν με το πρώτο φως της ημέρας.
Εξάλλου, η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Αγιάδες Μυτηλινιών περίπου πριν από μία ώρα, τέθηκε υπό έλεγχο. Αυτό το θεωρούν οι τοπικοί πως δεν είναι τυχαίο. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, όταν ξέσπασαν οι πυρκαγιές, υπήρξε τηλεφώνημα στην Πυροσβεστική της Σάμου ότι καίει φωτιά σε κάποιο άλλο σημείο του νησιού, με αποτέλεσμα για λίγο να αποπροσανατολιστούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Όλα αυτά συγκλινουν στο συμπέρασμα πως πιθανόν μιλάμε για εμπρησμό. 

  http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=36594&catid=6&la=1

Έβγαλαν στην αγορά κλωνοποιημένο γάλα - Επείγουσα έρευνα σε εξέλιξη

Πανικό προκαλεί στη βρετανική κοινή γνώμη η αποκάλυψη ότι η αγορά έχει «πλημμυρίσει» με γάλα από κλωνοποιημένες αγελάδες.
Βρετανός γαλακτοπαραγωγός παραδέχτηκε ότι κάθε μέρα αναμειγνύει το γάλα που αρμέγει από μία αγελάδα η οποία έχει γεννηθεί με την μέθοδο της κλωνοποίησης με αυτό των υπόλοιπων αγελάδων του κοπαδιού του. Αποκάλυψε δε, ότι έχει πουλήσει τα έμβρυα της ίδιας αγελάδας σε κτηνοτρόφους που βρίσκονται στον Καναδά.

Η αποκάλυψη προκάλεσε την άμεση επέμβαση της αρμόδιας υπηρεσίας που είναι υπεύθυνη για για την αξιολόγηση των τροφίμων που παράγονται από κλωνοποιημένα ζώα (FSA), η οποία και ξεκίνησε επείγουσα έρευνα για το θέμα.


Σύμφωνα με εκπρόσωπο της FSA, η υπηρεσία δεν άναψε ποτέ το «πράσινο φως» για τη διάθεση στην αγορά γάλακτος που προέρχεται από κλωνοποιημένα ζώα ούτε και της τέθηκε ποτέ τέτοιο αίτημα. «Από το 2007, η ερμηνεία της FSA για την νομοθεσία είναι ότι το κρέας και τα προϊόντα που παράγονται από κλώνους και τους απογόνους τους θεωρούνται ως νέα τρόφιμα και επομένως χρειάζεται η έκδοση μιας άδειας στην αγορά«, σημείωσε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας.


Βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, τρόφιμα και ποτά που προέρχονται από κλωνοποιημένα ζώα πρέπει να περνούν από ελέγχους και να εγκρίνονται πριν φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων.


Από την πλευρά του ο Πίτερ Στίβενσον, του οργανισμού Compassion στην παγκόσμια γεωργία, εξέφρασε την ανησυχία του.


«Η FSA πρέπει να δράσει γρήγορα για να εντοπίσει και να αποσύρει αυτό το γάλα από το εμπόριο. Η κλωνοποίηση των ζώων της φάρμας μπορεί να προκαλέσει πολλά δεινά», τόνισε, προσθέτοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει απαγορεύσει την πώληση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων από κλωνοποιημένα ζώα και τους απογόνους τους.

πηγή 
Τους 22 παίκτες που θα βρίσκονται στην αποστολή της Εθνικής μας για τη φιλική αναμέτρηση της 11ης Αυγούστου (21:30GR) με τη Σερβία στο Βελιγράδι ανακοίνωσε ο Φερνάντο Σάντος."Η κλήση στην Ανδρών αποτελεί θα έλεγα ένα όνειρο ζωής. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτήν και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Σάντος, ο οποίος με εμπιστεύτηκε και μου δίνει έτσι την ευκαιρία να συμβάλλω και εγώ στη νέα προσπάθεια που κάνει η Εθνική Ομάδα. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις και τον καλύτερό μου εαυτό προκειμένου να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης του προπονητή", δήλωσε ο Γιάννης Παπαδόπουλος στο epo.gr επ` ευκαιρία της πρώτης κλήσης του στην Εθνική Ανδρών.

Εκτός του Παπαδόπουλου, την πρώτη κλήση τους στην Εθνική κέρδισαν και οι Μαρίνος και Γκέντσογλου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=70729#ixzz0vS8dnqlb

Αεράτα news


Τέλος οι καλοκαιρινές διακοπές των ποδοσφαιριστών των Γρεβενά Αεράτα, αφού ξεκίνησε στο προπονητικό κέντρο του Πόρου, το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας. Μεγάλες αλλαγές δεν υπάρχουν στο ρόστερ της ομάδας, αφού από το περσινό κορμό δόθηκαν ελευθέρας στους Μπόζιαρη, Καραπά, και αφούς Δεληβού. Ευχάριστος πονοκέφαλος για το Νίκο Μπαλοδήμο αποτελεί η πληθώρα των ποδοσφαιριστών που έχει στη διάθεσή του, δύσκολη όμως η διαχείριση τους, αφού η ομάδα έχει πλέον πάνω από 30 ποδοσφαιριστές.
Ο έμπειρος τεχνικός δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση, ότι μοναδικός στόχος φέτος της ομάδας είναι το πρωτάθλημα και η επάνοδος στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα. Ο Νίκος Μπαλοδήμος θα στηριχθεί στο έμπειρο υλικό που διαθέτει, αλλά παράλληλα δήλωσε ότι φέτος είναι η χρονιά των δεκαπεντάρηδων, που πέρυσι πήραν το βάπτισμα του πυρός στη Δ΄Εθνική και τα πήγαν περίφημα.
΄Εδρα της ομάδας φέτος θα είναι το πανέμορφο γήπεδο της Κνίδης, που διαθέτει καταπληκτικές εγκαταστάσεις. Το μόνο που λείπει είναι οι κερκίδες, αλλά οι 50 μέρες που απομένουν μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος είναι αρκετές για να κατασκευαστούν σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Βεντζίου κ. Αγνάντου.
Στον προεδρικό θώκο παραμένει ο Παναγιώτης Αποστολίδης, ίσως ο πιο επιτυχημένος ποδοσφαιρικός παράγοντας των Γρεβενών τα τελευταία χρόνια. Ο κ. Αποστολίδης δήλωσε πως θα γίνει μερική ανασύνθεση του Δ.Σ., προκειμένου να ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι ανάγκες του σωματείου.

Superleague Formula: τρομακτικό ατύχημα του πιλότου του Ολυμπιακού (video)


Ένα τρομακτικό ατύχημα του πιλότου του Ολυμπιακού Chris van der Drift, στιγμάτισε τον αγώνα για τον 7ο γύρο της “Superleague Formula by Sonangol”, στην αγγλική πίστα του Brands Hatch.

Ο Ολλανδός πιλότος συγκρούστηκε με τον Julien Jousse της Ρόμα, κατα τη διάρκεια της δεύτερης κούρσας του κυριακάτικου αγώνα, με αποτέλεσμα το μονοθέσιό του να ανυψωθεί, να χτυπήσει στις πλάγιες μπάρες της πίστας και να προσγειωθεί πλάγια στην πίστα. Αμέσως τυλίχτηκε στις φλόγες ενώ τα συντρίμμια διασκορπίστηκαν σε όλο το πλάτος του οδοστρώματος στο σημείο της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών, ο Chris van der Drift, έσπασε τον αστράγαλό του, ενώ έχει χτυπήσει τον ώμο και το χέρι του. Λεπτομέρειες ωστόσο σχετικά με την σοβαρότητα του τραυματισμού του αναμένεται να γίνουν γνωστές τις επόμενες ώρες.

Τα αίτια του ατυχήματος


Το πρόβλημα ξεκίνησε από μία δυσλειτουργία στα φρένα των εμπρόσθιων τροχών. Στον γύρο εξόδου από τα pits, κατά τον οποίο οι πιλότοι πηγαίνουν να παραταχθούν στη γραμμή εκκίνησης, το πρόβλημα επεκτάθηκε και στα φρένα των πίσω τροχών του ερυθρόλευκου μονοθέσιου που έπιασαν φωτιά. Οι μηχανικοί της GU Racing δεν είχαν παρά μόνο λίγα λεπτά στην διάθεσή τους για να τη σβήσουν και να ετοιμάσουν το μονοθέσιο για την έναρξη του αγώνα.

Ο van der Drift, αναγκάστηκε να ξεκινήσει την κούρσα με τα φρένα των εμπρόσθιων τροχών αχρηστευμένα και των πίσω να λειτουργούν «στο κόκκινο», έχοντας ως μοναδική ελπίδα το ταλέντο και τις ικανότητές του, ώστε να ανταπεξέλθει σε κάποια πιθανώς επικίνδυνη κατάσταση κατά την διάρκεια της κούρσας.

Στην προσπάθεια του να προσπεράσει τον Jousse, ο van der Drift κινήθηκε από τα δεξιά του Γάλλου και οι τροχοί των μονοθεσίων ήρθαν σε επαφή. Η χρήση του push-to-pass είχε δώσει ιδιαίτερη ώθηση στο ερυθρόλευκο μονοθέσιο, το οποίο έφυγε στον αέρα και χτύπησε στην γέφυρα της ευθείας HailwoodHill, ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία της πίστας. Στην συνέχεια, το εμπρόσθιο μέρος χτύπησε με δύναμη στο οδόστρωμα και άρχισε να κάνει τετ-α-κε καλυμμένο στις φλόγες, πριν σταματήσει ολοσχερώς κατεστραμμένο λίγα μέτρα πιο κάτω.

Ο αγώνας διακόπηκε οριστικά και οι πρώτες βοήθειες έσπευσαν για τον πιλότο του ερυθρόλευκου μονοθέσιου. 
http://www.contra.gr/Motorsport/World/Olympiacos/283188.html

Καλοκαίρι στην Αθήνα

Αν η άδειά σας αργεί να έρθει ή για ορισμένους δεν θα έρθει τουλάχιστον για φέτος καθόλου, δεν έχετε παρά να οπλιστείτε με υπομονή και να περάσετε ένα αξέχαστο καλοκαίρι στην Αθήνα.

Το καλοκαίρι είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο συναρπαστικές εποχές του χρόνου, πόσο μάλλον, όταν βρίσκεσαι στην Αθήνα.

Η καλοκαιρινή διάθεση είναι φανερή παντού και πάντα.
Η πόλη βουίζει, στους ρυθμούς του καλοκαιριού με υπαίθρια καφέ, εστιατόρια, μπαρ και night clubs να προσφέρουν απολαύσεις τροπικών παραδείσων.
Επισκέπτες από όλο τον κόσμο απολαμβάνουν όλα αυτά που έχουν κάνει την Ελλάδα έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως: δεκάδες θερινά σινεμά, παραθαλάσσιες ταβέρνες, παραστάσεις σε αρχαία θέατρα και σύντομες αποδράσεις σε κοντινά νησιά.

Αξίζει να επισκεφθείτε:



* Την Ακρόπολη


ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα της πολιτιστικής κληρονομιάς του κόσμου, που βρίσκεται ψηλά πάνω από την Αθήνα. Αποτελείται από το μαγευτικό Παρθενώνα, τα Προπύλαια, το Ναό της Αθηνάς Νίκης και το Ερεχθείο, όλα χτισμένα τον 5ο αιώνα π.Χ., καθώς και το Μουσείο της Ακρόπολης.


* Την Παλιά Πόλη της Αθήνας, την Πλάκα


με τα στενά δρομάκια της, κάτω από το λόφο της Ακρόπολης, με τις βυζαντινές εκκλησίες, τα μουσεία και τα μνημεία. Το Μνημείο του Λυσικράτη βρίσκεται σε μια μικρή πλατεία στην Πλάκα και χτίστηκε τον 4ο π.Χ. αιώνα.


* Την Βουλή των Ελλήνων,


το πρώην βασιλικό παλάτι που χτίστηκε το 1840, έχει θέα την πλατεία Συντάγματος και την Παλιά Βουλή επί της οδού Σταδίου που είναι ένα από τα καλύτερα δείγματα της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής. Χρησιμοποιήθηκε ως έδρα του Ελληνικού Κοινοβουλίου το διάστημα 1875 - 1932.


* Οι περισσότεροι επισκέπτες φαντάζονται την Αθήνα σαν μια πόλη που ποτέ δεν "κοιμάται" και όχι άδικα. Η Αθήνα φημίζεται για την ιδιαίτερα έντονη και πολυδιάστατη νυχτερινή ζωή της, η οποία δεν περιορίζεται μόνο στα Σαββατοκύριακα αλλά ακολουθεί έντονους ρυθμούς και τις καθημερινές. Οι προτάσεις διασκέδασης είναι πολλές, ικανοποιούν όλες τις τάσεις και τα γούστα και καλύπτουν όλη την πόλη.


* Στην καρδιά της πόλης βρίσκονται οι περιοχές της Πλάκας, του Θησείου και του Ψυρρή, στις οποίες είναι συγκεντρωμένα πολυάριθμα κέντρα διασκέδασης. Πρόκειται για περιοχές με πεζόδρομους σε πολλά σημεία και σε κοντινή απόσταση από τους σταθμούς του μετρό στο Μοναστηράκι και το Θησείο.


Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ταβερνάκια και εστιατόρια, όπου σερβίρεται παραδοσιακή και σύγχρονη ελληνική και διεθνής κουζίνα, ενώ σε κάποια απ αυτά θα δειπνήσετε με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.


* Στην περιοχή του Κολωνακίου και στο Γκάζι που βρίσκεται λίγα λεπτά από το κέντρο με το μετρό (σταθμός Κεραμεικού), βρίσκονται πολλά κομψά και πολυτελή εστιατόρια αλλά και δημοφιλή μπαράκια και κλαμπ.


* Εάν όμως προτιμάτε να συνδυάσετε τον περίπατό σας με γρήγορο φαγητό, μπορείτε να επιλέξετε το παραδοσιακό ελληνικό σουβλάκι.


* Το καλοκαίρι όλοι κατευθύνονται προς την παραλία όπου βρίσκονται όλα τα μεγάλα κλαμπ στα νότια προάστια της Αθήνας όπως η Γλυφάδα, το Καλαμάκι, ο ΄Αλιμος, η Βούλα και η Βάρκιζα.


* Μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική, όπου τραγουδούν γνωστοί Έλληνες τραγουδιστές ή να διασκεδάσετε σ ένα από τα δημοφιλή κλαμπ που παίζουν διεθνή mainstream μουσική. Κάθε περιοχή της Αθήνας προσφέρεται για νυχτερινή διασκέδαση αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για να περάσετε καλά.


* Για τις βραδινές εξόδους σας μπορείτε επίσης να επιλέξετε τον Πειραιά, την Κηφισιά, τα κλαμπ κατά μήκος της Λεωφόρου Συγγρού.
 http://i-diadromi.blogspot.com/2010/08/blog-post_2234.html#ixzz0vRyCRurI

Οι πρόσφυγες του Πόντου και της Μικράς Ασίας στα Τρίκαλα

Ενδιαφέροντα στοιχεία πονήματος από το συνταξιούχο δημοσιογράφο Θύμιο Λώλη.

Του Αποστόλη Ζώη.

Εργατικοί, ευρηματικοί και φιλότιμοι, οι πρόσφυγες έκαναν όλες τις δουλειές στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, να σταθούν στα «πόδια» τους και τελικά να δημιουργήσουν μεταλλάσσοντας προς το καλύτερο την τοπική κοινωνία». Μ' αυτό τον τρόπο, ο συνταξιούχος δημοσιογράφος, Θύμιος Λώλης, περιγράφει την παρουσία των προσφύγων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, στα Τρίκαλα, μέσω ενός πονήματος.
Πρόκειται ουσιαστικά για μια ανθολόγηση και καταγραφή, από τις παλιές εφημερίδες των Τρικάλων, της παρουσίας των προσφύγων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, από το 1922 έως το τέλος της πρώτης πεντηκονταετίας του 20ου αιώνα, στα Τρίκαλα.

Πειστική μαρτυρία

Οι παλιές τοπικές εφημερίδες αποτελούν, σύμφωνα με το συνταξιούχο δημοσιογράφο, τη μοναδική έντυπη και πιο πειστική μαρτυρία, για την άφιξη, εγκατάσταση, την εν γένει ζωή και δράση των προσφύγων, που συνέρρευσαν στα Τρίκαλα, αναζητώντας αγάπη και προστασία, έπειτα από τη γενοκτονία και τον διωγμό τους.

Παρακολουθώντας κάποιος την αδιάψευστη αυτή τραγωδία τους, αλλά και την όλη παρουσία τους, δεν μπορεί -σύμφωνα με το δημοσιογράφο- παρά να αναγνωρίσει την υπέροχη προσπάθειά τους να αντέξουν, να σταθούν, να επιβιώσουν και τελικά να δημιουργήσουν, συμβάλλοντας θετικά στην ανάπλαση, εξυγίανση και πρόοδο και της τρικαλινής κοινωνίας.

Ενώ, λοιπόν, από τις αρχές τού 1919 και μέχρι το 1921, η ειδησεογραφία αναφέρεται λεπτομερειακά, στην παρουσία και τα προβλήματα των χιλιάδων προσφύγων της Ανατολικής Θράκης, που αρχικά είχαν φθάσει στα Τρίκαλα και σε όσους προστέθηκαν στη συνέχεια, από τη Ρωσία, η πρώτη γραπτή αναφορά, για επικείμενη αποστολή προσφύγων στην πόλη των Τρικάλων, από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία γενικότερα, γίνεται στην εφημερίδα «Θάρρος» της Παρασκευής 23ης Σεπτεμβρίου 1922, δημοσιεύοντας την παρακάτω λακωνική πληροφορία: «Έρχονται πρόσφυγες. Κατά τηλεγράφημα προς την ενταύθα Νομαρχίαν θ' αποσταλούν εκ Βόλου, ενταύθα και εις Καρδίτσαν 1.500 πρόσφυγες. Πρέπει το ταχύτερον, να ληφθούν τα ενδεικνυόμενα μέτρα, δια τον στεγασμόν των και την τροφοδοσίαν των».

Γυναικόπαιδα

Ιδιαίτερη, όμως, έκκληση έγινε για τα γυναικόπαιδα των προσφύγων, για τα ορφανά παιδιά, που συνέρρευσαν στα Τρίκαλα. Το «Θάρρος» της 3ης Οκτωβρίου 1922, επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία υπέρ αυτών, με το παρακάτω σχόλιό του για τον έρανο υπέρ των προσφύγων: «Συνεκροτήθη η επιτροπή προς συλλογήν εράνων διά τους πρόσφυγας τής Μ. Ασίας. Δεν αμφιβάλλομεν ότι άπαντες θα προσφέρωσιν τον όβολόν των προς ανακούφισιν των δυστυχών αυτών προσφύγων, οι οποίοι ανάγκη να τύχωσιν φιλοξενίας εκ μέρους μας. Εκ παραλλήλου όμως προς την επιτροπήν των εράνων είναι ανάγκη να γίνει και μία επιτροπή Κυριών και Δεσποινίδων, η οποία θα προσφέρει ανεκτίμητους υπηρεσίας εις τα γυναικόπαιδα των προσφύγων, ίδια δε εις τα ορφανά και εγκαταλελειμμένα λόγω απώλειας των προστατών των».

Παρά τις συστάσεις κι εκκλήσεις, το ποσό που συγκεντρώθηκε από τον έρανο υπέρ των προσφύγων, χαρακτηρίζεται «πτωχό και πενιχρό» για την αντιμετώπιση των αναγκών των προσφύγων.

Το «Θάρρος», σε σχόλιό του της Δευτέρας 21ης Νοεμβρίου 1922, αντί του εράνου τάσσεται υπέρ της επιβολής μόνιμου φόρου, υπέρ των προσφύγων.

Η παρουσία των προσφύγων στα Τρίκαλα, έδωσε και την αφορμή, σύμφωνα με τον κ. Λώλη, για τη δημιουργία μιας άλλης πνευματικής και καλλιτεχνικής κουλτούρας, που έφεραν μαζί τους τα θύματα του Κεμαλισμού. Ιδιαίτερα δε στο χώρο των τεχνών, που γνώριζαν την άνθισή τους στον Ελληνικό Πόντο και την Μικρά Ασία, γενικότερα.

Και... Σουλτάνος φωτογράφος

Από τη Μικρά Ασία ήταν και πολλοί καλλιτέχνες, επαγγελματίες φωτογράφοι, που ήλθαν κι εγκαταστάθηκαν στα Τρίκαλα. Και στο «Θάρρος» της 31ης Δεκεμβρίου 1922 δημοσιεύεται η παρακάτω σχετική διαφήμιση: «Ο εξ Αΐδινίου πρόσφυξ κ. Κ. Καργόπουλος φωτογράφος, έχων και τον τίτλον του Σουλτάνου, ήνοιξε φωτογραφείον».

Ο προσφυγικός συνοικισμός Τρικάλων, στην περιοχή δίπλα από τους νέους τότε και σημερινούς στρατώνες, πήρε νομική υπόσταση, ύστερα από τέσσερα σχεδόν χρόνια, σημειώνει ο δημοσιογράφος, αφότου ήρθαν στην πόλη των Τρικάλων οι πρώτοι πρόσφυγες του Πόντου και της Μικράς Ασίας, τον Σεπτέμβρη του 1922. Η πρώτη αναφορά στην ίδρυση αυτού του συνοικισμού γίνεται στις εφημερίδες της 23ης Μαρτίου 1926.

Επίσης, οι πρόσφυγες των Τρικάλων, αφού ξεπέρασαν τα πρώτα προβλήματα στέγασης και διαβίωσης άρχισαν να αντιμετωπίζουν την όχι ευχάριστη για αυτούς κατάσταση με τη σύσταση του πρώτου τους συλλόγου. Σχετική πρόσκληση δημοσιεύεται στις εφημερίδες, την 11η Φεβρουαρίου 1924.

Γενικά, από τα δημοσιεύματα των τρικαλινών εφημερίδων της εποχής εκείνης, σημειώνει ο δημοσιογράφος, προκύπτει ότι η εν γένει βοήθεια προς τους πρόσφυγες δεν υπήρξε η αναμενόμενη. Και η στάση των τοπικών αρχών απέναντί τους όχι η πρέπουσα.

Χαρακτηριστικά το «Θάρρος» θα γράψει: «Στους δυστυχείς πρόσφυγες δεν παραχωρήθηκε ούτε στέγη ούτε άρτος, ούτε παραμυθητικός λόγος καν». Ενώ στην ίδια γραμμή σχολιασμού ήταν και η άλλη τρικαλινή εφημερίδα «Αναγέννησις».

Πηγή