ΣΙΝΕ

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

O Μπάτμαν παντρεύτηκε


Tα περισσότερα ζευγάρια την ημέρα του γάμου τους σίγουρα νιώθουν υπερήρωες αλλά αυτό το ζευγάρι το παράκανε.Ντύθηκαν Μπάτμαν και Γυναίκα-Θαύμα και ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας με κουμπάρο τον Τζόκερ και τον Ρόμπιν.
Ο Νιλ Βόγκαν από το Ντέβον αποφάσισε να παντρευτεί φορώντας αντί για το παραδοσιακό κουστούμι, το κουστούμι του Μπάτμαν. Ναι όπως το ακούσατε! Ο 40χρονος ντύθηκε σαν το είδωλό του, τον άνθρωπο νυχτερίδα και ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας με τη καλή του η οποία δεν πήγε πίσω σαν Γυναίκα-Θαύμα αφού μεταμφιέστηκε σε Wonder woman.
Ο πρωτότυπος γάμος δεν σταμάτησε εκεί αφού μέχρι και οι καλεσμένοι ήταν όλοι τους μεταμφιεσμένοι. Μάλιστα κουμπάροι του ζεύγους ήταν ο Ρόμπιν και ο Τζόκερ, ενώ οι παράνυφες ήταν ντυμένες σαν PowerPuff girls!
Μεταξύ των καλεσμένων ήταν ο Σούπερμαν, οι Απίθανοι, ο Iron Man, κ.ά.

"Δεν είμαστε και πολύ παραδοσιακοί και θέλαμε να περάσουμε καλά με τους φίλους μας έτσι αποφασίσαμε ο γάμος μας να έχει μια θεματική όπως τα πάρτι", είπε ο 40χρονος προσθέτοντας ότι πάντοτε ήθελε να είναι ο Μπάτμαν και η γυναίκα του θαύμαζε από μικρή τη Γυναίκα-Θαύμα.
Το κουστούμι του γαμπρού κόστισε 180 λίρες, ενώ της νύφης 100 λίρες, ενώ κανείς από τους δύο δεν είχε πριν από την ημέρα του γάμου το κουστούμι του άλλου.
Το ζευγάρι που έχει ήδη 5 παιδιά από προηγούμενες σχέσεις θα πάει μήνα του μέλιτος στην Αυστραλία για να ξεφύγει λίγο από τη Γκόθαμ Σίτι.

Με Κοντρέρας η 11άδα του ΠΑΟΚ



Συγκέντρωση και καθαρό μυαλό ζήτησε ο Παύλος Δερμιτζάκης από τους παίκτες ενόψει της αυριανής αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ για τα προκριματικά του Champions League (21:45, Novasports 1). Μετά το 1 - 1 στην Ολλανδία, η ελληνική ομάδα έχει το πάνω χέρι και δεν θέλει σε καμία περίπτωση να το χάσει.

Ο ΠΑΟΚ δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, ενώ ο Άγιαξ έφτασε στη Θεσσαλονίκη χωρίς τον τραυματία Εγιόνγκ Ενό.

«Τα λάθη δεν συγχωρούνται», είπε στην συνέντευξη Τύπου ο Δερμιτζάκης, που αναφέρθηκε στη σπουδαία ευκαιρία που έχει ο ΠΑΟΚ να ανέβει επίπεδο και ζήτησε συγκέντρωση από τους παίκτες και στήριξη από τους φιλάθλους.

Από την πλευρά του, αισιόδοξος για το αποτέλεσμα εμφανίστηκε ο Μάρτιν Γιολ, που με αρκετά υπεροπτικό ύφος είπε ότι ο ΠΑΟΚ είναι κατώτερη ομάδα. «Θα είναι αποτυχία αν αποκλειστούμε από ομάδα που δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες με εμάς, που είναι κατώτερης ποιότητας», είπε χαρακτηριστικά.

Στην Κύπρο η Εθνική μπάσκετ



Στην Κύπρο βρίσκεται η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών όπου θα έχει τέσσερα φιλικά παιχνίδια στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Μουντομπάσκετ. Την αισιοδοξία του για την πορεία της ομάδας εξέφρασε ο Γιόνας Καζλάουσκας.
Η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη την Κύπρο, ενώ δύο ημέρες αργότερα θα παίξει με τη Γερμανία, το Σάββατο με τη Ρωσία και την Κυριακή με την Κροατία.

«Νιώθω πολύ ευτυχής για την πορεία της προετοιμασίας... Το θέμα είναι πως θα παίξουμε στο Μουντομπάσκετ και όχι στα φιλικά. Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τους παίκτες να βρουν ρυθμό για να είναι έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή», δήλωσε μεταξύ άλλων ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός.

Από την πλευρά τους, οι Βασίλης Σπανούλης και Δημήτρης Φώτσης επεσήμαναν πως η ομάδα πρέπει να ανεβάσει ταχύτητα, να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την εικόνα της και να μην κάνει τα λάθη που έκανε πέρυσι.

Χωρίς Ριέρα στο Τελ Αβιβ


Χωρίς τον Άλμπερτ Ριέρα θα ταξιδέψει στο Ισραήλ ο Ολυμπιακός, αφού ο Λίνεν έκρινε ότι ο Ισπανός δεν είναι ακόμα έτοιμος για ευρωπαϊκό παιχνίδι.
Αντίθετα, ο Ντουντού θα βρίσκεται στη διάθεση του Γερμανού τεχνικού και θα ενσωματωθεί απευθείας στην αποστολή στο Ισραήλ.

Την αποστολή απαρτίζουν οι: Νικοπολίδης, Μέγερι, Πάρντο, Γκαλίτσιος, Τοροσίδης, Ρ. Μπράβο Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μοδέστο, Ντουντού (θα ενσωματωθεί στην αποστολή στο Τελ Αβίβ), Ιμπαγάσα, Όσκαρ, Γ. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα, Ζαϊρί, Φετφατζίδης, Ρόμενταλ, Μήτρογλου, Ντιόγκο, Ντάρμπισιρ.

Προσαγωγές για την πυρκαγιά στη Σάμο


Ένα ζευγάρι μελισσουργών και ένας συγγενής τους έχουν προσαχθεί και απολογούνται στην Ειδική Διεύθυνση Αντιμετώπισης Πυρκαγιών της Σάμου για την πρόσφατη καταστροφική φωτιά που έκαψε μεγάλο τμήμα δασικής έκτασης.
Όπως έγινε γνωστό, από τα πρώτα στοιχεία προέκυψε πως το ζευγάρι των μελισσουργών και ο συγγενής τους προσπάθησαν να κάψουν κυψέλες και από αμέλεια προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε τις γνωστές εφιαλτικές διαστάσεις.

Απολυμένος υπάλληλος σκότωσε οκτώ πρώην συναδέλφους του


Πυρ στα γραφεία εταιρείας διανομής μπίρας άνοιξε ένας απολυμένος υπάλληλός της, σκοτώνοντας τουλάχιστον οκτώ άτομα πριν πέσει και ο ίδιος νεκρός.
Ο δράστης δούλευε στην εταιρία ως οδηγός και το πρωί της Τρίτης του ζητήθηκε να υποβάλει την παραίτησή του. Εκείνος ωστόσο αρνήθηκε και λίγη ώρα αργότερα, σύμφωνα με τις καταθέσεις, άνοιξε πυρ εναντίον των συναδέλφων του.
Το τραγικό γεγονός εκτυλίχθηκε στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ και την ώρα του μακελειού βρίσκονταν στα γραφεία της εταιρίας περίπου 70 εργαζόμενοι.

Επικράτησε πανικός, ο οποίος έγινε εντονότερος από την πυρκαγιά που ξέσπασε την ίδια ώρα στην αποθήκη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των τραυματιών, ενώ εκτός από την Αστυνομία κινητοποιήθηκαν και ομάδες ειδικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις αρχές πρόκειται για το πιο αιματηρό περιστατικό, μετά το θάνατο 13 ατόμων στο Fort Hood του Τέξας, τον περασμένο Νοέμβριο.

Για εμάς δουλεύει ο Πολ

Ακόμα και ο Πολ έπιασε δουλειά! Το χταπόδι που έπεσε μέσα σε όλες τις προβλέψεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής και έγινε εθνικός ήρωας στην Ισπανία, δάνεισε την εικόνα του για καλό σκοπό.
Οι ιδιοκτήτες του Πολ αποδέχθηκαν μία από τις 160 προσφορές που έγιναν για το διασημότερο χταπόδι στον κόσμο, επιτρέποντας σε μια γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ να χρησιμοποιήσει την εικόνα του για διαφημιστικούς σκοπούς. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πολ (ναι το χταπόδι έχει υπεύθυνο επικοινωνίας) ο Κρις Ντέιβις, ο Πολ θα διαθέσει ολόκληρη την αμοιβή του στην εκστρατεία για τη διάσωση των θαλάσσιων χελωνών στη χώρα μας. Τα γερμανικά ΜΜΕ αναρωτιούνται πώς μπορεί ο Πολ να διαφημίζει μία επιχείρηση που πουλάει κατεψυγμένα χταπόδια. 

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_1274.html

Το απορριμματοφόρο του έκοψε το κεφάλι!!!


Με φρικτό τρόπο έχασε τη ζωή του χθες το βράδυ ένας 47χρονος υπάλληλος στην Υπηρεσία Καθαριότητας στο Δήμο Χανίων। Ενώ προσπαθούσε να αφαιρέσει ένα αντικείμενο, που είχε φρακάρει στον χώρο όπου συνθλίβονται τα απορρίμματα, η βαριά πίσω πόρτα του οχήματος κατέβηκε και επί της ουσίας του έκοψε το κεφάλι. Άγνωστο παραμένει το πώς η πόρτα ενεργοποιήθηκε. Έντρομοι οι δύο συνάδελφοί του, που δεν κατάφεραν να τον σώσουν καθώς όλα έγιναν ακαριαία, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων λόγω τραυματικού σοκ.

zougla.gr

Εφτασαν... σιωπηλοί οι Ολλανδοί


Εφτασαν... σιωπηλοί οι Ολλανδοί  Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» αφίχθη γύρω στις 13:00 η αποστολή του Αγιαξ από το Αμστερνταμ οποία περιλαμβάνει συνολικά 54 άτομα, χωρίς να πουν κουβέντα για τον αγώνα απέναντι στον ΠΑΟΚ.
Από τα 54 άτομα, τα 34 ανήκουν στο στενό περιβάλλον της ομάδας (προπονητές, ποδοσφαιριστές, γυμναστές κλπ.) και τα 20 είναι χορηγοί, παράγοντες και δημοσιογράφοι που συνοδεύουν τον «Αίαντα».

Οι Ολλανδοί δεν έκαναν δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου, που τους περίμεναν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», και θα αρκεστούν στην επίσημη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει ο Μάρτιν Γιόλ το απόγευμα της Τρίτης (3/8, 18:30).
Η αφόρητη ζέστη, που επικρατεί στην Θεσσαλονίκη, δεν έμεινε ασχολίαστη από τους ανθρώπους της ολλανδικής ομάδας.
Σε πηγαδάκια που έγιναν κατά τη διάρκεια της αναμονής των αποσκευών οι Ολλανδοί φάνηκαν αρκετά προβληματισμένοι από τις καιρικές συνθήκες, καθώς έχουν συνηθίσει σε σαφώς πιο χαμηλές θερμοκρασίες.
Η αποστολή του Άγιαξ αποχώρησε από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με συνοδεία δύο αυτοκινήτων της ασφάλειας, δύο αστυνομικών κλουβών και μίας μοτοσικλέτας της ελληνικής Αστυνομίας.
Η ομάδα θα καταλύσει στο ξενοδοχείο «Hyatt», ενώ τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής στο «Meditteranean».

6η Γιορτή Ροδάκινου 6,7,8 Αυγούστου 2010 στο Βελβεντό



Για έκτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Βελβεντού, με την συνεργασία των Αγροτικών Συνεταιρισμών, του Εμπορικού Συλλόγου Βελβεντού του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού & της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης διοργανώνει την 6η Γιορτή Ροδάκινου, στις 6,7 & 8 Αυγούστου 2010.
Μια γιορτή που καθιερώνεται πλέον ως θεσμός και που ξεπέρασε κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη, καθώς όχι μόνο αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία αλλά προσέλκυσε χιλιάδες επισκεπτών.

Η Γιορτή, περιλαμβάνει ημερίδα για το ροδάκινο, μουσικές εκδηλώσεις, επισκέψεις στους χώρους καλλιέργειας και ξεναγήσεις στα αξιοθέατα του Βελβεντού, ενώ θα λειτουργούν περίπτερα γευσιγνωσίας και δωρεάν διάθεσης ροδάκινων, μαρμελάδων, καθώς και άλλων τοπικών προϊόντων του Βελβεντού.
Το ροδάκινο Βελβεντού, που είναι και το κυριότερο αγροτικό προϊόν της περιοχής, ξεχωρίζει για την ποιότητά του και διατίθεται στην αγορά ως επώνυμο προϊόν, έχοντας χαρακτηριστεί ως «το καλύτερο της Ευρώπης». Χάρις στα φυσικά χαρακτηριστικά της περιοχής, την αύρα των Δυτικών Πιερίων και τη δροσιά της λίμνης, αλλά και την πολύχρονη εμπειρία των παραγωγών, το μεράκι και τις ατέλειωτες φροντίδες τους το ροδάκινο Βελβεντού έχει αναδειχθεί ως ένα από τα νοστιμότερα φρούτα.
Στο Βελβεντό έχει αναπτυχθεί μια αξιόλογη συνεταιριστική παράδοση. Διαθέτοντας δύο αγροτικούς παραγωγικούς συνεταιρισμούς, τον ΑΣΕΠΟΠ (700 μέλη) και την ΔΗΜΗΤΡΑ (400 μέλη) καθώς και ένα γυναικείο συνεταιρισμό (116 μέλη), που ασχολείται με τη μεταπoίηση των νωπών φρoύτων, αποτελεί ένα σπάνιο, για τα ελληνικά δεδομένα, παράδειγμα κοινωνικής οικονομίας. Με τη φροντίδα των συνεταιρισμών το σύνολο της παραγωγής ροδάκινων και νεκταρινιών του Βελβεντού είναι πιστοποιημένο από τον AGROCERT σύμφωνα με το Σύστημα Oλοκληρωμένης Διαχείρισης Παραγωγής. Η συγκεκριμένη πιστοποίηση εγγυάται φρούτα καθόλου επιβαρημένα με υπολείμματα φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων και παραγόμενα με διαδικασίες που σέβονται το περιβάλλον και τον καταναλωτή. Επίσης τμήμα της παραγωγής παράγεται με βιολογικές μεθόδους καλλιέργειας πιστοποιημένο από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Βελβεντού κ. Μανώλης Στεργίου «Όσο η ιδέα του συνεργατισμού είναι βαθιά ριζωμένη μέσα μας και την διαφυλάσσουμε, τόσο πιο καλά μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στους χίλιους μύριους κινδύνους που απειλούν το αγροτικό επάγγελμα η συγκεκριμένη Γιορτή, πέραν όλων των άλλων, ενδυναμώνει τη συνεργασία των τριών συνεταιρισμών».

http://ai-vres.blogspot.com/2010/08/6-678-2010.html

Παραλίγο τραγωδία στα Χανιά..

Απο τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, όταν ταχύπλοο έμεινε ακυβέρνητο να κανει βόλτες με μεγάλη ταχύτητα ανάμεσα σε λουόμενους στην Κίσσαμο Χανίων.. Οι επιβαίνοντες 2 νεαροί 30 και 35 ετών, έπεσαν στην θάλασσα μετά απο την εκτέλεση επικίνδυνων ελιγμών.. Το σκάφος συνέχισε ανενόχλητο την πορεία του, προσπέρασε τους λουόμενους και τελικά προσάραξε στην.. ακτή χωρίς ευτυχώς να προκληθεί κάποιος τραυματισμός.. Στον έλεγχο που έγινε στους νεαρούς, διαπιστώθηκε πως βρίσκονταν υπο την επήρεια ουσιών..
Κατόπιν εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, οι συλληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι, ενώ η Λιμενική Αρχή Κισσάμου, πέραν του σχηματισμού φακέλου δικογραφίας εις βάρος τους, κίνησε, επίσης, την προβλεπόμενη διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Υπο μερικό έλεγχο οι φωτιές..

Οι φωτιές που ξέσπασαν στην Σάμο, στις περιοχές του Μαραθώκαμπου και του Λιμνιώνα, βρίσκονται υπο μερικο έλεγχο αυτη την ώρα.. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις βέβαια βρίσκονται στο σημείο για τυχόν αναζωπυρώσεις.. Χθες εξαιτίας της πυρκαγιάς κινδύνευσαν κάτοικοι και εθελοντές.. Προληπτικά εκκενώθηκαν ξενοδοχεία με.. τη βοήθεια αστυνομίας, στρατού και τουριστικών λεωφορείων. Υπο μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές στο Πόρτο Γερμενός στην περιοχή Άσπρα Σπίτια και στου Σκινιά στον Δήμο Αρκαλοχωρίου Κρήτης.

Α.Ε.Π. Βατολάκκου news


 Μπορεί το τελευταίο διάστημα να είχαν αποχωρήσει αρκετοί ποδοσφαιριστές από το έμψυχο δυναμικό της Α.Ε.Π. Βατολάκκου, αλλά παρόλα αυτά οι διοικούντες τον σύλλογο φέρονται αποφασισμένοι να ενισχύσουν εκ νέου το ρόστερ με αξιόλογες κινήσεις, προκειμένου να διεκδικήσουν εκ νέου την άνοδο στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.
΄Ετσι δύο ποδοσφαιριστές που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες, απέκτησαν οι Πόντιοι και ενέταξαν στο δυναμικό τους το Βατολακκιώτη αμυντικό Νίκο Καραπά από τα Γρεβενά Αεράτα και τον τερματοφύλακα Θοδωρή Αποστολίδη από τη Σειρήνα.

ΩΡΑ 1:35 μ.μ. στο καφέ "ΚΡΕΣΕΝΤΟ"
ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΠ ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΥ
Με διαφορά 15 λεπτών και το δεύτερο χτύπημα των Ποντίων
Φωτο:greveniotis.gr
Φώτης Μπαζάκας

ΣΕΙΡΗΝΑ news

Ομαλά εξελίσσεται η προετοιμασία για τη Σειρήνα με ελάχιστες απουσίες ποδοσφαιριστών, που έχουν ζητήσει και πήραν άδεια. Γιώργος Τσιάτσιος, Κώστας Τσακστάρας και Δημήτρης Γκέτσιος είναι τα νέ αποκτήματα της ομάδας, που ίσως προχωρήσει και σε μια τελευταία μεταγγραφή, όπως δήλωσε ο Σαράντης Μπαλντούμης. Υπάρχει πληρότητα πλέον σε όλες τις γραμμές και στο Σειρήνι αισιοδοξούν ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί πανέτοιμη στην πρεμιέρα του Περιφερειακού Πρωταθλήματος.
Στο μεταξύ κλείστηκαν τα πρώτα φιλικά. 8 Αυγούστου με την Κρόκο και 13 Αυγούστου με την Τσαριτσάνη στο γήπεδο του Σειρηνίου.
Ανασύνθεση είχαμε και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σειρήνας, αφού παραιτήθηκε από τη θέση του Προέδρου ο Βασίλης Μπαλντούμης και τα ηνία ανέλαβε ο μέχρι πρότινος Γενικός Αρχηγός Κώστας Ελευθεριάδης. Πάντως ο Βασίλης Μπαλντούμης παραμένει μέλος του Δ.Σ. και θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις στην ευόδωση των στόχων του σωματείου.

Ανθρώπινο κρανίο σε εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο στην Ημαθία

Ανθρώπινο κρανίο σε εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο στην Ημαθία
Μπροστά σε ένα «γρίφο» βρέθηκαν οι αστυνομικοί που το μεσημέρι της Δευτέρας κλήθηκαν σε δύσβατη περιοχή στο δημοτικό διαμερίσμα Πολυδενδρίου του Δήμου Μακεδόνιδος Ημαθίας.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα εγκαταλελειμμένο Ι.Χ., μπροστά στην αριστερή ρόδα του οποίου υπήρχε ένα ανθρώπινο κρανίο.

Το αυτοκίνητο ανήκει σε ζευγάρι Ελλήνων ενώ για τον ιδιοκτήτη του υπάρχει δήλωση εξαφάνισης στο Α.Τ. Κρύας Βρύσης.

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

Καταγγελία για συνεργίο Fit and GO

Καλησπέρα σας,

Μόλις γυρίζω από το υποκατάστημα σας του χαλανδρίου, όπου αρχικά πήγα για συντήρηση του A/C. και ύστερα αποφάσισα να αλλάξω και τα λάδια του αυτοκινητου.


Μόλις λοιπόν ήρθε να μου αλλάξει λάδια είδαμε ότι η τρόμπα είχε ρουφήξει 3.3kg λάδι, έρχεται λοιπόν και βάζει 3kg λάδι... είναι λογικό αυτό?


Και το χειρότερο από όλα είναι ΑKΟΥΣΩΝ ΑΚΟΥΣΩΝ... τα λάδια και τα 3 μπουκαλάκια που έφερε ήταν ΑΝΟΙΧΤΑ!!! ΚΑΙ ΤΑ 3... ΜΑ καλά είναι δυνατόν?


ΑΙΣΧΟΣ...


Να σας ενημερώσω, πως το παρόν Email θα σταλεί σε όλα τα ελληνικά Blogs, αλλα και στο κέντρο προστασίας καταναλωτή.


Σας ευχαριστώ πολύ,

και συγγνώμη που ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ!!!

Λίνεν: "Είναι ανέτοιμος ο Ριέρα" (video)

Χωρίς τον Αλμπερτ Ριέρα θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στο Τελ Αβίβ κόντρα στη Μακάμπι στη ρεβάνς της Πέμπτης.Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε με δηλώσεις του ο Εβαλντ Λίνεν, στο περιθώριο της προπόνησης της Δευτέρας. Οπως τόνισε ο Γερμανός προπονητής, ο Ριέρα είναι ακόμα ανέτοιμος και θα τον αφήσει στον πάγκο, κάτι που σημαίνει πως θα παίξει βασικός ο Ζαϊρί. Οσον αφορά στον επαναληπτικό με τους Ισραηλινούς, ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε: "Πάμε για νίκη. Το πιο σημαντικό είναι να πάρουμε την πρόκριση. Ξέρουμε ότι το έργο μας δεν θα είναι εύκολο αλλά θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό".
Από την πλευρά του, ο Ντένις Ρόμενταλ είπε: "Χάρηκα που σκόραρα στον πρώτο αγώνα και θα ήθελα να πετύχω κι άλλα γκολ στην ρεβάνς. Θα τα δώσουμε όλα για την πρόκριση", ενώ ο Αβραάμ Παπαδόπουλος δήλωσε: "Η Μακάμπι είναι ένας δυνατός αντίπαλος, αλλά εμείς έχουμε την εμπειρία να πετύχουμε τον στόχο μας".

Maccabi - Olympiakos Contra.Gr Trailer
Ανέβηκε απÏ� Contragr. - ΠερισσÏ�τερα επαγγελματικά, αθλητικά και εκπαιδευτικά βίντεο.

Πόσες είναι οι ιδανικές ώρες ύπνου;

Πόσες είναι οι ιδανικές ώρες ύπνου;
Περισσότερο από επτά ώρες πρέπει να κοιμούνται όσοι επιθυμούν να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, σύμφωνα με αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Για όσους, όμως, δεν μπορούν να συμπληρώσουν το 7ωρο, οι επιστήμονες έχουν τη λύση. Δέκα ώρες ύπνο μέσα στο Σαββατοκύριακο προκειμένου να αναπληρωθεί ο χαμένος ύπνος.

Σύμφωνα με τη μελέτη, όσοι κοιμούνται λιγότερο από πέντε ώρες την μέρα –συμπεριλαμβανομένου του μεσημεριανού ύπνου - εμφανίζουν υπερδιπλάσιο κίνδυνο για στηθάγχη, στεφανιαία πάθηση, έμφραγμα ή εγκεφαλικό.

Οι επιστήμονες, όμως, προειδοποιούν: όσοι κοιμούνται περισσότερες από εννιά ώρες, αντιμετωπίζουν μιάμιση φορά μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιακό επεισόδιο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τέλος, μετά από μια χρονική περίοδο έλλειψης ύπνου, αν ο άνθρωπος δεν μπορεί μέσα στο σαββατοκύριακο να «ανανήψει» πλήρως μετά από ύπνο δέκα ωρών, πρέπει μέσα στην επόμενη εβδομάδα να κοιμάται μια με δύο ώρες παραπάνω.

Η έρευνα διεξήχθη από επιστήμονες του τμήματος ιατρικής του πανεπιστημίου της Βιρτζίνια υπό τον καθηγητή ιατρικής Ανούπ Σανκάρ και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Sleep" (Ύπνος) της Αμερικανικής Ακαδημίας Ιατρικής του Ύπνου και της Εταιρίας Ερευνών του Ύπνου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Zougla.g

Αυτοκτόνησε τραγική μάνα και την κήδεψαν αδιάβαστη

Αυτοκτόνησε τραγική μάνα και την κήδεψαν αδιάβαστη
Πριν από μερικές ημέρες έχασε το παλικάρι της σε τροχαίο δυστύχημα. Η 47χρονη χαροκαμένη μάνα δεν άντεξε τον πόνο. Αποφάσισε να βάλει και η ίδια τέλος στη ζωή της. Ωστόσο η κίνησή της αυτή οδήγησε τον μητροπολίτη της περιοχής να απαγορεύσει την τέλεση νεκρώσιμης ακολουθίας, καθώς θεώρησε ότι είχε αμαρτήσει.
Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο στο χωριό Ελάτη. Η γυναίκα κηδεύτηκε αδιάβαστη και μεταφέρθηκε στα μνήματα από το σπίτι της, χωρίς να περάσει από την εκκλησία, μετά τη ρητή και κατηγορηματική απόφαση του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου να απαγορεύσει την τέλεση νεκρώσιμης ακολουθίας.
Όπως επισήμανε απεσταλμένος από τη Μητρόπολη Κοζάνης, οι ιεροί κανόνες της Εκκλησίας απαγορεύουν τη μνημόνευση του αυτόχειρα, ανεξάρτητα από τον λόγο της αυτοκτονίας. Και αυτό, παρόλο που, όπως επισημαίνει το «Έθνος», η χαροκαμένη γυναίκα έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα και της χορηγούνταν φαρμακευτική αγωγή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη Μητρόπολη απαγορεύτηκε στον ιερέα της περιοχής, που δεν είχε αντίρρηση να τελέσει την νεκρώσιμη ακολουθία, να χτυπήσει έστω πένθιμα την καμπάνα. Έτσι η πολιτική κηδεία έγινε εν μέσω αποδοκιμασιών κατά του μητροπολίτη Παύλου, από την πλειοψηφία των 340 μόνιμων κατοίκων της Ελάτης.
Star.gr

βραβείο σε τεχνολογίες για την προστασία των ποταμών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βράβευσε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, το οποίο αναπτύχθηκε από το Πολυτεχνείο Κρήτης, που έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της ρύπανσης σε αγροτικές περιοχές και ποταμούς με τη χρήση νέων τεχνολογιών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», πρόκειται για το πρόγραμμα EnviFriendly, το οποίο εφαρμόστηκε στον ποταμό Ευρώτα της Πελοποννήσου και επελέγη ως ένα από τα 5 καλύτερα προγράμματα του Best LIFE Environment,  από τα 57 που αξιολογήθηκαν το 2009.
Στην περιοχή του Ευρώτα συντελέστηκε διαχείριση των φυσικών πόρων με βιώσιμο τρόπο και επιτεύχθηκε μεταξύ άλλων αντικατάσταση των υφιστάμενων καλλιεργειών από δυναμικότερες και λιγότερο υδροβόρους, αντικατάσταση ορισμένων παρόχθιων χρήσεων από πιο οικολογικά ορθές χρήσεις, σταδιακή υιοθέτηση βιολογικών τρόπων παραγωγής κ.ά.
Ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος και επιστημονικός υπεύθυνος τους προγράμματος, κ. Νίκος Νικολαίδης, παρέλαβε πρόσφατα το βραβείο σε ειδική τελετή στις Βρυξέλλες.
Η επίδειξη των τεχνολογιών του εν λόγω προγράμματος συνιστάται σε δύο συμπληρωματικές στρατηγικές.
Η πρώτη αφορούσε την επίδειξη τριών τεχνολογιών και μεθοδολογιών, για τη μείωση σημειακών και μη, πηγών ρύπανσης:
α) παρακολούθηση φυσικής αποκατάστασης και διαχείριση υδάτων,
β) διαχείριση αποστραγγιστικών καναλιών και παρόχθιων περιοχών και
γ) διαχείριση αγροτικών αποβλήτων.
Στο πλαίσιο της πρώτης στρατηγικής επιδείχθηκαν 7 τεχνολογίες:
1) ελεγχόμενη φυσική αποκατάσταση και διαχείριση υδάτων, 2) διαχείριση αποστραγγιστικών καναλιών, 3) αποκατάσταση παρόχθιας κοίτης, 4) άρδευση από λύματα ελαιουργείων, 5) υπόγεια διάθεση λυμάτων ελαιουργείων, 6) ηλεκτρολυτική επεξεργασία λυμάτων ελαιουργείων και 7) ηλεκτρολυτική επεξεργασία λυμάτων χυμοποιίων.
Η δεύτερη στρατηγική αφορούσε  τη συνεργασία με αγρότες και άλλους εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο τη διαχείριση των φυσικών πόρων με βιώσιμο τρόπο.
Στο πλαίσιο αυτό μελετήθηκαν τα ακόλουθα: α) αντικατάσταση των υφιστάμενων καλλιεργειών από δυναμικότερες και λιγότερο υδροβόρους, β) αντικατάσταση ορισμένων παρόχθιων χρήσεων από πιο οικολογικά ορθές χρήσεις, γ) σταδιακή υιοθέτηση βιολογικών τρόπων παραγωγής, δ) ανάπτυξη ηπιότερων βιομηχανικών διαδικασιών στην αγροτική παραγωγή και ε) ανάπτυξη οικοτουρισμού.
Η εν λόγω στρατηγική επικεντρώθηκε στην προώθηση συμμετοχικών διαδικασιών, εμπλέκοντας όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς και πολίτες και στην προβολή της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ως πολύτιμα εργαλεία για τον σχεδιασμό των ολοκληρωμένων σχεδίων διαχείρισης υδατικών πόρων.
Newslink

Φιλική νίκη της Μαρσέιγ επί της Βαλένθια. Ισόπαλες ΠΣΖ - Ρόμα (vids)

Ενα γκολ του Χατέμ Μπεν Αρφά χάρισε στη Μαρσέιγ τη νίκη με 1-0 επί της Βαλένθια σε διεθνές φιλικό αγώνα. Η Παρί Σεν Ζερμέν ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Ρόμα. Και τα δύο γκολ του αγώνα σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο με τους Ιταλούς να προηγούνται στο 47' με τον Γκρέκο και τους Παριζιάνους να ισοφαρίζουν στις καθυστερήσεις με τον Οαρό.
Σε άλλες φιλικές αναμετρήσεις που διεξήχθησαν την Κυριακή (01/08) η Μπορντό επιβλήθηκε με 2-1 της Πόρτο (58' Αγίτε, 83' Σιανί / 29' Βάλτερ), η Γκλάντμπαχ νίκησε 1-0 τη Λίβερπουλ (8' Ματμούρ) και η Ουτρέχτη 2-0 τη Μαγιόρκα (34' Λοβάλ, 40' Φέστερμανς).
 
Π.Σ.Ζ. - Ρόμα 1-1   




Μαρσέιγ - Βαλένθια 1-0
  

Η αποστολή του Άγιαξ για τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ

Δεκαεννέα ποδοσφαιριστές επέλεξε για τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ, ο τεχνικός του Άγιαξ, Μάρτιν Γιολ.
Ο Ράσμους Λίντγκρεν, αν και δεν είναι απόλυτα έτοιμος, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του "Αίαντα", κάτι που δεν έγινε με τον τραυματία Ενόχ.
Οι 19 παίκτες του Άγιαξ που θα ταξιδέψουν το πρωί της Τρίτης (3/8) στην Θεσσαλονίκη είναι οι:

Μάαρτεν Στεκέλενμπουργκ, Κένεθ Βέρμερ, Γκρέγκορι φαν ντερ Βιλ, Γιαν Βερτόνγκεν, Τόμπι Αλντερβάιρελντ, Ολεγκέρ, Φούρνον Ανίτα, Ντάλεϊ Μπλιντ, Ράσμους Λίντγκρεν, Ντέμι ντε Ζέου, Ρόλι Μπονεβάτσια, Ισμαήλ Αϊσάτι, Κριστιάν Έρικσεν, Λουίς Σουάρες, Ούρμπι Εμάνουελσον, Μίραλεμ Σουλεϊμανί, Σιμ ντε Γιονγκ, Σουκ Χιουν Γιουν, Μάρβιν Ζέγκελαρ.