ΣΙΝΕ

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Τους πυροβόλησε επειδή του «χάλασαν» τον ύπνο

Τον τρόμο έσπειρε ένας 49χρονος δάσκαλος στο Λιανοκλάδι, όταν πυροβόλησε εναντίον ενός 19χρονου και ενός 20χρονου με μια καραμπίνα. Οι νεαροί συζητούσαν δυνατά στην πλατεία του χωριού και τον ενοχλούσαν. Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας τα δύο παιδιά τραυματίστηκαν ελαφρά από τα σκάγια και οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο Λαμίας.

Δημοτικός υπάλληλος ο χάκερ της απογραφής των δημ. υπαλλήλων!

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής ηλεκτρονική επίθεση στα υπολογιστικά συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δράστης είναι 39χρονος Έλληνας, δημοτικός υπάλληλος, κάτοικος Πατρών, εναντίον του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για Παραβίαση Απορρήτων.


Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων, αρμόδιοι από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, ενημέρωσαν το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι το υπολογιστικό σύστημα που είχε αναπτυχθεί για την απογραφή και ιδίως η ιστοσελίδα www.apografi.gov.gr, δεχόταν συνεχείς κακόβουλες ηλεκτρονικές επιθέσεις από άγνωστο χρήστη του Διαδικτύου. Αποτέλεσμα των επιθέσεων αυτών ήταν να μειωθεί η απόδοση των Υπολογιστικών Συστημάτων και παράλληλα να πέσει η ποιότητα των ανάλογων ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε όσους δημοσίους υπαλλήλους ενεργούσαν απογραφή, με κίνδυνο να μην τηρηθούν οι σχετικές προθεσμίες της απογραφής.


Ύστερα από αστυνομικές έρευνες και ενδελεχείς ψηφιακές αναλύσεις από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε η ενοχή του 39χρονου με ορμητήριο την Πάτρα.


Σε αιφνιδιαστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο εργασίας του από ερευνητές αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, καθώς και πλήθος από έντυπο υλικό που σχετίζεται με τη δράση του.


Ο 39χρονος, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, δεν συνελήφθη, ωστόσο η δικογραφία που σχηματίσθηκε εναντίον του υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ρωσικό ντόμινο με αυξήσεις σε ψωμί και ζυμαρικά

Παρενέργειες στις τιμές μίας σειράς προϊόντων φαίνεται ότι θα έχουν όχι μόνο οι καταστροφές καλλιεργειών σιτηρών στη Ρωσία από τις μεγάλες πυρκαγιές, αλλά και συνολικότερη η καταστροφή μέρους της παγκόσμιας παραγωγής λόγω καιρικών συνθηκών (ξηρασία, πλημμύρες κλπ) σε χώρες όπως η Ουκρανία, το Καζακστάν, και ο Καναδάς
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, μόνο στη Ρωσία λόγω του παρατεταμένου καύσωνα και της υγρασίας έχει καταστραφεί το 1/5 της σοδειάς δημητριακών, που αντιστοιχεί σε έκταση περίπου ίση με της Πορτογαλίας, όπως πιστοποίησε το Μετεωρολογικό κέντρο «Fobos» και το ρωσικό υπουργείο Γεωργίας.

Η πρόσφατη απόφαση απαγόρευσης εξαγωγής σιτηρών μέχρι το τέλος του χρόνου, του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ήταν αυτή που άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου, ενεργοποίησε το διεθνές κερδοσκοπικό κατεστημένο και οδήγησε σε κάθετα ανοδική πορεία τις τιμές των σιτηρών.


Η Ελλάδα παρακολουθεί τις εξελίξεις, αδύναμη ούτως ή άλλως να τις επηρεάσει, δεδομένου ότι είμαστε μια χώρα εισαγωγική στο μαλακό σιτάρι. Αλλά και στο σκληρό σιτάρι, όπου είμαστε πλεονασματικοί, η παραγωγή είναι μειωμένη, όπως χαμηλή είναι και η ποιότητα στην φετινή παραγωγή. Αυτό σημαίνει ότι εκτός απροόπτου οι Έλληνες παραγωγοί δεν θα αξιοποιήσουν σε μεγάλο βαθμό την διεθνή συγκυρία της μειωμένης παραγωγής σιτηρών για να αυξήσουν ιδιαίτερα το εισόδημά τους.


Αντίθετα, οι καταναλωτές δεν αποκλείεται να υποστούν μια μικρή έστω αύξηση στα προϊόντα τα οποία συνδέονται με τα σιτηρά, όπως ψωμί, ζυμαρικά, κτηνοτροφικά-πτηνοτροφικά προϊόντα.


Όλα αυτά βέβαια υπό την αίρεση των αποθεμάτων που υπάρχουν διεθνώς (τα οποία δεν ανακοινώνονται με ακρίβεια για εμπορικούς - κερδοσκοπικούς σκοπούς), των εξελίξεων στο επόμενο διάστημα στις βασικές χώρες παραγωγούς, όπως η Ρωσία, αλλά και στο μέγεθος της αναμενόμενης παραγωγής χωρών του νοτίου ημισφαιρίου, όπως η Αυστραλία και η Αργεντινή.


Η τιμή του ψωμιού είναι ήδη υψηλή


Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, εμφανίστηκε καθησυχαστική αναφορικά με το «ράλι» της ανόδου των διεθνών τιμών των σιτηρών, υποστηρίζοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν συντρέχει κανένας λόγος για αύξηση των τιμών στο ψωμί και τα αρτοσκευάσματα, επειδή η άνοδος των διεθνών τιμών δεν έχει «ενσωματωθεί» ακόμα στην εγχώρια αγορά. Ωστόσο, προέβλεψε ότι η τιμή στο στάρι θ' ανέλθει πάνω από τα 17 - 18 λεπτά (από 10-13 λεπτά που ήταν μέχρι τώρα).


Σε πρόσφατες δηλώσεις της, η κ. Μπατζελή χαρακτήρισε την τιμή του ψωμιού ήδη υψηλή, αποδίδοντάς την στην ολιγοπωλιακή, όπως είπε, λειτουργία της εγχώριας αγοράς δημητριακών και στο ρόλο των μεσαζόντων σε αυτήν.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μιχάλης Μούσιος, σε δήλωσή του τόνισε ότι «δεν υπάρχει ούτε σκέψη για αύξηση της τιμής του ψωμιού αυτή τη στιγμή. Θα περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις και προς τα μέσα του Σεπτέμβρη θα εξετάσουμε εκ νέου την κατάσταση και θα αποφασίσουμε για τη στάση μας. Η εκτίμησή μας είναι ότι το 2010 δεν θα επαναληφθεί το φαινόμενο του 2007/08 με τις αυξήσεις στην τιμή των αλεύρων και δεν θα διαταραχθεί η παγκόσμια ισορροπία της αγοράς. Ευελπιστούμε ότι το ρεκόρ παραγωγής σιτηρών σε ΗΠΑ και Νότιο ημισφαίριο θα διατηρήσει τις τιμές σε λογικά επίπεδα».

Ο διευθυντής αγορών της εταιρίας «Μύλοι Σόγιας» Πέτρος Καραμπίνης, επεσήμανε καταρχάς την ανάγκη αναβάθμισης της ποιότητας των ελληνικών σιτηρών, αναφέροντας ότι πολλές μεγάλες εταιρίες επιλέγουν να εισάγουν σκληρό σιτάρι από τη Γαλλία, παρά το γεγονός ότι ως χώρα είμαστε πλεονασματική. Ο ίδιος εκτιμά ότι πολύ δύσκολα θα αποφευχθεί μια αύξηση στις τιμές καταναλωτή εάν συνεχισθεί το «ράλι» στις τιμές των σιτηρών, όπως επίσης ότι η αναμενόμενη αύξηση στις τιμές του έλληνα παραγωγού δεν θα είναι αξιόλογη, δεδομένου ότι στο μεν μαλακό σιτάρι είμαστε χώρα εισαγωγική, στο δε σκληρό σιτάρι η παραγωγή είναι μειωμένη και η ποιότητα χαμηλή».


Ο εκπρόσωπος της εταιρίας «Κοτόπουλα Μεσογείων» Αριστείδης Κλημέντζος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ήδη οι τιμές του σίτου ζωοτροφής αυξήθηκαν από 135-140 ευρώ/τόνο πέρυσι σε 170 ευρώ/τόνο τις τελευταίες ημέρες σηματοδοτώντας νέα προβλήματα στον κλάδο της πτηνοτροφίας. Αν λάβει κανείς υπόψιν του και την έλλειψη ρευστότητας αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πτηνοτρόφοι, σε μια περίοδο γενικότερης κρίσης. Κατά πόσο οι τιμές των πουλερικών θα αυξηθούν στον καταναλωτή, τόνισε, ότι αυτό θα επηρεασθεί από σειρά παραμέτρων, όπως η δράση των κερδοσκόπων, η δυνατότητα εισαγωγής φθηνής ζωοτροφής, κ.λπ. Σαφέστερη εικόνα, πρόσθεσε, θα έχουμε μετά τον Σεπτέμβριο».

Η 11άδα του Σάντος

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός θέλει να κάποιες δοκιμές απέναντι στην ομάδα του Ράντομιρ Αντιτς ενόψει των αγώνων για την προκριματική φάση του Euro 2012. Ο Πορτογάλος προτίθεται να παρατάξει τη «γαλανόλευκη» με 4-4-2 σε σχήμα ρόμβου στη μεσαία γραμμή, έχοντας τον Κατσουράνη μοναδικό αμυντικό χαφ και τους Καραγκούνη και Τοροσίδη στα άκρα της μεσαίας γραμμής.
Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Σηφάκης, ο οποίος θα έχει τους Βύντρα, Κυργιάκο, Παπασταθόπουλο και Σπυρόπουλο μπροστά του. Ως αμυντικό χαφ θα παίξει ο Κατσουράνης, στα άκρα θα αγωνιστούν οι Καραγκούνης, Τοροσίδης και πιο μπροστά θα είναι ο Νίνης. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Σαλπιγγίδης και ο Σαμαράς.
Όσον αφορά τον Νίνη, όλα δείχνουν ότι θα έχει ρόλο ηγέτη στην Εθνική και θα είναι ο ποδοσφαιριστής που θα φτιάχνει το παιχνίδι της ομάδας. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Τζόρβας, Μανιάτης, Τζαβέλλας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μαλεζάς, Γιάννης Παπαδόπουλος, Μαρίνος, Καφές, Γκέκας και Μήτρογλου.

Οι Σέρβοι
Το σημερινό φιλικό θα είναι το τελευταίο κατά πάσα πιθανότητα παιχνίδι του Ράντομιρ Αντιτς στον πάγκο της εθνικής Σερβίας. Ο σερβικός Τύπος αναφέρει ότι ο 62χρονος προπονητής θα αποτελέσει παρελθόν και πρώτο φαβορί θεωρείται ο Λόταρ Ματέους, ενώ μέσα στους υποψήφιους βρίσκεται και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.
Περίπου 20.000 φίλαθλοι υπολογίζεται ότι θα βρεθούν στο «Παρτίζαν Στάντιουμ», το οποίο εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 1949 και μέχρι το 1998, που ανακατασκευάστηκε, και πλέον μπορεί να φιλοξενήσει 32.887 θεατές. Οι Σέρβοι έχουν βάλει πολύ φθηνά εισιτήρια για το φιλικό και κοστίζουν 2, 4 και 5 ευρώ
Ο Αντιτς αναμένεται να χρησιμοποιήσει τους Στοΐκοβιτς, Ιβάνοβιτς (δεξί μπακ), Βίντιτς, Λούκοβιτς (κεντρικοί αμυντικοί), Κολάροφ (αριστερό μπακ), Κράσιτς, (δεξί χαφ), Κουζμάνοβιτς, Μίλιας (στο κέντρο της μεσαίας γραμμής), Γιοβάνοβιτς (αριστερό χαφ), Ζίγκιτς και Πάντελιτς (στην επίθεση). Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μιχαΐλοβιτς, Κάτσαρ, Ρουκάβινα, Μρντζα, Τόσιτς, Ιβάνοβιτς και Σούμποτιτς.
Η θέση της ΕΠΟ για Αμανατίδη
Δυσαρεστημένοι εμφανίζονται στην ΕΠΟ από τις δηλώσεις του Γιάννη Αμανατίδη. Στην Ομοσπονδία υποστηρίζουν: «Δεν είναι αλήθεια αυτό που είπε, ότι κανείς δεν επικοινώνησε μαζί του όσο ήταν τραυματίας. Πολλές φορές προσπάθησαν μέλη του τιμ να έρθουν σε επαφή μαζί του κι αυτός δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματα.
Και όχι μόνο δεν απαντούσε, αλλά δεν έπαιρνε τηλέφωνο και μετά. Επίσης είναι ανοησία αυτό που ανέφερε ότι δεν τα είπε πριν από το Μουντιάλ για να μην αναστατωθεί η ομάδα. Και επέλεξε να τα πει την πρώτη μέρα της τεχνικής ηγεσίας του Σάντος! Μεσολαβούσε ένας μήνας μετά το Μουντιάλ και βρήκε το τάιμινγκ να τα πει στην “πρώτη” του νέου προπονητή. Δηλαδή έτσι δεν δημιουργεί αναστάτωση;».

Ιταλία: Ήττα στο ντεμπούτο του Πραντέλι (video)


Ο νέος προπονητής της Ιταλίας Τσέζαρε Πραντέλι συνδύασε με ήττα (1-0) το ντεμπούτο του στον πάγκο των "ατζούρι". Ο Κόλο Τουρέ με κεφαλιά στο 55' χάρισε τη νίκη στην Ακτή Ελεφαντοστού, ωστόσο η Ιταλία παρουσιάστηκε πολύ καλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια που είχε δώσει, κυρίως στο Μουντιάλ.

Είχε την ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ, όμως το σουτ που επιχείρησε ο Μάρκο Μότα στο 47' χτύπησε στο δοκάρι. Ατυχές και το ντεμπούτο του Ιταλού γκολκίπερ Σαλβατόρε Σιρίγκου, που είδε την μπάλα να καταληγει στα δίχτυα του, αλλά γενικότερα η εικόνα της Ιταλίας ήταν πολύ καλή, ειδικά με την παρουσία του Κασάνο στην επίθεση.

"Σίγουρα θα πρέπει να βελτιωθούμε και να παρουσιάσουμε καλύτερη ποιότητα. Οι παίκτες δεν είναι ακόμα στην καλύτερη κατάσταση και δεν μπορέσαμε να πιέσουμε τους αντιπάλους μας. Παρόλα αυτά είδα πολύ καλά στοιχεία", ήταν το σχόλιο του Τσέζαρε Πραντέλι. Το παιχνίδι στο ανατολικό Λονδίνο παρακολούθησαν 11.176 θεατές που επευφημούσαν κάθε προσπάθεια του Αντόνιο Κασάνο.
Ιταλία - Ακτή Ελεφεντοστού 0-1

Νεκρό βρέφος σε μπανιέρα με παγάκια-Οι γονείς έκαναν τελετή για να το επαναφέρουν στη ζωή

Σοκ υπέστησαν οι αστυνομικοί της ασφάλειας που έφτασαν στο διαμέρισμα της Κυψέλης μετά από τηλεφώνημα αγνώστου.

Αντίκρισαν το άψυχο σώμα ενός νεογέννητου κοριτσιού να επιπλέει μέσα στη μπανιέρα που οι γονείς του είχαν γεμίσει με παγάκια.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Espresso” οι γονείς είχαν μετατρέψει την τουαλέτα σε χώρο τελετής με κεριά και θυμιάματα. Ήταν πεσμένοι στα γόνατα και προσεύχονταν να επιστρέψει στο άψυχο κορμάκι του παιδιού το πνεύμα του.
Άφωνοι οι αστυνομικοί προσπάθησαν μάταια να επέμβουν. Χρειάστηκε αρκετή υπομονή και η παρέμβαση του εισαγγελέα για να καταφέρουν να πάρουν το άψυχο σώμα του παιδιού.
Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί γεννήθηκε νεκρό την Κυριακή και οι γονείς που είναι μέλη μιας αίρεσης προσπάθησαν με αυτόν τον τρόπο να το επαναφέρουν στη ζωή.
Οι δυο Ρώσοι που έχουν άλλα έξι παιδιά οδηγήθηκαν στο Τμήμα. Εκεί εξήγησαν ότι προσπάθησαν μόνοι τους να φέρουν το παιδί στον κόσμο αλλά απέτυχαν και τότε ξεκίνησαν την τελετή για να το επαναφέρουν στη ζωή.

Ανακοίνωσε Κέσελι ο Ολυμπιακός


Ο Σέρβος φόργουορντ, θα φοράει τα "ερυθρόλευκα", για τα επόμενα τρία χρόνια.
Ο Μάρκο Κέσελι είναι 22 ετών και έχει ύψος 2 μέτρα και 8 εκατοστά. Έχει αγωνιστεί στις: Avala Ada, Akasvaru Τζιρόνα, τους 99ers της Κολωνίας και τον Ερυθρό Αστέρα.

Το 2008 στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική ομάδα Νέων της Σερβίας και ένα χρόνο νωρίτερα είχε ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την Εθνική ομάδα Εφήβων της χώρας του.

Σταθερά 12η η Ελλάδα

Στη δωδέκατη θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA παρέμεινε η Εθνική Ελλάδας για τον μήνα Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Η Ισπανία που κατέκτησε το Μουντιάλ στη Νότιο Αφρική, φυσικά βρίσκεται στην "κορυφή" της σχετικής λίστας, στην οποία δεν υπήρξε καμία αλλαγη στην πρωτη 10αδα.

Αναλυτικά η λίστα:

1) Ισπανία - 1883
2) Ολλανδία - 1659
3) Βραζιλία - 1524
4) Γερμανία - 1464
5) Αργεντινή - 1288
6) Ουρουγουάη - 1152
7) Αγγλία - 1125
8) Πορτογαλία - 1062
9) Αίγυπτος - 1053
10) Χιλή - 988
11) Ιταλία - 982
12) Ελλάδα - 975
13) Σερβία - 969
14) Κροατία - 968
15) Παραγουάη - 961
16) Ρωσία - 956
17) Ελβετία - 940
18) ΗΠΑ - 931
19) Σλοβενία - 917
20) Αυστραλία - 91

Τέλος ο Βρύζας από τον ΠΑΟΚ-Πάει στην Εθνική

Σε "διαζύγιο" οδηγήθηκαν τελικά ΠΑΟΚ και Ζήσης Βρύζας. Όπως όλα δείχνουν ο Βρύζας θα συνεχίσει την καριέρα του δίπλα στον Φερνάντο Σάντος, σε ρόλο βοηθού του Πορτογάλου.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Θοδωρής Ζαγοράκης και ο Βρύζας αποφάσισαν απο κοινού, σε σημερινή συνάντηση, να μην ανανεώσουν τη συνεργασία τους.  Παράλληλα ο πρώην -πλέον- τεχνικός διευθυντής της ομάδας υπέβαλε την παραίτησή του από το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

"Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ευχαριστούν θερμά τον Ζήση Βρύζα για την καθοριστική συμβολή του στην υλοποίηση του πλάνου της τελευταίας τριετίας. Η συμμετοχή του υπήρξε πολύτιμη και η αγάπη του για την ομάδα αναμφισβήτητη. Του ευχόμαστε κάθε επαγγελματική και προσωπική επιτυχία στη συνέχεια".

Η ανακοίνωση του Ζήση Βρύζα:

"Αποφασίσαμε από κοινού με τον Πρόεδρο να μη συνεχίσουμε τη συνεργασία μας. Ως μέλος αυτής της προσπάθειας, από διάφορες μάλιστα θέσεις (Ποδοσφαιριστής, Τεχνικός Διευθυντής, Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος) πιστεύω ότι υπηρέτησα με ανιδιοτέλεια, πάθος και υπευθυνότητα τον Σύλλογο. Υπήρξε ταύτιση απόψεων στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά ακόμη κι όταν διαφωνήσαμε, προσπαθήσαμε να συνθέσουμε τις διαφωνίες μας για το καλό του ΠΑΟΚ. Αισθάνομαι ότι ένας κύκλος έκλεισε κι ότι θα ήταν καλύτερο για την ομάδα να μη συνεχιστεί η συνεργασία μας. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο, Θόδωρο Ζαγοράκη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου".

Τον τελευταίο καιρό, ο Ζήσης Βρύζας, δεν συμμετείχε στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ, ενώ και οι σκέψεις και προτάσεις που έχει καταθέσει δεν είχαν γίνει αποδεκτές. Μάλιστα, ο Θοδωρής Ζαγοράκης, φέρεται να του χρεώνει την επιλογή του Μάριο Μπερέτα.

Νερό - δηλητήριο σε 13 ελληνικές λίμνες!

Οι επιστήμονες εντόπισαν τοξίνες, που κρύβουν κινδύνους για τον άνθρωπο.
Πρόκειται για έρευνα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την οποία αποκαλύπτει η εφημερίδα Έθνος. Οι επιστήμονες έβαλαν στο μικροσκόπιο 13 λίμνες της κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Τα ποσοστά τοξινών που εντόπισαν, μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο τους ανθρώπους που ψυχαγωγούνται στο νερό ή καταναλώνουν ψάρια από τα τις συγκεκριμένες λίμνες.
 

Χαρακτηριστικό είναι πως στις λίμνες της Καστοριάς, της Παμβώτιδας, της Μικρής Πρέσπας και της Κορώνειας η συγκέντρωση τοξινών (μικροκυστινών όπως ονομάζονται επιστημονικά) στη σάρκα των ψαριών που μελετήθηκαν, ξεπερνούν την τιμή της επιτρεπόμενης συγκέντρωσης που μπορεί να λαμβάνεται καθημερινά από έναν ενήλικο σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας...


Στην Κορώνεια εντοπίστηκαν οι υψηλότερες συγκεντρώσεις, ενώ υψηλές συγκεντρώσεις βρέθηκαν και στα νερά των λιμνών Καστοριάς και Παμβώτιδας, όπως επίσης στη Δοϊράνη, τη Μικρή Πρέσπα, τη λίμνη Πετρών και τη Ζάζαρη. Στον αντίποδα βρίσκονται οι λίμνες Χειμαδίτιδα, Κερκίνη, Λυσιμαχία, Τριχωνίδα και Βεγορίτιδα, ενώ οι χαμηλότερες συγκεντρώσεις μικροκυστινών εντοπίστηκαν στη Βόλβη.


Οπως αναφέρει ερευνήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η παρουσία μικροκυστινών στο νερό που χρησιμοποιούν οι αγρότες για να ποτίσουν, δημιουργεί πιθανούς κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία, μέσω και των αγροτικών προϊόντων που προορίζονται για κατανάλωση από ζώα και ανθρώπους.


Οσον αφορά το πόσιμο νερό, το ασφαλές όριο συγκέντρωσης που έχει θεσπίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είναι 1 μg/L μικροκυστινών. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων για τις λίμνες Δοϊράνη, Καστοριά, Κορώνεια, Παμβώτιδα, Πετρών και Ζάζαρη είναι πάνω από αυτή την ασφαλή τιμή.


Οι λίμνες που είναι στο κόκκινο, είναι ο Κορώνεια, η λίμνη της Καστοριάς και η Παμβώτιδα ενώ τις μικρότερες ποσότητες μικροκυστινών καταγράφουν οι επιστήμονες σε Βόλβη και Τριχωνίδα.


Η λίστα με τις 13 λίμνες:

    * Τριχωνίδα
    * Λυσιμαχία
    * Παμβώτιδα
    * Μικρή Πρέσπα
    * Βεγορίτιδα
    * Καστοριά
    * Ζάζαρη
    * Πετρών
    * Χειμαδίτιδα
    * Κορώνεια
    * Βόλβη
    * Δοϊράνη
    * Τεχνητός ταμιευτήρας νερού Κερκίνης

«Χτυπάει» 40αρια ο υδράργυρος – Πάνω από τους 30 και τη νύχτα...

Παρά τους βοριάδες που θα φτάσουν ως και τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο το θερμόμετρο δεν θα πέσει κάτω από τους 37 κατά τη διάρκεια της ημέρας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από Παρασκευή και μέχρι την Κυριακή έρχονται... 40αρια.

 Την Παρασκευή 13/08 ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα ανέβει πάνω από τους 38 βαθμούς.

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ζεστός και οι βορειάδες δεν θα ρίξουν τον υδράργυρο κάτω από τους 40 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός σήμερα

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ήπειρο προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τη θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα Δωδεκάνησα η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικής καταιγίδας κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η Toshiba κυκλοφορεί σήμερα τον πρώτο φορητό υπολογιστή στον κόσμο, με 2 περιστρεφόμενος οθόνες αφής.(video)

O νέος αυτός, φορητός υπολογιστής ονομάζεται Libretto και είναι ο πρώτος που διαθέτει δύο οθόνες αφής 7 ιντσών με αποτέλεσμα να συνδυάζει τις λειτουργίες ενός netbook αλλά και ενός e-book reader.

Όταν ο χρήστης θέλει να διαβάσει ένα βιβλία απλά το κρατάει κάθετα με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε βιβλίο ή εφημερίδα κάνοντας έτσι πιο εύκολο το διάβασμα.


Από την άλλη όταν το κρατάει οριζόντια μπορεί να διαβάζει και παράλληλα να κάνει κάποια άλλη δουλειά, ή απλά να το χρησιμοποιεί όπως ένα κανονικό netbook αφού η δεύτερη οθόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν εικονικό πληκτρολόγιο.


Τέλος σήμερα πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία ενώ στις ΗΠΑ και στις υπόλοιπες χώρες αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα στην τιμή 1400€.

Κινηθείτε! Το καθισιό μάς σκοτώνει

Επιστήμονες προειδοποιούν ότι πάνω από εννέα ώρες την ημέρα σε καρέκλα ή πολυθρόνα αυξάνουν τις πιθανότητες πρόωρου θανάτου. 

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ: Ακόμη και αν κανείς γυμνάζεται τακτικά, η πολύωρη καθιστή στάση μπορεί να προξενήσει μια πλειάδα προβλημάτων υγείας, όπως διαβήτη, τάση για παχυσαρκία, καρδιαγγειακά νοσήματα και γενικώς να αυξήσει τις πιθανότητες πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με πρόσφατη αμερικανική έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Εταιρεία για την Καρδιά (Αmerican Ηeart Αssociation). Συγκεκριμένα, όταν περνάμε περισσότερες από εννέα ώρες την ημέρα στην καρέκλα του γραφείου ή στην πολυθρόνα του σπιτιού, τα οφέλη της σωματικής άσκησης δεν καταφέρνουν να αντισταθμίσουν τους κινδύνους της καθιστικής ζωής και διατρέχουμε σημαντικό κίνδυνο να ρίξουμε σε λήθαργο τον μεταβολισμό μας, να αποκτήσουμε αυξημένη αγγειακή πίεση και να προσθέσουμε βάρος. Οι αριθμοί είναι ανησυχητικοί. Οι άνδρες που περνούν 23 ώρες την εβδομάδα καθιστοί έχουν 64% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από κάποιο καρδιαγγειακό νόσημα σε σχέση με εκείνους που περνούν μόλις 11 ώρες την εβδομάδα καθιστοί. Μάλιστα, για κάθε επιπλέον ώρα που περνάμε την ημέρα βλέποντας τηλεόραση ή κάνοντας κάτι άλλο εντελώς ακίνητοι οι πιθανότητες πρόωρου θανάτου αυξάνονται γενικά κατά 11%, ενώ ταυτόχρονα για τις γυναίκες αυξάνονται κατά 26% οι πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη.


Φαίνεται ότι το καθισιό εντείνει τις πιθανότητες θανάτου από οποιαδήποτε αιτία. Οι γυναίκες εμφανίζονται περισσότερο ευπαθείς στην αδράνεια καθώς εκείνες που κάθονται για περισσότερες από έξι ώρες την ημέρα διατρέχουν 37% περισσότερες πιθανότητες να αποβιώσουν από εκείνες που περνούν λιγότερες από τρεις ώρες ημερησίως σε κάποια καρέκλα, άσχετα με το αν ασκούνται τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες είναι της τάξεως του 18%.

Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι επειδή η λιποπρωτεϊνική λιπάση, το ένζυμο που βοηθά τον οργανισμό να επεξεργάζεται το λίπος, παράγεται μόνο όταν οι μύες των ποδιών είναι σφιγμένοι, όπως για παράδειγμα όταν στεκόμαστε όρθιοι ή περπατάμε. Το γεγονός αυτό είναι που αυξάνει τις πιθανότητες για την ανάπτυξη μεταβολικού συνδρόμου, προδρόμου πλήθους ασθενειών. Επίσης, σύμφωνα με σουηδική έρευνα του Ινστιτούτου Καρολίνσκα στη Στοκχόλμη, απλώς και μόνο η όρθια στάση απαιτεί τη συμμετοχή πολλών μυϊκών ομάδων, όπως των ώμων, των ποδιών και της πλάτης, τη στιγμή που η καθιστή στάση δεν ενέχει καμία σωματική πρόκληση. Το σώμα δεν έχει σωστή στάση καθώς η ανθρώπινη σπονδυλική στήλη δεν είναι φτιαγμένη για να καθόμαστε σχεδόν ακίνητοι επί ώρες. Τελικά, μετά από ώρες καθισιού οι μύες και οι αρθρώσεις «πιάνονται», κάνοντας το σώμα πιο ευπαθές σε χρόνιους πόνους και τραυματισμούς. Παράλληλα το καθισιό αυξάνει την περιφέρεια της μέσης, τη στιγμή που έχει βρεθεί ότι όσοι απέχουν πολύ από τη «μέση-δαχτυλίδι» διατρέχουν διπλάσιες πιθανότητες πρόωρου θανάτου.

«Να ανακηρυχθεί η αδράνεια ασθένεια»

« Δεδομένης της αξιοσημείωτης θνησιμότητας και της αύξησης των προβλημάτων υγείας που συνδέονται με τη σωματική αδράνεια ίσως θα έπρεπε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να ανακηρυχθεί από μόνη της ασθένεια » υποστηρίζουν σε έκθεσή τους οι καθηγητές του University College του Λονδίνου Εμμανουήλ Σταματάκης και Ρίτσαρντ Βάιλερ. Οι δύο αθλητίατροι εκτιμούν ότι το κόστος της θεραπείας προβλημάτων τα οποία σχετίζονται με την έλλειψη φυσικής άσκησης στη Βρετανία ανέρχονται στο αστρονομικό ποσό των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως. « Ξοδεύουμε σωρηδόν χρήματα για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της καθιστικής ζωής, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης και η υπέρταση. Μήπως να αντιμετωπίζαμε και την αιτία τους;» διερωτώνται ευλόγως.

Ψηλά τακούνια Φτιαγμένα για να γοητεύουν όχι για να οδηγείτε με αυτά

Οι γυναίκες οδηγοί θα πρέπει να διαλέγουν πολύ προσεκτικά τα παπούτσια τους όταν βρίσκονται στο τιμόνι και ειδικά να αποφεύγουν τα ψηλά τακούνια γιατί είναι πιθανόν να γλυστρήσουν στο πεντάλ και να προκληθεί ατύχημα.

Οταν ο οδηγός φρενάρει απότομα σε μια δύσκολη κατάσταση, τα φρένα λειτουργούν αποτελεσματικά μόνο όταν η πίεση του ποδιού μεταφέρεται σε όλο το πεντάλ του φρένου, κάτι που είναι αδύνατον αν κάποιος οδηγεί ξυπόλητος ή με ψηλά τακούνια, επισημαίνει το γερμανικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Δρόμων (DVR).

«Οι οδηγοί πρέπει να γνωρίζουν τον κίνδυνο όταν οδηγούν με ορισμένα είδη παπουτσιών, όπως αυτά με ψηλά τακούνια. Είναι καλύτερα να έχουν ένα ζευγάρι κατάλληλα παπούτσια στο αυτοκίνητο και να αφήνουν τα αγαπημένα τους ψηλοτάκουνα στο πίσω κάθισμα», υπογραμμίζει ο Δρ Μίκαελ Σάφερ από τον Οργανισμό Πρόληψης Ατυχημάτων της Γερμανίας.

Ρομπότ made in Greece

Δύο μαθητές από το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Ρόδου είναι οι νέοι (πολλά υποσχόμενοι) έλληνες εφευρέτες οι οποίοι μετά την πρωτιά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής έχουν βάλει πλώρη για την εκπροσώπηση της χώρας μας στην Ολυμπιάδα. Πρόκειται για τους Κώστα Νικολαΐδη και Βασίλη Χατζημάρκο, οι οποίοι με τη βοήθεια του καθηγητή-προπονητή τους κ. Δημήτρη Κλαδογένη κατάφεραν να ξεχωρίσουν στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής. Και όχι αδίκως, μια και η κατασκευή του ρομπότ των δύο μικρών εφευρετών είναι κάθε άλλο παρά... απλή υπόθεση! Μέσα σε 22 λεπτά κατάφεραν να συναρμολογήσουν τα 270 κομμάτια του ρομπότ τους και έπειτα να προγραμματίσουν την κεντρική μονάδα προκειμένου να κάνει τη διαδρομή που τους ζητήθηκε. Το ρομπότ κατάφερε να εκπληρώσει άριστα την αποστολή του, δηλαδή να αναρριχηθεί σε στύλους και να συλλέξει από την κορυφή τους μπαλάκια του πινγκ πονγκ! Επίσης μπορεί να προγραμματιστεί ώστε να κάνει αυτή την κίνηση επανειλημμένως σε όσους στύλους του ζητηθεί ενώ ακολουθεί και συγκεκριμένη γραμμή.

Παρ΄ ότι τα απρόοπτα δεν έλειψαν στον διαγωνισμό, αφού ένα μικρό λάθος με τους αισθητήρες του ρομπότ παραλίγο να τους στοιχίσει την πρώτη θέση, οι δύο μαθητές λυκείου δεν το έβαλαν κάτω, καταφέρνοντας μάλιστα τη συναρμολόγησή του σε χρόνο ρεκόρ σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες που διαγωνίστηκαν. «Το μυστικό στην επίτευξη του στόχου μας είναι η καλή συνεργασία μεταξύ μας. Κατανέμουμε τις εργασίες και ταυτόχρονα κατασκευάζουμε ο ένας το ένα μέρος του ρομπότ και ο δεύτερος το άλλο. Στο τέλος συναρμολογούμε τα τμήματα και τα ρυθμίζουμε σε χρόνο ρεκόρ» εξηγεί μιλώντας στο «Βήμα» ο Βασίλης Χατζημάρκος.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την πρωτιά μαςαλλά ο στόχος είναι η παγκόσμια διάκριση και είμαστε αποφασισμένοι να το προσπαθήσουμε,γι΄ αυτό άλλωστε προπονούμαστε πολλές ώρες καθημερινά και με πολύ πείσμα» σχολιάζει ο Κώστας Νικολαΐδης, αναφερόμενος στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής που οργανώνεται στη Μανίλα των Φιλιππινών τον Νοέμβριο. Οι προπονήσεις τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς γίνονταν συνήθως απογευματινές ώρες αφού στο πρόγραμμα του σχολείου δεν μπορούσε να ενταχθεί κάποιο εργαστήριο προκειμένου να εξασκούνται, γεγονός όμως που δεν τους έκανε να χάσουν το κουράγιο τους.

Ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους για τη συναρμολόγηση και τον προγραμματισμό του ρομπότ είναι δυόμισι ώρες, ενώ ο ρόλος του καθηγητή-προπονητή είναι πολύ περιορισμένος την ημέρα του διαγωνισμού. Στην Ολυμπιάδα του Νοεμβρίου θα τεθεί στα παιδιά ένας ακόμη, άγνωστος ως εκείνη την ημέρα, κανόνας. Και φυσικά για να μπορέσουν να κατακτήσουν τον τίτλο θα πρέπει να διεκπεραιώσουν και αυτό το στάδιο.

Ο καθηγητής κ. Δημήτρης Κλαδογένης, ο οποίος προπονεί αφιλοκερδώς τους μαθητές, δείχνει να απολαμβάνει την όλη διαδικασία σχολιάζοντας: «Με εξιτάρει η ρομποτική,από μικρός ασχολούμαι με κατασκευές. Μπορώ να περάσω ολόκληρο το βράδυ προκειμένου να βρω μια λύση σε ένα πρόβλημα.Είναι μεράκι!». Φαίνεται ότι έχει εμπιστοσύνη στους μαθητές του, κάτι που απέδειξε τη στιγμή που τους ξεχώρισε ανάμεσα σε τόσους άλλους προκειμένου να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό. Γνωρίζοντας άλλωστε ότι χώρες όπως η Ιαπωνία, η Κορέα και οι Φιλιππίνες έχουν χρόνια εμπειρίας στον τομέα της ρομποτικής, ο Κώστας και o Βασίλης μαζί με τον καθηγητή τους είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την πρωτιά. Αλλωστε σε αυτήν πίστεψαν και στον πανελλήνιο διαγωνισμό αφού, όπως είπαν χαρακτηριστικά, η κατασκευή τους είναι σταθερή και αξιόπιστη.


Οι μαθητές Κώστας Νικολαΐδης (αριστερά) και Βασίλης Χατζημάρκος, οι οποίοι κέρδισαν το πρώτο βραβείο στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής, με τον καθηγητή-προπονητή τους κ. Δημήτρη Κλαδογένη (στο κέντρο)

Αθλητικές ματιές και όχι μόνο. Του Φώτη Μπαζάκα!

  • Είδε τα ραδίκια ανάποδα και έπιασε μαστίγιο.
  • Κάνει και οικονομία συν τοις άλλοις, αφού δεν χρειάζονται πλέον μακρυμάνικα φανελάκια.
  • ΄Οπως λέμε από Αύγουστο χειμώνα...
  • Tον παραδέχομαι το Μαρινάκη. Τελειώνει με συνοπτικές διαδικασίες τα θέματα.
  • Ο Βάσκος τώρα δήλωσε ότι ξαναχτίζουμε τον ολυμπιακό. Μετά το χάος που άφησε ο Θείος!!! Χο, χο, χο...
  • Μετά το πατατράκ, επιτεκτικό το ηλεκτροσόκ.
  • Αφού και ο Κωστάκης το κατάλαβε και έπιασε τα ορεινά.
  • Τα πάνω - κάτω ήρθανε μέσα σε λίγες μέρες. Το Γιουρόπα Λιγκ ονειρευόταν ο Ρόμενταλ, την Ευρώπη από τον καναπέ θα βλέπει όλη τη σεζόν.
  • Ξεφτίλα, ντροπή, αίσχος! Ό,τι λέξη και να χρησιμοποιήσει κανείς είναι πολύ λίγη για να περιγράψει τις αθλιότητες της Καλλιθέας.
  • Αυτό δεν ήταν φιλικό. Αυτό ήταν το γουέστερν σπαγγέτι «Μονομαχία στο Ελ Πάσο, κυνηγούν τον πρίγκιπα με λάσο».
  • Τον γουστάρω τον Μπάγεβιτς. Όχι μόνο γιατί έκανε δουλειά όπου δούλεψε, αλλά γιατί το λέει η περδικούλα του, δεν κάνει πίσω και αντέχει διαχρονικά σε επιθέσεις που ήταν από γελοίες έως αηδιαστικές.
  • Και πού είστε ακόμα!!!
  • Ακόμα δεν έχουν βγει να τραγουδήσουν τα πρώτα ονόματα, οι φίρμες του μαγαζιού. 
  • Ακόμα σα να λέμε δεν έχει χαλάσει ο ψυχισμός του Σκόκο. 
  • Ακόμα δεν έχει ξεκινήσει το Ραμαζάνι. 
  • Κάτσε να ξεκινήσει και να αρχίσει να επηρρεάζεται από την πείνα και ο Τζιμπούρ και θα δεις τι έχει να γίνει εκεί πέρα. 
  • Της Ραμάλας.
  • Τρία γκολ επί ταπετσιέρη, ούτε στον ύπνο μας δεν θα βάζαμε.
  • Από την άλλη ούτε τρία γκολ σε εφτά λεπτά θα τρώγαμε.
  • ΄Ολα πρίμα του πήγανε του ΠΑΟΚ με το τελείωμα των πλέι οφ, μαντάρα κατάφερε να τα κάνει στη συνέχεια. 
  • Κι εντάξει, κανείς δεν είπε ότι ήταν εύκολο να περάσει στους ομίλους του Τσαμπιολί, αλλά έλα που έφτασε ένα κλικ από την πρόκριση στα πλέι οφ του θεσμού! 
  • Πήγε όμως και πήρε τον Χατζημπερέτα κι αυτός ο ευλογημένος σκέφτηκε να αλλάξει αυτά που βρήκε. Πού πας ρε Καραμήτρο; ΠΑΟΚ είναι ρε! 
  • Που σημαίνει ότι έχει συγκεκριμένες πρακτικές και τρόπο για το κάθε τι. Ποιος είσαι εσύ που θέλεις να τα αλλάξεις τα πράγματα; 
  • Το ένα από τα δύο άχαστα που έχασε ο Σάλπι να έβαζε, ο ΠΑΟΚ θα είχε προκριθεί.
  • Ενώ τώρα; ΄Αντε να τρέχεις στην Τουρκία να πάρεις την πρόκριση.