ΣΙΝΕ

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Τέχνη από... καρπούζι

pineza_075.jpg
Το καρπούζι αποτελεί αγαπημένο μέσο έκφρασης για πολλούς καλλιτέχνες οι οποίοι το χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν φρέσκα, δροσερά και νόστιμα έργα τέχνης. Για του λόγου το αληθές δείτε το πρώτο μέρος της φωτογραφικής συλλογής έργων τέχνης από καρπούζι που σας παρουσιάζουμε.

pineza_001.jpg

pineza_002.jpg

pineza_003.jpg

pineza_004.jpg

pineza_005.jpg

pineza_006.jpg

pineza_007.jpg

pineza_008.jpg

pineza_009.jpg

pineza_010.jpg

pineza_011.jpg

pineza_012.jpg

pineza_013.jpg

pineza_014.jpg

pineza_015.jpg

pineza_016.jpg

pineza_017.jpg

pineza_018.jpg

pineza_019.jpg

pineza_020.jpg

pineza_021.jpg

pineza_022.jpg

pineza_023.jpg

pineza_024.jpg

pineza_025.jpg

pineza_026.jpg

pineza_027.jpg

pineza_028.jpg

pineza_029.jpg

pineza_030.jpg

pineza_031.jpg

pineza_032.jpg

pineza_033.jpg

pineza_034.jpg

pineza_035.jpg

pineza_036.jpg

Τραγικό θάνατο βρήκε ο ποδοσφαιριστής Παναγιώτης Μπαχράμης

Ήταν πατέρας δύο ανήλικων κοριτσιών, ανήκε στο δυναμικό της Βέροιας, ενώ στο παρελθόν είχε αγωνιστεί σε Καλαμάτα, Ηρακλή και Λάρισα, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος το 2007.

Ο Παναγιώτης Μπαχράμης γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 12 Μαρτίου 1976 και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον τοπικό Απόλλωνα με τον οποίο αγωνίστηκε στη Δ' Εθνική. Με τις εμφανίσεις του κλήθηκε στην εθνική Νέων και το 1994 πήρε μεταγραφή στον κορυφαίο σύλλογο της πόλης, την Καλαμάτα. Εκεί αγωνίστηκε επτά σεζόν, έως το 2001, αρχικά στη Β' Εθνική κι έπειτα στην Α' Εθνική.

Παράλληλα ήταν βασικό στέλεχος της εθνικής Ελπίδων, η οποία προκρίθηκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 1997. Στις 10/1/1996 σκόραρε σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό το τρίτο από τα τέσσερα γκολ της ομάδας (4-2).

Ένας σοβαρός τραυματισμός τον έφερε πίσω ποδοσφαιρικά. Το 2001 έφυγε από την Καλαμάτα και πήγε στον Ηρακλή, όπου έμεινε έως το 2004. Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για τη Λάρισα, με την οποία το 2007 κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος και την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Το 2008-09 ενσωματώθηκε στο δυναμικό της Βέροιας, την οποία βοήθησε να επανέλθει στη Β' Εθνική. Στο τέλος της σεζόν 2009-10 έμεινε ελεύθερος.

Φωτιά στα Κύθηρα


Πυρκαγιά μαίνεται αυτή τη στιγμή στα Κύθηρα, κοντά στην περιοχή Αγία Μονή, σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση
Επί τόπου επιχειρούν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη καθώς και 10 άνδρες της πυροσβεστικής με 2 οχήματα καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή έχουν προκαλέσει ανησυχία.

Έτοιμος ο νόμος ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΜΩΣΗ στην blogόσφαιρα


Έτοιμος ο νόμος ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΜΩΣΗ στην blogόσφαιραΣε δημοσίευμα της η Eλευθεροτυπία αποκαλύπτει ότι είναι έτοιμος ο νόμος για την φίμωση των blogs
Κανόνες στο χάος της blogόσφαιρας έχει ως τίτλο
Συνολική νομοθετική ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία της blogόσφαιρας, σχεδιάζει η κυβέρνηση.
Όπως πιστεύουν στο υπουργείο, στην πλειονότητά τους οι άνθρωποι του Διαδικτύου επιθυμούν να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, ώστε να γνωρίζουν όλοι τους «κανόνες του παιχνιδιού» και να αποφευχθούν στο μέλλον φαινόμενα «κανιβαλισμού» και άλλων παράνομων προσωπικών επιθέσεων μέσω δημοφιλών ιστοσελίδων.
Ας πάνε να βρουν και να καταγγείλουν ποιοι δημοσιογράφοι ενέπλεξαν και μετέφεραν στην blogόσφαιρα
Τους εκβιασμούς τις απειλές, τις μηνύσεις και να τους τιμωρήσουν
Ας μας πουν ποιοι κρύβονται πίσω από το τρωκτικό και να διαλευκάνουν την υπόθεση
Το να κάνουν blogόσφαιρα a la carte
Δεν θα περάσει
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ
... θέματα που αφορούν την ανωνυμία του blogger, το χώρο από τον οποίον εκπέμπει, το περιεχόμενο των πληροφοριών που διαχειρίζεται, θα τεθούν στην ημερήσια διάταξη του δημόσιου διαλόγου.
Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟ
ΛΕΕΙ ΜΕΤΑ
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης προτίθεται, αμέσως μετά το..........
το καλοκαίρι, να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και πολίτες σ' έναν ανοικτό, δημόσιο διάλογο, ώστε να ρυθμισθούν μέχρι το τέλος του έτους όλες οι εκκρεμότητες
ΣΤΗΝ Ανοιχτή διαβούλευση ΘΑ ΣΥΜΕΤΑΣΧΟΥΝ η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ο Συνήγορος του Πολίτη- νομικοί αλλά και όσο το δυνατόν περισσότεροι bloggers
Έχουμε ξαναδεί τις στημένες ανοικτές διαβουλευσεις
Μήπως έχουν καμιά σχέση με την στημένη blogόσυνεντευξη του κυρίου πρωθυπουργού σε στημένους bloggers;
ΑΛΗΘΕΙΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ;
ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ Η ΝΔ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ
ΕΝΑΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ;
Όπως πιστεύουν στο υπουργείο, στην πλειονότητά τους οι άνθρωποι του Διαδικτύου επιθυμούν να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, ώστε να γνωρίζουν όλοι τους «κανόνες του παιχνιδιού» και να αποφευχθούν στο μέλλον φαινόμενα «κανιβαλισμού» και άλλων παράνομων προσωπικών επιθέσεων μέσω δημοφιλών ιστοσελίδων.
Άλλο ένα ψέμα
Ποιοι είναι οι άνθρωποι του διαδικτύου που συμφωνούν με την άρση της ανωνυμίας;
Μάλλον μονο οι μεγαλοδημοσιογραφοι, που θέλουν να καπηλευτούν την blogόσφαιρα
Αυτοί δεν έχουν πρόβλημα να γράφουν επώνυμα,αφού παίρνουν εκατομμύρια,έχουν μπράβους, γλύφουν τους πολιτικούς, και θέλουν να αφανίσουν κάθε ελεύθερη φωνή, μεταφέροντας τον αποπροσανατολισμό των μαζών από τα ΜΜΕ στο ιντερνετ
ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΛΕΕΙ
Έτσι, θέματα που αφορούν την ανωνυμία του blogger, το χώρο από τον οποίον εκπέμπει, το περιεχόμενο των πληροφοριών που διαχειρίζεται, θα τεθούν στην ημερήσια διάταξη του δημόσιου διαλόγου.
Εδώ δείτε ότι το έχουν έτοιμο
ανωνυμία του blogger, το χώρο από τον οποίον εκπέμπει, το περιεχόμενο των πληροφοριών που διαχειρίζεται
ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ, ΕΝΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΨΕΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ...
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ
ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ
Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟ
Για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, απαιτείται να έχει διαπραχθεί κάποιο ρητά αναφερόμενο σοβαρό έγκλημα (το πλημμέλημα της συκοφαντικής δυσφήμησης δεν ανήκει σε αυτά) και να αποφασίσει είτε το συμβούλιο πλημμελειοδικών είτε ο εισαγγελέας εφετών (για λόγους εθνικής ασφάλειας).
ΑΝΤΙΘΕΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΕΕΙ
Οι διωκτικές αρχές, επικαλούμενες τις εγκυκλίους του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά αλλά και του διαδόχου του, ζητούν από τις εταιρείες-παρόχους υπηρεσιών Ιντερνετ να τους δίδουν όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες για τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές των ιστοσελίδων, σε βάρος των οποίων πολίτες και πολιτικοί, καταθέτουν μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση ή άλλά προσβολή της προσωπικότητάς τους.
ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΡΕΤΑΙ Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΑ
ΚΑΛΩ ΟΛΗ ΤΗΝ blogόσφαιρα ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ
ΟΤΑΝ ΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΕΝΟΣ ΑΠΛΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΕΠΩΝΥΜΑ,ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΛΗΜΕΛΛΗΜΑ ΘΑ ΑΙΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Η ΑΠΕΙΛΗ ΜΗΝΥΣΗΣ ,ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ;
ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΤΥΑ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗ ΓΙΑ ΑΡΧΗ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Αλβανοί δολοφόνησαν Ελληνα Βορειοηπειρώτη νέο διότι μιλούσε ελληνικά!

 

Η είδηση κάνει ήδη το γύρο του κόσμου

Αποτροπιασμό προκαλεί ο ακραίος και βίαιος ανθελληνισμός που εκδηλώθηκε στη Χιμάρα. Πριν από δύο ώρες περίπου, εχθροί της Ειρήνης και της Φιλίας εκδηλώθηκαν. Στο Καμπί του Κάστρου της Χιμάρας, περίπου τα μεσάνυχτα - ώρα Ελλάδος – ομάδα Αλβανών σοβινιστών, μη μπορώντας να αντέξουν την ωμή πραγματικότητα στη Χιμάρα, ζήτησαν το λόγο από ντόπιο που μιλούσε στην εθνική του γλώσσα – την ελληνική.
Τις τελευταίες μέρες ο ο αλβανός πρωθυπουργός Σαλή Μπερίσα εγκαινιάζει συνεχώς δρόμους στην Επαρχία της Χιμάρας. Στην περιοδεία του συνοδεύεται από μεταφερόμενους οπαδούς του που τον επευφημούν και κουνάνε αλβανικές σημαίες.
Προς αυτή την κατεύθυνση ανέλαβαν δράση και οι κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας. Μέλη αυτών των ομάδων δημιούργησαν αλλεπάλληλα επεισόδια από την περασμένη Δευτέρα. Αντιμετώπιζαν με άσχημο τρόπο τους ντόπιους, ήρθαν στα χέρια με αρκετούς και σε κάποιες περιπτώσεις απείλησαν με μαχαίρια. Αφορμή ήταν η ελληνική γλώσσα που άκουγαν να μιλούν οι Χιμαραίοι.
Ένα από αυτά τα βίαια επεισόδια εκτυλίχθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Στο Καμπί της παλαιάς Χιμάρας και ενώ υπήρχε αρκετός κόσμος ακόμα έξω, έβρισαν και τον άτυχο Αριστoτέλη Γκούμα του Ηλία. Ο τελευταίος δεν άντεξε τις διαρκείς προβοκάτσιες και τον μακροχρόνιο εξευτελισμό. Κινούμενος από φιλότιμο, αντέδρασε και προσπάθησε να τους απομακρύνει από τον πολύ κόσμο, καλώντας τους να λύσουν το «ζήτημα» λίγο μακρύτερα. Η αποκοπή του Αριστοτέλη από τους συντοπίτες του, θεωρήθηκε ως ευκαιρία για τους δράστες. Αυτοί επιβιβάστηκαν σε Ιδιωτικής Χρήσης Επιβατικό Αυτοκίνητο και όρμησαν εναντίον του άτυχου νέου.
Ο σεβασμός μας προς τη μνήμη του νεκρού δεν μας επιτρέπει να δημοσιεύσουμε λεπτομέρειες της αισχρής δολοφονίας του.
Ο Αριστοτέλης Γκούμας ήταν μόλις 37 ετών.
Αιωνία του η μνήμη.
πηγή

Ραντεβού στην Τραπεζούντα


Πλήθος κόσμου αναμένεται να φτάσει τον Δεκαπενταύγουστο στη Τραπεζούντα, για να παρακολουθήσει την λειτουργία που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Παναγία Σουμελά, που βρίσκεται σε τουρκικό έδαφος, μετά από 100 χρόνια.
Ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής στη Ρωσία, Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος είναι και πρόεδρος του παγκόσμιου συλλόγου Ποντίων έχει κλείσει όλα τα ξενοδοχεία στην περιοχή, ώστε να διανυκτερεύσουν εκεί οι πιστοί από όλο τον κόσμο που θα επισκεφθούν την Παναγία Σουμέλα στις 15 Αυγούστου. 
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=161109&cid=4

Δεκαπενταύγουστος στην ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά του Πόντου με την ΕΤ3


Η ΕΤ3 θα μεταδώσει σε απευθείας σύνδεση την πρώτη Θεία Λειτουργία μετά το 1922 στην Παναγία Σουμελά, που θα τελεσθεί ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο στο ιστορικό μοναστήρι του Πόντου, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Είναι η πρώτη φορά που Οικουμενικός Πατριάρχης προεξάρχει Θείας Λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά του Πόντου και αναμένεται χιλιάδες προσκυνητές από όλο τον κόσμο να προσέλθουν σε αυτή. Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο της Τουρκικής Κυβέρνησης προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, παρέχεται άδεια στον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας να τελεί Θεία Λειτουργία μία φορά το χρόνο ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου στην Μονή της Παναγίας Σουμελά, η οποία σήμερα λειτουργεί ως μουσείο.

Το τρίτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης θα είναι παρόν στην ιστορική αυτή εξέλιξη για την αναγέννηση της λειτουργικής ζωής του μοναστηριού-συμβόλου του Ποντιακού Ελληνισμού, με μία αποστολή στην οποία συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι Αιμίλιος Σαπρανίδης και Γιώργος Γεωργιάδης, ο σκηνοθέτης Κώστας Κουμαρίδης και ο διευθυντής παραγωγής Δημήτρη Βέττας.

Η μετάδοση της Θείας Λειτουργίας θα αρχίσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 12 το μεσημέρι.

Νωρίτερα, στις 8 παρά τέταρτο το πρωί, η ΕΤ3 θα μεταδώσει, για ακόμη μία χρονιά, σε απευθείας σύνδεση τον όρθρο στον Ιερό Ναό της Παναγίας Σουμελά στις πλαγιές του Βερμίου.

Εκάεν ο Βατόλακκον!!!

Τεράστια επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση - χοροεσπερίδα της Α.Ε.Π. Βατολάκκου, την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010. Στον πανέμορφο χώρο της εκκλησίας οι Βατολακκιώτες γιόρτασαν τα 30 χρόνια της ιστορικής ομάδας των Γρεβενών.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ

Ολυμπιακός πέντε αστέρων! (video)


Την εικόνα του Ολυμπιακού προς το πολύ καλύτερο άλλαξε η παρουσία του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της ομάδας!

Με το “καλημέρα”... στο ντεμπούτο του Ισπανού τεχνικού στον “πάγκο” της ομάδας, οι “ερυθρόλευκοι” έδειξαν αναγεννημένοι, συντρίβοντας την Ρόμα, στην φιλική αναμέτρηση στο γήπεδο “Γ. Καραϊσκάκης”, με το πέρα για πέρα επιβλητικό 5-1, σκορπόντας ντελίριο ενθουσιασμού στους 20.000 περίπου φίλους τους που βρέθηκαν στο Φάληρο απόψε!

Η ομάδα του Πειραιά μπορεί να ήταν ικανοποιητική στο πρώτο μέρος, ωστόσο "μετατράπηκε" σε καταιγιστική στην επανάληψη πετυχαίνοντας τέσσερα τέρματα, παίζοντας καλύτερο ποδόσφαιρο και δείχοντας ότι ο Βάσκος μπορεί να μην κατάφερε να αλλάξει πολλά στο αγωνιστικό κομμάτι, ωστόσο έδωσε ψυχολογία νικητή στην ομάδα του.

Πάντως, ο Βαλβέρδε δεν ήταν το μόνο πρόσωπο που συγκέντρωσε τα βλέμματα πάνω του στο παιχνίδι, το οποίο ξεκίνησε με την βράβευση του γενικού διευθυντή των "τζιαλορόσι", Τζιανπάολο Μοντάλι, αφού και ο Ζούλιο Μπαπτίστα γνώρισε την αποθέωση, με τον κόσμο του Ολυμπιακού να ζητάει επιτακτικά την μετεγγραφή του Βραζιλιάνου.

Οι "ερυθρόλευκοι" ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι ανοίγοντας το σκορ μόλις στο πέμπτο λεπτό.

Μετά από πλασαριστή εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Ιμπαγάσα προσποιήθηκε, έπιασε το συρτό σουτ με το αριστερό και η μπάλα κόντραρε στον Ταντέι, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα, ξεγελώντας τον Λόμποντ.

Η αντίδραση των Ρωμαίων ωστόσο ήταν άμεση, με την εξαιρετική κάθετη πάσα του Τότι να βρίσκει τον Μένεζ, ο οποίος μετά από ολιγωρία του Ραούλ Μπράβο βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και πλάσαρε τον Νικοπολίδη, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο δέκατο λεπτό.

Στο 17ο λεπτό ο Μαρέσκα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, μετά από μπαλιά του Όσκαρ, όμως το γύρισμα που κάνει δεν είναι καλό και αποκρούεται με τα πόδια από τον Λόμποντ.

Δέκα λεπτά αργότερα , ο Ιμπαγάσα πιάνει το σουτ στην κίνηση, ύστερα από σέντρα του Γκαλίτσιου, αλλά η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του πορτιέρο της Ρόμα.

Οι Ιταλοί ωστόσο αντέδρασαν και στο 31' μετά από επικίνδυνη χαμηλή σέντρα από δεξιά, ο αμαρκάριστος Περότα προσπάθησε να κάνει την προβολή, ωστόσο δεν βρήκε καλά την μπάλα κι εκείνη πέρασε παράλληλα με την εστία του Νικοπολίδη.

Στο 39' ο Μπράβο σε αντεπίθεση του Ολυμπιακού πάσαρε σεξιά στον Ντιόγκο, αυτός σούταρε στην κλειστή γωνία, όμως ο Λόμποντ έπεσε, διώχνοντας σε κόρνερ.

Στο 44' μετά από ένα μαρκάρισμα του Ντουντού στον Μένεζ, προκλήθηκε ένταση μεταξύ των δύο παικτών, η οποία γενικεύτηκε, ωστόσο με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων, το θέμα έληξε.

Να σημειωθεί ότι λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου, ο Ζούλιο Μπαπτίστα σηκώθηκε από τον πάκγο της ομάδας του για ζέσταμα, σταματώντας μπροστά στον πάγκο των πειραιωτών, όπου και χαιρέτησε τον Ερνέστο Βαλβέρδε, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την αποθέωση από τον κόσμο.

Η επανάληψη πάντως ξεκίνησε εκρηκτικά, με την Ρόμα στο 47' και το 49' να έχει δύο δοκάρια, στις προσπάθειες των Κασέτι, μετά από λάθος της "ερυθρόλευκης" άμυνας και Αντριάνο, ύστερα από σέντρα του Πιτ αντίστοιχα.

Στην αντεπίθεση ωστόσο , ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ, αφού ο Ιμπαγάσα βρήκε με σέντρα ακριβείας τον Ντουντού στο 50' και αυτός με δυνατή κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία των Ιταλών, διαμορφώνοντας το 2-1.

Επτά λεπτά αργότερα , οι Ριέρα και Ιμπαγάσα αντικαταστήθηκαν από τους Σοϊλέδη και Φετφατζίδη αντίστοιχα, παίρνοντας το χειροκτρότημα του κοινού.

Μάλιστα, στο 60', ο Μήτρογλου, με φοβερή χαμηλή σέντρα του Ζαϊρί, έγινε κάτοχος της μπάλας και με προβολή στο πίσω δοκάρι, "έγραψε" το 3-1.

Οι "τζιαλορόσι" προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως ο Πιτ στο 66ο λεπτό, μετά από αδράνεια του Ζαϊρί, δεν κατάφερε να νικήσει τον Πάρντο σε τετ α τετ και το πλασέ του πέρασε λίγο δίπλα στο δεξί δοκάρι του γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Οι Πειραιώτες ωστόσο συνέχισαν να είναι "καταιγιστικοί" και ο Φετφτατζίδης στο 78ο λεπτό έδωσε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στο σκορ.

Μετά από υπέροχη ατομική ενέργεια του Ζαϊρί από δεξιά και γύρισμα για τον "Φέτφα", ο τελευταίος έπιασε το σουτ από το ύψος της περιοχής και έκανε το 4-1.

Στο ίδιο τέμπο συνέχισαν οι "ερυθρόλευκοι" και στο 84', μετά από σέντρα του Μοντέστο, ο Σοϊλέδης και αφού η μπάλα πέρασε από την άμυνα της Ρόμα, με σουτ στην κίνηση έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ομάδας του, κάνοντας το τελικό 5-1.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης (46' Πάρντο), Γκαλίτσιος (46' Αβρ. Παπαδόπουλος), Μοντέστο, Ποτουρίδης (75' Βασιλόγιαννης), Ραούλ Μπράβο (85' Νικλητσιώτης), Ντουντού, Μαρέσκα (46' Γ.Παπαδόπουλος), Όσκαρ (46' Ζαϊρί), Ριέρα (58' Σοϊλέδης), Ιμπαγάσα (58' Φετφατζίδης), Ντιόγκο (46' Μήτρογλου, 89' Βάντερσον)

ΡΟΜΑ (Κλαούντιο Ρανιέρι): Λόμποντ (46' Ντόνι), Κασέτι (65' Ρόσι), Αντρεόλι, Ζουάν (46' Λόρια, 89' Μεσές), Ρίισε, Ντε Ρόσι, Περότα (46' Πιτ), Γκρέκο (46' Αντούνες), Ταντέι, Μενέζ (46' Μπαπτίστα), Τότι (46' Αντριάνο).


Βαλβέρδε: «Να μην ξεγελαστούμε»

Συγκρατημένος πάντως παρουσιάστηκε με δηλώσεις του, αμέσως μετά την λήξη της αναμέτρησης ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Παρότι ο ερχομός του στο Λιμάνι έφερε ανάταση ψυχολογίας στους παίκτες του Ολυμπιακού και παρά το εμφατικότατο 5-1, ο Ισπανός προπονητής κράτησε χαμηλούς τόνους, τονίζοντας ότι οι "ερυθρόλευκοι" δεν πρέπει να ξεγελαστούν από το σημερινό αποτέλεσμα.

« Η ομάδα θέλει να αλλάξει και απόψε έδειξε την σωστή συμπεριφορά, αυτό το αποτέλεσμα θα μας δώσει αυτοπεποίθηση όμως δεν μπορούμε να ξεγελαστούμε. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ ακόμα, να γίνουμε πιο γρήγοροι και πιο επιθετικοί. Ηταν ένα φιλικό παιχνίδι, δεν ήταν αυτή η πραγματική μας εικόνα. Ομως αυτό που θέλαμε ήταν να ξαναφέρουμε τον κόσμο κοντά στην ομάδα και η ομάδα το κατάφερε», ανέφερε αρχικά ο Βάσκος και συμπλήρωσε:

« Εχω πολλά ακόμη να αποφασίσω, θέλω να δω μια ανταγωνιστική ομάδα, αν οι νέοι μπορούν να δείξουν κάτι, τότε θα είναι μέσα σε αυτή».

Τέλος, ερωτηθείς για το αν ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα της καρδιάς του, απάντησε:

« Εχω πολλές ομάδες στην καρδιά μου, κυρίως την Αθλέτικ Μπιλμπάο, όμως ο Ολυμπιακός είναι μία από αυτές. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, όχι όμως να παίρνουμε αέρα, να ξαναφέρουμε τον κόσμο κοντά μας, να συνέλθουμε από την περασμένη χρονιά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κλαούντιο Ρανιέρι, φανερά εκνευρισμένος από τον τρόπο που ηττήθηκε η ομάδα του, κλείδωσε άπαντες στα αποδυτήρια της ομάδας, όπου και τους κράτησε για πολύ ώρα μετά το τέλος του παιχνιδιού, προκειμένου να τους τα "ψάλει".

Ολυμπιακός-Ρόμα 5-1