ΣΙΝΕ

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Πένθος για τον Διαμαντίδη



Στην Καστοριά βρίσκεται ο Δημήτρης Διαμαντίδης καθώς ειδοποιήθηκε ότι η γιαγιά του έφυγε από την ζωή.

Ο διεθνής πλέι μέικερ πήρε άδεια από τον Γιόνας Καζλάουσκας και αναχώρησε για την ιδιαίτερη πατρίδα του ώστε να παραστεί στην κηδεία της ενω τη Δευτέρα το απόγευμα αναμένεται να επιστρέψει και πάλι στις προπονήσεις της εθνικής.

Ο Διαμαντίδης είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς έχασε έναν αγαπημένο του άνθρωπο και όλοι οι συμπαίκτες του έσπευσαν να τον συλλυπηθούν. Πριν λίγους μήνες ο διεθνής παίκτης του ΠΑΟ είχε αντιμετωπίσει ανάλογο συμβάν με το θάνατο του παππού του.

«Λύγισε» μετά από τρεις παρατάσεις η Ελλάδα

Εκτός τελικού του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων έμεινε η εθνική Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε στον ημιτελικό από την Κροατία με σκορ.
 Εκτός τελικού του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων έμεινε η εθνική Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε στον ημιτελικό από την Κροατία με σκορ 33-30 (κανονικός αγώνας 23-23), σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε μετά από τρεις παρατάσεις. Κόντρα στις ΗΠΑ στο μικρό τελικό, Σερβία-Κροατία θα διεκδικήσουν το χρυσό. Χάλκινο στο τζούντο διεκδικεί ο Ντανατσίδης.

«Έσπασαν» καρδιές στο «Scape Youth Space» στη Σιγκαπούρη. Οι παίκτες του Γιώργου Λιμνιάτη μπήκαν δυνατά, προηγήθηκαν 7-0 και έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με 12-5. Στη συνέχεια όμως, δεν βρέθηκε κανένα αντίδοτο για τον Μαρκο Ράμλιακ, ο οποίος έκανε ένα εξαιρετικό ματς, τελειώνοντας με 24 πόντους και 11 ριμπάουντ. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 23-23. Ακολούθησε παράταση, που ούτε και αυτή στάθηκε αρκετή για να αναδειχθεί νικητής. Νέα ισοπαλία, 26-26 και νέα παράταση, με Ελλάδα και Κροατία να πηγαίνουν πόντο-πόντο.

Μετά το τέλος της δεύτερης παράτασης (30-30) οδηγηθήκαμε εκ νέου σε έξτρα χρόνο, όπου οι Κροάτες έφτασαν στη νίκη με σκορ 33-30 και πήραν το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Σερβία. Οι «πλάβι» επικράτησαν των ΗΠΑ 34-29, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση, ενδεικτικό των μικρών διαφορών μεταξύ των ομάδων.

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Λιμνιάτης): Τσιλούλης 14, Βλάχος 8, Παναγιωταράς 7, Τσελεντάκης 1.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Πάβιτς): Ράμλιακ 24, Μπούοβατς 7, Κρστάνοβιτς 2, Γκρούμπισιτς.

Χάλκινο στο τζούντο διεκδικεί ο Ντανατσίδης

Την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα χάλκινο μετάλλιο θα έχει ο Αλέξης Ντανατσίδης. Ο Έλληνας τζουντόκα ξεκίνησε εντυπωσιακά τους αγώνες του στην κατηγορία των -81 κιλών στο τουρνουά τζούντο των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, επικρατώντας εύκολα του Λιμ από τη Σιγκαπούρη. Στο δεύτερό γύρο απέκλεισε τον Τούρκο Μπατουχάν, αλλά στη συνέχεια ο Κορεάτης Λι τον νίκησε, φράζοντάς του το δρόμο για τον τελικό. Ο 17χρονος αθλητής αντιμετωπίζει τον Σάκατς από την Ουγγαρία και με νίκη κατακτά το χάλκινο μετάλλιο.

Ενδέκατος ο Σενικίδης

Την τρίτη θέση του μικρού τελικού της σφαιροβολίας κατέλαβε ο Δημήτρης Σενικίδης. Ο νεαρός αθλητής στην τέταρτη και τελευταία προσπάθειά του, έριξε 18.50 μέτρα και κατετάγη ενδέκατος συνολικά.
33-30 (κανονικός αγώνας 23-23), σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε μετά από τρεις παρατάσεις. Κόντρα στις ΗΠΑ στο μικρό τελικό, Σερβία-Κροατία θα διεκδικήσουν το χρυσό. Χάλκινο στο τζούντο διεκδικεί ο Ντανατσίδης.

Μάρκος Μπόλαρης: "Δε δικαιολογείται αύξηση στην τιμή αλεύρων και ψωμιού

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhs4CPMhcd73fhKo_X6dRi7Bo3u7k3wyy-YCDqJLLnnvVnjN9F5NIhOAq8AsUoHqJZrOHqq32gDDXxpDBsnh4KPPK5ssmT0bLJw_NpkhxcdQclE-aZKd4KjcbnE06NyC0q2uA9-wKxfDNk/s1600/psomi_02.jpgΟύτε 1 λεπτό αύξηση στην τιμή του ψωμιού δεν δικαιολογείται» δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος "εδρεύει" στη Θεσσαλονίκη. Πρόσθεσε, ότι υπάρχουν υπόνοιες για εναρμονισμένη πρακτική (σ.σ. καρτέλ), και γι' αυτό η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για να ληφθουν ασφαλιστικά μέτρα.
Ο κ. Μπόλαρης επισήμανε δε ότι η τιμή του ψωμιού είχε εκτιναχθεί με την επισιτιστική κρίση του 2008, και έκτοτε παρέμεινε στα επίπεδα του 2008 παρότι οι τιμές των αλεύρων μετέπειτα μειώθηκαν στις αγορές. Ο υφυπουργός επικαλέστηκε ανακοίνωση της Κομισιόν με την οποία τονίζεται ότι η ΕΕ εισάγει μόλις 1 εκατ. τόνους σιτηρών από τη Ρωσία, τη στιγμή που η εσωτερική παραγωγή της ΕΕ. ανέρχεται σε 280 έως 300 εκατ. τόνους.
Στα μέσα της εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί οι κοστολογικοί έλεγχοι σε μεγάλες αλευροβιομηχανίες της χώρας αλλά και σε αρτοποιεία, μετά τις αναίτιες ανατιμήσεις στα άλευρα.
Εμείς, να κάνουμε, από μέρους μας, μια... μπακαλίστικη προσέγγιση του θέματος: Η χώρα χρειάζεται 650.000 τόννους σιτάρι, για τις ανάγκες της. Η χώρα παράγει 1.200.000 τόννους σιτάρι, άρα 100% πάνω από τις ανάγκες της. Για ποιον λόγο να αυξηθεί η τιμή του αλευριού, αφού -για το εσωτερικό, τουλάχιστον- οι ανάγκες μας είναι καλυμμένες και δε χρειάζεται εισαγωγή του ακριβού ρωσικού σιταριού, ή άλλων χωρών που θα ακολουθήσουν, στις εξαγωγές τους, κερδοσκοπική τακτική; Για ποιον λόγο εισάγουν γερμανικό αλεύρι οι αλευροβιομηχανίες αφού η χώρα παράγει τις ποσότητες που χρειάζεται και τις υπερκαλύπτει;

Στο Πακιστάν εκκενώνεται πόλη 100.000 κατοίκων

Όλος ο πληθυσμός της πόλης Shahdadkot στο Πακιστάν πρόκειται να απομακρυνθεί εξ αιτίας των καταστροφικών πλημμύρων που έπληξαν τη χώρα.. Έπειτα από την απόφαση των αρχών, 100.000 περίπου άνθρωποι πρόκειται να μεταφερθούν σε ασφαλή τοποθεσία. Το Πακιστάν έχει ζητήσει τη διεθνή βοήθεια για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πλημμυρών και ο  ΟΗΕ και το ΔΝΤ έχουν ήδη ανταποκριθεί, εγκρίνοντας μεγάλα ποσά.

Αν και δρόσισε ο κίνδυνος δεν πέρασε

Σε ύψιστο συναγερμό θα παραμείνει για τρίτη ημέρα η Πυροσβεστική καθώς και για τη Δευτέρα αρκετές περιοχές της χώρας θα βρεθούν σε κατάσταση 4 («πολύ υψηλού κινδύνου») για κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.Σε «πορτοκαλί» χρώμα θα βρεθούν τη Δευτέρα οι νομοί:Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Βοιωτίας, Ευβοίας, Αργολίδος, Κορινθίας, Λακωνίας, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Κυκλάδων, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων και Έβρου.Υπενθυμίζεται ότι σε όλες αυτές τις περιοχές οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α

Σε εξέλιξη πυρκαγιές στη Σπάρτη και την Αχαΐα



Δύο φωτιές μαίνονται αυτή την ώρα στην Πελοπόννησο.

Στις 16:15 πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Μαύρα Βουνά στον Άραξο Αχαΐας. Στο σημείο επιχειρούν 9 οχήματα με 20 πυροσβέστες, 11 άτομα του πεζοπόρου τμήματος, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει από αέρος ένα ελικόπτερο.


Είκοσι λεπτά αργότερα, στις φλόγες τυλίχθηκε έκταση στον Δήμο Οιτύλου Σπάρτης. Στο σημείο έχουν σπεύσει τρία οχήματα της Π.Υ. με 6 πυροσβέστες, ενώ από αέρος επιχειρεί ένα αεροσκάφος.


Οι πυρκαγιές δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές.

Στο Καρπενήσι ο Ολυμπιακός



Στο Καρπενήσι έφτασε σήμερα η αποστολή της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, όπου και θα πραγματοποιήσει το βασικό μέρος της προετοιμασίας της, εν όψει της νέας σεζόν.

Οι «ερυθρόλευκοι» αναχώρησαν στις 10:45 π.μ. από τις εγκαταστάσεις του Ρέντη, με τους Βαγγέλη Αγγέλου και Μίλαν Τόμιτς να ηγούνται της αποστολής, και έφτασαν στον τελικό προορισμό τους στις 15:00 το μεσημέρι.


Η ομάδα του Πειραιά θα παραμείνει στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου.


Αμέσως μετά θα επιστρέψει στη βάση της, όπου θα συνεχίσει τη δουλειά, περιμένοντας την επιστροφή του Ντούσαν Ίβκοβιτς και των διεθνών παικτών της.


H αποστολή του Ολυμπιακού: Παπαλουκάς, Νεστέροβιτς, Μαυροκεφαλίδης, Γλυνιαδάκης, Σλούκας, Πελεκάνος, Έρτσεγκ, Κατσίβελης, Καραθανάσης, αλλά και οι βοηθητικοί στην προετοιμασία Δεμερτζής, Χαριτόπουλος, Παπαντωνίου, Γιαννουλάκος, Γιαννόπουλος και Καμπούρης.


Στο Καρπενήσι δεν ταξίδεψαν οι διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες, καθώς και ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Ντούσαν Ίβκοβιτς, που είναι προπονητής της Εθνικής Σερβίας.


Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ για τη νέα σεζόν που ξεκίνησε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Θοδωρής Παπαλουκάς, είπε: «Ένας κύκλος της ομάδας έκλεισε κι ένας καινούργιος άνοιξε. Δεν χρειάζεται να μιλήσω εγώ για τον κόουτς Ίβκοβιτς, γιατί αυτά που έχει πετύχει στην καριέρα του μιλούν από μόνα τους. Χαίρομαι που σ’ αυτό το νέο κύκλο που άνοιξε θα συνεργαστώ και πάλι με τον κ. Ίβκοβιτς και νομίζω ότι αυτή η επιλογή ήταν ό,τι καλύτερο για το επόμενο βήμα του Ολυμπιακού», σχολίασε ο έμπειρος γκαρντ και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα νέα πρόσωπα που θα υπάρχουν και στο ρόστερ της ομάδας: «Το γεγονός ότι τα παιδιά που ήρθαν ήθελαν να έρθουν στην ομάδα το κάνουν πολύ σημαντικό. Η ομάδα δυνάμωσε πάρα πολύ παίρνοντας πάρα πολύ καλούς παίκτες. Μένουν κάποια κομμάτια για να μοντάρουμε το σύνολο και να προχωρήσουμε. Ακόμα είμαστε πολύ νωρίς, αφού οι περισσότεροι παίκτες θα προστεθούν σ’ έναν μήνα και τότε θα πρέπει να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο τους ρυθμούς δουλειάς».


Από την πλευρά του, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης τόνισε: «Μια καινούργια σεζόν ξεκίνησε και πιστεύω ότι η ομάδα θα είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με τα παλιότερα χρόνια. Κάνουμε μια καινούργια αρχή και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο για τον Ολυμπιακό. Τώρα πάμε να δουλέψουμε και περιμένουμε και τα υπόλοιπα παιδιά για να προχωρήσουμε μαζί» σχολίασε ο διεθνής φόργουορντ-σέντερ και συμπλήρωσε: «Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να δουλέψεις στην προετοιμασία, όταν λείπουν τόσοι πολλοί βασικοί παίκτες. Αυτό, όμως, συμβαίνει σ’ όλες τις ομάδες που έχουν πολλούς διεθνείς. Το καλό είναι ότι για μας που μείναμε πίσω θα δουλέψουμε περισσότερο σε φυσική κατάσταση και θα πάρουμε ώθηση από τους νεαρούς που μας βοηθάνε σ’ αυτό το κομμάτι της προετοιμασίας. Όταν έρθουν και τα υπόλοιπα παιδιά, θα έχουμε το χρόνο για να προετοιμαστούμε όλοι μαζί». Όσο για τον ίδιο; «Η δουλειά είναι αυτό που έχω στο μυαλό μου και ό,τι ευκαιρία βρω θέλω να είμαι έτοιμος να την αξιοποιήσω. Πάνω απ’ όλα, όμως, να έχουμε όλοι την υγεία μας».

ΠΑΟ: Ενός λεπτού σιγή για τον Μπόμπεκ

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέφαν Μπόμπεκ εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι», σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του εκλιπόντος στην ομάδα, ενημέρωσαν ότι θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, πριν από την έναρξη της αποψινής φιλικής αναμέτρησης με τη Τζένοα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:


Σε ηλικία 87 ετών άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή ο θρύλος του Γιουγκοσλαβικού ποδοσφαίρου και ξεχωριστή μορφή της ιστορίας του Παναθηναϊκού, Στέφαν Μπόμπεκ. Ο Γιουγκοσλάβος πρώην άσος της Παρτιζάν ανέλαβε προπονητής του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι του 1963 και τον «απογείωσε» διδάσκοντας το πρωτοποριακό 4-3-3. Στην πρώτη του σεζόν με τον Παναθηναϊκό ήταν ο πρωτομάστορας του περίφημου αήττητου πρωταθλήματος, ενώ την αμέσως επόμενη (1965) κατέκτησε ξανά το πρωτάθλημα με μία μόλις ήττα. Σε ένδειξη ελάχιστης αναγνώρισης της προσφοράς του Μπόμπεκ στην ομάδα θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του αποψινού φιλικού αγώνα με την Τζένοα στο ΟΑΚΑ.


Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, δήλωσε: ''Ο Στέφαν Μπόμπεκ κατέχει εξέχουσα θέση στην ιστορία του Συλλόγου. Η οικογένεια του Παναθηναϊκού θα θυμάται και θα τιμά πάντοτε την προσφορά και το έργο του καινοτόμου δασκάλου του ποδοσφαίρου''».


Πάντελιτς: "Είναι φτιαγμένος με τον Ολυμπιακό"!




Εντυπωσίασε με την απλότητα αλλά και την αποφασιστικότητά του τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο Μάρκο Πάντελιτς, στη συνάντηση που είχαν το Σάββατο το απόγευμα στα γραφεία της ΠΑΕ, λίγο μετά την άφιξη του Σέρβου άσου στην Ελλάδα.

Πρώτος έφτασε συνοδεία των δύο συμπατριωτών του εκπροσώπων ο «Mάρκο-γκολ» για να ακολουθήσει ελάχιστα λεπτά αργότερα ο μεγαλομέτοχος της «ερυθρόλευκης» ομάδας, σε μια πρώτη γνωριμία που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα (ο Πάντελιτς, ο οποίος το 1992 έπαιξε στον Hρακλή, ενώ μικρός είχε ακολουθήσει τους γονείς του που είχαν μεταναστεύσει στην Ελλάδα) μιλάει πολύ καλά τα ελληνικά).


«Eκτίμησα πάρα πολύ ότι χρειάστηκαν δέκα λεπτά για να συμφωνήσουμε", τόνισε ο Πάντελιτς. "Hθελα πολύ να παίξω στον Oλυμπιακό. Aπό την εποχή που ήμουν στην Eλλάδα για λογαριασμό του Hρακλή. Πολλές φορές είχα συζητήσει στο παρελθόν για να επιστρέψω στην Eλλάδα, αλλά πάντα στο τέλος κάτι γινόταν και δεν προχωρούσε. Ξέρω σε ποια ομάδα ήρθα. Kαι ξέρω και τον κόσμο της. Δεν υπάρχει η αποτυχία για τον Oλυμπιακό. Mόνο το πρωτάθλημα».


Στη συνάντηση, παρόντος και του στενού του συνεργάτη Γιάννη Bρέντζου, ο κ. Mαρινάκης φαίνεται ότι βρήκε έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει ήδη «ποτιστεί» από την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας: «Θέλω να ξέρετε ότι είμαι φτιαγμένος να παίξω γι’ αυτόν τον κόσμο. Nα παίξω στα ντέρμπι και να σκοράρω. Mου αρέσουν τα παιχνίδια που η μπάλα καίει» πρόσθεσε ο Πάντελιτς, για να περάσει στη συνέχεια ο ίδιος στη θέση του ακροατή:


«Δεν έχουν πολλά φορ τις δικές σου επιτυχίες. Ξέρω καλά την καριέρα σου και γνωρίζω την παρουσία και τις επιτυχίες σου σε σημαντικά πρωταθλήματα όπως αυτά της Γερμανίας και της Oλλανδίας. Για μένα δεν ήταν τυχαίο ότι οι Oλλανδοί έφτασαν στη δεύτερη θέση του κόσμου» ήταν η ανταπόδοση του μεγαλομετόχου.

H παρουσία του Mάρκο Πάντελιτς στα γραφεία της ομάδας δεν περιλάμβανε μόνο τη συνομιλία με το αφεντικό του συλλόγου. O διεθνής επιθετικός υπέγραψε το συμβόλαιό του (διετές με ετήσιες αποδοχές 1,6 εκατομμύρια ευρώ) και σήμερα θα περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Aπό τη Δευτέρα, δε, θα ενσωματωθεί και στην προετοιμασία του Oλυμπιακού. Eκεί θα φανεί και ο βαθμός της ετοιμότητάς του, καθώς μπορεί να έκανε προπονήσεις με τον Eρυθρό Aστέρα όσο ήταν ελεύθερος, αλλά το γήπεδο θα είναι και ο τελικός κριτής για τον Eρνέστο Bαλβέρδε.

Aναμένεται να είναι στην αποστολή για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Hρακλή, αλλά το πιθανό είναι πως η παρουσία του θα περιοριστεί στον πάγκο ειδικά μετά και τη χθεσινή εμφάνιση του Mήτρογλου στο φιλικό παιχνίδι με τον Oλυμπιακό Bόλου. Oι «ερυθρόλευκοι» ετοιμάζουν για την Tρίτη την επίσημη παρουσίαση του Mάρκο Πάντελιτς, ο οποίος θα πάρει τη φανέλα με το αγαπημένο του «9». Mαζί του την πρώτη τους εμφάνιση θα κάνουν και οι Kρίστιαν Nέμεθ και Nταβίδ Φουστέρ, ενώ δεν αποκλείεται να μπορεί να υπάρχει και τέταρτος παίκτης στο πάνελ, δηλαδή ο κόφτης... πιθανότατα ο Oυρτάδο.

Ο ίδιος ο Σέρβος επιθετικός πέρασε την έξοδο ύστερα από σαράντα λεπτά παρουσίας στο κτίριο και με υπογεγραμμένο το διετές συμβόλαιό του (1,6 εκατ. ευρώ το χρόνο οι ετήσιες απολαβές του). Δείχνοντας εμφανώς ικανοποιημένος από τη νέα επαγγελματική πραγματικότητα που βιώνει τις τελευταίες ώρες, αλλά και απ' όσα άκουσε προφανώς από τον κ. Μαρινάκη.

Τη Δευτέρα (23/8) αναμένεται να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και ο Κρίστιαν Νέμεθ, προκειμένου να «κλείσει» και η δική του μεταγραφή και να βάλει την υπογραφή στο τριετές συμβόλαιο που έχει ήδη συμφωνήσει.
Ο 32χρονος Σέρβος επιθετικός θα υποβληθεί τη Δευτέρα (23/8) στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις προκειμένου να ολοκληρώσει και τυπικά τη συμφωνία με τους «ερυθρόλευκους».

Ποιος είναι


Ο Πάντελιτς ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες του Ερυθρού Αστέρα, ενώ το 1992 ήρθε στην Ελλάδα και συνέχισε στα τμήματα υποδομής του Ηρακλή! Φόρεσε μάλιστα τη φανέλα του «γηραιού» σε οκτώ ματς την διετία 1995-1997 και σημείωσε 4 γκολ.

Επειτα, άρχισε η περιήγησή του ανά την Ευρώπη με πρώτο σταθμό την Παρί Σεν Ζερμέν, από την οποία πήγε δανεικός στην Λοζάνη κι ακολούθως αποκτήθηκε από την Θέλτα για να ακολουθήσουν οι Στουρμ Γκρατς, Ιβερντόν, Ομπιλιτς, Σμεντερέβο, Ερυθρός Αστέρας, Χέρτα κι Αγιαξ.

Με την Εθνική ομάδα της Σερβίας είναι διεθνής από το 2003 και μετράει 35 εμφανίσεις με 7 γκολ.



Τελειώνει και του Μοϊσές


Στην Ισπανία παρουσιάζουν πλέον ως δεδομένη τη μεταγραφή του Μοϊσές Ουρτάδο στον Ολυμπιακό με τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες να αναφέρουν πως το μόνο που απομένει είναι η τελική συμφωνία με την Εσπανιόλ.


Και το γεγονός ότι χθες ο Ουρτάδο δεν έπαιξε λεπτό στο φιλικό με την Ταραγόνα, παρότι ήταν στην αποστολή, οδηγεί εύλογα στο συμπέρασμα ότι οι μέρες του στην Καταλονία τελειώνουν. Οι πληροφορίες μας πάντως αναφέρουν πως η διαφορά είναι με τον παίκτη, με τους «ερυθρόλευκους» να αισιοδοξούν πως και ο Ουρτάδο θα βάλει νερό στο κρασί του και θα πει το πολυπόθητο «ναι» στην πρόταση των 700 χιλιάδων ευρώ. Μέχρι αύριο το θέμα του Ουρτάδο θα έχει κλείσει, θετικά (το πιο πιθανό) ή αρνητικά.

Ο Νέμεθ

Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες το βράδυ ο Κρίστιαν Νέμεθ, ο οποίος θα περάσει σήμερα από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει το τριετές συμβόλαιό του με τους «ερυθρόλευκους».

Οι Πειραιώτες, παρότι έχουν ανακοινώσει τη συμφωνία τους από την Πέμπτη με τον Νέμεθ, προτίμησαν να «φυγαδεύσουν» τον νεαρό άσο από το «Ελ. Βενιζέλος» και να τον παρουσιάσουν επίσημα τη Δευτέρα μαζί με τον Φουστέρ και λογικά και τον Πάντελιτς.

* Μια ακριβώς εβδομάδα πριν από το πρώτο ματς πρωταθλήματος στο Καυτανζόγλειο με τον Ηρακλή ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τεστάρει την ομάδα του στο τελευταίο φιλικό των «ερυθρόλευκων» στον Βόλο κόντρα στον τοπικό Ολυμπιακό. 

http://www.protothema.gr/

ΤΥΡΝΑΒΟΣ - Καλή εμφάνιση και νίκη...

επί της Αναγέννησης Γιαννιτσών με σκορ 3-1.

Ο Τύρναβος με πολύ καλή εμφάνιση πήρε τη νίκη σε φιλικό αγώνα με... άρωμα επίσημου ματς πρωταθλήματος Γ' Εθνικής, απέναντι στην Αναγέννηση Γιαννιτσών. Οι νεοφώτιστοι νίκησαν με σκορ 3-1 και μάλιστα κατά διαστήματα απέδωσαν και καλό ποδόσφαιρο.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: Κελπέκης, Ν. Ιορδανίδης, Πεχλιβανίδης, Φωτιάδης, Γκούρτσας, Γ. Ιορδανίδης, Καραμανλής, Χασάνογλου, Παπαλεξίου, Σουλίδης, Μπρέγκου. Αγωνίστηκαν επίσης οι Αγουρίδης, Ευθυμιάδης, Στεφανίδης, Αραμπατζής, Κουτρογιάννης, Λαμπρογεώργος, Κατρατσέας, Παντελίδης, Καμπούρης, Σιδηρόπουλος.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ: Καραναστάσης, Αθανασούλης, Σιάτρας, Γεωργατζάς, Θ. Μάγγος, Κ. Μάγγος, Γρηγορίου, Κουβελάς, Σκούπρας, Μουρατίδης, Tέο. Έπαιξαν και οι Κατσαβός, Κ. Σκούπρας, Χριστοδούλου, Τσιρογιάννης, Λόλας, Γιολδάσης, Αντωνόπουλος, Καραγκούνης, Κωστούλας και Τσορμπατζίδης.

ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ: Εργασίες ανακατασκευής στο γήπεδό της

Μακριά από τη φυσική της έδρα θα ξεκινήσει τις φετινές αγωνιστικές της υποχρεώσεις η Δόξα Κρανούλας.
Οι εργασίες ανακατασκευής του χλοοτάπητα του γηπέδου της, μετά τις βροχοπτώσεις του χειμώνα, αναγκάζουν την ομάδα να καταφύγει στη λύση του Πανηπειρωτικού Σταδίου.
Τα κατεστραμμένα σημεία θα αντικατασταθούν, ενώ θα γίνουν και κάποιες παρεμβάσεις στα αποστραγγιστικά προς την πλευρά των πάγκων, ούτως ώστε να μην παρουσιαστούν τα προβλήματα του φετινού χειμώνα.

Πηγή: super-fm.gr

Πάρκαρε έξω από το σπίτι του... το κλεμμένο αυτοκίνητο



Πολύ… σίγουρος για τον εαυτό του ήταν ένας 27χρονος κλέφτης αυτοκινήτων, αφού πάρκαρε έξω από το σπίτι του το όχημα που είχε μόλις κλέψει! Τώρα, θα κληθεί να λογοδοτήσει και για μια σειρά διαρρήξεων που φαίνεται πως διέπραξε, αφού τα κλοπιμαία βρέθηκαν στην κατοικία του.

Ο νεαρός, ο οποίος είναι κάτοικος Ηρακλείου Κρήτης, άρπαξε τα κλειδιά του αυτοκινήτου από το γραφείο ενός υπαλλήλου του ΚΤΕΛ χωρίς εκείνος να τον αντιληφθεί και, αφού βγήκε στον δρόμο, το πήρε και έφυγε σαν… κύριος! Ωστόσο, οι περίοικοι είχαν αντιληφθεί τις ύποπτες κινήσεις του και, όταν καταγγέλθηκε η κλοπή, έδωσαν την μαρτυρία τους και την περιγραφή του στους αστυνομικούς.


Εκείνοι τον γνώριζαν από παλιά και δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στο σπίτι του, όπου βρήκαν… παρκαρισμένο το κλεμμένο αυτοκίνητο! Ο απρόσεκτος δράστης συνελήφθη και μέσα στο σπίτι βρέθηκαν αρκετά γυναικεία κοσμήματα, την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει… Έτσι, ερευνάται η συμμετοχή του σε άλλες κλοπές και διαρρήξεις.

Βλέπει Τσιτέ και... Μπλάνκο ο ΠΑΟ!



Ένα ακόμα όνομα προστέθηκε στη λίστα των υποψηφίων επιθετικών που αναζητάει ο Παναθηναϊκός. Πρόκειται για τον Μοχάμεντ Τσιτέ της Σαντατέρ, ενώ στα υπ’ όψιν είναι και η περίπτωση του Ίσμαελ Μπλάνκο, με τους «πράσινους» να φέρονται έτοιμοι να καταθέσουν μια αρκετά δελεαστική πρόταση στην ΑΕΚ για να τον αποκτήσουν.

Ο Μοχάμεντ Τσιτέ, ο οποίος είχε απασχολήσει και τον Ολυμπιακό παλαιότερα, είναι 26 χρονών, αγωνίζεται και στις τρεις θέσεις πίσω από τον φορ και αν και δεν πρόκειται για φορ περιοχής, υπό συνθήκες μπορεί να παίξει και εκεί. Έχει επαφή με τα δίχτυα, κάτι που φάνηκε και από την περσινή σεζόν στην Primera Division και στο Κύπελλο Ισπανίας όπου σε 34 αγώνες είχε 14 γκολ.


Η Σανταντέρ δεν θα έλεγε σε καμία περίπτωση όχι στην πώληση του επιθετικού από τη Ρουάντα, αλλά φαίνεται να αξιώνει περί τα 2.5 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό το οποίο είναι διατεθειμένοι να δώσουν από τον Παναθηναϊκό για να αποκτήσουν τον παίκτη. Ο Τσιτέ έχει συμβόλαιο με τη Σανταντέρ μέχρι το 2012, αλλά η ισπανική ομάδα θέλει να τον δώσει ώστε με τα λεφτά που θα πάρει να αποκτήσει τον Ρόζενμπεργκ από τη Βρέντερ Βρέμης.


Ανταλλαγή και... Μπλάνκο


Υπάρχει και η περίπτωση της ανταλλαγής παικτών μεταξύ Παναθηναϊκού και Σανταντέρ. Οι «πράσινοι», για να καταφέρουν να πάρουν τον 26χρονο επιθετικό, φέρονται διατεθειμένοι να δώσουν τους Κλέιτον και Μάντζιο στους Ισπανούς, ώστε και χρήματα να γλιτώσουν, αλλά και να… αδειάσουν όσο μπορούν το ρόστερ. Οι δύο παίκτες εμπλέκονται και σε ακόμη ένα σενάριο ανταλλαγής που έχει να κάνει, όμως, με άλλον παίκτη. Τον Ίσμαελ Μπλάνκο της ΑΕΚ. Παρά τα όσα διαρρέουν για απόκτηση αναπληρωματικού παίκτη, οι νταμπλούχοι Ελλάδος έχουν πάντα ψηλά στη λίστα τους τον Αργεντινό φορ της «Ένωσης». Εκτός από τους δύο παίκτες, στον Παναθηναϊκό προσφέρουν στην ΑΕΚ και 400.000 ευρώ. Όπως και να έχει, το θέμα και του Τσιτέ αλλά και του Μπλάνκο θα απασχολήσει έντονα τους «πράσινους» αφού πλέον έχουμε μπει για τα καλά στην τελική ευθεία της μεταγραφικής περιόδου.


* Περισσότεροι από 40.000 φίλοι του «τριφυλλιού» στο σημερινό (20:30, CONN-X TV) φιλικό με τη Τζένοα στο ΟΑΚΑ. Πρόκειται για την τελική πρόβα-τζενεράλε ενόψει πρωταθλήματος, με τους "πράσινους" να ετοιμάζονται να παραταχθούν με όλα τους τ' αστέρια.

Έφυγε ο μεγάλος Στέφαν Μπόμπεκ

Το ευρωπαϊκό -αλλά, κατά μία έννοια, και το ελληνικό- ποδόσφαιρο είναι πια φτωχότερο. Ο τεράστιος τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής Στέφαν Μπόμπεκ έφυγε το πρωί της Κυριακής από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών. Ο Μπόμπεκ είχε αναδειχθεί πρόσφατα κορυφαίος προπονητής του ελληνικού ποδοσφαίρου της δεκαετίας του ’60 στα βραβεία του ΣΚΑΪ, κάτι απόλυτα δικαιολογημένο αν σκεφτεί κανείς ότι με τις καινοτομίες του στα συστήματα «σφράγισε» μια ολόκληρη εποχή.

Ο αείμνηστος πλέον Μπόμπεκ ήταν το «βαρύ πυροβολικό» στην επίθεση της Παρτιζάν και της εθνικής Γιουγκοσλαβίας όλη τη δεκαετία του ’50 και συμμετείχε με τους «πλάβι» σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα (1954, 1958). Κροατικής καταγωγής αλλά σεβάσμια μορφή σε όλους τους συμπατριώτες του, θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερος ποδοσφαιριστές που ανέδειξε ποτέ η γειτονική χώρα και μαζί με τους Τσαϊκόφσκι, Στάνκοβιτς, Βεσελίνοβιτς, Ζέμπετς και τους υπόλοιπους αστέρες της χώρας είχαν δημιουργήσει την ισχυρότερη βαλκανική ομάδα που εμφανίστηκε ποτέ. Η εκτελεστική του δεινότητα προκαλεί δέος, αφού σκόραρε 121 φορές σε 198 εμφανίσεις με την Παρτιζάν και 38 φορές σε 63 διεθνή παιχνίδια με την ενωμένη Γιουγκοσλαβία.


Το 1963 ο Μπόμπεκ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, έχοντας ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα πριν μια τριετία στην αγαπημένη του Παρτιζάν. Έφερε «επανάσταση» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθιερώνοντας το σύστημα 4-3-3 αντί του 4-2-4 που έπαιζαν ως τότε όλες οι ομάδες και κατέκτησε το πρωτάθλημα της σεζόν 1963-64 αήττητος (24 νίκες, 6 ισοπαλίες), επίτευγμα μοναδικό στα ελληνικά δεδομένα. Με χαρακτηριστική άνεση ο Παναθηναϊκός στέφθηκε πρωταθλητής και την επόμενη σεζόν, έχοντας ηττηθεί μόλις μια φορά, ενώ κατέκτησε και το Κύπελλο το 1967. Δίπλα στον Μπόμπεκ έμαθε την τέχνη της προπονητικής ο Λάκης Πετρόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα με το «τριφύλλι» και τον Ολυμπιακό.


Την περίοδο 1969-70 ο μεγάλος Μπόμπεκ κάθισε στον πάγκο του Ολυμπιακού, αλλά είδε τον «μαθητή» του Λάκη Πετρόπουλο να κατακτά το πρωτάθλημα και ο ίδιος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη σεζόν. Στη συνέχεια εργάστηκε στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για λίγο ξανά στον Παναθηναϊκό (1975), Εσπεράνσε, Βαρντάρ Σκοπίων (κατέκτησε το πρωτάθλημα) και Ζεμούν. Άνθρωπος μεγαλοπρεπής αλλά παράλληλα προσιτός και ευχάριστος, «μπον βιβέρ» όσο και πειθαρχημένος στη δουλειά του, ευφυέστατος και μεγαλοπρεπής, ο Μπόμπεκ πέρασε το ποδόσφαιρο της χώρας μας σε άλλο επίπεδο και θα μείνει για πάντα αξέχαστος σε όσους τον είδαν εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.


Ο ΜΠΟΜΠΕΚ ΩΣ ΠΑΙΚΤΗΣ

Παρτιζάν 1945-59, 198 συμμετοχές, 121 τέρματα.
Εθνική Γιουγκοσλαβίας 1946-56, 63 συμμετοχές, 38 τέρματα.

Ο ΜΠΟΜΠΕΚ ΩΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Λέγκια Βαρσοβίας 1959
Παρτιζάν 1960-63 (τρία πρωταθλήματα)
Παναθηναϊκός 1963-67 (δύο πρωταθλήματα)
Ολυμπιακός 1969-70
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1972
Παναθηναϊκός 1975
Εσπεράνσε 1976-78
Βαρντάρ Σκοπίων 1978-81 (πρωτάθλημα)
Ζεμούν 1981

Κι άλλο οπλοστάσιο στην Κρήτη

Πληθαίνουν καθημερινά οι περιπτώσεις εντοπισμού παράνομων οπλοστασίων στην Κρήτη… Αυτή τη φορά, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν μεγάλο αριθμό όπλων στο σπίτι ενός 44χρονου στο Τυμπάκι του Ηρακλείου. Δεν βρήκαν, όμως, τον ίδιο και συνέλαβαν την… σύζυγό του!

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 38χρονη γυναίκα με το αιτιολογικό ότι γνώριζε την ύπαρξη των όπλων που κατείχε παράνομα ο σύζυγός της, ο οποίος κατά την διάρκεια της έρευνας απουσίαζε και κρύβεται μέχρι να περάσει το αυτόφωρο. Μάλιστα, η Αστυνομία δεν κάνει λόγο απλώς για κατοχή, αλλά και για εμπορία όπλων και πυρομαχικών, πράγμα που κάνει βαρύτερο το κατηγορητήριο!


Κατά την έρευνα στην οικία του ζευγαριού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα πιστόλια, ένα περίστροφο Magnum, ένα πολεμικό τυφέκιο «Καλάσνικοφ», οκτώ κυνηγετικά όπλα, 932 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 19 κάλυκες διαφόρων πυροβόλων όπλων, 50 κροτίδες, μία ξιφολόγχη και διάφορα εξαρτήματα πυροβόλων όπλων, όπως κοντάκια, λαβές, γεμιστήρες και κυτία μεταφοράς πυρομαχικών!

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=78189

Υπέκυψε στον Φέντερερ ο Παγδατής

Δεν κατάφερε μετά τον Ράφα Ναδάλ να αποκλείσει και τον Ρότζερ Φέντερερ ο Μάρκος Παγδατής. Ο Κύπριος τενίστας ηττήθηκε από τον Ελβετό αντίπαλό του, νούμερο δύο στην παγκόσμια κατάταξη, με 2-0 (6-4 και 6-3) στα ημιτελικά του Open του Σινσινάτι. Ο αγώνας διήρκεσε μόλις 70 λεπτά, με τον Παγδατή (Νο 20) να μην καταφέρνει να κάνει κάποιο μπρέικ στον Φέντερερ.
Ο τελευταίος θα διεκδικήσει τον τέταρτο τίτλο του στο συγκεκριμένο τουρνουά απέναντι στον Αμερικανό Μάρντι Φις (Νο 36), ο οποίος έκανε την έκπληξη απέναντι στον συμπατριώτη του Άντι Ρόντικ (Νο 13) νικώντας με 2-1 σετ, 4-6, 7-6 και 6-1.

Κέρκυρα: Ισοβίτης δραπέτης με ταυτότητα νεκρού!




Επτά ολόκληρα χρόνια κατάφερε να μείνει ασύλληπτος ένας 49χρονος δραπέτης των φυλακών Κερκύρας, που είχε αποδράσει το 2003 ενώ εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία! Και ίσως δεν εντοπιζόταν, αν δεν είχε το θράσος να πάει σε αστυνομικό τμήμα για να βγάλει… ταυτότητα και μάλιστα με τα στοιχεία νεκρού συγγενούς του!

Προφανώς, ο ισοβίτης δραπέτης υποτίμησε τις ικανότητες των αστυνομικών στο τμήμα της Κω, όπου ζήτησε να του εκδοθεί δελτίο αστυνομικής ταυτότητας… Εκείνοι αντιλήφθηκαν αμέσως ότι τους είχε προσκομίσει πλαστά στοιχεία συγγενικού του προσώπου το οποίο είχε πεθάνει από χρόνια και τον συνέλαβαν.


Από την διασταύρωση των δακτυλικών αποτυπωμάτων του 49χρονου, εξακριβώθηκε ότι επρόκειτο για τον φυγά που αναζητούσαν οι αρχές σε όλη την Ελλάδα εδώ και επτά χρόνια κι έτσι ο ισοβίτης θα επιστρέψει σύντομα στο κελί του, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία στην Εισαγγελία του νησιού.

Ξήλωσαν δύο ΑΤΜ στη Δράμα και εξαφανίστηκαν!



«Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια» πέτυχαν οι άγνωστοι δράστες που χτύπησαν το κτίριο ενός πολυκαταστήματος έξω από την Δράμα. Μέσα σε λίγα λεπτά, με μια άριστα οργανωμένη επιχείρηση, κατάφεραν να «ξηλώσουν» δύο μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών και να εξαφανιστούν!

Το διπλό χτύπημα έγινε τα ξημερώματα στο 3ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Δράμας – Καβάλας, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του πολυκαταστήματος, μέσα στο οποίο υπήρχαν τα ΑΤΜ δύο τραπεζών. Οι διαρρήκτες γκρέμισαν με την βοήθεια γερανού ολόκληρη την κεντρική είσοδο, μπήκαν στο εσωτερικό και έδεσαν με ιμάντες τα ΑΤΜ.


Τραβώντας τα με τον γερανό, κατάφεραν να αποκολλήσουν από τις θέσεις τους και τα φόρτωσαν σε άλλο φορτηγό που είχαν παρκάρει στην είσοδο του πολυκαταστήματος! Αμέσως μετά, έγιναν άφαντοι πριν φτάσει στο σημείο η Αστυνομία. Ο κλεμμένος γερανός που χρησιμοποίησαν, βρέθηκε εγκαταλελειμμένος σε μικρή απόσταση και οι αστυνομικοί τον έκαναν «φύλλο και φτερό» αναζητώντας δαχτυλικά αποτυπώματα και ίχνη γενετικού υλικού. Ως τώρα, δεν έχει γίνει γνωστό πόσα χρήματα περιείχαν τα δύο ΑΤΜ.

Έκλεβαν από τις τσάντες λουόμενων στην Κρήτη




Δωρεάν… διακοπές έκανε ένα νεαρό ζευγάρι με «μακριά χέρια» στην Κρήτη, ελαφρώνοντας τους λουόμενους από τις τσάντες τους την ώρα που εκείνοι βρίσκονταν μέσα στην θάλασσα! Όμως, η δράση των δύο νεαρών δεν κράτησε πολύ, καθώς έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας.

Ο 20χρονος «Κλάιντ» και η μόλις 18 χρόνων «Μπόνι» δρούσαν κυρίως στην παραλία του Λιμένα Χερσονήσου, που βρίθει από παραθεριστές. Περίμεναν την κατάλληλη στιγμή, που οι τσάντες θα ήταν αφύλακτες και τις άρπαζαν! Μέσα σε λίγα λεπτά, είχαν προλάβει να αρπάξουν την τσάντα μιας 44χρονης με περίπου 800 ευρώ και την τσάντα μιας 17χρονης με 600 ευρώ και ένα i-phone.


Όμως, οι κλοπές έγιναν αντιληπτές από εργαζομένους στην περιοχή, οι οποίοι ενημέρωσαν την Αστυνομία και το ζευγάρι των νεαρών τσαντάκηδων συνελήφθη πριν προλάβει να απομακρυνθεί από την παραλία. Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στην κατοχή του 20χρονου και της 18χρονης φίλης του και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους.

Σύλληψη συμμορίας διαρρηκτών στο Λαγονήσι




Συμμορία αλλοδαπών, η οποία έκλεβε σπίτια στην περιοχή Λαγονησίου, Αναβύσσου, Κορωπίου, συνελήφθη από την ειδική ομάδα ΔΙΑΣ της αστυνομίας χθες το βράδυ.
Συνελήφθησαν ένας Αλβανός 22 ετών και ένας ομοεθνής του 28 ετών. Στην κατοχή τους βρέθηκαν πολλά από τα κλοπιμαία, όπως κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, χρήματα αλλά και ναρκωτικά.


Πολλά από τα κλοπιμαία τα διοχέτευαν και τα πουλούσαν στην Ελλάδα και στην Αλβανία, ενώ η αστυνομία αναζητεί και συνεργάτες τους.


Εναντίον τους έχει απαγγελθεί σωρεία κατηγοριών.

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ στο Ιόνιο



Δεν αναφέρθηκαν ζημιές...
Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο Ιόνιο, στις 13:23 το μεσημέρι της Κυριακής, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Η δόνηση έχει επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο δυτικά, νοτιοδυτικά της Αθήνας και νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.


Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=78192

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Κάρυστο

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά από το Σάββατο το βράδυ στον Αετό Καρύστου στη νότια Εύβοια.
Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στον περιορισμό του βασικού μετώπου στο χωριό του Αετού, ώστε να μην προχωρήσει προς Μετόχι και Θεοσκέπαστη.

Η φωτιά καίει δασική έκταση και σύμφωνα με πληροφορίες τρία σπίτια στον Αετό έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί ο δήμος Καρύστου. Στον Αετό έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση, αφού η φωτιά έκαψε τους ξύλινους στύλους της ΔΕΗ.


Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και πεζοπόρο τμήμα δίνουν μάχη με τις φλόγες, αλλά το έργο τους δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, που φτάνουν τα έντεκα μποφόρ. Στις προσπάθειες πυρόσβεσης προστέθηκαν αρχικά δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα, τα οποία ωστόσο εδώ και λίγη ώρα δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν ρίψεις λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων.


Εκατοντάδες επισκέπτες και κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή. Οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί για τα αυτοκίνητα, ενώ κανονικά εκτελούνται και τα δρομολόγια των πλοίων.


Υπόνοιες για εμπρησμό εκφράζουν κάτοικοι και αρχές, καθώς οι φλόγες ξεκίνησαν νύχτα από την περιοχή Μεκουνίδα, απ' όπου είχαν ξεκινήσει και τον προηγούμενο μήνα.


Σημειώνεται ότι η Κάρυστος καίγεται εφέτος για δεύτερη φορά, ενω πέρυσι απο ανθρώπινο λάθος είχαν αποτεφρωθεί 167.000 στρέμματα δασικής έκτασης.


Σύμφωνα με στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος αυτή την ώρα στην Κρήτη βρίσκονται σε εξέλιξη άλλες τρεις φωτιές μικρής όμως έκτασης, οι οποίες δεν απειλούν σπίτια. Οι δύο φωτιές είναι στην περιοχή του Ρεθύμνου και η μία στην Ιεράπετρα.

Α.Ο. ΣΕΙΡΗΝΑ - ΚΑΣΤΩΡ 1-1 (1-0)


Φιλικός αγώνας
ΓΗΠΕΔΟ: ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΕΙΡΗΝΙΟΥ
Σάββατο: 21 Αυγούστου 2010

 Tα μοιράστηκαν όλα ΣΕΙΡΗΝΑ και ΚΑΣΤΩΡ, σε ένα ματς όπου τόσο ο Σαράντης Μπαλντούμης, όσο και ο Θόδωρος Βόλτσης είχαν την ευκαιρία να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα. Μεγαλύτερη ετοιμότητα πάντως έδειξε ο Κάστορας, που είχε ελαφρά υπεροχή και δημιούργησε και έχασε περισσότερες ευκαιρίες, ενώ είχε και δυο δοκάρια. Η Σειρήνα παρουσιάστηκε βελτιωμένη και πάρα τις απουσίες σε ορισμένα σημεία του αγώνα έδειξε το καλό της πρόσωπο.
Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό, δυνατό και με πολλές προσωπικές μονομαχίες. Την παράσταση πάντως έκλεψε ο διαιτητής της συνάντησης Δημήτρης Θάνος, που έπαιξε το πρώτο του επίσημο παιχνίδι ως διαιτητής SuperLeague και πριν την έναρξη του αγώνα τιμήθηκε τόσο από τη διοίκηση της Σειρήνας, όσο και από τους ποδοσφαιριστές της.

20΄- Ο Γιώργος Τσιάτσιος μπήκε πολύ ωραία στην περιοχή από δεξιά, το δυνατό σουτ όμως που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο.
25΄- Ο Τσατσάκας  τροφοδότησε τον Ν. Τσεμπερίδη, που από ευνοϊκή θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσακστάρα που μπλόκαρε σταθερά.
32΄- Παρών και πάλι δήλωσε ο Τσακστάρας που απέκρουσε πλασέ σε τετ-α-τετ του Καλύβα.
39΄- Μπλάντος και Γκέτσιος άλλαξαν ταχύτατα την μπάλα, καταπληκτική κάθετη πάσα του τελευταίου στον Καραγιάννη, που με ιδανικό πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής, σημείωσε το 1-0.
50΄- Επέλαση του Τζερεμέ από αριστερά, πάσαρε στο Γιώργο Τσιάτσιο μέσα στην περιοχή, αυτός έστρωσε στο Γκέτσιο που σούταρε δυνατά άουτ από το ύψος του πέναλτι.
59΄- Ο Μουρατίδης εκτέλεσε φάουλ, δυνατή κεφαλιά του Τσατσάκη βρήκε τη ρίζα της αριστερής κάθετης δολού του Αθανασόπουλου.
62΄- Καταπληκτική σέντρα του Σάλο από αριστερά, μόνος ο Τζερεμές δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
71΄- Κόρνερ εκτέλεσε ο Αργυρός από αριστερά, ολέθριο λάθος του Αθανασόπουλου που μπλόκαρε αρχικά, αλλά στη συνέχεια του ξέφυγε η μπάλα και κατέληξε στα δίχτυα κι έτσι ο Κάστορας ισοφάρισε σε 1-1.
77΄- Βολίδα του Καραμαλή από τα 30 μ., βρήκε την οριζόντια δοκό του Αθανασόπουλου.

Εξαιρετική η διαιτησία των: Δ. Θάνου, Κ. Τσέτσιλα, Κωνσταντή (Ε.Π.Σ. Γρεβενών).

Α.Ο.ΣΕΙΡΗΝΑ (Σαράντης Μπαλντούμης): Κ. Τσακστάρας, Θ. Φαλτάκας, Γ. Λάμαρης, Στ. Τζερεμές, Γ. Τσιάτσιος, Δ. Γκέτσιος, Χρ. Καραγιάννης,  Χρ. Μπλάντος, Γ. Σάλο, Σ. Κυριακίδης, Γ. Βαζάκας, (Κ. Πολύζος, Θ. Αθανασόπουλος Γιάν. Τσιάτσιος, Χρ. Φαρμάκης, Κλ. Κουκουτσέλας, Δ. Αναγνώστου, Ν. Φαλτάκας)

ΚΑΣΤΩΡ (Θόδωρος Βόλτσης): Κωνσταντινίδης, Καραμαλής, Μουρατίδης, Σιοπόβου, Παπαθανασίου, Θεοδωρίδης, Μήλιος, Τσατσάκης, Ν. Τσεμπερίδης, Χ. Τσεμπερίδης, Καλύβας (Λιόντος, Δήμτσιος, Μπούρκας, Αργυρός, Αντωνιάδης, Τσιμόπουλος, Μαλεγκάνος, Σταυρίδης, Λίτσκας)

ΑΝΤΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ...

ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ










ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΛΙ!!
foto από: http://antenna975.blogspot.com/

Ομαδική απόδραση από το αστυνομικό τμήμα Π. Φαλήρου



Οκτώ άτομα απέδρασαν από το αστυνομικό τμήμα Παλαιού Φαλήρου τα ξημερώματα της Κυριακής.

Οι κρατούμενοι αφού ξεκόλλησαν τα κάγκελα του κρατητηρίου έφυγαν από την πίσω πλευρά του κτιρίου, χωρίς ο φύλακας της εισόδου να αντιληφθεί το παραμικρό. Είναι χαρακτηριστικό ότι το γεγονός έγινε αντιληπτό μόλις το πρωί της Κυριακής από τους άνδρες του Τμήματος.


Μόλις έγινε αντιληπτή η απόδραση, ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό που μέχρι στιγμής έχει αποδώσει την σύλληψη μόνο των δύο από τους φυγάδες ενώ οι υπόλοιποι καταζητούνται.

ΠΑΟ: Συνεχίζουν την αναζήτηση επιθετικού


Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού συνεχίζουν την αναζήτηση του επιθετικού που θα κάνει τα ρεπό του Σισέ.
Μέχρι 700-800 χιλιάδες ευρώ είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν, για να ικανοποιήσουν την επιθυμία του Νίκου Νιόπλια ο οποίος έχει ζητήσει ακόμα μία λύση για τη γραμμή κρούσης.
Ο αντιπρόεδρος του «τριφυλλιού», Δημήτρης Γόντικας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην γίνει άλλη κίνηση, πριν βρουν ομάδα για να συνεχίσουν την καριέρα τους οι ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται από την τεχνική ηγεσία, όπως ο Κλέιτον και ο Μάντζιος.

Με δεδομένο ότι ο Έλληνας επιθετικός δεν βρίσκεται στα πλάνα του Νιόπλια, οι «πράσινοι» έχουν στο ρόστερ τους μόλις δύο καθαρόαιμους επιθετικούς, τον Σισέ και τον Πετρόπουλο. Ο Ιλάν, ο οποίος είναι ελεύθερος, βρίσκεται σταθερά στο ρεπορτάζ της ομάδας, αλλά πολύ δύσκολα θα υπάρξει επίσημη προσέγγιση στον παίκτη.

Από κει και πέρα, στους υποψήφιους προστέθηκε ο Ματέγια Κέζμαν που έχει προσιτό κασέ και μπορεί να αποδεσμευθεί χωρίς αντίτιμο από την Παρί Σεν Ζερμέν, στην οποία ανήκει, μια και δεν είναι απαραίτητος στην γαλλική ομάδα.

Η Καβάλα για Κλέιτον

Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί -ως γνωστόν- να ξεφορτωθεί το συμβόλαιο του Σίλβα Κλέιτον. Για τον Βραζιλιάνο έχουν ενδιαφερθεί -σε φιλολογικό επίπεδο- κάποιοι σύλλογοι του εξωτερικού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τον θέλει η Καβάλα.

Στις 20:30 το φιλικό με την ιταλική Τζένοα στο ΟΑΚΑ. Το παιχνίδι θα καλυφθεί τηλεοπτικά από το CΟΝΝ-X TV.

Καθημερινό αλκοτέστ για τους παίκτες κολομβιανής ομάδας!

Το ξενύχτι και το ποτό αρέσουν πολύ στους ποδοσφαιριστές της Atletico Junior, στην πόλη Barranquilla της Κολομβίας, αλλά ο προπονητής της ομάδας, Diego Umana, βρήκε τον τρόπο ώστε να σταματήσουν να πηγαίνουν μεθυσμένοι στην προπόνηση: Θα τους υποβάλλει καθημερινά σε αλκοτέστ!

Αφορμή για τη λήψη δραστικών μέτρων ήταν ένα ολονύχτιο πάρτι στο οποίο συμμετείχαν τουλάχιστον τρεις παίκτες, οι Haider Palacio, Carlos Bacca και Roman Torres, όπως φαίνεται από το βίντεο που «τραβήχτηκε» μέσω κινητού τηλεφώνου. Το άλλο πρωί, οι τρεις «ξενύχτηδες» πήγαν κανονικά στην προπόνηση και μάλιστα συμπεριλήφθηκαν στη βασική ενδεκάδα του αγώνα που ακολουθούσε δύο μέρες αργότερα, αφού το σκάνδαλο δεν είχε ξεσπάσει ακόμα.

Όταν διέρρευσε το σχετικό βίντεο, οι παίκτες αρνήθηκαν ότι είχαν γλεντήσει υπό την επήρεια αλκοόλ, αλλά ο Diego Umana ήταν έξαλλος και πέρασε στην αντεπίθεση. Προειδοποίησε ότι από εδώ και πέρα στο προπονητικό κέντρο της Atletico Junior θα υπάρχουν μηχανήματα για αλκοτέστ και ότι οι παραβάτες θα τιμωρούνται με αποπομπή από την ομάδα...

Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ από το γλέντι των Κολομβιανών παικτών και την οργισμένη αντίδραση του προπονητή τους: 

Ευρεία δημοσιότητα δίνει ο τουρκικός Τύπος για την Θεία Λειτουργία στη Σουμελά




Ευρεία δημοσιότητα δίνει ο τουρκικός Τύπος στην πατριαρχική λειτουργία στο Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, τόσο με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα, καθώς επίσης και με ολοσέλιδα ρεπορτάζ στις εσωτερικές σελίδες.

Τα δημοσιεύματα πλαισιώνονται με φωτογραφίες από τη λειτουργία και από το πλήθος των πιστών που την παρακολούθησε. Παράλληλα, το θέμα, που την Κυριακή αποτέλεσε πρώτη τηλεοπτική είδηση στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Τουρκίας, συνεχίζει να αναφέρεται τη Δευτέρα από όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα.

Η Hurriyet προβάλλει το θέμα στην πρώτη σελίδα με τον ολοσέλιδο τίτλο «Ιστορικό γεγονός» και δίπλα σε αυτόν δημοσιεύει τη φωτογραφία του Ελληνα πρωθυπουργού Παπανδρέου και τις δηλώσεις που έκανε την Κυριακή από την Πάρο για τη λειτουργία στη Σουμελά. Σύμφωνα με τη Hurriyet, ο κ. Παπανδρέου σχολιάζοντας τη λειτουργία είπε: «Η λειτουργία αυτή απηχεί την ειρήνη και το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των λαών μας».

Στη συνέχεια, αναφέρεται ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετά τη λειτουργία έκανε ομιλία στην ελληνική και στην τουρκική και καταχειροκροτήθηκε. Ο Πατριάρχης στην ομιλία του είπε: «Δεν έχουμε καμία υστεροβουλία. Ήρθαμε απλώς να προσευχηθούμε».

Σύμφωνα με τη Hurriyet, οι προσκεκλημένοι από την Ελλάδα, τη Γεωργία και τη Ρωσία που παρακολούθησαν τη λειτουργία υπολογίζονται σε 500. Οπως γράφει η εφημερίδα, οι 250 προσκεκλημένοι προσδιορίστηκαν από το Ρώσο βουλευτή Ιβάν Σαβίδη και οι υπόλοιποι από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο υπόλοιπος κόσμος παρακολούθησε τη λειτουργία από γιγαντοοθόνες.

Στην ίδια εφημερίδα αναφέρεται ότι τράβηξε την προσοχή το γεγονός ότι ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Ψωμιάδης και άλλοι Έλληνες πολιτικοί με καταγωγή από την Τραπεζούντα δεν πήγαν στη Σουμελά.

Η Sabah, εξάλλου, αναφέρει για το ίδιο θέμα πως ο Πατριάρχης κατά την τελετή μνημόνευσε τους Σουλτάνους της οθωμανικής αυτοκρατορίας που είχαν στηρίξει το Μοναστήρι.

Σε δίστηλο στην πρώτης σελίδας με τον τίτλο «Το τέλος ενός ακόμη ταμπού» αναφέρεται ότι κ. Παπανδρέου είπε ότι η λειτουργία αυτή έφερε πιο κοντά τους λαούς.

Η Cumhuriyet προβάλλει το θέμα στην πρώτη σελίδα με τον τίτλο «Λειτουργία στη Σουμελά μετά από 88 χρόνια» και τον υπέρτιτλο «Ο κόσμος της Ορθοδοξίας συγκεντρώθηκε στην Τραπεζούντα».

Η εφημερίδα αναφέρεται στο ιστορικό του Μοναστηριού, καθώς και στην ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη, και συμπληρώνει ότι παρατηρήθηκε πως ορισμένοι από τους επισκέπτες φορούσαν μπλουζάκια, στην πλάτη των οποίων είχαν χάρτη της περιοχής που έγραφε: «Το κράτος του Πόντου, η μητέρα πατρίδα μας».

Η εφημερίδα γράφει ότι δεν έφτασε στο στόχο της καμία προβοκάτσια, ενώ πολλές ομάδες πριν από τη λειτουργία είχαν προβεί σε ενέργειες για την παρεμπόδισή της.

Η Zaman αναφέρεται στη λειτουργία στην τελευταία σελίδα της με τον πεντάστηλο τίτλο «Η πρώτη λειτουργία μετά από 88 χρόνια στη Σουμελά», αναφέροντας ότι το παγκοσμίως γνωστό Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά αποτέλεσε τη σκηνή μιας ιστορική στιγμής.

Η Vatan προβάλλει το θέμα στην πρώτη σελίδα με φωτογραφίες από τα πλήθη και το Μοναστήρι και αναφέρεται στην ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Η εφημερίδα αφιερώνει μια ολόκληρη εσωτερική σελίδα με πολλές φωτογραφίες από την εκδήλωση, παραθέτοντας και τα σχετικά σχόλια του Τούρκου Πρωθυπουργού Ερντογάν.

Η Radikal προβάλλει το θέμα στην πρώτη σελίδα, αφιερώνοντας το μεγαλύτερο μέρος αυτής στο θέμα με τον τίτλο «Ανοιγμα Σουμελά» και τον υπέρτιτλο «Λειτουργία στο ιστορικό Μοναστήρι μετά από 88 χρόνια».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Τουρκία έδωσε ένα πολύ καλό τεστ σε όσους επιθυμούν την ειρήνη και γράφει ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είπε ότι η κατανόηση, που επιδεικνύεται στο Πατριαρχείο, παρακολουθείται με εκτίμηση.

Οι αγγλόγλωσσες Hurriyet Daily News και Today’s Zaman αναφέρονται επίσης στο θέμα με τους αντίστοιχους τίτλους «Λειτουργία στο Μοναστήρι της Σουμελά μετά από 88 χρόνια» και «Η ειρήνη σημάδεψε την ιστορική λειτουργία στο Μοναστήρι της Σουμελά».

πηγή