ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΠΑΤΣΗΣ City Center Cinemas Kastoria Λεωφόρος Κύκνων, Καστοριά, Εμπορικό Κέντρο Ζέρβα CINE

Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

Κρήτη: Τον απήγαγαν στην Αθήνα και τον βίασαν στο Ρέθυμνο!

Σοκ προκαλούν οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του εφιάλτη που έζησε ένα νέο παιδί, στα χέρια των απαγωγέων...

Όλα ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα της 21ης Ιουλίου. Θύματα δύο νέα παιδιά από το Νεπάλ, ηλικίας 23 και 27 ετών. Δύο νεαροί που έπεσαν θύματα απαγωγής από 3 Πακιστανούς, ηλικίας 23, 27 και 28 ετών. Η απαγωγή τους έγινε στην Αθήνα και αμέσως τους μετέφεραν στο Ρέθυμνο, σε σπίτι που είχαν νοικιάσει οι δράστες. Εκεί ο εφιάλτης μετατρέπεται σε ένα καθημερινό μαρτύριο...
Οι δράστες δένουν τα θύματά τους με αλυσίδες και αρχίζουν να τα χτυπούν με πρωτοφανή αγριότητα. Απαιτούν να τηλεφωνήσουν στους συγγενείς τους στο Νεπάλ και να ζητήσουν 20.000€ για να τους απελευθερώσουν. Τα θύματα προσπαθούν να επικοινωνήσουν αλλά δεν τα καταφέρνουν...
Κάποια στιγμή ο ένας εκ των δραστών με την απειλή μαχαιριού, βιάζει τον ένα εκ των δύο παθόντων, γεγονός που αργότερα προκύπτει από ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη!
Τα παιδιά καταφέρνουν να ξεφύγουν από τους απαγωγείς τους, το βράδυ της 26ης Ιουλίου. Βγάζουν τις αλυσίδες και πηγαίνουν στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Ρεθύμνου. Εκεί μιλούν για τον εφιάλτη τους και οι αστυνομικοί βλέπουν στα πόδια τους, τμήματα από τις αλυσίδες!
Η αστυνομία αρχίζει να ψάχνει τους δράστες, αλλά εκείνοι όταν αντελήφθησαν ότι τα θύματά τους, είχαν ελευθερωθεί και απευθυνθεί στην αστυνομία εξαφανίσθηκαν και μέχρι σήμερα παρά τις επιστάμενες έρευνες δεν έχουν εντοπιστεί! Σε βάρος τους έχουν εκδοθεί εντάλματα συλλήψεως και αναζητούνται.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι που κρατούσαν τους 2 νέους από το Νεπάλ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 72 δίσκοι μουσικής ( CD ).

Φοροκάρτα: η νέα κάρτα αποδείξεων με έκπτωση φόρου

Τι αλλαγές στο σύστημα των αποδείξεων φέρνει η φοροκάρτα; Πώς θα συλλέγονται οι αποδείξεις ηλεκτρονικά και πόσες αποδείξεις πρέπει να μαζέψουμε το 2011;
Με κίνητρο την έκπτωση φόρων, το υπουργείο Οικονομικών βάζει στη ζωή μας τη φοροκάρτα από τις αρχές του 2011. Η κάρτα αποδείξεων θα καταγράφει απευθείας όλες τις αγορές των φορολογούμενων και θα τους απαλλάξει από τη «χαρτούρα» των αποδείξεων που απαιτούνται για να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, θα δίνει τη δυνατότητα στην Εφορία να ελέγχει on line τον τζίρο και τον ΦΠΑ των επιχειρήσεων.
Η φοροκάρτα θα είναι ανώνυμη και η χρήση της θα είναι προαιρετική. Οι φορολογούμενοι θα την παραλαμβάνουν από τις τράπεζες και θα την ενεργοποιούν μέσω sms. Στη μία όψη θα έχει το σήμα του υπουργείου Οικονομικών και ένα 19ψήφιο νούμερο και στην άλλη το λογότυπο της τράπεζας που την εκδίδει.
Η ενεργοποίησή της φοροκάρτας και η αντιστοίχηση του 19ψήφιου αριθμού με το ΑΦΜ του φορολογούμενου-κατόχου της κάρτας θα γίνεται μόνο από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και όχι από τις τράπεζες. Μόλις ο φορολογούμενος παραλάβει την κάρτα θα πρέπει να ενημερώσει τη ΓΓΠΣ. Η ενημέρωση αυτή θα γίνεται είτε μέσω διαδικτύου είτε με ένα γραπτό μήνυμα sms από κινητό τηλέφωνο. Το μήνυμα θα περιέχει τον ΑΦΜ του φορολογούμενου και το 19ψήφιο αριθμό της κάρτας. Η αποστολή του μηνύματος θα γίνει σε ενιαίο 5ψήφιο αριθμό για όλους τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας και θα κοστίζει 11 λεπτά.
Με τη λήψη του μηνύματος θα ελέγχεται η ορθότητα του ΑΦΜ. Σε περίπτωση ορθής καταχώρησης θα στέλνεται απάντηση της μορφής «Επιτυχής δήλωση», ενώ σε περίπτωση λανθασμένης καταχώρησης θα στέλνεται ανάλογη απάντηση, όπως ο ΑΦΜ που δηλώσατε δεν είναι έγκυρος, ο αριθμός της κάρτας δεν είναι έγκυρος. Το έργο της δήλωσης αντιστοίχισης κάρτας αποδείξεων με ΑΦΜ μέσω sms ανατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στην εταιρεία M-Stat A.E.
Κάθε φορολογούμενος μπορεί να βγάλει και δεύτερη κάρτα για να τη χρησιμοποιήσει κάποιο μέλος της οικογένειας π.χ. παιδιά με τις αγορές να πιστώνονται στο ΑΦΜ του γονιού.
Από τις αρχές του 2011, όσοι χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη φοροκάρτα θα έχουν μπόνους και δώρα με την μορφή επιστροφής φόρου. Δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια:
1. Όσο μεγαλύτερο ποσό αποδείξεων συγκεντρώσει ο φορολογούμενος τόσο μεγαλύτερη έκπτωση θα έχει. Μέχρι σήμερα όποιος μαζεύει αποδείξεις αξίας 15.000 ευρώ έχει αυτομάτως έκπτωση 300 ευρώ. Αυτό που εξετάζεται είναι να αυξηθεί η έκπτωση στα 1.000 ή και 2.000 ευρώ για την κάρτα.
2. Επιστροφή ΦΠΑ. Κάθε φορά που ο καταναλωτής θα χρησιμοποιεί τη φοροκάρτα του θα έχει επιστροφή ΦΠΑ 1%. Ετσι, αν αγοράζει τρόφιμα που θα επιβαρύνονται από 1η Ιανουαρίου ?ε ΦΠΑ 13%, θα μπορεί να τον μειώσει σε 12% και ομοίως αν αγοράζει ένα προϊόν ?ε συντελεστή 23%, θα είναι σαν να πληρώνει ΦΠΑ 22%.
Πόσες αποδείξεις πρέπει να μαζέψουν οι φορολογούμενοι το 2011; Ενδεικτικά:
Ετήσιο εισόδημα 7.000 / Συνολικό ποσό αποδείξεων 700
Ετήσιο εισόδημα 8.000 / Συνολικό ποσό αποδείξεων 800
Ετήσιο εισόδημα 10.000 / Συνολικό ποσό αποδείξεων 1.000
Ετήσιο εισόδημα 15.000 / Συνολικό ποσό αποδείξεων 2.100
Ετήσιο εισόδημα 19.000 / Συνολικό ποσό αποδείξεων 3.300
Ετήσιο εισόδημα 20.000 / Συνολικό ποσό αποδείξεων 3.600
Ετήσιο εισόδημα 26.000 / Συνολικό ποσό αποδείξεων 5.400

Στη φοροκάρτα θα «περνάνε» όλες οι αγορές, ανεξαιρέτως ποσού και θα καταγράφονται μέσω της τράπεζας. Οι συναλλαγές θα γίνονται είτε με μετρητά είτε με τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών και οι φορολογούμενοι απλά θα δίνουν στους καταστηματάρχες τη φοροκάρτα τους για να την περάσουν από τα μηχανήματα ΡΟS που χρησιμοποιούνται σήμερα για τις πιστωτικές κάρτες. Αυτόματα στον «λογαριασμό» του κάθε φορολογούμενου θα πιστώνεται το ποσό της αγοράς που θα μετρά αντί για απόδειξη για το αφορολόγητο. Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο εκτιμά ότι θα αυξηθούν τα έσοδα, καθώς εκ των πραγμάτων οι επιχειρήσεις ούτε το ΦΠΑ θα μπορούν να κρύψουν ούτε να μη δηλώσουν τα πραγματικά τους εισοδήματα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έβαλε να σκοτώσουν την γυναίκα του στο γαμήλιο ταξίδι!!

Σοκ προκαλεί στην παγκόσμια κοινή γνώμη η πληροφορία ότι ένας νεαρός βρετανός έδωσε χρήματα σε πληρωμένο δολοφόνο για να σκοτώσει την... σύζυγό του, κατά την διάρκεια του γαμήλιου ταξιδιού τους στον μήνα του μέλιτος. Το περιστατικό είχε συμβεί στη Νότια Αφρική και είχε προκαλέσει τον περασμένο μήνα σάλο στην κοινή γνώμη, ενώ κατόπιν αυτού και της βρετανικής πίεσης, ως δράστης είχε συλληφθεί από τις αρχές της χώρας, που μαστίζεται από την εγκληματικότητα, ένας οδηγός ταξί, που φέρονταν να έχει ως κίνητρο για την δολοφονία την ληστεία.
Τα πράγματα παίρνουν όμως νέα τροπή μετά την κατάθεση του τελευταίου, ο οποίος έχει προφυλακιστεί στο Κέιπ Τάουν. Αυτός ισχυρίστηκε μετά την σύλληψή του ενώπιον των νοτιαφρικανικών αρχών ότι ήταν ο βρετανός σύζυγος της κοπέλας που του έδωσε χρήματα ζητώντας του να την δολοφονήσει. Συγκεκριμένα, ο δημόσιος κατήγορος του Εφετείου του Κέιπ Τάουν αποκάλυψε ότι ο ταξιτζής Ζολα Τονγκ είχε λάβει από τον Σριν Ντουέινι 15.000 ραντ, κάπου 1.500 ευρώ δηλαδή, προκειμένου να σκοτώσει την γυναίκα του Αννυ.
Οι νιόπαντροι βρίσκονταν στο ταξίδι του μέλιτος στο Κέιπ Τάουν, όταν το αυτοκίνητο με το οποίο μετακινούνταν έπεσε θύμα πειρατείας σε προάστιο της πόλης. Ο Ντουέινι αφέθηκε ελεύθερος και χωρίς την παραμικρή αμυχή, ωστόσο η 28χρονη σύζυγός του βρέθηκε την επομένη νεκρή στο εγκαταλελειμμένο αμάξι με τραύμα από πυροβολισμό στον λαιμό.
Ο Τονγκο υποστήριξε ότι ο Σριν Ντουέινι τον πλησίασε για να του ζητήσει να σκοτώσει τη νέα του γυναίκα την ημέρα που το ζευγάρι έφτασε στην Νότιο Αφρική. Τους γνώρισε, όπως υποστήριξε, αφού εκείνος ήταν ο οδηγός που τους μετέφερε από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο τους, στις 13 του περασμένου Νοέμβρη. Ο Τόνγκο ήδη καταδικάστηκε για αυτήν του την εμπλοκή σε φυλάκιση 18 ετών. Την ίδια ώρα, πάντως, ο Ντουέινι, που εμφανίζονταν συντετριμμένος όλες τις προηγούμενες μέρες στα βρετανικά ΜΜΕ, αρνείται κάθε κατηγορία...

 Πηγή
trelokouneli

Έτσι κλέβουν βενζίνη από τους καταναλωτές

Εργαζόμουν σε πρατήριο βενζίνης ο ιδιοκτήτης του οποίου είχε άλλα τέσσερα(κάτω από σήμα πολύ γνωστής εταιρείας).... Ήμασταν και συνεχίζει να είναι ο φθηνότερος στο λεκανοπέδιο για να προσελκύσουμε πολλούς ανυποψίαστους καταναλωτές. Οι αντλίες που πουλούσαμε και συνεχίζει να πουλάει βενζίνη στα ΙΧ και πετρέλαιο στα ταξί, είναι 'πειραγμένες' με ηλεκτρονικό μηχανισμό αλλοίωσης των ενδείξεων. Αποτέλεσμα αυτού κάθε βράδυ είχαμε πλεόνασμα στις δεξαμενές μας 1500-2000 λίτρα βενζίνη την ημέρα ΑΝΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟ!! δηλαδή συνολικά 6000-8000λίτρα!!! στα πρατήρια του αποτέλεσμα της κλοπής, για τα οποία το βράδυ δεν κόβαμε αποδείξεις(καθημερινά παράνομα διανυκτερεύαμε). Όταν ερχόταν έλεγχος και οι ελεγκτές δεν ήταν 'δικοί' του, απενεργοποιούσε τον μηχανισμό και όλα ήταν εντάξει. Παρότι ο μηχανισμός υπήρχε πάνω στην αντλία. Κανείς ελεγκτής ποτέ δεν έψαχνε προσεχτικά. Τυχαίο? δε νομίζω. Μερικοί πελάτες το καταλάβαιναν και δημιουργούσαν θέματα. Παρόλα αυτά τα τεράστια μαύρα και αφορολόγητα έσοδα από το ανελέητο ΚΛΕΨΙΜΟ ο κύριος αυτός δε μας πλήρωνε ούτε υπερωρίες και σε πολλούς δε κόλλαγε και ΙΚΑ. Ελπίζω οι αρμόδιοι να ευαισθητοποιηθούν και να σταματήσει αυτό το χάλι, διότι τον άκουγα να μιλάει με έναν συνάδελφό του το βράδυ (ιδιοκτήτης και αυτός πολλών πρατηρίων) και έκαναν κόντρες για το ποιος έκλεψε τα περισσότερα.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Πηγή

Σχόλια και άλλα ....του Φώτη Μπαζάκα!Ø Πανσεραϊκάρα, ολέ τρεις. Μπαλάρα, αλλά και ήττα. ΄Ετσι είναι το ποδόσφαιρο.
Ø Με το στανιό κέρδισε ο Παναθηναϊκός. Στο ΟΑΚΑ, νομίζαμε πως ο Παναθηναϊκός κι ο Πανσερραϊκός μπέρδεψαν τις φανέλες στα αποδυτήρια.
Ø Κι αν δεν γινόταν το πέναλτι μαρς του Πλεσί που το κατάπιε ο Μάνταλος κλείνοντας τα μάτια με μάνταλα, ακόμα θα πιστεύαμε πως εκείνοι με τα ερυθρόλευκα ήταν ο Παναθηναϊκός.
Ø Μα τι Μάνταλος ήταν αυτός; Για πόρτα ασφαλείας….
Ø Πάντως ο Μπουμσόγκ την άνοιξε και ο Σισέ την έκλεισε.
Ø Ελλάς – Γαλλία συμμαχία..
Ø Φωνάζουν οι Σερραίοι -λες και είναι οι πρώτοι-. Ακούει κανείς;
Ø Aν ο Κατσουράνης χρειάζεται αποφόρτιση, ο Ζιλμπέρτο τι χρειάζεται;
Ø Βέβαια οι Βάζελοι κινήθηκαν σε μέτρια επίπεδα αφού έλειπαν οι φίρμες. Λουκάς, Καραβούτας και Κατσούρ.
Ø Τι εγκαίνια ήταν αυτά; Ασπρό-μαυρο ποδαρικό για τα τυριά.
Ø Φιέστα ήταν αυτή ή χέ…..α;
Ø Γκολάρα ο Χιλιανός, τραυματίας ο Πιστόλο.
Ø Φοβερός ο πρωταθλητής του κεμπάπ. Το χάρισε πάλι το γκολάκι.
Ø Μια χαρά τόσον καιρό το’ παιζε τραυματίας. Τώρα χριστουγεννιάτικα βάλθηκε να μας βγάλει το σκασμό;
Ø Είδα κι εκείνον τον πιτσιρικά, τον Κλάους τον Αθανασιάδη.
Ø Τον ξαναείδα, δηλαδή, μετά από σχεδόν δύο χρόνια και απόρησα γιατί δεν παίζει αυτό το παλικάρι στον ΠΑΟΚ.
Ø Κι άντε, πέρυσι τον δώκανε στις Σέρρες να ψηθεί. Φέτος γιατί τον έφαγε η εξέδρα;
Ø Αφού ο Μούσλι κάθε φορά που μασάει ...σούπα τραυματίζεται, γιατί δεν παίζει ο Κλάους;
Ø Ο Ρούλης πάλι καθάρισε με Νέτο – σκέτο κι ο Μπάρμπας διανύει περίοδο μεγάλης ευτυχίας.
Ø Αφού ο Βλάχος στον πάγκο κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.
Ø Βγήκαν τα ΑΣΤΕΡΙΑ στην Τρίπολη και είδομεν…
Ø Ο Ζορό ξαναχτύπησε. Βιάστηκε όμως λιγάκι και δεν χτύπησε τελευταίος.
Ø ΄Ετσι ο Μπαρμπα-Δώνης το πήρε το χηνάρι.
Ø Ο Γκάπα – Γκούπα Ντιόπ φταίει 100%.
Ø Και ο Χιμένεθ συνεχίζει το βιολί του, δηλαδή τις απειλές.
Ø Τι κακό κι αυτό; Να αφήσει Ακέφαλους τους Δικέφαλους, ποιος; Ο Περιστεράς!!!
Ø Πάλι καλά που αποβλήθηκε ο Μπάμπα Μπούμπα Στούπα Ρούπα Κούπα ο Ντιόπς και κάτι είχαμε να δούμε.
Ø Πάντως στο γκολ του Αναστασάκου, η άμυνα της ΑΕΚ είχε πάει διακοπές στη Χονολολού.
Ø To τέλος όλα τα λεφτά. Ο διαιτητής σφυράει λήξη και ο δημοσιογράφος του συνδρομητικού σπεύδει να κάνει ερώτηση μεγατόνων στον κόουτς Δώνη. ΚΥΡΙΕ ΔΩΝΗ, ΤΕΛΙΚΑ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ; Δώστε του, ρε παιδιά, ένα πούλιτζερ, χαραμίζεται το παιδί.  
Ø Τα δικά του χάλια είχε ο Ολυμπιακός, που κέρδισε επειδή επιτέλους κατάφερε κι έβαλε μέσα ένα πέναλτι.
Ø "Μάγκας ο Φουστέρ", λέει, που πήγε και βάρεσε το πέναλτι. Ας το άφηνε να χτυπηθεί μόνο του.
Ø Τι είδους μαγκιές είναι αυτές; Κι από τη μύγα ξύγκι να βγάλουμε, δηλαδή;
Ø Να κάνουμε ήρωα τον παίκτη που βάρεσε το πέναλτι επειδή ο Ολυμπιακός δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ άλλο στο παιχνίδι;
Ø "Μάγκας ο Φουστέρ", λέει, που πήγε και βάρησε το πέναλτι. Ας το άφηνε να χτυπηθεί μόνο του.
Ø  Τι είδους μαγκιές είναι αυτές; Κι από τη μύγα ξύγκι να βγάλουμε, δηλαδή;
Ø Να κάνουμε ήρωα τον παίκτη που βάρησε το πέναλτι επειδή ο Ολυμπιακός δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ άλλο στο παιχνίδι;
Ø Δεν αντέχεστε παι! Κάθε βδομάδα τα ίδια και τα ίδια. Γκρίνια για τη διαιτησία, ανακοινώσεις για τη διαιτησία, κόντρα ανακοινώσεις για τη διαιτησία, διαρροές "κύκλων" για τη διαιτησία, για ένα πέναλτι, ένα φάουλ, ένα ανάποδο πλάγιο, ένα στραγάλι που έχει καταντήσει καραμέλα και την πιπιλάτε όλοι σας.
Ø Για όποιον δεν το κατάλαβε, δεν βλέπεστε κύριοι. Δεν είναι μπάλα αυτό που παίζετε, δεν είναι θέαμα αυτό που παρουσιάζετε. Δεν παίζεται έτσι το ποδόσφαιρο.
Ø Οκτώ ματς έγιναν το Σαββατοκύριακο, τα επτά ήταν άντερ (με λιγότερα από τρία γκολ και θέαμα άντερ - υπό το μηδέν) και το ένα όβερ (οριακά στα τρία γκολ). Και στο όβερ υπάρχουν τα περισσότερα παράπονα από τη διαιτησία.
Ø Μας έχετε βγάλει τα άντερ-α με τα άντερ και μας έχετε πρήξει τα σ΄κώτια με τα όβερ στις διαμαρτυρίες.
Ø Τι άτυχοι ήμασταν που απολαύσαμε την ανεπανάληπτη Μπάρτσα!
Ø Τώρα βλέπουμε Superleague και νιώθουμε μια γλυκιά υπνηλία.
Ø Είναι τέτοιου επιπέδου το ποδόσφαιρο που νιώθω ότι τα μάτια μου κάνουν μόνα τους παιχνίδι.
Ø ΄Εφεξε όμως για τους οφθαλμίατρους. Φουλ οι εξετάσεις στα μάτια κάθε Δευτέρα…..

Ενα συλλεκτικό βίντεο για την Ελληνική δραχμή μας που χάθηκε....

Ενα συλλεκτικό βίντεο για την Ελληνική δραχμή μας που χάθηκε παρασέρνοντας στην λήθη της ιστορίας ένα μεγάλο κομμάτι του "είναι" μας. Ενα κομμάτι Ελλάδας, ένα κομμάτι της ψυχής μας.
Κάποιοι από μας (οι μεγαλύτεροι) είχαμε την τύχη να πιάσουμε στα χέρια μας τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα που μύριζαν Ελλάδα. Οι νεώτεροι και τα παιδιά μας έμαθαν την αλλοτριωμένη και ξενόφερτη μορφή του Ευρώ. Ειναι τα παιδιά μας που μεταλλάσονται αργά αλλά σταθερά σε ένα δίγλωσσο έθνος χωρίς ρίζες και μνήμη.
Είναι τα παιδιά μας που έμαθαν να τραγουδούν στα γενέθλιά τους το "Να ζήσεις.... και χρόνια πολλά.." αλλά ταυτόχρονα τραγουδούν αμέσως μετά το "Happy birthday to you...".
Νομίζετε ότι η απόσυρση του εθνικού μας νομίσματος και η αντικατάστασή του από το Ευρώ (Γιούρο όπως το αποκαλούν μερικοί, και τις υποδιαιρέσεις του σεντς) δεν οδήγησε στην σημερινή κατάσταση;
Κι όταν λέω την σημερινή κατάσταση δεν εννοώ την οικονομική κρίση για την οποία όλοι γνωρίζουμε ότι ενά μεγάλο μέρος της οφείλεται στο Ευρω....
Εννοώ την αισχρή κατάσταση να δίνουμε αγώνα για να κρατηθεί η Ελληνική Ιστορία στα βασικά μαθήματα των παιδιών μας στα σχολεία!!!!!
Κάποιοι τότε που πρωτοξεκινούσε η χρήση του Ευρώ από τον ξενόδουλο προδότη Σημίτη έσπευσαν να πούν ότι μαζί με την δραχμή χανόταν κι ένα μέρος της Εθνικής μας ανεξαρτησίας. Τότε τους χλέυασαν.....
Σήμερα μόλις 8 χρόνια μετά φαίνεται πόσο δίκιο είχαν.
Ας ελπίσουμε οι βρωμερή και ανθελληνική εποχή του Ευρω να λήξει σύντομα και να πάρουμε στα χέρια μας και πάλι γνήσια ελληνικά νομίσματα και χαρτονομίσματα.
Χωρίς ξένα γράμματα και παραστάσεις. Χωρίς την ελληνική λέξη ΕΥΡΩ που έβαλαν για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια... και εμείς οι βλάκες τσιμπήσαμε....
Πιστέψαμε για μια ακόμα πολλοστή φορά ότι αυτά τα σκυλιά οι Ευρωπαίοι μας αγαπάνε.....
Ξεχάσαμε τα λόγια των ηρώων του 1821 και τα λόγια του Εθνικού μας ποιητή:

Με τα ρούχα αιματωμένα
ξέρω ότι έβγαινες κρυφά
να γυρεύεις εις τα ξένα
άλλα χέρια δυνατά.
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή·
δεν είν' εύκολες οι θύρες
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
'Αλλος σου έκλαψε εις τα στήθια,
αλλ' ανάσαση καμμιά·
άλλος σου έταξε βοήθεια
και σε γέλασε φρικτά.
΄Αλλοι, οϊμέ, στη συμφορά σου
οπού εχαίροντο πολύ,
«σύρε νά 'βρεις τα παιδιά σου,
σύρε», έλεγαν οι σκληροί.
<object width="480" height="380"><param name="movie" value="http://www.youtube-nocookie.com/v/tHOmLmBnFsA?fs=1&amp;hl=el_GR"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube-nocookie.com/v/tHOmLmBnFsA?fs=1&amp;hl=el_GR" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="380"></embed></object>
http://koukfamily.blogspot.com/2010/12/blog-post_481.html
(Ευχαριστώ τον φίλο Μανώλη για το βίντεο)
Το βίντεο είναι από το YouTube και τον Mr Giannis 1234

Δελτίο Τύπου Βουλευτή Ν. Γρεβενών κ. Αθανάσιου Χαντάβα

Λόγω τεχνικού προβλήματος, η αποστολή των δελτίων τύπου του Βουλευτή Ν. Γρεβενών κ. Θανάση Χαντάβα γίνεται προσωρινά απο το συγκεκριμένο e-mail.
Από το Γραφείο Τύπου του Βουλευτή του Ν. Γρεβενών κ. Αθανάσιου Χαντάβα ανακοινώνονται τα εξής:

Εκδόθηκε στις 26-11-2010 η απόφαση πρόσληψης των οκτώ (8) Τεχνικών Χειριστών Αναβατήρων του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας, που υπογράφεται από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο.

Η  εν λόγω απόφαση προωθήθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο και στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και αναμένεται η δημοσίευσή της στο φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Την επόμενη εβδομάδα προβλέπεται να υπογραφούν και οι συμβάσεις πρόσληψης των οκτώ (8) χειριστών.
Εκδόθηκε στις 12-11-2010 η Υπουργική Απόφαση έγκρισης της μελέτης ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου στη θέση «Καστρί» Δ. Δ. Πολυνερίου – Δ. Δ. Αλατόπετρας του Δήμου Θεοδώρου Ζιάκα.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θα προωθήσει τις επόμενες ημέρες, δια μέσου του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, το φάκελο του έργου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. Όπως ενημέρωσε η υπεύθυνη του έργου, καθηγήτρια Αρχαιολογίας του ΑΠΘ κ. Στέλλα Δρούγου τον κ. Χαντάβα, οι εργασίες ανάδειξης των αρχαιοτήτων προβλέπεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη Άνοιξη.

Κοπεγχάγη-Παναθηναϊκός 3-1 (video)

Η απογοητευτική φετινή πορεία του ΠΑΟ "έκλεισε" με το ίδιο νόμισμα. Μια ακόμα ήττα από την Κοπεγχάγη με 3-1. Βίνγκααρντ, Γκρόνκιερ και Σισέ (αυτογκόλ) οι σκόρερ στο αρνητικό 2-13 παθητικό γκολ στο "πικρό" αντίο της Ευρώπης. Το 300ο γκολ των "πράσινων" ο Καντέ.
Η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να σώσει τα προσχήματα και παρά τις υποσχέσεις για να παίξουν για το γόητρο και την τιμή της ομάδας, δεν μπόρεσαν να πείσουν για την αγωνιστική τους εικόνα στην Ευρώπη και έμειναν φέτος χωρίς... νίκη και με το αρνητικό 2-13 παθητικό γκολ.
Παρά τις προσδοκίες και τα όνειρα μετά την κλήρωση... ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την τραγική περιπέτειά του στους ομίλους χωρίς νίκη, γεγονός πρωτόγνωρο για το "τριφύλλι" σε παρουσία του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Η προηγούμενη κακή επίδοσή που είχε ο πρέσβης της Ελλάδος στην Ευρώπη, ήταν την χρονιά 2003-04, που σημείωσε μια νίκη μόνο (και είχε 4 βαθμούς) αντίστοιχα όπως σήμερα στην τελευταία αγωνιστική και το 3-1 επί της Ρέιντζερς στη Σκωτία.
Βίνγκααρντ, Γκρόνκιερ και Σισέ (αυτογκόλ) έστειλαν τους Δανούς στους "16" του θεσμού με συγκομιδή 10 βαθμών και κατακτώντας την δεύτερη θέση πίσω από την Μπαρτσελόνα και τους "πράσινους" στο σπίτι τους και από την αίγλη του Τσάμπιονς Λιγκ... στην μιζέρια της Σούπερ Λίγκα.
Ο Καντέ το 300 γκολ των "πράσινων" με τον Καραγκούνη να μην παίρνει την 100η του συμμετοχή στην Ευρώπη (αφού έμεινε στον πάγκο) και τους 1000 οπαδούς του "τριφυλλιού" να κατακτούν... εκείνοι την νίκη στην εξέδρα απέναντι σε 35.000 φίλους της Κοπεγχάγης.
Διαιτητής
: Φλόριαν Μέιερ (Γερμανία)
Βοηθοί: Χόλγκερ Χένσελ, Σένκε Γκλίντεμαν (Γερμανία)
Συμπληρωματικοί βοηθοί: Μπάμπακ Ραφάτι, Κρίστιαν Ντίνγκερτ (Γερμανία)
Κάρτες: Γκρόνκιερ / Σιμάο, Λουίς Γκαρθία, Λέτο
Κοπεγχάγη: (Στάλε Σολμπάκεν): Βίλαντ, Πόσπεχ, Ζάνκα, Άντονσον (77' Οτεσεν), Βεντ, Κβιστ, Κλαουντεμίρ, Μπολάνιος, Βίνγκααρντ, Γκρόνκιερ (87' Ζοχόρε), Ν' Ντόι (81' Σεντίν).
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο Σίλβα (46' Νίνης), Σιμάο, Λουίς Γκαρθία (75' Πετρόπουλος), Μαρίνος, Χριστοδουλόπουλος (46' Λέτο), Σισέ

Τα πλάνα των δύο προπονητών
Με την ίδια ενδεκάδα που παρέταξε την ομάδα του στο ΟΑΚΑ, εμφάνισε την ομάδα του ο προπονητής της Κοπεγχάγης μπροστά στο κοινό της.
Στο γνώριμο 4-4-2 που σκοπό είχε να μετατρέπεται στην διάρκεια του ματς σε 4-5-1 με τον Ν' Ντόι να είναι μπροστά, οι Γιόρκενσεν και Μπολάνος είχαν φανέλα βασικού.
Για την ρεβάνς... της ήττας του πρώτο ματς του ΟΑΚΑ, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα (πρώτη φορά αντίπαλος με τους Δανούς) δεν συμπεριέλαβε στα αρχικά πλάνα του, τους Καραγκούνη και Λέτο και έτσι ο "τυπάρας" θα συμπληρώσει 100 ευρωπαϊκές συμμετοχές μόνο αν περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή.
Στους πρώτους έντεκα συμπεριλαμβάνονται οι Τζόρβας, με την γνωστή και αναμενόμενη τετράδα των Βύντρα, Σπυρόπουλο, Καντέ και Μπουμσόνγκ με τον Γάλλο αμυντικό να έχει το μαρκάρισμα του Ν' Ντόι.
Στα αμυντικά χαφ, θα είναι οι Ζιλμπέρτο Σϊλβα και Σιμάο Μάτε Τζούνιορ. Μπροστά τους οι Χριστοδουλόπουλος και Μαρίνος στα άκρα με τον Λουίς Γκαρθία σε ρόλο επιτελικού χαφ πίσω από τον Σισέ που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.
Είκοσι λεπτά... δύο σουτ
Το παιχνίδι ξεκίνησε δυνατά για τους γηπεδούχους που λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου λεπτού, όταν ο Βίνγκααρτ βρέθηκε σε θέση βολής και με διαγώνιο σουτ εντός περιοχής, είδε πρώτα τον Ν'Ντόι να μην προλαβαίνει να αλλάξει τροχιά στην μπάλα (με προβολή) και την μπάλα στην συνέχεια να καταλήγει άουτ.
Μετά από ένα δεκάλεπτο που οι γηπεδούχοι αναζητούσαν τρόπο να μπουν στην περιοχή των "πράσινων", παίζοντας το γνώριμο παιχνίδι τους με συνεχές αλλαγές θέσεων και πάσες, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν τον ρυθμό και με το δικό τους τρόπο (πάσες συνεχείς) θέλησαν να ανακτήσουν εκείνοι την κατοχή της μπάλας.
Η ελληνική ομάδα παρά την ισορροπία στο ματς δεν έδειχνε ικανή να απειλήσει και το παιχνίδι της λόγω της πίεσης των αντιπάλων "καταστρέφονταν" στο χώρο του κέντρου και με τον Μπαλάνιος κυρίως οι Δανοί αναζητούσαν τρόπο να απειλήσουν.
Το δεύτερο σουτ του αγώνα έγινε με την συμπλήρωση του 20λεπτου και ήταν πάλι για τους παίκτες του Σολμπάκεν. Ο Μπολάνιος ήταν ο πρωταγωνιστής που σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή μετά την απόκρουση του Μπουμσόνγκ.
Τρίτη και φαρμακερή
Αυτό που αναζήτησαν με δύο σουτ οι γηπεδούχοι το κατάφεραν με την τρίτη τους προσπάθεια και πάλι έξω από την περιοχή. Μετά από πάσα και πάλι του "δαιμώνιου" Μπολάνιος από τα δεξιά, ο Βίνγκααρντ έκανε το κοντρόλ έξω από την περιοχή και σούταρε αμέσως στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα, που παρά την προσπάθεια δεν κατάφερε να διώξει, κάτι που θα μπορούσε να το κάνει αν ενεργούσε λίγο πιο γρήγορα.
Το 1-0 ήταν γεγονός πλέον και το "Πάρκεν" πήρε "φωτιά" από τα πανηγύρια των 35.000 φίλων των γηπεδούχων, που είδαν τον στόχο των "16" να πλησιάζει ακόμα πιο κοντά.
Διπλή φάση... διπλή ευκαιρία
Στο διάστημα 33'-34' οι παίκτες του Σολμπάκεν, απείλησαν και πάλι και έχασαν διπλή ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Αρχικά, μετά από ένα εντυπωσιακό ξαφνικό σουτ του Κλαουντεμίρ, έξω από την περιοχή, ο Τζόρβας είχε χρόνο και εντυπωσιακά απομάκρυνε σε κόρνερ.
Στην εξέλιξη της στημένης φάσης, ο Γκρόνκιερ έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, πριν ο Ν' Ντόι κερδίσει εκείνος με φόρα την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ με την "πράσινη" άμυνα να μην αντιδρά σωστά για πρώτη φορά σε σύνολο.
Ευκαιρία.... στο φινάλε
Οι παίκτες του Φερέιρα μετά το 35ο λεπτό θέλησαν να εκμεταλλευθούν την σχετικά χαλάρωση των γηπεδούχων και προσπάθησαν να βρουν χώρους για να μπουν στην αντίπαλη περιοχή και να κάνουν ευκαιρία.
Γεγονός καθόλου εύκολο και οι "πράσινοι" τελικά έφτασαν ένα λεπτό πριν την λήξη του πρώτου μέρους να απειλήσουν, μετά από λάθος των αντιπάλων και όχι δική τους ενέργεια. Ο Βίλαντ έκανε λάθος εκτίμηση σε μια έξοδο μακριά από την εστία του και ο Μαρίνος έκανε το σουτ βλέποντας τον πορτιέρο εκτός θέσης, όμως παρόλο αυτά βρήκε την μπάλα που κατέληξε στον Λούις Γκαρθία αλλά το άσχημο σουτ του Ισπανού μέσου κατέληξε άουτ.
Η επιστροφή Λέτο... και η ξεκούραση του Ζιλμπέρτο
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ήταν αυτός που θέλησε να ανακατέψει την "τράπουλα" στα πρόσωπα της ενδεκάδας.  Απέσυρε τους Χριστοδουλόπουλο και Ζιλμπερτο Σίλβα προκειμένου να πάρουν ανάσες και έβαλε στο παιχνίδι τους Λέτο και Νίνη στην επιστροφή του Αργεντίνου στην δράση μετά από περίπου 2,5 μήνες.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έχασαν την πρώτη καλή φάση του ματς, όταν μετά από έξυπνη πάσα του Λούις Γκαρθία προς τον Μαρίνο, στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας ο Βίλαντ απογειώθηκε και με γροθιές απομάκρυνε σωτήρια την μπάλα, πριν πλασάρει ο νεαρός άσος του Παναθηναϊκού.
Πέναλτι, γκολ και "πρόκριση" από μεγάφωνα
Οι γηπεδούχοι στην πρώτου τους απειλητική στιγμή και είσοδο στην περιοχή της ελληνικής ομάδας με ατομική ενέργεια του Γκρόνκιερ κέρδισαν το πέναλτι μετά την ανατροπή του Σπυρόπουλου, που δεν μάρκαρε σωστά τον αντίπαλο του και με τον Γερμανό Μέιερ με μικρή καθυστέρηση να δείχνει την "άσπρη βούλα".
Ο μέσος της Κοπεγχάγης νίκησε τον Τζόρβα από τα έντεκα βήματα και σημείωσε το 2-0 για τους γηπεδούχους που έδειχναν ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση... που τελικά έμοιαζε να την αγκαλιάζουν, όταν την ώρα των πανηγυρισμών από τα μεγάφωνα ανακοινώθηκε πως η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ κόντρα στους Ρώσους της Ρουμπίν Καζάν.
Η αντιγραφή...  της Αθήνας και το τραγούδι των "πράσινων"
Η φάση του αγώνα... που δεν κατέληξε στο γκολ έγινε στο 57' και έμοιαζε λες και την αντιγράψει από το πρώτο ματς της Αθήνας. Μετά από λάθος έξοδο του Τζόρβα και συνεννόηση με τον Καντέ, η μπάλα έφτασε στον Ν'Ντόι, που πλάσαρε σε άδεια εστία, όπως και στο ΟΑΚΑ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Παναθηναϊκού.
Οι γηπεδούχοι χωρίς άγχος αλλά και πίεση από τους "πράσινους" έλεγχαν την ροή του αγώνα και ο χρόνος κυλούσε με τους 35.000 φίλους της ομάδας τους να γιορτάζουν με τον δικό τους τρόπο.
Σε αντίθεση με τους φίλους των Δανών... οι 1000 περίπου φίλοι του Παναθηναϊκού είχαν κερδίσει κατά κράτος την μάχη της εξέδρας αφού δεν είχαν σταματήσει να πανηγυρίζουν υπέρ της ομάδας τους, γεγονός που ήταν αντιληπτό και από την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα.
Αποκορύφωμα το αυτογκόλ Σισέ
Επειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κλαουντεμίρ, ο Σισέ στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε με κεφαλιά προς τα πίσω την μπάλα  στα δίχτυα του Τζόρβα, διαμορφώνοντας το 3-0 γα τους Δανούς και τους παίκτες του Σολμπάκεν να πέφτουν στον Αντονσον, αφού πίεσε εκείνος ψηλά τον Γάλλο επιθετικό.
Ο Πορτογάλος τεχνικός προς το τέλος του αγώνα "έριξε" στο ματς και τον Πετρόπουλο, "στερώντας" από τον Καραγκούνη της 100η ευρωπαϊκή του συμμετοχή.
Σε ότι αφορά το ματς, οι παίκτες του Φερέιρα που για μια ακόμα φορά δεν έπεισαν σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι έχασαν μια από τις ελάχιστες ευκαιρίες τους στο παιχνίδι με τον Βύντρα από κοντά να μην βρίσκει τον στόχο και να πλασάρει πάνω σε αντίπαλο αμυντικό.
Φινάλε με το 300ο γκολ
Μοναδική "όαση" στο παιχνίδι ως ουσία για το "τριφύλλι" στην τελευταία φάση σχεδόν του αγώνα, μετά το φάουλ του Λέτο, ο Πετρόπουλος "τσίμπησε" την μπάλα με κεφαλιά αλλά εκείνη χτύπησε στον Καντέ που ήταν δίπλα του και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Βίλαντ, με τον αμυντικό των "πράσινων" να πετυχαίνει το 300 γκολ των "πράσινων" στα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ youtubeImage and video hosting by TinyPic