...για την αποτροπή της εκκίνησης διαδικασιών για την αναστολή της λειτουργίας του παραρτήματος IKA Δεσκάτης!!!
Ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας, με αφορμή επιστολή που απέστειλαν οι υπηρεσίες του ΙΚΑ στο Τοπικό Υποκατάστημα ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Γρεβενών για τη διερεύνηση της δυνατότητας συγχώνευσης του Παραρτήματος Δεσκάτης στο Τοπικό Υποκατάστημα Γρεβενών, απέστειλε στις 9 Δεκεμβρίου 2010 την παρακάτω επιστολή προς τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο:

«Αγαπητέ κ. Διοικητά,
Με μεγάλη μου έκπληξη πληροφορήθηκα την εκκίνηση των διαδικασιών  αναστολής της λειτουργίας του Παραρτήματος του ΙΚΑ Δεσκάτης και της συγχώνευσής του με το Τοπικό Υποκατάστημα Γρεβενών.
Στη βάση αυτή, θα επιθυμούσα να λάβετε υπόψη σας  τα παρακάτω στοιχεία, ενδεικτικά των λόγων για του οποίους θα πρέπει να ανασταλεί αυτή η εξέλιξη.
Ο «Καλλικρατικός» Δήμος Δεσκάτης, αποτελεί τον δεύτερο Δήμο του Νομού Γρεβενών, στον οποίο από 1.1. 2011 θα συνενωθεί και ο «Καποδιστριακός» Δήμος Χασίων, με αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των ασφαλισμένων και κατ’ επέκταση των αναγκών για την εξυπηρέτηση  τους. 
Η λύση δε, της συγχώνευσης του ΙΚΑ Δεσκάτης με το Τοπικό Υποκατάστημα Γρεβενών, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, καθώς η Δεσκάτη απέχει από τα Γρεβενά  65 χιλιόμετρα και το υφιστάμενο οδικό δίκτυο δεν διευκολύνει τι συχνές μετακινήσεις των πολιτών.
Παράλληλα αν και κατανοώ τους λόγους της συγχώνευσης των δημοσίων υπηρεσιών σε πανελλαδικό επίπεδο, δεν μπορώ να μην σας επισημάνω ότι η λύση αυτή δεν ευνοεί την ισόρροπη ανάπτυξη του Νομού, η οποία θα πρέπει να αποτελεί και βασικό στόχο για όλους μας, ειδικά μετά την νέα αυτοδιοικητική οργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του νέου θεσμικού πλαισίου του «Καλλικράτη».
Στα παραπάνω, θα ήθελα να συμπεριλάβετε και τα τεράστια προβλήματα που θα προκύψουν στην οικονομική, εμπορική και κοινωνική ζωή των κατοίκων μίας φτωχής περιοχής, στην οποία το συγκεκριμένο υποκατάστημα λειτουργεί επί δεκαετίες. 
Για τους λόγους αυτούς, παρακαλώ να επανεξετάσετε την απόφασή σας  και να ακυρώσετε κάθε διαδικασία συγχώνευσης.

Με εκτίμηση,
Θανάσης Χαντάβας»