ΣΙΝΕ

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων!

Προσοχή εφιστά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας!!!

Μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός από σήμερα το πρωί με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις βοριάδες που θα φθάνουν στα πελάγη τα 9 και πρόσκαιρα τα 10 μποφόρ, καταιγίδες οι οποίες αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές και χιόνια, που θα πέσουν αρχικά στα βόρεια, θα επεκταθούν σε όλα τα ορεινά και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας.
Ιδιαίτερα στην Αττική προς το μεσημέρι της Παρασκευής προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι άνεμοι θα φτάνουν τα 9 μποφόρ, θα πέσει σημαντικά η θερμοκρασία καθώς και χιόνια στα ορεινά.

Από το βράδυ της Παρασκευής τα φαινόμενα στην Αττική θα εξασθενίσουν και θα εκδηλώνονται κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά του Νομού. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (κυρίως στα βόρεια). Τα φαινόμενα προβλέπεται να σταματήσουν το βράδυ του Σαββάτου.

Το Σάββατο στις υπόλοιπες περιοχές, προβλέπονται χιονόνερο ή χιόνι και τοπικές καταιγίδες. Στις περιοχές της Λήμνου, των Σποράδων, της Εύβοιας, των Κυκλάδων, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά.

Από το απόγευμα του Σαββάτου αναμένεται εξασθένιση των ανέμων και από τη νύχτα εξασθένιση των φαινομένων.

Και στο Θερμαϊκό Κόλπο αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, με σφοδρούς ανέμους που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το διήμερο αυτό και τους συστήνει:

Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.

Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους στις ανωτέρω περιοχές.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.

Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

Σε περιοχές που ενδέχεται να πέσει αρκετό χιόνι να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας προς αποφυγή ατυχημάτων και εγκλωβισμών στο δρόμο.

«Ίδρυσαν»… κράτος στη Δυτική Θράκη!

Θύελλα αντιδράσεων για τον χάρτη της Google Earth!!!

Έγινε και αυτό. Η Google Earth ανάρτησε χάρτη όπου η γεωγραφική περιοχή της Δυτικής Θράκης αναφέρεται ως «Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης»! Ο γνωστός διαδικτυακός ιστότοπος, ανακήρυξε δηλαδή τη Δυτική Θράκη ως ανεξάρτητο κράτος και αυτόνομη περιοχή!
Η νέα έκδοση του Google Earth εμφανίζει ως «Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης» ένα συγκεκριμένο -θεωρητικά- κτίριο στα νοτιοδυτικά της Κομοτηνής, πίσω από το νοσοκομείο της πόλης.
Παρά τις αντιδράσεις, και τις διαμαρτυρίες που εξέφρασαν μεμονωμένοι πολίτες, αλλά και φορείς προς την Google Earth, η παραπομπή, που διαστρεβλώνει πλήρως την αλήθεια και την ιστορική πραγματικότητα, παραμένει στον «αέρα» του διαδικτύου…

Απόσυρση Ι.Χ. με εκπτώσεις στο τέλος ταξινόμησης!

Η κυβέρνηση ικανοποίησε τελικά ένα πάγιο αίτημα του κλάδου εμπορίας οχημάτων, βγάζοντας από τα συρτάρια τα σχέδια για την απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων. Η σχετική διάταξη, που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο για την εφαρμογή του Μνημονίου.
Προβλέπει φορολογικό κίνητρο,με τη μορφή μείωσης του τέλους ταξινόμησης,  για την αντικατάσταση αυτοκινήτων ηλικίας άνω των 12 ετών από νέα, μικρού και μεσαίου κυβισμού. Το πλαφόν ορίζεται στις 2.000 κ.εκ.
Συγκεκριμένα:
• Αυτοκίνητα κυλινδρισμού κινητήρα μέχρι και 900 κυβικά εκατοστά, απαλλάσσονται από το προβλεπόμενο τέλος ταξινόμησης για φορολογητέα αξία μέχρι και 6.000 ευρώ.
• Αυτοκίνητα κυλινδρισμού από 901 μέχρι και 1400 κυβικά εκατοστά, απαλλάσσονται από το προβλεπόμενο τέλος ταξινόμησης για φορολογητέα αξία μέχρι και 8.000 ευρώ.
• Αυτοκίνητα κυλινδρισμού κινητήρα από 1401 μέχρι και 1600 κυβικά εκατοστά, απαλλάσσονται από το 65% του προβλεπόμενου τέλους ταξινόμησης και για φορολογητέα αξία μέχρι και 11.000 ευρώ.
• Αυτοκίνητα κυλινδρισμού κινητήρα από 1601 μέχρι και 2000 κυβικά εκατοστά, απαλλάσσονται από 50% του προβλεπόμενου τέλους ταξινόμησης και για φορολογητέα αξία μέχρι και 14.000 ευρώ.
Η διαδικασία της απόσυρσης, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, θα καθορισθούν με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Υποδομών.

Ολυμπιακός: Μένει ο Μιραλάς με «ερυθρόλευκους» όρους!

Χωρίς την ρήτρα των 4.2 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και με λιγότερα χρήματα από αυτά που ζητά η Σεντ Ετιέν αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό ο Κέβιν Μιραλάς.

Πλέον όλοι στον Ολυμπιακό περιμένουν τον ερχομό του Κριστόφ Ενροτό ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον Μιραλάς. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να αποφύγουν την ρήτρα των 4.5 εκατομμυρίων ευρώ ενώ στα υπέρ των Πειραιωτών είναι και η κακή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η γαλλική ομάδα καθώς μπορούν να αγοράσουν τον Βέλγο φορ με 1.8 εκατομμύρια ευρώ αν πληρώσουν σε μετρητά. Μάλιστα, οι Γάλλοι προσπαθούν να σπρώξουν και άλλους παίκτες τους στον Ολυμπιακό ωστόσο προς το παρόν δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον ούτε για τον Σακό ούτε για τον Ν’ Ντο.

Κλειστά με απόφαση του ΣτΕ

Κλειστά θα παραμείνουν τελικά την Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου, τα εμπορικά καταστήματα στην Αθήνα με προσωρινή διαταγή του προέδρου του Δ΄τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σωτήρη Ρίζου.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες είχε ξεσπάσει σκληρή κόντρα ανάμεσα στους εμπόρους σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή.
http://sourta-ferta.blogspot.com/2010/12/blog-post_1033.html

Ρεκόρ και περίεργα του παγκοσμίου κυπέλλου!!

 
Νομίζω ότι ο τίτλος τα λέει όλα! 
Χωρίς εισαγωγές, λοιπόν, ας αρχίσουμε!
1.Η ομάδα που έχει κατακτήσει τα περισσότερα Παγκόσμια Κύπελλα: Βραζιλία (5 κατακτήσεις)
2.Ο παίκτης που πέτυχε τα περισσότερα γκολ σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου: Ρονάλντο (Βραζιλία, 15 γκολ από το 1998 έως και το 2006)
3.Η ομάδα που έχει παίξει τους περισσότερους αγώνες σε τελική φαση του Παγκοσμίου Κυπέλλου: Βραζιλία και Γερμανία (από 92)
4.Ο παίκτης που έχει αγωνιστεί σε περισσότερους αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου: Λόταρ Ματέους (Γερμανία, 25 αγώνες στις διοργανώσεις από το 1982 έως και το 1998)
5.Το πιο γρήγορο γκολ: Χακάν Σουκούρ (Τουρκία, 11 δευτερόλεπτα από την έναρξη του αγώνα!)
6.Ο παίκτης που πέτυχε τα περισσότερα γκολ σ’ έναν αγώνα τελικής φάσης: Όλεγκ Σαλένκο (Ρωσσία, 5 γκολ στον αγώνα Ρωσσία-Καμερούν το 1994 στις ΗΠΑ)
7.Η ομάδα που πέτυχε τα περισσότερα γκολ στην τελική φάση μιας διοργάνωσης : Ουγγαρία (27 γκολ, το 1954)
8.Η έκφραση «το χέρι του Θεού» αναφέρεται στο πρώτο απο τα δύο γκόλ που πέτυχε ο Ντιέγκο Μαραντόνα εναντίον της Αγγλίας (η Αργεντινή νίκησε με τελικό σκορ 2-1) στους ημιτελικούς του 1986 στο Μεξικό.
9.Ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που νίκησε σε τελικό: Ντίνο Τζοφ (Ιταλία, 40 ετών στην Ισπανία το 1982)
10. Ο Βραζιλιάνος Πελέ είναι ο παίκτης που κατέκτησε τα περισσότερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα (3: το 1958, το 1962, και το 1970) και ταυτόχρονα είναι και ο νεαρότερος παίκτης που νίκησε σε τελικό (17 χρονών και 249 ημερών, το 1958)
11. Η Ινδία αρνήθηκε να μετάσχει στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1950, επειδή οι παίκτες της έπαιζαν ξυπόλυτοι (!) κάτι που δεν επέτρεπαν οι κανονισμοί!
12.Η Βραζιλία είναι η μοναδική ομάδα που έχει συμμετάσχει στην τελική φάση όλων των Παγκοσμίων Κυπέλλων που έχουν γίνει.
13.Οι τερματοφύλακες Πίτερ Σίλτον (Αγγλία) αι Φαμπιάν Μπαρτέζ (Γαλλία) κατέχουν το ρεκόε των περισσότερων αγώνων χωρίς να δεχτούν ούτε ένα γκολ!!! (10 αγώνες!!!)
14.Καμία Ευρωπαϊκή ομάδα δεν μπόρεσε να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο εκτός Ευρώπης.
15.Ο νεότερος παίκτης που έπαιξε ποτέ σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου: Σουλεϊμάν Μαμάμ (Τόγκο, 2002-13ετών!!!)
16.Οι περισσότεροι θεατές σε αγώνα τελικής φάσης: Ουρουγουάη-Βραζιλία (173.859 θεατές στο στάδιο Μαρακανά, Ρίιο ντε Τζανέιρο, το 1950)
17.Η Ελβετία είναι η μοναδική ομάδα που αποκλείστηκε κατά την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου χωρίς να δεχτεί ούτε ένα γκολ! (2006)
18.Το 1996 το τρόπαιο που δινόταν στους νικητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου (τρόπαιο Ζιλ Ριμέ) κλάπηκε από μια έκθεση στο Λονδίνο. Η Σκότλαντ Γιαρντ πρόσφερε 6.000 στερλίνες ως αμοιβή για την επιστροφή του. Χάρη σ’ ένα σκυλάκι, το ασπρόμαυρο τεριέ Πικλς, και στην όσφρησή του, το τρόπαιο βρέθηκε γρήγορα.
19.Το 1978, κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολλανδία-Ιταλία, ο Ολλανδός Έρνι Μπραντς πέτυχε αυτογκόλ στο 18ο λεπτό και γκολ κατά της Ιταλίας στο 50ο λεπτό.
ΤΕΛΟΣ
http://Pswnio.gr/

Από Nova και ΣΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΑΓΑΠΗΣ την Τρίτη!!!

Με μήνυμά του ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί εξέφρασε την απόλυτη στήριξη στους διοργανωτές του «8ου αγώνα κατά της φτώχειας», ενώ τάθηκε στη σημασία διεξαγωγής τέτοιων αναμετρήσεων, όπως αυτός της Τρίτης, που θα φιλοξενήσει ο Ολυμπιακός στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Η Nova και ο ΣΚΑΙ, όπως μετέδωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ θα μεταδώσουν την αναμέτρηση.
«Ο αγώνας κατά της φτώχειας είναι μία μοναδική ευκαιρία για να τραβήξουμε τα βλέμματα του κόσμου πάνω στο αναπτυξιακό πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών, που έχει σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την αντιμετώπιση της φτώχειας παγκοσμίως. Φέτος τα χρήματα θα δοθούν στα εκατομμύρια των ανθρώπων που επλήγησαν από το σεισμό στην Αϊτή και από τις πλημύρες στο Πακιστάν. Από όλα τα αθλήματα, ίσως μόνο το ποδόσφαιρο χάρη στην παγκόσμια απήχηση και τους απλούς κανόνες fair play που το διέπουν μπορεί να ενώσει τον κόσμο με αυτόν τον τρόπο και να προκαλέσει την ευαισθητοποίηση του κοινού για τέτοια ζητήματα. Στέλνω την υποστήριξή μου σε όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτό το ιδιαίτερο παιχνίδι, συμπεριλαμβανομένων των πρέσβεων καλής θέλησης Ρονάλντο και Ζιντάν, αλλά και όλους τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους που θα δώσουν το «παρών»», ανέφερε στο μήνυμά του ο Μισέλ Πλατινί.

Αλληλέγγυοι στη σημαντική αυτή διοργάνωση είναι και οι Έλληνες βουλευτές απ' όλα τα κόμματα, όπως φανέρωσαν απ' τις δηλώσεις τους την Τετάρτη, στο περιθώριο της καθιερωμένης συνάντησής τους στο κλειστό της Καλλιθέας, όπου παίζουν μπάσκετ. «Είναι δύσκολες μέρες και ειδικά το νότιο μέρος της Ευρώπης κλυδωνίζεται. Οι Ρονάλντο και Ζιντάν αυτό που έκαναν για να γίνουν πρέσβεις καλής θέλησης είναι πολύ μεγάλη υπόθεση, γιατί πρόκειται για δυο πολύ μεγάλους ποδοσφαιριστές και αποδεικνύουν πως ο αθλητισμός φτιάχνει ψυχές. Είναι τιμητικό που για το συγκεκριμένο παιχνίδι επιλέχθηκε μια ελληνική ομάδα.

»Ο Ολυμπιακός είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και το γεγονός ότι τα τελευταία 14 χρόνια έχει κατακτήσει 12 πρωταθλήματα είναι κάτι που το έλαβαν υπόψη», τόνισε ο βουλευτής ΝΔ και τέως υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, με τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη να προσθέτει: «Είναι πολύ σημαντική πρωτοβουλία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αλλά και των φίλων Ζιντάν-Ρονάλντο, διότι ουσιαστική βοήθεια στις αναπτυσσόμενες χώρες δεν έρχεται στέλνοντας μετανάστες, αλλά βοηθώντας τον κόσμο που βρίσκεται εκεί να επιβιώσει, να έχει υποδομές και να παραμείνει στις πατρίδες του.

»Θεωρώ λοιπόν ότι αυτή η πρωτοβουλία που ξεκινάει από τον αθλητισμό και κορυφώνεται με μια σειρά από δράσεις, πρέπει να ενισχυθεί και έτσι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της φτώχιας. Ένας αγώνας μπορεί να μην φτάνει, ωστόσο ευαισθητοποιεί τον κόσμο και ευαισθητοποιεί και τις πλούσιες χώρες για να βοηθήσουν τις φτωχές ώστε να μην έχουμε αυτές τις ανισότητες που υπάρχουν. Αυτός ο αγώνας δείχνει την καλή δουλειά που γίνεται στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και σε επίπεδο επιτυχιών, αλλά και επικοινωνίας. Είναι η κορυφαία ομάδα της Ελλάδας και έπρεπε να προταθεί, γιατί έχει και τον περισσότερο κόσμο».

Παγκόσμιο ενδιαφέρον
Για πρώτη φορά ο «8ος αγώνας κατά της φτώχειας» θα μεταδοθεί από ΣΚΑΪ και Nova μαζί! Όπως ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός, ο τηλεοπτικός σταθμός του Ρέντη και το συνδρομητικό κανάλι θα μεταδώσουν απευθείας τη σπουδαία αναμέτρηση φιλανθρωπικού χαρακτήρα, ενώ ενδιαφέρον έχουν δείξει κορυφαία δίκτυα απ’ όλο τον κόσμο!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ:

«Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα συνδρομητικό τηλεοπτικό κανάλι και ένας ελεύθερης λήψης τηλεοπτικός σταθμός, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την παραγωγή της τηλεοπτικής μετάδοσης ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, στηρίζοντας τόσο τον φιλανθρωπικό του χαρακτήρα, όσο και την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Ο ΣΚΑΪ και η NOVA θα μεταδώσουν την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στις 21:15, τον «8ο Αγώνα Κατά της Φτώχειας» Φίλοι Ζιντάν, Ρονάλντο – All Stars ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, μεταφέροντας το πλούσιο ποδοσφαιρικό θέαμα που θα προσφέρουν οι μεγάλοι παίκτες που θα συμμετάσχουν στον αγώνα, όχι μόνο σε κάθε γωνία της χώρας μας, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Τα δύο τηλεοπτικά δίκτυα συμμετέχουν με αυτό τον τρόπο στην διεξαγωγή του κορυφαίου φιλανθρωπικού ποδοσφαιρικού αγώνα που έγινε ποτέ στη χώρα μας και οργανώνεται με τη συνεργασία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.
Όλη η τηλεοπτική παραγωγή θα είναι σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας (High Definition)

Ήδη έχουν ζητήσει το τηλεοπτικό σήμα κανάλια από την Ευρώπη, την Ασία, την Αυστραλία και την Λατινική Αμερική».

4η επιλογή ??? η επιστροφή στη δραχμή!!!

Για άλλη μια φορά ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπίνι (ο οποίος την Τετάρτη (08/12), είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου), παρουσιάστηκε απαισιόδοξος για την ελληνική οικονομία και δεν απέκλεισε την επιστροφή στη δραχμή. Ο κ. Ρουμπίνι μιλώντας την Πέμπτη (09/12) στο ραδιόφωνο BHMA 99,5 δήλωσε ότι για την ελληνική οικονομία υπάρχουν τέσσερις επιλογές.

Μια άμεση διολίσθηση της αξίας του ευρώ κατά 20% -30% ευρώ που θα επέτρεπε την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας, κρατών που την τελευταία δεκαετία απώλεσαν ανταγωνιστικότητα λόγω του ισχυρού ευρώ και της μεγαλύτερης αύξησης του μισθολογικού κόστους σε σχέση με την παραγωγικότητα.
Μια δεύτερη επιλογή είναι η μείωση των τιμών και των αμοιβών κατά 30% σε βάθος τετραετίας ή πενταετίας, αν και συνήθως ο αποπληθωρισμός τιμών και αμοιβών επιδεινώνει την κρίση και έτσι αυτή δεν είναι μια βιώσιμη λύση.
Η τρίτη επιλογή είναι να γίνουν πολλές μεταρρυθμίσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να αυξηθεί η παραγωγικότητα, αλλά με ταυτόχρονη διατήρηση του μισθολογικού κόστους σε χαμηλά επίπεδα,…..
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά : "Στην Γερμανία απαιτήθηκαν δέκα με 15 χρόνια για να γίνουν όλα αυτά . Και όπως είπα εάν η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία ξεκινήσουν σήμερα, τα αποτελέσματα θα διαφανούν μετά από πέντε χρόνια. Βραχυπρόθεσμα οι παρεμβάσεις θα έχουν επιπτώσεις καθώς θα οδηγήσουν σε απολύσεις και σε κλείσιμο παραγωγικών μονάδων. Λοιπόν ακόμη και αυτή η λύση τελικά ίσως να μην είναι αποτελεσματική".
Η τέταρτη λύση σύμφωνα με τον κ. Ρουμπινί, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν την υποστηρίζει είναι η Ελλάδα να εξέλθει από την Οικονομική και Νομισματική Ένωση και να επιστρέψει στην δραχμή.
Για τον ενδεχόμενο επιστροφής της δραχμή ο κ. Ρουμπινί προέτρεψε τους Κυβερνώντες ως εξής:
"Εάν θέλετε να αποφύγετε την τελευταία καθώς δημιουργεί πολλές παράπλευρες απώλειες, είτε θα πρέπει να προσδοκάτε ραγδαία πτώση του ευρώ, ή οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να εφαρμοσθούν άμεσα και με επιτυχία, ώστε να επέλθει άμεσα μια εύρωστη ανάπτυξη και να τονωθεί η παραγωγή. Η επιλογή του αποπληθωρισμού σε κάθε περίπτωση θα πλήξει την οικονομική δραστηριότητα και θα αυξήσει το δημόσιο χρέος".

 Πηγή
digitalcrete.gr

Eξαφανίζονται Blog!!! Μαγικά κόλπα στο διαδίκτυο!

Το καναρινάκι της φωτογραφίας είναι σε όλους σας γνωστό τα δυο τελευταία τουλάχιστον χρόνια. Σήμα κατατεθέν του blog ΖΕΙΔΩΡΟΝστη διεύθυνση  http://zeidoron.blogspot.com.Εκεί ο υποφαινόμενος,τα πραγματικά στοιχεία του οποίου φαίνονταν φαρδιά πλατιά στη μπάρα,έγραφε τις απόψεις του κι ότι  άλλο τον τσίγκλαγε από την καθημερινότητα.Πάντα με σεβασμό και στους αναγνώστες αλλά και στο θέμα που πραγματευόταν.Αρκετές φορές σ’ αυτό το διάστημα το μπλογκ κλειδώνονταν από τον πάροχο της υπηρεσίας google και με την επαλήθευση του κωδικού επανέρχονταν.Τον Ιούνιο μάλιστα είχαν ζητήσει και το κινητό μου τηλέφωνο και τους το έδωσα γιατί δεν είχα κάτι να κρύψω.
Ξαφνικά σήμερα το πρωί το μπλογκ εξαφανίστηκε με μαγικό τρόπο,ενώ ο λογαριασμός μου ήταν απλά κλειδωμένος και με επαλήθευση πάλι του κωδικού άνοιξε.Δουλεύει κανονικά το mail μου,μπορώ να κάνω αναρτήσεις στους Ενωμένους Μπλόγκερ,που είμαι μέλος,μπορώ ν’ αφήσω σχόλια σε άλλα μπλογκς αλλά το ΖΕΙΔΩΡΟΝ είναι εξαφανισμένο.Στην αναζήτηση γράφει ότι :

Το ιστολόγιο που αναζητούσατε δεν βρέθηκε. Αν είστε ο κάτοχος αυτού του ιστολογίου,συνδεθείτε.

Πατώντας στο συνδεθείτε με συνδέει με τους Ενωμένους Μπλόγκερς,το ΖΕΙΔΩΡΟΝ άφαντο.Επικοινώνησα με αρκετούς φίλους και τους ευχαριστώ για το ενδιαφέρον τους αλλά λύση δεν βρέθηκε.Βρήκα μια φόρμα επικοινωνίας με τη Νομική υπηρεσία της google,όπου έγραψα ποιος είμαι και τους ζήτησα να επαναφέρουν το μπλογκ μου διότι δεν παραβίασα κανέναν από τους όρους τους ενώ αντίθετα η εξαφάνισή του καταργεί το δικό μου δικαίωμα έκφρασης.
Πιθανόν να μην είναι δάκτυλος της google αλλά ημετέρων δυνάμεων αφού η προτελευταία ανάρτηση ρωτούσε:Ποιοι ρίχνουν νερό στο μύλο της “ τρομοκρατίας”; και η τελευταία δημοσιεύεται από κάτω.Ελπίζω να επανέλθει η ιστοσελίδα και να τα λέμε όπως και πριν.Διαφορετικά θα συνεχίσουμε από εδώ http://zeidoron.pblogs.gr/,μέσω Pathfinder κι έχει ο Θεός!
Μέσα απ’ αυτή την πορεία στο διαδίκτυο γνώρισα πάρα πολλούς ανθρώπους,κάποιους μάλιστα κι από κοντά και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γι’ αυτό.Να είστε καλά σας ευχαριστώ όλους και δεν θα χαθούμε.
Υ.Γ.:Μόλις τώρα ενημερώθηκα πως το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το http://adena-gr.blogspot.com/ και με το http://dimithliop.blogspot.com/

Europa League: Παναθηναϊκός-Ολίμπια 95-88 (video)

Το μεγαλείο του Δημήτρη Διαμαντίδη κράτησε ζωντανό τον Παναθηναϊκό που πλέον βρίσκεται αγκαλιά με την πρώτη θέση του 4ου ομίλου. O 3-D, που έχασε την καθοριστική βολή στον πρώτο αγώνα στην Σλοβενία, γύρισε ένα αγώνα που ήταν χαμένος και η εμπειρία των πέντε πρωταθλητρών φορές Ευρώπης κυριάρχησε στο έξτρα πεντάλεπτο. Εκτός του Διαμαντίδη, Φώτσης, Μπατίστ και Νίκολας στο τέλος κορυφαίοι για τους «πράσινους», ενώ καθοριστικοί για τους Σλοβένους ήταν οι Όζμπολτ και Γκρέγκορι. Έντονες διαμαρτυρίες από την ελληνική ομάδα γα την διαιτησία.
Τα δεκάλεπτα: 23-17, 37-33, 50-54, 79-79κ.α., 95-88 παρ.

Φώτσης και Διαμαντίδης μπήκαν ορεξάτοι και από τα 6.75 φρόντισαν να θέσουν τον Παναθηναϊκό σε ρόλο οδηγού. Στο 4' και μετά από τρίποντο του αρχηγού της ελληνικής ομάδας, οι «πράσινοι» ξέφυγαν με +3 (10-7), ενώ μετά από το 12-12 στο 5' οι γηπεδούχοι, που έλεγξαν τα επιθετικά ριμπάουντ και με καλή άμυνα έκλεισαν τους αιφνιδιασμούς των Σλοβένων, έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 11-5 και μπήκαν στη δεύτερη περίοδο στο +6 (23-17). Με λέι απ του Καλάθι ο Παναθηναϊκός ανέβασε τη διαφορά στο 12' σε 26-17, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Με τον Γκρέγκορι να οργιάζει στο λόου ποστ και στη γραμμή του τριπόντου (στο β' δεκάλεπτο σημείωσε τους 9 από τους 11 πόντους του) οι φιλοξενούμενοι απάντησαν αρχικά με σερί 7-0, μειώνοντας σε 26-24, ενώ στο 19' ο Αμερικανός κράτησε τη διαφορά των 2 πόντων από τα 6.75 γράφοντας το 35-33. Το μόνο που κατάφερε ο Παναθηναϊκός, που δεν είχε συγκέντρωση και έκανε διαδοχικά λάθη, ήταν να διαμορφώσει το σκορ ημιχρόνου, 37-33, με τον Σάτο από τη γραμμή των βολών.

Χάρη στην προσαρμοσμένη άμυνα η Ολίμπια έκλεισε τους διαδρόμους στον Παναθηναϊκό και οι Σλοβένοι, εκμεταλλευόμενοι την αστοχία των «πράσινων» από τα 6.75 πέτυχαν αρχικά την ισοφάριση και αργότερα την ανατροπή, ενώ έδειχναν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα. Ο Όζμπολτ έγραψε στο 22' το 39-39 και οι δύο ομάδες αντάλλαξαν πολλές φορές την πρωτοπορία στο σκορ, μέχρι το 28', καθώς από το 50-50 ακολούθησε σερί 4-0 των Σλοβένων με πρωταγωνιστές τους Σερμαντίνι (κάρφωμα) και Ιλιέφσκι, που διαμόρφωσαν το 54-50 του δεκαλέπτου. Με νέο σέρι 5-0 η Ολίμπια ανέβασε τη διαφορά στο +9 (59-50), Καϊμακόγλου από τα 6.75 και ο πολύ καλός απόψε Σάτο με βολές μείωσε σε 59-55, αλλά η Ολίμπια έδειχνε να ελέγχει το ρυθμό. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός, χάρη στην εμπειρία του, «ροκάνισε» διακριτικά τη διαφορά και με τρίποντο του Περπέρογλου μείωσε σε 68-66, για να αναλάβει δράση ο αρχηγός του Παναθηναϊκού...

Με one man show ο Δημήτρης Διαμαντίδης έδειξε την κλάση του και με προσωπικό ρεσιτάλ (13 διαδοχικούς πόντους), το οποίο άρχισε περίπου 1,5 λεπτό πριν τη λήξη, πέτυχε την ισοφάριση στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα, αφού πρώτα πήρε το ριμπάουντ από χαμένο τρίποντο του Μπατίστ. Ουσιαστικά, οι Σλοβένοι αυτοκτόνησαν με μοιραίο τον Μαρκοτα, όταν ο τελευταίος υπέπεσε σε λανθασμένο φάουλ στον Διαμαντίδη δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και ενώ η Ολίμπια ήταν στο +4 (75-79).

Στην παράταση ο Παναθηναϊκός με ανεβασμένη την ψυχολογία δεν επέτρεψε στην Ολίμπια σε κανένα σημείο να τον αμφισβητήσει και με 4/6 τρίποντα (3 από Νίκολας) πέτυχε επιμέρους σκορ 16-9 και έφτασε άνετα στη νίκη με 95-88.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ζιεμπλίτσκι (Πολωνία), Κόντε (Ισπανία), Τραβίτσκι (Πολωνία)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Περπέρογλου 9 (2), Μπατίστ 14, Φώτσης 17 (3), Σάτο 12, Νίκολας 15 (5), Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 16 (2), Βουγιούκας, Καλάθης 4, Καϊμακόγλου 3 (1).

ΟΛΙΜΠΙΑ ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ (Γιούρι Ζντοβτς): Ιλιέφσκι 16 (4), Γκρέγκορι 19 (1), Σάλιν, Μούριτς 4 , Γιαγκόντνικ 10, Σερμαντίνι 6, Πίνκνεϊ 8, Μάρκοτα 9 (1), Λόρμπεκ 1, Όζμπολτ 15 (1).
Παναθηναϊκός-Ολίμπια 95-88

Europa League: Μάλαγα-Ολυμπιακός 76-74 (video)

Σε ένα συγκλονιστικό αγώνα στην Ανδαλουσία ο Ολυμπιακός έχασε με 76-74 από την Μάλαγα αφού ο Μίλος Τεόντοσιτς αστόχησε από τα οκτώ μέτρα στο τελευταίο σουτ του αγώνα. Οι «ερυθρόλευκοι» με επιμέρους σερί 21-2 έκαναν την μεγάλη επιστροφή στο 4ο δεκάλεπτο αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη. Ωστόσο η κατάσταση βρίσκεται στα χέρια τους αφού στην τριπλή ισοβαθμία με Ρεάλ και Μάλαγα έχουν το πλεονέκτημα και με νίκες στα δύο τελευταία παιχνίδια εξασφαλίζουν την πρωτιά του ομίλου. Ο Μπλάνκο κορυφαίος για την Μάλαγα, Σπανούλης και Τεόντοσιτς πήραν από το χέρι τον Ολυμπιακό.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 42-37, 62-50, 76-74

Οι «ερυθρόλευκοι» με πρωταγωνιστές τους Μπουρούση, Σπανούλη, ανέκαμψαν μετά από ένα «φτωχό» πρώτο εξάλεπτο, που βρέθηκαν στο -8 (14-6 με τρίποντο του Μπλάνκο), και με σερί 9-0 βρέθηκαν στο +1 (15-14), ενώ οι δύο ομάδες έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο ισόπαλες 17-17. Με επτά διαδοχικούς πόντους του Τεόντοσιτς ο Ολυμπιακός έμεινε κοντά στο σκορ (28-24 στο 14'), στην προσπάθεια της Μάλαγα να οικοδομήσει μία διαφορά ασφαλείας, ενώ Σέρβος γκαρντ σημειώνοντας τους 11 από τους 13 πόντους του μέχρι το ημίχρονο στη δεύτερη περίοδο, κράτησε την ελληνική ομάδα «ζωντανή», όταν στο 16' μείωσε στο -1 (31-30). Ωστόσο, οι αιφνιδιασμοί της ισπανικής ομάδας και η αδυναμία του Ολυμπιακού να περιορίσει το περιφερειακό σουτ των αντιπάλων συνέβαλαν ώστε το σύνολο του Ρενέσες να πάρει το δρόμος προς τα αποδυτήρια στο +5 (42-37).

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός κατέρρευσε... Οι «ερυθρόλευκοι», με τους Σπανούλη, Τεόντοστις, «εγκλωβισμένους» επιθετικά, κακές επιστροφές, κενά στην άμυνα, και μη μπορώντας να ακολουθήσει το γρήγορο ρυθμό της Μάλαγα βρέθηκε γρήγορα πίσω στο σκορ. Οι γηπεδούχοι, με καλή συνεργασία (έφτασαν τις 18 ασίστ), μάλιστα εκτόξευσαν τη διαφορά στο 27' στο +14 (58-44), ενώ μπήκαν στην τελευταία περίοδο στο +12 (62-50). Στο 32' η διαφορά υπέρ των Ισπανών έφτασε τους +17 πόντους (67-50) και όλα έδειχναν ότι είχαν τελειώσει για τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, με πρωταγωνιστή τον Σπανούλη (5 διαδοχικούς πόντους) και άξιο συμπαραστάτη τον Ερτσεγκ ο Ολυμπιακός, που έβλεπε τη Μάλαγα να χάνει το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο, έτρεξε ένα εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 21-2 και περίπου 2 λεπτά πριν τη λήξη πέρασε μπροστά με 71-69, μετά από δύο διαδοχικά τρίποντα (από Κέσελ και Ερτσεγκ). Ο Ροντρίγκεθ ισοφάρισε με βολές σε 71-71 και η Μάλαγα με σερί 6-0 ξέφυγε με 75-71. Ο Τεόντοστις από τα 6.75 μείωσε στα 25'' σε 75-74, ο Μπλάκνεϊ ευστόχησε μόνο στη 1 από τις 2 βολές (76-74), αλλά λάθος πάσα του Σπανούλη και άστοχο τρίποντο του Τεόντοστις από τα 8 μέτρα στέρησαν από τον Ολυμπιακό ένα σπουδαίο «διπλό».

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Πατερνίκο (Ιταλία), Λόπες (Πορτογαλία)

ΜΑΛΑΓΑ (Αϊτο Γκαρθία Ρενέσες): Ροντρίγκεθ 6, Φρέιρε 2, Πρίντεζης, Μπαρέρα 4, Χιμένεθ 5 (1), Τρίπκοβιτς 8 (2), Μπλάκνεϊ 8 (1), Λίμα, Φρίλαντ 12, Αρτσιμπαλντ 8, Μπαπτιστ 2, Μπλάνκο 21 (3).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ιβκοβιτς): Παπαλουκάς 1, Νεστέροβιτς 6, Σπανούλης 19 (2), Μπουρούσης 6, Κέσελ 5 (1), Μαυροκεφαλίδης 1, Παπανικολάου, Ερτσεγκ 15 (1), Τεόντοσιτς 20 (2), Χαλπερίν, Λούκας 1.

Μάλαγα-Ολυμπιακός 76-74

Κληρώσεις διαιτών Δ' Εθνικής 3ου Ομίλου

Κυριακή 12-12-2010
Ωρα 15:00
14η αγωνιστική
Λευκάδια Ημαθίας - Εθνικός Κατερίνης
Διαιτητής: Ι. Καλεμτζής, Χ. Πασσαλής, Π. Ρήγας (Χαλκιδικής)
Α.Ο. Σειρήνα - Αρης Λόφων
Διαιτητής: Κ. Σιδηρόπουλος, Χ. Γκλαβίνας, Ι. Μερκούρης (Καστοριάς)  
Καστοριά - Γαλατινή Κοζ.
Διαιτητής: Ε. Γκορτζίλας, Γ. Ταιρίδης, Μ. Λιάρος (Μακεδονίας) Βατανιακός - Σβορώνος
Διαιτητής: Ι. Σωσώνης, Α. Δουδούμης, Π. Κιούσης (Φθιώτιδας) Ολυμπος Λεπτ. - Αλεξάνδρεια
Διαιτητής: Ν. Οικονόμου, Σ. Γούτας, Λ. Διαμαντής (Χαλκιδικής) Νίκη Αγκαθιάς - Εθνικός Βατερού
Διαιτητής: Α. Κορεστής, Χ. Παπαδημητρίου, κ. Ακριβός (Λάρισας)
ΑΕ Σιάτιστα - Πυρσός Γρεβενών
Διαιτητής:  Γ. Δαμιανίδης, Σ. Αποστόλου, Μ. Σιντόρης (Μακεδονίας)
ΑΣ Πεντάβρυσου - Κάστορας
Διαιτητής: Π. Κωτούλας, Ε. Καλόγηρος, Ε. Βογιατζής (Καρδίτσας) Μακεδονικός Φούφα - Νάουσα
Διαιτητής: Η. Αναστασίου, Α. Τσαπράζης, Α. Χατζηλιώντας (Λάρισας)

Σαν σήμερα το 1893 πτώχευσε η Ελλάδα!!! «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν»

«Δυστυχώς επτωχεύσαμεν», επίκαιρο όσο ποτέ! Επίκαιρο όσο ποτέ!!!

Η φράση «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» αποτελεί μια διάσημη έκφραση που πιστώνεται στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Χαρίλαο Τρικούπη.
Ο Χαρίλαος Τρικούπης υπήρξε κορυφαίος πολιτικός και διετέλεσε επτά φορές πρωθυπουργός της χώρας. Έφερε πολλές μεταρρυθμίσεις σε πολλούς τομείς ενώ ξεκίνησε τη δημιουργία σιδηροδρομικού δικτύου και τη διάνοιξη της διώρυγας της Κορίνθου.
Η οικονομία της εποχής όμως δεν άντεξε το εκσυγχρονιστικό έργο του Χαρίλαου Τρικούπη. Έτσι, στις 10 Δεκεμβρίου το 1893, ο πρωθυπουργός αναφώνησε σε ομιλία του στην Βουλή το «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν», κηρύσσοντας πτώχευση καθώς το κράτος στάθηκε αδύναμο να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος του.  Η πτώχευση αυτή επέφερε την επιβολή του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου.
Σήμερα, η φράση του Τρικούπη μοιάζει επίκαιρη όσο ποτέ, καθώς τα μέτρα που έχει επιβάλλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ελλάδα εξαιτίας του γιγάντιου χρέους της, μας επιστρέφουν στο παρελθόν και θυμίζουν εκείνη την εποχή...

Πηγή

Εγκαίνια του νέου Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης!

Αρκτούρος: Νέο «σπίτι» για την καφέ αρκούδαΑρκτούρος: Νέο «σπίτι» για την καφέ αρκούδα!

Όπως είχαμε γράψει πριν λίγες ημέρες, σήμερα  Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νέου Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του «ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ», στο ιστορικό κτίριο της Νικείου Σχολής, στο Νυμφαίο Φλώρινας.
Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» υποστήριξε με δωρεά του τα έργα υποδομής και τις αναγκαίες επισκευές στο ιστορικό κτίριο, καθώς και την κατασκευή εκθεμάτων και την αγορά εξοπλισμού, με σκοπό τη δημιουργία ενός Κέντρου που θα ανταποκρίνεται στο καίριας σημασίας έργο ευαισθητοποίησης του κοινού για την προστασία της καφέ αρκούδας που επιτελεί ο «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ».
Το «Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα» θα αποτελεί μόνιμη έκθεση με επιστημονικό, φωτογραφικό και διαδραστικό υλικό με 15 θεματικές ενότητες που αφορούν την καφέ αρκούδα και τους βιότοπους της στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια και θα παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες στους επισκέπτες. Βασικός στόχος είναι η ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών και η ενεργή συμμετοχή τους στην προστασία του περιβάλλοντος. Θα πραγματοποιούνται επίσης προγράμματα περιβαλλοντικής ενημέρωσης όπως σεμινάρια, παρουσιάσεις, προβολές ντοκιμαντέρ, κλπ.
O «AΡΚΤΟΥΡΟΣ» ιδρύθηκε το 1992. Κύριο μέλημά του είναι η προστασία και περίθαλψη άγριων ζώων και η ενημέρωση του κοινού όσον αφορά ζητήματα προστασίας και διαχείρισης της άγριας ζωής και του περιβάλλοντος. Ο οργανισμός διαθέτει ένα καταφύγιο αρκούδας, ένα καταφύγιο λύκου και ένα κέντρο ενημέρωσης για την αρκούδα στο Αμύνταιο. Περισσότεροι από 70.000 επισκέπτες το χρόνο ενημερώνονται σχετικά με την άγρια ζωή στην Ελλάδα και τη σημασία της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.
Ο «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» επίσης υλοποιεί προγράμματα περιβαλλοντικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε συνεργασία με σχολεία από όλη την Ελλάδα.