ΣΙΝΕ

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Αναβολή όλων των πρωταθλημάτων λόγω παγετού!

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σε όλο το νομό Φλώρινας, ανάγκασαν την ΕΠΣ Φλώρινας να αναβάλλει για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα όλα τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου. Οι νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, ανάλογα με τα καιρικά φαινόνενα που θα επικρατούν.

  από Ματιές Στα Σπορ

Πριν δυο μέρες έκαναν μπάνιο και τώρα… σκι!!!

Στα λευκά η  Κρήτη

Στα λευκά και η Κρήτη!

Από το πρωί χιονίζει στο Λασίθι και στον κάμπο του οροπεδίου το χιόνι αυτή τη στιγμή πλησιάζει τα 20 εκατοστά ενώ το θερμόμετρο στο Τζερμιάδω δείχνει 0 βαθμούς Κελσίου.
Το εκχιονιστικό μηχάνημα του Δήμου έχει ξεκινήσει από νωρίς το πρωί να δουλεύει στον περιμετρικό δρόμο του κάμπου ενώ κρατά ανοικτό και το επαρχιακό δίκτυο προς το Κράσι.
Όλοι οι κτηνοτρόφοι ειδοποιήθηκαν το προηγούμενο τριήμερο να προμηθευτούν τροφές και να φροντίσουν για τα κοπάδια τους.
Αναμένεται επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες και ο Δήμος Οροπεδίου παρακαλεί τους οδηγούς να μην κινούνται άσκοπα στο επαρχιακό δίκτυο.

"κλίμα εορτών" Λευκό χαλί στρώθηκε στην Αττική!!!

Στο κλίμα των εορτών  Δεν το βάζει κάτω ο χειμώνας και ήδη στο Μαρούσι το έχει στρώσει. Παρόμοια κατάσταση επικρατεί στις περισσότερες περιοχές των βορείων προαστίων αλλά και στα Μεσόγεια όπου χιονίζει κανονικά. Οι οδηγοί καλό θα ήταν να είναι πιο προσεκτικοί την αποψινή βραδιά.

O Tάκης Λεμονής ο νέος προπονητής του Πανιωνίου!

Ο Τάκης Λεμονής είναι ο νέος προπονητής του Πανιωνίου. 
Ο 51χρονος κόουτς συμφώνησε με τη νέα διοίκηση των «κυανέρυθρων» και υπέγραψε το συμβόλαιό του μέχρι το καλοκαίρι του 2012.
Η ανακοίνωση του Πανιωνίου:

«Η ΠΑΕ Πανιώνιος ΓΣΣ ανακοινώνει την οριστικοποίηση της συμφωνίας με το κ. Τάκη Λεμονή ο οποίος αναλαμβάνει από σήμερα προπονητής της ομάδας του Πανιωνίου.
Ο κ. Λεμονής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ΠΑΕ Πανιώνιος ΓΣΣ διάρκειας 2,5 ετών. Βοηθός του κ. Λεμονή αναλαμβάνει ο κ. Μιχάλης Καβαλιέρης.

Ανακοινώνεται επίσης η λύση της συνεργασίας της με τον κ. Άκη Μάντζιο. Η ΠΑΕ Πανιώνιος ΓΣΣ τον ευχαριστεί τόσο για την προσφορά του, όσο και για το ήθος που επέδειξε. Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια στην καριέρα του»

Οι αγώνες του Σαββατοκύριακου 11 & 12-12-2010

14η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Δ΄Εθνικής (3ος ΟΜΙΛΟΣ), με τη Σειρήνα να υποδέχεται στο γήπεδό της τον ΄Αρη Λόφων, σ' έναν εύκολο φαινομενικά αγώνα και τον Πυρσό να αντιμετωπίζει στη Σιάτιστα την τοπική ομάδα.
Στην Α΄Ερασιτεχνική κατηγορία της Ε.Π.Σ. Γρεβενών, θα διεξαχθούν τα παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής, που είχαν αναβληθεί το προηγούμενο Σαββατοκύριακο,   με την πρωτοπόρο Κιβωτό να αγωνίζεται στο ντέρμπι της αγωνιστικής με τον Κτηνοτροφικό Αστέρα Καληράχης.
Στο πρόγραμμα της  Β΄Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Γρεβενών περιλαμβάνονται τα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής, με την οποία ολοκληρώνεται και ο α΄γύρος.

Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3ος ΟΜΙΛΟΣ
14η αγωνιστική


Α.Ε. ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ - ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Κυριακή: 12-12-2010, ώρα: 15.00 μ.μ.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

Διαιτητής: ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Μακεδονίας)
Α΄Βοηθός: ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ (Μακεδονίας)
Β΄Βοηθός:  ΣΙΝΤΟΡΗΣ ΜΑΡΙΟΣ (Μακεδονίας)
Παρατηρητής: ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (Λάρισας)


Α.Ο. ΣΕΙΡΗΝΑ - ΑΡΗΣ ΛΟΦΩΝ
Κυριακή: 12-12-2010, ώρα: 15.00 μ.μ.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΕΙΡΗΝΙΟΥ

Διαιτητής: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Καστοριάς)
Α΄Βοηθός: ΓΚΛΑΒΙΝΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (Ηπείρου)
Β΄Βοηθός:  ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Ηπείρου)
Παρατηρητής: ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ (Πέλλας)


Τα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής
14η αγωνιστική
Λευκάδια Ημαθίας-Εθνικός Κατερίνης
Καστοριά-Γαλατινή Κοζάνης
Βατανιακός-Σβορώνος
΄Ολυμπος Λεπτοκαρυάς-Αλεξάνδρεια
Νίκη Αγκαθιάς-Εθνικός Βατερού
ΑΣ Πεντάβρυσου-Κάστορας
Μακεδονικός Φούφα-Νάουσα

4ος Διαιτητής στον αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (SuperLeague),  θα είναι ο Δημήτρης Θάνος (Ε.Π.Σ. Γρεβενών).





Διαιτητής στον αγώνα ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ – Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (Δ΄ΕΘΝΙΚΗ) θα είναι ο Κώστας Τσέτσιλας (Ε.Π.Σ. Γρεβενών) με βοηθούς τους: Γεώργιο Βλαχάκη και Χρήστο Κωνσταντή (Ε.Π.Σ. Γρεβενών)





Α΄Ερασιτεχνική Κατηγορία Ε.Π.Σ. Γρεβενών
11η αγωνιστική

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΝΕΟΧΩΡΙ
ΑΡΗΣ ΚΑΡΠΕΡΟΥ – ΑΦΣ ΑΜΥΓΔΑΛΙΑΣ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΗΡΑΧΗΣ- ΑΛΙΑΚΜΩΝ ΚΙΒΩΤΟΥ
ΓΡΕΒΕΝΑ ΑΕΡΑΤΑ – ΑΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑΣ
ΚΑΜΒΟΥΝΙΑΚΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ – ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΕΠ
ΑΡΗΣ ΜΗΛΙΑΣ –ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΟΝΤΙΝΗΣ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΙΤΕΑΣ – ΑΕ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ  ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΟΥ


Β΄Ερασιτεχνική Κατηγορία Ε.Π.Σ. Γρεβενών
9η αγωνιστική

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΕΓΑΡΟΥ – ΔΟΞΑ ΝΕΩΝ ΠΑΛΙΟΥΡΙΑΣ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΙΤΕΑΣ – ΑΕ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ  ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΟΥ
ΔΟΞΑ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ – ΜΑΥΡΟΙ ΑΕΤΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ
ΠΑΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙΑΚΟΣ – ΑΟ ΑΜΕΡΟΥ ΜΗΛΙΑΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ - ΠΑΟ ΦΕΛΛΙΟΥ
ΑΕ ΣΥΝΔΕΝΔΡΟΥ – ΜΑ ΤΡΙΚΟΚΚΙΑΣ

Φώτης Μπαζάκας

Ε.Π.Σ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ - Ορισμοί διαιτητών στους σημερινούς αγώνες της Α' Κατηγορίας

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/12/2010 
11η αγωνιστική
ΩΡΑ 3μμ

ΓΗΠΕΔΟ: ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΝΕΟΧΩΡΙ...
ΣΙΟΥΜΠΟΥΡΑ-ΜΠΑΜΠΑΜΤΣΗΣ-ΤΣΕΤΣΙΛΑΣ Ε

ΓΗΠΕΔΟ: ΚΑΡΠΕΡΟΥ
ΑΡΗΣ ΚΑΡΠΕΡΟΥ – ΑΦΣ ΑΜΥΓΔΑΛΙΑΣ
ΤΣΕΤΣΙΛΑΣ Κ.- ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ-ΡΑΤΖΑΣ

ΓΗΠΕΔΟ: ΚΑΛΗΡΑΧΗΣ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΗΡΑΧΗΣ- ΑΛΙΑΚΜΩΝ ΚΙΒΩΤΟΥ
ΚΑΡΑΛΙΟΛΙΟΣ- ΡΙΓΚΟΣ-ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΗΠΕΔΟ:ΠΟΡΟΥ
ΓΡΕΒΕΝΑ ΑΕΡΑΤΑ – ΑΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑΣ
ΔΡΟΒΑΤΖΗΚΑΣ-ΦΩΛΙΑΣ-ΑΛΕΞΙΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ: ΔΕΣΚΑΤΗΣ
ΚΑΜΒΟΥΝΙΑΚΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ – ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΕΠ
ΛΕΚΚΑΣ-ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ-ΖΟΥΜΠΟΥΚΑΣ

ΓΗΠΕΔΟ: ΜΗΛΙΑΣ
ΑΡΗΣ ΜΗΛΙΑΣ –ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΟΝΤΙΝΗΣ
ΞΕΝΗ ΤΡΙΠΛΕΤΑ

Β΄Ερασιτεχνική Κατηγορία Ε.Π.Σ. Γρεβενών
9η αγωνιστική

ΓΗΠΕΔΟ: ΜΕΓΑΡΟΥ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΕΓΑΡΟΥ – ΔΟΞΑ ΝΕΩΝ ΠΑΛΙΟΥΡΙΑΣ
ΒΛΑΧΑΚΗΣ-ΓΚΟΛΙΑΣ-ΝΤΟΛΙΑΣ

Όλοι οι αγώνες ξεκινούν  στις 3:00μμ και θα τους ακούσετε ζωντανά από τον  STARFM 933

Οι αρκούδες στο Νυμφαίο έχουν "αϋπνίες"!!!

Οι αρκούδες στο Νυμφαίο έχουν "αϋπνίες"
«Αϋπνίες» έχουν και φέτος οι αρκούδες στο Νυμφαίο της Φλώρινας, οι οποίες περιμένουν με ανυπομονησία να πέσουν σε χειμέριο ύπνο.
Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους χθές στο περιβαλλοντικό κέντρο του «Αρκτούρου», όπου φιλοξενούνται τα ζώα, και το σκηνικό θυμίζει χειμώνα, άρα η ώρα μάλλον δεν αργεί...
Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που οι αρκούδες αργούν να κοιμηθούν, καθώς η περσινή καλοκαιρία τις κράτησε ξύπνιες έως τα τέλη Ιανουαρίου.

Σεισμός 3.6R 15 χλμ. βορειοδυτικά της Πτολεμαΐδας.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3.6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις 06:55 στη δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Ινστιτούτου. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται σε απόσταση 15 χλμ. βορειοδυτικά της Πτολεμαΐδας.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και στην Καστοριά, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Τέσσερις αδελφές παντρεύτηκαν τέσσερα αδέλφια!!!

Τέσσερις αδελφές παντρεύτηκαν τέσσερα αδέλφιαΤέσσερις αδελφές η Olivia, η Rosa, η Kelly και η Ketty Silva παντρεύτηκαν τέσσερα αδέλφια τον Darwin, τον Henry, τον Ranulfo και τον  William Sanchez.

Οι πατεράδες των δυο οικογενειών, από το χωριό Baba, στο Εκουαδόρ, ήταν παιδικοί φίλοι και όποτε έκαναν πάρτι η μια οικογένεια καλούσε την άλλη. Έτσι λοιπόν τα παιδιά των Silva και των Sanchez απόκτησαν ιδιαίτερη οικειότητα και σιγά-  σιγά δημιουργήθηκαν ειδύλλια.
Πρώτος άνοιξε τον χορό ο William Sanchez που έκανε δεσμό με την Ketty Silva και μετά ακολούθησαν και οι άλλοι.  «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι μια σπάνια περίπτωση αδελφών να παντρεύονται αδελφές. Όμως όλο αυτό τον καιρό που είναι μαζί ζουν ευτυχισμένα και χωρίς προβλήματα,»,  δήλωσε πατέρας των κοριτσιών Eugenio Silva. Τα παντρεμένα ζευγάρια,  έχουν αποκτήσει και οχτώ παιδάκια.

Βγήκε από το χειρουργείο με δύο παραπάνω στήθη!

Βγήκε από το χειρουργείο με δύο παραπάνω στήθη!
Αποζημίωση ύψους 5 εκατ. δολάρια ζήτησε μία 46χρονη η οποία μετά από αποτυχημένη πλαστική επέμβαση στήθους βγήκε από το χειρουργείο με δύο παραπάνω στήθη.
Αυτό τουλάχιστον υπογραμμίζει και ο δικηγόρος της άτυχης γυναίκα. Στη μήνυσή της η 46χρονη μητέρα δύο παιδιών τονίζει ότι η επέμβαση αυτή εκτός από την αναπηρία που της άφησε, της στοίχησε και τον γάμο της.
Η γυναίκα που πλήρωσε 7.000 δολάρια για την επέμβαση, βρήκε τον γιατρό KeithBerman, που της έκανε την εγχείρηση, μέσω αγγελίας στο ίντερνετ.
Όπως δηλώνει σήμερα ο ίδιος, την είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους της επέμβασης αν και ο δικηγόρος της γυναίκας δηλώνει ότι ο κατηγορούμενος ενδιαφερόταν μόνο να πληρωθεί για την αποτυχημένη επέμβαση…

Ο καιρός σήμερα (video)

Το κρύο είναι τσουχτερό! Χιόνια και στην ΑττικήΗ χώρα στην κατάψυξη!!!

Το κρύο είναι τσουχτερό! Χιόνια και στην Αττική!

Ο χειμώνας επιτέλους ήρθε... Κατεβάστε από την ντουλάπα παλτό, γάντια σκούφους και κασκόλ γιατί ο καιρός δεν αστιεύεται.... Το κρύο είναι τσουχτερό!!!
Η μεταβολή ξεκίνησε από τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα με βροχές και τοπικές καταιγίδες ωστόσο από το βράδυ της Παρασκευής όλα θυμίζουν... παρομονές Χριστουγέννων!!!
Αττική:
Μάλιστα, αναμένεται να χιονίσει στα ορεινά της Αττικής, αλλά και στα βόρεια προάστια. Το Σάββατο, ο χιονιάς δεν θα είναι τόσο έντονος, ωστόσο και πάλι αναμένεται χιονόπτωση στα ορεινά της Αττικής αλλά και στα βόρεια προάστια.
Που θα χιονίσει:
Στα χιονοδρομικά κέντρα που θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά φέτος, σημειώνονται θερμοκρασίες ρεκόρ: Στο Καϊμακτσαλάν, ο υδράργυρος έπεσε στους -13 βαθμούς Κελσίου, στο Φαλακρό στους -11, στη Βασιλίτσα στους -7, στα Πηγάδια στους-5, ενώ στον Παρνασσό και στην Αράχωβα στους -1.
Θυελλώδεις άνεμοι:
Εκτός από τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, θυελλώδεις άνεμοι πνέουν και σε πολλά τμήματα της χώρας: Στις Κυκλάδες έχουμε αυτή την ώρα 7 μποφόρ, στη Θεσσαλονίκη και στο Καϊμακσταλάν  6, ενώ στην Αττική, οι άνεμοι πνέουν με 7μποφόρ στον οικισμό Νταού Πεντέλης, και με 6 στην Πάρνηθα.
Έκτακτα Δελτία Επικίνδυνων Καιρικών φαινομένων:
Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων τις επόμενες ώρες στον Θερμαϊκό. Επίσης, λόγω των ισχυρών ανέμων απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων σε Κυλλήνη-Κεφαλλονιά, Κυλλήνη Ζάκυνθος και Λυξούρι-Αργοστόλι. Δρομολόγια δεν πραγματοποιούνται και από Πάτρα-Ιόνια Νησιά , Βόλος-Σποράδες ,Πρίνου Καβάλας και Ηγουμενίτσα- Λευκίμης.

Ανάλογα του...μήκους ο Φόρος στα τσιγάρα!


Ανάλογα με το μήκος τους φορολογούνται τα τσιγάρα, όπως αναφέρεται στο πολυνομοσχέδιο σκούπα που κατατέθηκε χθες βράδι στη Βουλή, τη Δευτέρα αναμένεται να συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή και την Τρίτη να ψηφισθεί. Είναι η τέταρτη φορά σ΄ένα χρόνο που αυξάνεται ο φόρος στα τσιγάρα, προκαλώντας την αντίδραση και του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης κ. Σωκ. Ξυνίδη, ο οποίος στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είχε εκφράσει τον προβληματισμό του ότι με τις αυξήσεις φόρου στα τσιγάρα και κυρίως στα λεγόμενα φτηνά τσιγάρα μπορεί να πληγεί η ελληνική καπνοβιομηχανία. Με το άρθρο 99 του νομοσχεδίου καθορίζεται επακριβώς πώς θα φορολογούνται τα τσιγάρα, αλλά και τι είναι... τσιγάρο, πούρο, στριφτό τσιγάρο και πουράκια. Μια ειδική ορολογία, προσδιορίζονται πλέον τι είναι τσιγάρα και που λαμβάνει υπόψη το υπουργείο Οικονομικών για την φορολογία τους.
Ετσι στο νομοσχέδιο αναφέρεται:
Τσιγάρα: οι κύλινδροι καπνού που μπορούν να καπνίζονται ως έχουν. Ή οι κύλινδροι καπνού οι οποίοι με απλό μη βιομηχανοποιημένο χειρισμό γλιστρούν μέσα σε σωλήνες τσιγάρων. Ή οι κύλινδροι καπνού οι οποίοι με απλό μη βιομηχανοποιημένο χειρισμό περιτυλίγονται σε τσιγαρόχαρτα.
Πούρα ή πουράκια θεωρούνται: α) οι κύλινδροι καπνού με εξωτερικό περίβλημα από φυσικό καπνό. β) οι κύλινδροι καπνού με τεμαχισμένο μείγμα καπνού και με εξωτερικό περιτύλιγμα στο σύνηθες χρώμα του πούρου από ανασυσταθέντα καπνό.
Στριφτά τσιγάρα: ο κομμένος καπνός, φιλαρισμένος ή πεπιεσμένος σε πλάκες που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάπνισμα του οποίου τουλάχιστον το 25% του βάρους των σωματιδίων καπνού έχει πλάτος κοπής μικρότερο από 1,5 χιλιοστόμετρο ή έχει πλάτος κοπής, ίσο προς 1,5 χιλιοστόμετρο ή μεγαλύτερο εφόσον ο καπνός αυτός πωλείται ή έχει πωληθεί για στρίψιμο τσιγάρων.
Στη σχετική σελίδα του νομοσχεδίου, στο άρθρο 99, αναγράφεται και συντελεστή που θα φορολογηθεί το τσιγάρο και αυτός καθορίζεται ανάλογα από το μήκος του. Συγκεκριμένα για τον υπολογισμό του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) καπνού, ανάλογα με το μήκος του τσιγάρου, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ούτε το φίλτρο ούτε και το επιστόμιο θεωρείται: ως ένα τσιγάρο όταν έχει μήκος μέχρι οκτώ εκατοστά. Ως δύο τσιγάρα όταν έχουν μήκος μεγαλύτερο από οκτώ εκατοστά και μέχρι έντεκα εκαρτοστά. Ως τρία τσιγάρα όταν έχουν μήκος μεγαλύτερο από έντεκα εκατοστά και μέχρι δεκατέσσερα εκατοστά, κ.οκ.
Οι αυξήσεις στις τιμές των τσιγάρων, που θα ισχύσουν από το νέο έτος, θα έχουν ως αποτέλεσμα να σημειωθούν νέες αυξήσεις κατά 0,20_0,30 ευρώ το πακέτο, αλλά και αύξηση του περιθωρίου κέρδους για τους περιπτερούχους. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η αύξηση του πάγιου φόρου από 10_15% και η παράλληλη μικρή μείωση του ειδικού φόρου καπνού από 67% σε 65% προς όφελος του περιθωρίου κέρδους των περιπτερούχων.

Η Ελλάδα ίσως χάσει τους Μεσογειακούς αγώνες!!!

Μεσογειακοί αγώνες στο «κόκκινο»Μεσογειακοί αγώνες στο «κόκκινο»!

Η Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων του Βόλου και της Λάρισας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και ο πρόεδρος της ΔΕΜΑ, Αμάρ Αντάντι επανέλαβε ότι ίσως η Ελλάδα χάσει τη διοργάνωση. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Αμάντι στο Reyters υπάρχει αυτό το σοβαρό ενδεχόμενο, αφού η ελληνική πλευρά δεν έχει προχωρήσει στις εργασίες για την κατασκευή των δύο Μεσογειακών Χωριών για τη φιλοξενία των αθλητών και των επισήμων, γεγονός που καθιστά αναξιόπιστη την Ελλάδα.
«Η απόφαση θα παρθεί σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, αλλά η Ελλάδα βρίσκεται στην κόκκινη ζώνη κι αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να μεταφερθούν οι αγώνες σε άλλη χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο Αμάντι.
Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει ενημερώσει την οργανωτική επιτροπή «Βόλος Λάρισα 2013» ότι θα πρέπει να βρεθεί εναλλακτική λύση. Κάτι για το οποίο, όμως, η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων εκφράζει την αντίθεσή της. «Είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι όσον αφορά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Δεν μπορούμε, όμως, να καταλάβουμε την έλλειψη σεβασμού σε κάποιες δεσμεύσεις που υπήρχαν στο φάκελο υποψηφιότητας, αλλά και απέναντι στη ΔΕΜΑ ως διεθνές αθλητικό ίδρυμα».
Σχετικά με τις εναλλακτικές λύσεις, μία πρόταση είναι να φιλοξενηθούν οι αθλητές στις Πανεπιστημιακές Εγκαταστάσεις και σε πολυτελή κρουαζιερόπλοια. «Δεν γνωρίζουμε τίποτα τέτοιο. Δεν έχουμε καμία επίσημη θέση από την ελληνική πλευρά, όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Δεν γνωρίζω αν η ΔΕΜΑ θα δεχθεί ή θα απορρίψει αυτές τις προτάσεις. Αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή» κατέληξε ο κ. Αντάντι.
πηγή:
gazzetta