ΣΙΝΕ

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

LIVE Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ

http://www.webcaston.com/skyper

Νίκη Αγκαθιάς. Ανακοινωση: Τέλος ο Νίκος Παπανώτας!

Νίκη Αγκαθιάς: Ο πρόεδρος του συλλόγου, Αριστείδης Ματσούκας, στο periferiako.com. Η Νίκη Αγκαθιάς, από σήμερα(Τρίτη) το απόγευμα είναι χωρίς προπονητή, καθώς οι δρόμοι της ομάδας με τον Νίκο Παπανώτα, χώρισαν μετά από 6 περίπου χρόνια.
Ο πρόεδρος του συλλόγου, Αριστείδης Ματσούκας, μίλησε στο periferiako.com για την εξέλιξη αυτή και τόνισε πως η συνεργασία έπρεπε να λυθεί, ενώ τόνισε πως άπαντες είναι ευχαριστημένοι από την δουλειά του πρώην κόουτς.
Επίσης, επισήμανε πως ο κ. Παπανώτας έχει καλοδουλεμένη την ομάδα, ενώ αναφορικά με τον αντικαταστάτη του, αυτός θα είναι φιλόδοξος, με όρεξη για δουλειά!
Αναλυτικά τα όσα είπε στο periferiako.com
"Η συνεργασία με τον κ. Παπανώτα λύθηκε κοινή συναίνεση. Επρεπε να υπάρξει αλλαγή και εμείς θέλαμε να χωρίσουμε έτσι όπως αρχίσαμε. Με τον καλύτερο τρόπο και φιλικά.
Είμαστε ευχαριστημένοι από τον κ. Παπανώτα για τα όσα πρόσφερε, αλλά έπρεπε να γίνει αυτό. Την ομάδα την άφησε καλοδουλεμένη και αυτό θέλουμε να το πούμε".
ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΟΣ
Τέλος, αναφέρθηκε στον επόμενο κόουτς και τόνισε: "Σύντομα θα πάρουμε νέο προπονητή. Θέλουμε να είναι φιλόδοξος και με όρεξη για δουλειά".

Η ανακοίνωση του Νίκου Παπανώτα:
Ο μέχρι πρότινος προπονητής της Νίκης Αγκαθιάς, Νίκος Παπανώτας, αποχώρησε από την ομάδα και ο ίδιος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
"Πήρα την απόφαση να αποχωρήσω . Είμαι πολύ ικανοποιημένος με όλα όσα καταφέραμε . Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, την Αγκαθιά , την ομάδα που αγάπησα και για την οποία έδωσα και την ψυχή μου .
Ευχαριστώ τις Διοικήσεις όλων των χρόνων και ειδικότερα τους κ. κ. Ματσούκα Αριστείδη , Αντωνόπουλο Κώστα και Χατζόπουλο Γρηγόρη .
Ευχαριστώ τον παλιό μου συνεργάτη Δημήτρη Χαλκιά και τον φροντιστή Κουκουλή Θεοφάνη για την άψογη συνεργασία.
Ευχαριστώ όλους τους παίκτες που είχα σε αυτά τα 6 χρόνια για τη αγάπη και τη προσφορά τους σε αυτή την οικογένεια.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που με αγάπησε όπως τον αγάπησα και εγώ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ"

Βγήκαν γυμνοί στο χιόνι!!! Δύο μαθητές λυκείου, έδωσαν τα δικά τους μηνύματα!!!

Αψηφώντας το κρύο και τα χιόνια, αλλά και τη θερμοκρασία που δεν ξεπερνούσε τους 3 βαθμούς Κελσίου, δύο μαθητές λυκείου βγήκαν σχεδόν γυμνοί στο δρόμο.
Το περιστατικό συνέβηκε στις Σέρρες, όταν οι δύο μαθητές λυκείου επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ φορώντας μόνο τα μποξεράκια τους, με προορισμό το Σιδηρόκαστρο στις Σέρρες.
Οι δύο νεαροί κυκλοφορούσαν μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
Όπως δήλωσαν, ο λόγος που το έκαναν ήταν για να αποδείξουν πως στην ""Ελλάδα δεν κρυώνουν ποτέ".
«Ήταν κάτι που το σκεφτόμασταν συνεχώς το τελευταίο διάστημα και μας δόθηκε η ευκαιρία με το σημερινό χιόνι» δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό της πόλης ο ένας ανήλικος, αδιαφορώντας πως μπορεί να καταλήξει στο νοσοκομείο με κρυοπαγήματα ή χιονίστρες.

Δείτε videos Σοκ από την επίθεση που δέχθηκαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ!

Κρύο και… αφιλόξενο το Ζάγκρεπ

 ΠΑΟΚ:Σε λίγη ώρα η προπόνηση στο "Μάξιμιρ"!!!

Κρύο και… αφιλόξενο το Ζάγκρεπ!!!

Στην Κροατία βρίσκεται η αποστολή του ΠΑΟΚ όπου συνάντησε τσουχτερό κρύο. Οι Θεσσαλονικείς εκτός από τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που αντίκρισαν συνάντησαν τσουχτερό κρύο, όπως ήταν αναμενόμενο, με το θερμόμετρο του αεροδρομίου να δείχνει -3 βαθμούς.
Η αποστολή του Δικεφάλου από το αεροδρόμιο κατευθείαν μετέβη στο ξενοδοχείο για γεύμα και ανάπαυση καθώς σε λίγη ώρα ο ΠΑΟΚ θα κάνει την προπόνησή του στο «Μάξιμιρ».
Στο πλευρό της ομάδας βρίσκονται και 80 οπαδοί της ομάδας που ταξίδεψαν μαζί με το τσάρτερ της αποστολής.

Τους φιλάθλους εκτός από την αστυνομία θα συνοδεύουν σε κάθε τους βήμα και 8 άνθρωποι (σεκιούριτι) της ΠΑΕ. Στο πλευρό της ομάδας και ο νομικός σύμβουλος Αχιλλέας Μαυρομάτης, που θα αναλαμβάνει τις επαφές με τους εκπροσώπους της ΟΥΕΦΑ.
Πηγή: gazzetta.gr


ΓΡΕΒΕΝΑ: Αντιδρούν στην κατάργηση του ΤΕΙ!!!

Αγωνιούν οι τοπικοί φορείς για την απώλεια εισοδημάτων!

Σε ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσαν, μετά από σύσκεψη που συγκλήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του νομάρχη, Δημοσθένη Κουπτσίδη οι φορείς του νομού Γρεβενών εκφράζου την αγωνία τους για τη φημολογούμενη κατάργηση του ΤΕΙ.
Παράλληλα, οι φορείς δηλώνουν την ανησυχία τους για τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα έχει μια απόφαση για κατάργηση του ΤΕΙ στην τοπική κοινωνία και τονίζουν ότι θα ξεκινήσουν συντονισμένο αγώνα για την αποτροπή αυτού του κινδύνου, με επικεφαλής τον βουλευτή του νομού, Αθανάσιο Χαντάβα.

ΠΑΤΡΑ: Χτύπαγε το μαθητή στα κάγκελα του σχολείου!!! Δείτε το video

ΔΕΙΤΕ: Την καταγγελία του πατέρα!

Τα νεύρα του ξέσπασε ο υποδιευθυντής ενός γυμνασίου σχολείου στην Πάτρα σε έναν μαθητή, όταν μαζί με τους συμμαθητές του προσπάθησαν να κάνουν κατάληψη του σχολείου.
Οι προσπάθειες των μαθητών να κλείσουν την πόρτα έγιναν αντιληπτές από τον υποδιευθυντή, ο οποίος ήρθε σε αντιπαράθεση μαζί τους, ενώ σύμφωνα με την καταγγελία, έπιασε τον συγκεκριμένο μαθητή από τα μαλλιά και του χτύπαγε το κεφάλι στα κάγκελα λέγοντας, πως «αυτός είναι το αφεντικό στο σχολείο και αυτός κάνει κουμάντο».
Αμέσως ειδοποιήθηκε και έφτασε στο σχολείο ο πατέρας του που είναι οικοδόμος και αναζήτησε τον θερμόαιμο καθηγητή, στον οποίο επιτέθηκε φραστικά. Ο υποδιευθυντής καταφέρθηκε φραστικά και στη μητέρα του παιδιού με απαξιωτικους χαρακτηρισμούς, λέγοντας χαρακτηριστικά «να τον στείλεις με τον πατέρα του να κουβαλάει τούβλα»!
Για το γεγονός έχει ενημερωθεί η περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης, η οποία από αύριο ερευνά το θέμα.

ΠΑΤΡΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΒΙΑΙΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΕ ΜΑΘΗΤΗ

 

Α' ΕΚΑΣΔΥΜ. Καστοριά - Αγ. Γεώργιος Γεβενών 64-46.

Το Καστοριανό συγκρότημα σε ρυθμό προπόνησης συνέτριψε με το επιβλητικό σκορ 64-46 τον Αγ. Γεώργιο Γρεβενών, βελτιώνοντας τη βαθμολογική του θέση.
7η αγωνιστική Α' ΕΚΑΣΔΥΜ
ΦΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΦΣΦ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ    69 - 101  
ΑΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ - ΓΣ ΕΛΙΜΕΙΑΣ    66 - 50  
ΑΕ ΚΟΖΑΝΗΣ - ΓΣΚ ΛΑΣΣΑΝΗΣ    34 - 48  
ΓΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ - Α.Σ. ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖ.    56 - 78  
ΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ    64 - 46  

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α.Σ. ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖ.    14  
ΑΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ    12  
ΓΣΚ ΛΑΣΣΑΝΗΣ    12  
ΦΣΦ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ    12  
ΓΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ    12  
ΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ    11  
ΓΣ ΕΛΙΜΕΙΑΣ    9    7  
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ    8     1,123
ΦΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ    8  
ΑΕ ΚΟΖΑΝΗΣ    7    7  

Eπόμενη Αγωνιστική 8η (18/12/2010)

ΓΣ ΕΛΙΜΕΙΑΣ     - ΦΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
ΑΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟ     - ΑΕ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΦΣΦ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ     - ΓΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ
ΑΣ ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ     - ΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ     - ΓΣΚ ΛΑΣΣΑΝΗΣ

Λάρισα: 7 γιατροί στο στόχαστρο του υπ. Οικονομικών!!!

Έλλειμμα «μαμούθ» στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΛάρισαςΈλλειμμα «μαμούθ» στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο!!!

Ύστερα από εξονυχιστικούς ελέγχους που πραγματοποιούν από το καλοκαίρι οι «ράμπο» του υπουργείου Οικονομικών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας έχουν διαπιστώσει έλλειμμα 7,2 εκατ. ευρώ.
Στην τσιμπίδα τους έχουν πιαστεί και ελέγχονται 7 γιατροί όπου καταλογίζονται πειθαρχικές ευθύνες για υπερτιμολογήσεις αναλώσιμων υλικών το διάστημα 2008 – 2009.
Η ιστορία έφτασε στη δημοσιότητα ύστερα από καταγγελία γιατρού του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην υγειονομική περιφέρεια Θεσσαλίας φέτος το καλοκαίρι.
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται το σχετικό πόρισμα να δοθεί στην δημοσιότητα.

ΠΑΟΚ: Επίθεση με πέτρες και μολότοφ! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ...

δέχτηκαν Επίθεση οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στο Ζάγκρεπ!Σε ενέδρα έπεσαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, την οποία έστησαν οι χούλιγκαν της Ντιναμό στα περίχωρα του Ζάγκρεπ. Άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες στο ένα από τα δύο λεωφορεία που μετέφεραν οπαδούς του Δικεφάλου, ενώ έπεσε και μία μολότοφ! Έσπασαν τζάμια, ενώ υπάρχουν και τρεις τραυματίες, δύο άνδρες και μία γυναίκα, που μεταφέρονται σε νοσοκομείο για να δεχτούν τις πρώτες βοήθειες.
Το περιστατικό συνέβη όταν το λεωφορείο σταμάτησε σε φανάρι και εμφανίστηκαν περίπου 100 οπαδοί της Ντιναμό. Επικράτησε πανικός. Οι επιβάτες προσπαθούσαν να εξέλθουν με οποιονδήποτε τρόπο από το λεωφορείο.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημερώθηκε για τα επεισόδια εις βάρος των Ελλήνων φιλάθλων και αμέσως υπήρξε επικοινωνία με το ελληνικό προξενείο, για να υπάρξει παρέμβαση από το ελληνικό κράτος για καλύτερη αστυνόμευση. Αξίζει να αναφέρουμε πως τους φιλάθλους συνόδευε ένα μόλις περιπολικό.




 
Πηγή: gazzetta.gr

ΤΡΙΚΑΛΑ: Στην κυκλοφορία από αύριο η σήραγγα Γκρόπας

Θα συνδέει τα Τρίκαλα με την Άρτα!

Ανάσα για τους οδηγούς που κινούνται από Τρίκαλα προς Άρτα και το αντίστροφο θα προσφέρει η σήραγγα Γκρόπας, η οποία δίνεται αύριο στην κυκλοφορία. Με τη σήραγγα, μήκους 1.500 μέτρων, θα παρακάμπτεται ο Αυχένας Γκρόπας που παρουσιάζει έντονα προβλήματα καταπτώσεων και η κυκλοφορία συχνά διακόπτεται τους χειμερινούς μήνες λόγω των χιονοπτώσεων.
Τα εγκαίνια θα γίνουν τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου παρουσία του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη.

Α.Ε. ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ - ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 1-4

ΣΙΑΤΙΣΤΑ ΠΥΡΣΟΣ 1-4 ΡΕΠΟΡΤΆΖ

Επιστήμονες "διάβασαν" τις μνήμες ανθρώπων!!!

Βρετανοί επιστήμονες μπόρεσαν, για πρώτη φορά στον κόσμο, "σαρώνοντας" ηλεκτρονικά τον εγκέφαλο ανθρώπων, να ξεχωρίσουν ποιο γεγονός του παρελθόντος θυμόταν κάποιος.
Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Νευρολογίας του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου (University College London -UCL), υπό την καθηγήτρια νευροεπιστήμης Ελεάνορ Μαγκουάιρ, παρουσίασαν την πρωτοποριακή έρευνά τους στο περιοδικό βιολογίας "Current Biology", σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο.
Οι επιστήμονες, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της μαγνητικής τομογραφίας λειτουργικού συντονισμού (fMRI), έδειξαν σε δέκα "καλωδιωμένους" εγκεφαλικά εθελοντές τρεις σύντομες σκηνές από κινηματογραφικές ταινίες. Στη συνέχεια, ήσαν σε θέση (με τη βοήθεια λογισμικού με ειδικούς αλγόριθμους), μελετώντας απλώς τη δραστηριότητα του εγκεφάλου, να καταλάβουν και να ξεχωρίσουν ποιες ακριβώς σκηνές σκέφτονταν οι εθελοντές, από αυτές που είχαν δει προηγουμένως.
Οι ερευνητές ελπίζουν ότι η έρευνά τους θα βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων θεραπειών για όσους πάσχουν από απώλεια μνήμης, ενώ σε απώτερο στάδιο θα μπορούσε ίσως να συμβάλλει στη θεραπεία της εγκεφαλικής άνοιας και του Αλτσχάιμερ. Μπορεί επίσης, όπως είπαν, να υπάρξουν και άλλες πρακτικές εφαρμογές, για παράδειγμα, η διάκριση ανάμεσα σε μια αληθινή και μια ψευδή μνήμη ή ανάμεσα σε μια πρόσφατη και μια παλαιότερη μνήμη.
Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι, μέσα από το "σκανάρισμα" του εγκεφάλου, οι επιστήμονες μπορούσαν να προβλέψουν απλούστερες σκέψεις, όπως να καταλάβουν ποιο χρώμα σκέφτονταν οι εθελοντές, ποιο αντικείμενο ή ποια τοποθεσία. Τώρα πια, αυτή η ικανότητα "ανάγνωσης" του εγκεφάλου επεκτείνεται και στις μνήμες, που αποτελούν πιο πολύπλοκες διαδικασίες.
Η νέα έρευνα βασίζεται σε μια προηγούμενη από την ίδια ερευνητική ομάδα, που είχε μπορέσει να καταλάβει που "στεκόταν" νοητικά ένα άτομο σε ένα εικονικό δωμάτιο, "διαβάζοντας" τον εγκέφαλό του. Ο αλγόριθμος του υπολογιστή, που έχουν αναπτύξει οι βρετανοί ερευνητές και ο οποίος αναλύει τα μοτίβα εγκεφαλικής δραστηριότητας, δεν "διαβάζει" στην πραγματικότητα τις μνήμες, αλλά μπορεί να ξεχωρίσει τη μια από την άλλη.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι μνήμες βρίσκονται σίγουρα μέσα στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου. "Τώρα που έχουμε δει που βρίσκονται, έχουμε την ευκαιρία να κατανοήσουμε πώς οι μνήμες αποθηκεύονται και πώς μεταβάλλονται με το πέρασμα του χρόνου", δήλωσε η Μαγκουάιρ.
Οι νευροεπιστήμονες έχουν, τα τελευταία χρόνια, κάνει σημαντικές προόδους στο "διάβασμα" του εγκεφάλου. Μεταξύ άλλων, έχουν μπορέσει να καταλάβουν ποιόν αριθμό είδε ένας άνθρωπος, ποιο γράμμα σκοπεύει να πληκτρολογήσει κ.α.

Λάμψη αστέρων κατά της φτώχειας! Σήμερα (21.15, Νοva, ΣΚΑΪ)

Ένα διαφορετικό ποδοσφαιρικό ματς, ένα παιχνίδι χωρίς καμία σκοπιμότητα, που θα έχει αντικείμενο πέρα για πέρα ανθρώπινο, διεξάγεται το βράδυ της Τρίτης στο Καραϊσκάκη (21.15, Νοva, ΣΚΑΪ), με μια ομάδα επιλέκτων του Ολυμπιακού (κράμα παλιών και τωρινών) να αντιμετωπίζουν τη γνωστή... παλοπαρέα του Ζιντάν και του Ρονάλντο.
Από τη μία λοιπόν Ζιντάν, Ρονάλντο, Ντρογκμπά, Τουρέ και από την άλλη Μέλμπεργκ, Τζόρτζεβιτς, Κοβάσεβιτς, Καρεμπέ και πολλοί ακόμα αστέρες του ποδοσφαίρου υπόσχολνατι πλούσιο ποδοσφαιρικό θέαμα, στον αγώνα κατά της φτώχειας που γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή σε διαφορετικό γήπεδο.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέλεξε 19 παίκτες στην αποστολή. Ανάμεσά τους βρίσκεται ο Κώστας Μήτρογλου, που είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τον παραγκωνισμό του, καθώς επίσης και οι περισσότεροι από τους νεαρούς παίκτες της ομάδας. Εκτός έμειναν ο Πάρντο (για να παίξει ο Νικοπολίδης και ο Μέγερι), οι Ιμπαγάσα, Μιραλάς και Φουστέρ (για να μην επιβαρυνθούν), οι τραυματίες Ντουντού, Ρόμενταλ και ο ανέτοιμος Ριέρα.
Την αποστολή αποτελούν οι: Νικοπολίδης, Μέγερι, Τοροσίδης, Ποτουρίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μοντέστο, Γ. Παπαδόπουλος, Ουρτάδο, Χολέμπας, Λεάντρο, Βάντερσον, Φετφατζίδης, Μήτρογλου, Πάντελιτς, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Ρ. Μπράβο, Νέμεθ, Ζαϊρί. 
Σε αυτούς θα προστεθούν οι Τζόρτζεβιτς, Ανατολάκης, Αμανατίδης, Αλεξανδρής, Γεωργάτος, Νινιάδης, Γιαννακόπουλος, Κοβάσεβιτς, και Καρεμπέ.
Οι δύο τελευταίοι θα αγωνιστούν τόσο με τους «All Stars» του Ολυμπιακού, όσο και με την ομάδα των φίλων του Ζιντάν και του Ρονάλντο.
Ο Μαρινάκης

Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έστειλε μήνυμα ενόψει του «Αγώνα Κατά της Φτώχειας».
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός υπογράμμισε την αναγκαιότητα να αισθανθεί ο καθένας πως δεν πρέπει να αρνηθεί την ευκαιρία να συνεισφέρει σ' αυτόν τον "ιερό σκοπό", όπως τον χαρακτήρισε.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Μαρινάκη:
-Για τον «Αγώνα Κατά της Φτώχειας»
«Κανείς δεν θα πρέπει να αρνηθεί την ευκαιρία να συνεισφέρει για αυτό τον ιερό σκοπό. Τα έσοδα από το παιχνίδι θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων της Αϊτής από τον καταστροφικό σεισμό του 2010, τους ανθρώπους που υποφέρουν από τις πλημμύρες στο Πακιστάν αλλά και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Ελλάδα που νοσηλεύονται και εκπαιδεύονται, όπως επίσης θα παραχωρηθεί μέρος των εσόδων υπέρ των φτωχών, σε συνεργασία με την εκκλησία του Πειραιά. 

Για μας, ο Ολυμπιακός δεν είναι απλά μια ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά ένας οργανισμός ευαισθητοποιημένος στα κοινωνικά προβλήματα που προσπαθεί να βοηθάει από τη μεριά του όσο μπορεί στην κοινωνία και ειδικά στη νεολαία».
-Για την ανταπόκριση του κόσμου:
«Οι Έλληνες έχουν βιώσει δύσκολες στιγμές στο παρελθόν και έχουν καταφέρει να τις ξεπεράσουν. Έχουμε μάθει να πολεμάμε και να βοηθούμε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Οι άνθρωποι εδώ σέβονται τα ήθη και τα έθιμα και η φιλοξενία είναι ένα από τα μεγάλα μας προτερήματα. Ακόμη και στις δύσκολες στιγμές, πάντα μοιραζόμαστε με τον συνάνθρωπο ότι και όσα μπορούμε. Πιστεύω πως όχι μόνοι οι φίλοι του Ολυμπιακού, αλλά και των υπόλοιπων ομάδων θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα.
Οι Έλληνες ποδοσφαιρόφιλοι εξάλλου το έχουν αποδείξει, αφού η κίνηση της διάθεσης των εισιτηρίων είναι πολύ ικανοποιητική. Αν είχαμε μεγαλύτερο γήπεδο, μόνο τότε θα μπορούσαμε να ικανοποιήσουμε την επιθυμία όλων να παρακολουθήσουν από κοντά αυτή τη σπουδαία αναμέτρηση. Εκτός των άλλων, μας δίνεται η ευκαιρία να αποδείξουμε πως η Ελλάδα μπορεί να γράψει ξανά ιστορία και το έχει πράξει αποδεδειγμένα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004».
-Για την παρουσία των Ζιντάν και Ρονάλντο στην Ελλάδα:
«Αγαπάω το ποδόσφαιρο από μικρό παιδί. Ο πατέρας μου, ο Μιλτιάδης, ήταν μέλος και μέτοχος του Ολυμπιακού για αρκετά χρόνια. Είχα την τύχη να επισκεφτώ ορισμένα από τα πιο μεγαλοπρεπή γήπεδα της Ευρώπης και έχω παρακολουθήσει από κοντά σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Θέλω να τους ευχαριστήσω από τη μεριά μου για την παρουσία τους στην Ελλάδα και την επιλογή τους να αγωνιστούν με τον Ολυμπιακό σε αυτό το παιχνίδι που τείνει να γίνει θεσμός. Αν χρειαστούν κάτι από εμάς στο μέλλον, να ξέρουν πως θα είμαστε κοντά τους».

ΣΙΑΤΙΣΤΑ - ΠΥΡΣΟΣ φωτορεπορτάζ

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, νικηφόρα πέρασε ο Πυρσός από τη Σιάτιστα.
Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες ήταν περισσότερο από εμφανής.
Το ματς όμως στο α΄μέρος θύμισε παλαιότερες εποχές.
΄Επεσε πολύ ξύλο στον αγωνιστικό χώρο με αποκορύφωμα το χτύπημα εκτός φάσης του Ευαγγελόπουλου.
Θεατής παρέμεινε ο διαιτητής της συνάντησης στα αντιαθλητικά χτυπήματα.
Πυροσβεστικό ρόλο στο ημίχρονο έπαιξε ο Πρόεδρος της Σιάτιστας κ. Πεσνικάς και ηρέμησαν τα πράγματα.
Κύριος με Κ κεφαλαίο.
Στο β΄μέρος μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο, ο Πυρσός.
Σημείωσε άλλα δυο τέρματα και θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα ώστε να διευρυνθεί κι άλλο το σκορ.
Τώρα βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας, 5 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Βατανιακό.
 Λίγος ο κόσμος στις κερκίδες. Φοβηθήκαν τον καιρό.

Πόσες πόλεις υπάρχουν στον πλανήτη με το όνομα “Αθήνα”;

Η Αθήνα βρίσκεται στην εξέχουσα θέση το όνομά της να έχει υιοθετηθεί από άλλες 23 πόλεις στον κόσμο. Πρόκειται για ένα μοναδικό γεγονός, το οποίο αποδεικνύει παράλληλα τη σημασία της για τον παγκόσμιο πολιτισμό. Καμία άλλη πόλη στον κόσμο δεν έχει δώσει το όνομά της σε τόσες πολλές άλλες. Πέρα από αυτό όμως, καμία θεσμοθετημένη σχέση ούτε συνδετικός κρίκος δεν έχει αναπτυχθεί μεταξύ των πόλεων αυτών μέχρι σήμερα.

Οι πόλεις που σε ολόκληρο τον κόσμο φέρουν το όνομα «Αθήνα» ξεχωρίζουν. Έχουν την τιμή και την υποχρέωση, σε όποιο σημείο του πλανήτη και αν βρίσκονται, να συμβολίζουν, με το όνομα αλλά και με τη δράση τους, τις έννοιες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ανάπτυξης, της ευθύνης και του σεβασμού. Σήμερα που οι αξίες αυτές είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρες και απαραίτητες, είναι υποχρέωση των Αθηνών του κόσμου να συνεισφέρουν στη δημιουργία του κόσμου της Αθήνας: ενός κόσμου ελευθερίας, δημοκρατίας και ισότητας, ενός πολιτισμένου κόσμου.
Ο Κόσμος της Αθήνας έχει αναλάβει τη δικτύωση όλων αυτών των πόλεων που φέρουν το όνομα «Αθήνα», των «Αθηνών του Κόσμου». Στόχος μας είναι να φέρουμε τις πόλεις αυτές πιο κοντά, να μάθουμε την ιστορία τους και να γίνουμε όλοι μαζί στη διεθνή κοινότητα πρεσβευτές του ονόματος «Αθήνα» και ό,τι αυτό συμβολίζει για τις σύγχρονες κοινωνίες.
* Αθήνα, Αττική, Ελλάδα
* Athens Alabama, ΗΠΑ
* Athens Arkansas, ΗΠΑ
* Athens California, ΗΠΑ
* Athens Ohio, ΗΠΑ
* Athens Georgia, ΗΠΑ
* Athens Illinois, ΗΠΑ
* Athens Indiana, ΗΠΑ
* Athens Kansas, ΗΠΑ
* Athens Lexington Kentucky, ΗΠΑ
* Athens Louisiana, ΗΠΑ
* Athens Somerset Maine, ΗΠΑ
* Athens Calhoun Michigan, ΗΠΑ
* Athens Mississippi, ΗΠΑ
* Athens Missouri, ΗΠΑ
* Athens New York, ΗΠΑ
* Athens Ohio, ΗΠΑ
* Athens Pennsylvania, ΗΠΑ
* Athens Tennessee, ΗΠΑ
* Athens Texas, ΗΠΑ
* Athens Vermont, ΗΠΑ
* Athens West Virginia, ΗΠΑ
* Athens Wisconsin, ΗΠΑ
* Athens Ontario, Καναδάς
* Athenstedt, Saxony-Anhalt, Γερμανία

Πόλεις με το προσωνύμιο “Αθήνα”:
* Athens of Ayrshire – Troon, Σκωτία
* Athens of Cuba – Matanzas, Κούβα
* Athens of Egypt- Alexandria, Αίγυπτος
* Athens of Finland – Jyväskylä, Φινλανδία
* Athens of Florida – DeLand, Florida, ΗΠΑ
* Athens of Indiana – Crawfordsville, Indiana, ΗΠΑ
* Athens of Latin America – Santo Domingo, Dominican Republic
* Athens of Minas Gerais – Juiz de Fora, Βραζιλία
* Athens of North America – Boston, ΗΠΑ
* Athens of Sicily – Catania, Ιταλία
* Athens of South America – Bogotá, Κολομβία
* Athens of the Bodrog – Sárospatak, Ουγγαρία
* Athens of the East – Madurai, Ινδία
* Athens of the Middle Ages – Florence, Ιταλία
* Athens of the North – Edinburgh, Σκωτία
* Athens of the South – Nashville, ΗΠΑ
* Athens of the Southern Hemisphere – Dunedin, Νέα Ζηλανδία
* Athens of the West (early 19th c.) – Lexington, ΗΠΑ
* Athens of the West – Berkeley, California, ΗΠΑ
* Athens on the Isar – Munich, Γερμανία
* Athens on the Spree – Berlin, Γερμανία
* Athens on the Torysa – Prešov, Σλοβακία
* Brazilian Athens – São Luís, Maranhão, Βραζιλία
* Czech Athens – Krnov, Τσεχία
* Lusa Athens – Coimbra, Πορτογαλία
* Sardinian Athens – Nuoro, Ιταλία
* Serbian Athens – Novi Sad, Σερβία
* Siberian Athens – Tomsk, Ρωσία
* Athens of the South – Tampa, Florida, ΗΠΑ
http://www.24grammata.com/

theworldofathens.org

ΦΙΦΑ: Οι επτά Έλληνες διεθνείς διαιτητές του 2011

Ο Τάσος ΣιδηρόπουλοςΟ Τάσος Σιδηρόπουλος είναι ο αντικαταστάτης του Γιώργου Δαλούκα στη λίστα των διεθνών διαιτητών της FIFA. Ωστόσο, ο Ροδίτης ρέφερι θα αρχίσει να σφυρίζει διεθνείς αγώνες από το Μάιο, όταν θα έχει συμπληρώσει δύο χρόνια στη Σούπερ Λίγκα, όπως ορίζουν οι κανονισμοί της ομοσπονδίας.

ΦΙΦΑ 2011: Η Λίστα των Διαιτητών είναι οι: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου), Τάσος Κάκος (Κέρκυρας), Δημήτρης Καλόπουλος (Μακεδονίας), Βασίλης Παμπορίδης (Κιλκίας), Ηλίας Σπάθας (Πειραιά), Σταύρος Τριτσώνης (Αθήνας) και Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).
Οι δέκα διεθνείς βοηθοί για το 2011 θα είναι οι: Δημήτρης Μποζατζίδης, Δημήτρης Σαραϊδάρης, Λεωνίδας Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Χρήστος Ακρίβος (Αθήνας), Χρήστος Πάνου (Αιτωλοακαρνανίας), Σπύρος Τρύφωνας (Κέρκυρας), Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Δημήτρης Γκάγκας (Λάρισας), Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας) και Δημήτρης Τάτσης (Ηπείρου).
Στην αντίστοιχη λίστα για τις γυναικείες διοργανώσεις, συμπεριλαμβάνονται τέσσερις Ελληνίδες διαιτητές και ισάριθμες βοηθοί. 
Ο λόγος για τις: Θάλεια Μήτση, Ελένη Λαμπαδαρίου (Πειραιά), Ευγενία Κασκαντίρη (Δυτικής Αττικής) και Κωνσταντίνα Μπούμπουρη (Ευρυτανίας).
Οι βοηθοί είναι οι: Παναγιώτα Κουτσουμπού, Ουρανία Φώσκολου (Πειραιά), Χρυσούλα Κουρομπίλια (Καρδίτσας) και Στέλλα Γκόγκου (Μακεδονίας). 
Διεθνείς Διαιτητές Ποδ/ρου Σάλας: Ζησιμόπουλος Δημήτριος και Σταμούλης Επαμεινώνδας

Κοζάνη: Βιολογικοί καθαρισμοί σε έξι δήμους


Τα έργα θα λύσουν σημαντικά προβλήματα!

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 35 εκατ. ευρώ, εντάχθηκαν από τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Κοζάνης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.
Πρόκειται για έργα Βιολογικών καθαρισμών και αποχετευτικών δικτύων των δήμων: Νεάπολης, Ασκίου, Αιανής, Σερβίων, Βελβεντού και Σιάτιστας. Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντινομάρχης Ανάπτυξης Γιάννης Σόκουτης, τα έργα αυτά λύνουν σημαντικά προβλήματα προστασίας περιβάλλοντος και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

«Λουκέτο» μέχρι την Τετάρτη βάζουν οι φοιτητές!

Κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας!

Τη συνέχιση της κατάληψης των τμημάτων Μηχανολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, μέχρι και την Τετάρτη αποφάσισαν οι φοιτητές στη γενική τους συνέλευση.
Μεταξύ των άλλων οι φοιτητές, που αντιδρούν σε τυχόν συγχώνευση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με οποιοδήποτε άλλο ίδρυμα, αποφάσισαν να συμμετέχουν με πορεία στις μεθαυριανές απεργιακές εκδηλώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πόλη της Κοζάνης.