ΣΙΝΕ

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Οι πιο συχνές μηχανικές εκφράσεις επαγγελματιών!!!

Στα Goodys
Μόλις σας βλέπουνε: Έχετε παραγγείλει παρακαλώ;
Μόλις πείτε τι θέλετε: Πατάτες κόκα κόλα;
Στα καφέ
Ο/H Σερβοτόρος/α μόλις παραγγείλετε φραπέ μέτριο για παράδειγμα: Γάλα;
Ο πορτιέρης στο club καθώς πάτε να μπείτε: Οι δυό σας είστε;
Ο Μπακάλης μόλις κάνει τη ζύγιση: Να το αφήσω;
Στο ταμείο στο Super Market: Κάρτα Μπόνους έχετε

Τι θα συμβεί αν κηρύξουμε πτώχευση;

ti isxyei an kiriksoume ptoxefsi
Επειδή πολλοί ρωτάτε τι θα γίνει αν η Ελλάδα δεν έπαιρνε τα μέτρα του ΔΝΤ και κήρυττε πτώχευση να εξηγήσουμε απλά ότι:
Κάνει στάση πληρωμών που σημαίνει ότι όπου χρωστάει ξανακάνει διαπραγμάτευση. Καλό ακούγεται αλλά μετά για 1 αιώνα και βάλε δεν πρόκειται να μας εμπιστευθεί κανένας να μας δανείσει.
Σε περιόδους κρίσης το κράτος κλείνει τις τράπεζες ή βάζει όριο στις αναλήψεις χρημάτων ή απαγορεύει με φυλάκιση οποιαδήποτε κατοχή χρυσού. Γενικώς το κράτος έχει οποιαδήποτε εξουσία πάνω στα περιουσιακά στοιχεία.
Οι καταθέσεις που έχει κάποιος γίνονται λιγότερες αυτομάτως και αν μπούμε στην δραχμή γίνεται υποτίμηση και το χρήμα χάνει την αξία του!
Ακόμα μπορεί η κυβέρνηση να πει ότι όποιος έχει ποσά στις τράπεζες τα μισά τα δίνει ως φόρο στο κράτος.
Και άλλα πολλά μπορούν να γίνουν αλλά μένουμε σε αυτά. Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα και μακάρι να μην ζήσουμε ποτέ την πτώχευση. Το χειρότερο σενάριο ήταν να μπούμε στο ΔΝΤ γιατί θα παρθούν μέτρα αλλά υπήρχε και άλλο ένα σενάριο πιο εφιαλτικό. Να κηρύξουμε πτώχευση. Ίσως αυτό που κάναμε ως χώρα να ήταν το καλύτερο. Όμως το λέμε γιατί μας έφθασαν μέχρι το γκρεμό και μας είπαν ή κάθεστε για χρόνια εκεί ή πηδάτε. Αλλά αυτοί που μας έφθασαν εκεί πρέπει να μπούνε φυλακή.

Πέθανε ο Δημήτρης Μαρινόπουλος!!!


Απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών ο Δημήτρης Μαρινόπουλος, ένας από τους δύο ιδρυτές του ομώνυμου ομίλου επιχειρήσεων.
Ο Δημήτρης Μαρινόπουλος γεννήθηκε το 1919 και μαζί με τον δίδυμο αδερφό του το 1949 δημιούργησαν την φαρμακοβιομηχανία «Φαμάρ» και στην συνέχεια την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος». Το 2000 έγινε η συγχώνευση με την γαλλική εταιρεία Carrefour, δημιουργώντας την μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα.
Διετέλεσε δύο φορές πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών από το 1966 έως το 1970 και από το 1974 έως το 1978.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει αύριο στις 11.00 το πρωί στο Α Νεκροταφείο Αθηνών.
newsit.gr

Τριάντα ψυχούλες στα αζήτητα, χριστουγεννιάτικα…


Εγκαταλειμμένα από τις μητέρες τους στα δύο μεγάλα δημόσια μαιευτήρια της Αθήνας, «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» και «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ»...θα «γιορτάσουν» τα πρώτα τους Χριστούγεννα 11 μωρά λίγων μόλις εβδομάδων. 

Ανάλογο είναι το σκηνικό και στα παιδιατρικά νοσοκομεία: περισσότερα από 20 παιδιά βρίσκονται στο «Αγία Σοφία» και τρία στο γειτονικό «Αγλαϊα Κυριακού»!
Πέντε μωράκια βρίσκονται στο «ΈΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» από τις αρχές Δεκεμβρίου. Οι μητέρες τους τα εγκατέλειψαν είτε επειδή δεν τα ήθελαν είτε γιατί δεν μπορούσαν να τα μεγαλώσουν. Στο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» ο κατάλογος με τα μωρά που εγκαταλείπονται από τις μητέρες τους ή τους γονείς τους μετρά έξι νεογέννητα –θεωρείται μάλιστα πολύ χαμηλός αυτός ο αριθμός, δεδομένου ότι κατά μέσο όρο στον θάλαμο τελειόμηνων φιλοξενούνται συνήθως τουλάχιστον 15 βρέφη και μωρά.
Μεγαλώνουν με τις μαίες
Για τα παιδιά αυτά μητέρες γίνονται οι μαίες, οι νοσηλεύτριες και οι γιατροί των νεογνολογικών κλινικών, ενώ τα περισσότερα δεν γνωρίζουν ποτέ τις φυσικές τους μητέρες. «Οι μητέρες που εγκαταλείπουν τα παιδιά τους είναι συνήθως νεαρής ηλικίας, ανύπαντρες, ναρκομανείς, με ψυχικά προβλήματα. Πρόκειται τόσο για Ελληνίδες όσο και για αλλοδαπές» σκιαγραφεί το προφίλ τους ο Διευθυντής της Νεογνολογικής Κλινικής του «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» και καθηγητής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρήστος Κώσταλος (φωτό). Υπάρχουν και εξαιρέσεις, βέβαια, όπως επισημαίνει, και αναφέρει ενδεικτικά την περίπτωση ενός ζευγαριού Ελλήνων, μορφωμένων και ευκατάστατων που άφησε χωρίς δεύτερη σκέψη το παιδί του στο μαιευτήριο, αμέσως μόλις το ενημέρωσαν ότι γεννήθηκε με σύνδρομο DOWN.
Σβήνουν κεράκια στο μαιευτήριο
Ανάλογη είναι η εικόνα στο «ΕΛΕΝΑ». Πέντε νεογνά ήρθαν να προστεθούν τον Δεκέμβριο στο μακρύ κατάλογο με τα εγκαταλειμμένα παιδιά του δημόσιου μαιευτηρίου που μετρά την τελευταία πενταετία περισσότερα από 140 μωρά. Αμέσως μόλις διαπιστώσουν οι μαίες ότι οι μητέρες ή οι γονείς εγκατέλειψαν τα παιδιά τους, ενημερώνουν την κοινωνική υπηρεσία.
Οι κοινωνικοί λειτουργοί αναζητούν τον φυσικό γονέα και σε περίπτωση που αυτή η επικοινωνία δεν αποδίδει καρπούς, αναζητούν ανθρώπους από το συγγενικό περιβάλλον του μωρού. Όπως εξηγούν στο protothema.gr, πρόκειται για μια χρονοβόρο διαδικασία η οποία αποβλέπει στην επιστροφή του παιδιού στη φυσική του οικογένεια, εφόσον αυτό είναι εφικτό. Σε ιδανικές συνθήκες, βεβαίως, το διάστημα αυτό το μωρό θα έπρεπε να βρίσκεται εκτός μαιευτηρίου, σε μια άλλη δομή ειδικά για παιδιά.
Στην ελληνική πραγματικότητα, όμως, το μωρό μεγαλώνει μέσα στον θάλαμο του μαιευτηρίου όπου και σβήνει το πρώτο του κεράκι. Συνήθως, τα εγκαταλελειμμένα παιδιά φτάνουν στο Κέντρο Βρεφών «ΜΗΤΕΡΑ» έχοντας συμπληρώσει αρκετούς μήνες ζωής –ενώ και από το Κέντρο φεύγουν έχοντας «μπολιαστεί» με γερές δόσεις ιδρυματισμού για να πάνε ανάλογα με την ηλικία και το φύλο σε παιδοπόλεις, όπως η «Αγία Βαρβάρα» ή ο «Άγιος Ανδρέας».
Τα παιδιατρικά νοσοκομεία γίνονται φιλόξενη στέγη για δεκάδες παιδιά
Τα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας, «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού», δυστυχώς έχουν «παράδοση» στην εγκατάλειψη παιδιών. Η λύση της διαµονής κακοποιημένων και εγκαταλελειμμένων παιδιών σε θαλάµους νοσοκοµείων δεν είναι η καλύτερη, συμφωνούν οι αρμόδιοι, ωστόσο στην πράξη δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Έτσι, τα Παίδων μετατρέπονται σε φιλόξενη στέγη για όσα –άρρωστα συνήθως- παιδιά εγκαταλείπονται από τους γονείς τους ή για εκείνα που αποτελούν αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας για το ποιος γονιός θα αναλάβει την επιμέλειά τους.
Το τελευταίο είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα, δεδομένου ότι πρόκειται για υγιή παιδιά που απλώς παραμένουν στο νοσοκομείο ελλείψει άλλου χώρου. Η κυρία Κατερίνα Αποστόλου, υποδιοικητής στην πρώτη Υγειονοµική Περιφέρεια Αττικής και υπεύθυνη για µονάδες κοινωνικής φροντίδας εξηγεί: «Συνήθως το ζήτημα της κηδεµονίας δεν ξεκαθαρίζεται εύκολα. Μέχρι να αποφανθεί ο εισαγγελέας για το πού τελικά θα πάνε, τα παιδιά παραμένουν σε µας».
Σύµφωνα µε την κ. Αποστόλου, το ιδανικό θα ήταν να προχωρά με ταχύτερους ρυθμούς η –πολύ χρονοβόρος σήμερα- αναδοχή παιδιών από το Κέντρο Βρεφών ή άλλα παρεμφερή ιδρύματα έτσι ώστε να μπορούν να προωθούνται τα παιδιά από τα μαιευτήρια ή τα άλλα νοσοκομεία σε αυτές τις δομές.

Έκθεση παραπονούμενου συζύγου(Κύπριου) για τις συζυγικές υποχρεώσεις!!!

Προς γεναίκαν!
Τον χρόνον που επέρασεν, επάσκησα να κάμω μιτά σου την δουλειάν 365 φορές.
Εκατάφερα 18! Δηλαδή πάνω-κάτω μιάν κάθε είκοσι ημέρες!

Τες 347 εν τα εκατάφερα επειδή:

. 45 φορές ήσουν ποσταμένη (παντές τζι είπα σου να τσαππίσεις)
. 39 φορές δεν είσιες διάθεση
. 37 φορές ήσουν «πιασμένη»
. 35 φορές είσιες στενοχώρια
. 24 φορές επόνες την τζιεφαλήν σου
. 23 φορές επύρωνες (εβάλαμεν σου τζιαι έαρκοντίσιον!)
. 19 φορές είπες ότι ενύσταζες
. 18 φορές έπρεπεν να σηκωστείς πρωϊν
. 10 φορές τα σεντόνια ήταν καθαρά τζι έν έθελες να ξιμαρίσουν
. 9 φορές εφοάσουν ότι εν να μας ακούσει η μάνα σου (ζιεί τρία φλάτ που κάτω μας)
. 8 φορές εφοάσουν αμπα τζι ακούση μας ο γείτονας
. 5 φορές εφοάσουν αμπα τζιαι ξυπνήσουμεν το μωρό
. 5 φορές ήσουν αναστατωμένη γιατί ο Γιάγκος απάτησεν την Βίρνα!
. 5 φορές έκαμες πως εν άκουσες
. 5 φορές εν έθελες να χαλάσεις το μαλλί σου που ήτουν του κομμωτηρίου
. 5 φορές έκρουσες που τον ήλιον τζι επόνες την ράσσιην σου
. 4 φορές εδκιάβαζες ''Αρλεκιν'' τζι έβαλες τα κλάματα
. 16 φορές είπες μου ''Μα σήμερα;''
. 14 φορές είπες μου ''Μα τωρά;''
. 12 φορές είπες μου ''Μα πάλαι;''
Τες 18 φορές που εδέχτηκες, η δουλειά εν ήτουν ''σόϊν'', γιατί:
. 1 φοράν εφοήθηκα πως εχτύπησα σε γιατί άκουσά σε τζιαι εκούγκας
. 2 φορές εδιάκοψες για να λιμάρεις το νύσιην του ποδκιού σου που εκοράκαν πάς το σεντόνιν.
. 3 φορές εσκέφτηκα να σε ξυπνήσω να σου πώ.. ετέλειωσα!!
. 3 φορές είδες ραΐσματα πάνω στο ταβάνιν τζι αθυμήθηκες πως θέλει βάψιμον
. 4 φορές εκόλλησες πας την καρκόλαν τζι εν ετάρασσες
. 5 φορές είπες μου ''Χάτε τέλειωνε'' τζιε είσες παράπονον που μετά εν είχα όρεξην να συνεχίσω.
Τωρά ρωτώ σε:
Έννα φταίω εγιώ αν πάω με Ρουμάνες;;;;
Αναδημοσίευση από: KanePlaka

Συζήτηση μέσα σε τουαλέτα [Βίντεο]

Δείτε το βίντεο και κοιτάξτε πόσο εύκολα μπορούν να γίνουν παρεξηγήσεις!!!


Αναδημοσίευση από: KanePlaka 

Καταλήψεις σε επτά διόδια!!!

 Θα επιτρέπουν τη διέλευση οχημάτων χωρίς αντίτιμο!!!

Οι γνωστές πλέον επιτροπές αγώνα των πολιτών διαφόρων περιοχών ενάντια στα διόδια ανακοίνωσαν μια σειρά κινητοποιήσεων σε επτά σημεία των εθνικών οδών με αποκλεισμό των ταμείων των διοδίων ώστε να περνούν ελεύθερα τα οχήματα χωρίς να πληρώνουν το αντίτιμο οι οδηγοί.

Σύμφωνα με την έως τώρα ενημέρωση κατά την κορύφωση της χριστουγεννιάτικης εξόδου (Παρασκευή 24/12) οι επιτροπές αγώνα θα αποκλείσουν τα παρακάτω διόδια:

Ελευσίνας: ώρα 16:00
Αττικής Οδού, Ελευσίνα: ώρα 18:00
Αφιδνών: ώρα 19:00
Τραγάνας: ώρα 16:00
Μώλου: ώρα15:00
Μοσχοχωρίου: ώρα 16:00
Πολύμυλου Κοζάνης: ώρα 16:00

Συμβουλές για τα χείλη σας!!!

Αν σκάσανε τα χειλάκια σας ή κάποιο σημείο στο δερματάκι σας, βάλτε λίγο μέλι πάνω στο σκάσιμο και όλα θα πάνε καλά....Αν κυρίες μου έχετε λίγο χνούδι πάνω από τα χείλη, βάλτε σε βαμβάκι χυμό από λεμόνι και χαϊδέψτε το χνούδι...όχι πως θα φύγει.... αλλά κάτι θα κάνει... 2 φορές την ημέρα αν γίνεται..
Αν τα χείλη σας σκάνε, κάθε βράδυ πριν τον ύπνο, κάντε τους μασάζ με baby oil.Τα χείλη, είναι ευαίσθητο σημείο του προσώπου και θέλουν περιποίηση. Και για να είναι πάντα απαλά κι ελκυστικά:
- Ανακατέψτε ζάχαρη, αμυγδαλέλαιο και ελαιόλαδο, τόσο ώστε να γίνει κάπως πηχτή κρέμα. Μ' αυτό το μείγμα τρίβετε τα χείλη...
Κάντε το 1 φορά την εβδομάδα.
Και μη ξεχνάτε πως μετά τα 40άντα τα χείλη χάνουν 1 τοις 100 περίπου από τον όγκο τους.... γι' αυτό και όχι μόνο.... περιποίηση!

Ευχές από τα κορίτσια του Φιλυριακού!!!

Τα κορίτσια του Φιλυριακού και πρωταθλήτριες χειμώνα εύχονται σε όλο τον κόσμο Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα!!!

ΠΑΟ: Πρόεδρος Βεκρής - "Βολές" Θανάση!!!

Ο Τζόνι Βεκρής είναι ο διάδοχος του Νικόλα Πατέρα στον προεδρικό θώκο του “τριφυλλιού”, όπως αποφασίστηκε στο Δ.Σ. που έγινε το πρωί της Πέμπτης. Έκκληση Θ. Γιαννακόπουλου: Βοηθήστε! Ο ΠΑΟ είναι στο χείλος του γκρεμού.Ένταση και αποχώρηση Μαυροκουκουλάκη. Όλοι οι διάλογοι.

Ο Βεκρής θα είναι πρόεδρος μέχρι τα τις 17 Ιανουαρίου όταν και θα γίνει η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ, από την οποία θα κριθούν πολλά για τη μετοχική σύστασή της.
Κατά την αποχώρησή τους από το Δ.Σ. οι Τζόνι Βεκρής και Αδαμάντιος Πολέμης έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:
Τζόνι Βεκρής: “Οπως αναμενόταν ανέλαβα υπηρεσιακά μέχρι τις 17 Ιανουαρίου”.
Σχετικά με τα μεταγραφικά τόνισε: “Εχει υπάρξει προηγούμενη απόφαση και η ομάδα βαδίζει σε όσα έχουν αποφασιστεί. Εάν ο προπονητής κρίνει ότι χρειάζεται άλλες μεταγραφές θα βαδίσουμε σε αυτό το δρόμο. Στην ερώτηση εάν είναι αισιόδοξος απάντησε: “Πάντα είμαι αισιόδοξος όταν πρόκειται για τον ΠΑΟ”.
Αδαμάντιος Πολέμης: “Η παραίτηση Πατέρα έγινε ξαφνικά και απροειδοποίητα κάτι που μάθαμε όλοι τη Δευτέρα με την ΠΑΕ να μένει ακέφαλη. Αυτός που πρότειναν όλοι ήμουν εγώ ωστόσο είναι κάτι που ουδέποτε είχα σκεφτεί και επιθυμούσα. Χρειάζεται αρκετή σκέψη και ωριμότητα για να αποφασίσω”.
Από την πλευρά του ο Θανάσης Γιαννακόπουλος τόνισε: "Άκουσα τον κύριο Πολέμη. Είπε θετικά πράγματα. Ο Παναθηναϊκός για να διοικηθεί θέλει έξυπνες κινήσεις και να είναι συγκαταβατικός σε ορισμένες καταστάσεις. Είπαμε πως πρέπει να μπει υπηρεσιακός παράγοντας, αλλά εγώ δεν συμφωνώ. Ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός. Έχει ιστορία 100 χρόνων. Πρέπει να τον βοηθάμε ουσιαστικά. Δεν είναι σωστό ο υπηρεσιακός. Βγήκε η απόφαση παμψηφεί. Ξέρω πρόσωπα και πράγματα και δεν μπορώ να διανοηθώ πως θα αναλάβει ένας υπηρεσιακός παράγοντας. Υπάρχει, όμως, μεταγραφική περίοδος.
Ο Παναθηναϊκός είναι στο χείλος του γκρεμού. Πρέπει να τον βγάλουμε από αυτή την κατάσταση, από το τέλμα. Πρωτόγνωρη η κατάσταση. Το λέω με το χέρι στην καρδιά. Τον πονάω. Έχω δώσει την ζωή μου για αυτή την ομάδα. Είναι σε δύσκολη κατάσταση. Οι λεγόμενοι λεφτάδες πρέπει να βοηθήσουμε.
Ποια είναι η διαφορά από τον Ολυμπιακό; Μία νίκη και μία ισοπαλία. Το οικονομικό είναι το δύσκολο. Αλλοι βλέπουν τον Παναθηναϊκό ως διαφήμιση, άλλοι με την καρδιά τους και άλλοι δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη.
Μπράβο στον Πατέρα που είχε πει ότι δεν πρέπει να μείνει ακέφαλος ο Παναθηναϊκός. Ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους να μην αναλάβει. Χωρίς σύμπνοια και αγάπη, με το χέρι στην καρδιά, χωρίς αυτά δεν μπορείς να προχωρήσεις. Είτε τον παίρνουμε τον Παναθηναϊκό εμείς και κάνουμε ότι πιστεύουμε, είτε δεν τον παίρνουμε. Βάζουμε λεφτά στην ομάδα χωρίς να σκεφτόμαστε αν θα είναι ζημιογόνος ή όχι. Στο μπάσκετ 12-15 χρόνια μας έχει στοιχίσει πάνω απο 200 εκ. ευρώ. Ξέρουμε πως τα χάνουμε, αλλά για την αγάπη μας τα βάζουμε.
Για αυτό έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Πέντε ευρωπαϊκά και τόσα πρωταθλήματα".
Οι αντεγκλήσεις μεταξύ των μελών του Δ.Σ. δεν έλειψαν και ο εκπρόσωπος του Ανδρέα Βγενόπουλου, Μάνος Μαυροκουκουλάκης αφίχθη στα γραφεία έχοντας στα χέρια του μία γραβάτα-δώρο για τον Νικόλα Πατέρα αλλά ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ήταν απών.
"Μα είναι δυνατόν; Αυτός δεν είναι εδώ και άφησε την ομάδα", είπε ο κ. Μαυροκουκουλάκης για να λάβει την απάντηση πως ο κ. Πατέρας είναι άρρωστος. "Εδώ παίζεται το μέλλον του Παναθηναϊκού" συνέχισε ο κ. Μαυροκουκουλάκης σε έντονο ύφος που ενόχλησε τα περισσότερα μέλη και σε εκείνο το σημείο επενέβη ο Δημήτρης Γόντικας λέγοντας του χαρακτηριστικά πως "εδώ δεν είναι τσίρκο για να δίνεις παράσταση".
Ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης αποχώρησε εκνευρισμένος από τα γραφεία της ΠΑΕ ένα τέταρτο μετά την έναρξη του Δ.Σ.
Ο Αδαμάντιος Πολέμης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία στις επίσημες δηλώσεις του αλλά ο γνωστός εφοπλιστής εξακολουθεί να μην είναι ζεστός και ενδεικτικός ήταν ο διάλογος του με τον Θανάση Γιαννακόπουλο.
Θανάσης Γιαννακόπουλος: "Γιατί δεν δέχεσαι Αδαμάντιε, όπως σου είπε και ο Νίκος (Πατέρας)"; 
Αδαμάντιος Πολέμης: "Δεν μπορεί να με προτείνει εμένα ένας πρόεδρος που είχε 65 εκ. ευρώ στη διάθεση του και τα ξόδεψε όλα σε 2 χρόνια και να με καλεί εμένα τώρα να αναλάβω και να έχω την υποχρέωση να βρω τουλάχιστον 30 εκ. ευρώ, εκτός από τα έσοδα, για τα επόμενα 2 χρόνια για να συντηρηθεί η ομάδα".
Στις 17 Ιανουαρίου που θα διεξαχθεί η γενική συνέλευση συμπληρώνονται 3 χρόνια από την εμφάνιση του Ανδρέα Βγενόπουλου στα κοινά του συλλόγου. Στις 17 Ιανουαρίου του 2008 ο κ. Βγενόπουλος ανακοίνωσε την ίδρυση της ΠΕΚ και η ειρωνεία είναι πως 3 χρόνια μετά ο Παναθηναϊκός διανύει τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του.

Ποιοι υπάλληλοι του Δημοσίου παίρνουν 18,5 μισθούς;

Είναι απίστευτο όμως είναι και αληθινό. Μετά το πογκρόμ σε μισθούς και συντάξεις στο Δημόσιο, υπάρχουν υπάλληλοι που... ξεπερνούν και εκείνους της Βουλής!

Οι υπάλληλοι του ΟΠΑΠ κοστίζουν (κατά μέσο όρο) ετησίως στο Κράτος 150.000 ευρώ ο ένας! Αυτό καθώς έκαστος από αυτούς λαμβάνει συνολικά 18μισι μισθούς.
Οι 4,5μισι παραπάνω μισθοί έχουν βαφτιστεί... μπόνους και οι υπάλληλοι τους λαμβάνουν (ως μπόνους) κάθε φορά που έχει τζακ ποτ!
Με λίγα λόγια άλλοι κυνηγούν την τύχη τους και άλλοι κάνουν την τύχη τους! Αν υπολογίσει κανείς και το γεγονός ότι οι υπάλληλοι αυτοί όταν συνταξιοδοτούνται παίρνουν εφάπαξ ίσο με 39 μισθούς, τότε μάλλον μιλάμε για τους μόνους Έλληνες που δεν έχουν λόγο να ... παίζουν τυχερά παιχνίδια!

Τοροσίδης στην Μάντσεστερ;



Τον Βασίλη Τοροσίδη βλέπει ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ως αντικαταστάτη του Γκάρι Νέβιλ σύμφωνα με ιστοσελίδα του Μάντσεστερ.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ιστοσελίδας “Manchester Evening News”, ο μπακ του Ολυμπιακού αποτελεί έναν από τους βασικούς υποψήφιους αντικαταστάτες του Γκάρι Νέβιλ.
Στη λίστα του Φέργκιουσον βρίσκονται ακόμη ο Γκάρεθ Μπέιλ της Τότεναμ προκειμένου να αντικατασταθεί ο Πολ Σκόουλς και ο Γουέσλι Σνάιντερ της Ιντερ για αντι-Γκιγκς.

Ευχές από το φιλικό ιστολόγιο Κοντυλοφόρος...

Ο Κοντυλοφόρος σας εύχεται καλά Χριστούγεννα!!!

«Σαρώνει» την αγορά των Γρεβενών το ΣΔΟΕ!!! - Kάνουν έφοδο τώρα στα καταστήματα της πόλης...


Στο «στόχαστρο» του ΣΔΟΕ μπήκαν σήμερα επιχειρήσεις των Γρεβενών, με κλιμάκιο προερχόμενο από την Κοζάνη, να «ξεσκονίσει» τα οικονομικά στοιχεία των επιχειρήσεων. Το κλιμάκιο, εθεάθη στην οδό Παλαιολόγου να μπαίνει σε κομμωτήριο και να ρίχνει  πρόστιμο 800€ για μία ανύπαρκτη απόδειξη... Λίγες μέρες πριν το νέο έτος το κράτος τα βάζει με τους μικρομεσαίους...
Τώρα τι μπορεί να εντοπίσουν τα μέλη του κλιμακίου του ΣΔΟΕ στην «νεκρή» αγορά των Γρεβενών εξαιτίας έλλειψης πελατών είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο …

Χριστουγεννιάτικος... δωδεκάλογος!!!

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι γεμάτες οικογενειακές συγκεντρώσεις, πάρτι και σίγουρα πολύ φαγητό. Ως συνέπεια, οι περισσότεροι παίρνουν 2-3 κιλά αυτό το διάστημα εξαιτίας των πειρασμών, γλυκών και υπερβολικών γευμάτων.
Με λίγη βοήθεια όμως, μπορείτε να αποφύγετε την υπερκατανάλωση φαγητού. Αν διατηρήσετε μια υγιεινή και θρεπτική διατροφή, θα νιώθετε καλύτερα και θα έχετε περισσότερη ενέργεια για να απολαύσετε αυτή την περίοδο. Διαβάστε παρακάτω πως μπορείτε με πολύ απλές κινήσεις να συγκρατήσετε το βάρος σας στην, πιθανότατα, πιο δύσκολη περίοδο του χρόνου...
  1. Μην κάνετε «δίαιτα» στις γιορτές. Εστιάστε στο ήδη απολεσθέν βάρος και προσπαθήστε να το διατηρήσετε.
  2. Καταναλώστε τρόφιμα που αγαπάτε, σε μικρές όμως ποσότητες. Δεν πρέπει να υποβάλλεται εαυτόν σε στέρηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να φάτε ό,τι βλέπετε. Αποφασίστε ποιο από τα πολλά πιάτα στο τραπέζι, ή τα γλυκά, θα δοκιμάσετε.
  3. Μην περιτριγυρίζετε το μπουφέ. Όσο καλές… αντιστάσεις και να έχετε, στο τέλος θα απλώσετε χέρι για να πάρετε και εκείνο το λαχταριστό μπουρεκάκι. Αποφασίστε εξαρχής 2-3 πράγματα που θέλετε οπωσδήποτε να δοκιμάσετε και μεταφερθείτε σε άλλο δωμάτιο.
  4. Καταναλώστε τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες πριν το πάρτι/ ρεβεγιόν. Θα σας… κόψουν την πείνα και θα κάνετε πιο ψύχραιμες επιλογές αργότερα. Πολύσπορα ή ολικής άλεσης αρτοσκευάσματα (π.χ. κριτσίνια, φρυγανιές), μια μικρή σαλάτα, φρέσκα φρούτα (με τη φλούδα) είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά.
  5. Μην παραλείπετε γεύματα. Θα πεινάτε πολύ πριν από το μεσημεριανό ή/ και  το δείπνο, οπότε πιθανότατα θα καταναλώσετε μεγάλες ποσότητες φαγητού. Επιπλέον, με αυτή την τακτική θα υποκύψετε αρκετές φορές στα γλυκά και τις λιχουδιές που σας περιτριγυρίζουν.
  6. Πιο αργά. Δεν θα πάρει κανείς το πιάτο από μπροστά σας. Το μόνο που θα καταφέρετε έτσι είναι να φάτε υπερβολικές ποσότητες. Καθίστε πίσω και απολαύστε το φαγητό στο γιορτινό τραπέζι.
  7. Φτιάξτε πιο ελαφρές εκδόσεις των παραδοσιακών εδεσμάτων. Ειδικά τα εποχικά κέικ και κουλουράκια, αλλά και τα κυρίως πιάτα του γιορτινού τραπεζιού, έχουν πολλές παραλλαγές που μπορούν να μας γλιτώσουν από υπερβολικές θερμίδες.
  8. Πιείτε νερό. Πολλοί πιστεύουν ότι η ήπια αφυδάτωση μπορεί να μοιάζει με πείνα, και ο καλύτερος τρόπος να την αποφύγουμε είναι η επαρκής πρόσληψη νερού.
  9. Αφήστε υγιεινά σνακ στη δουλειά. Με τον τρόπο αυτό θα αποφύγετε πιο εύκολα τα διάφορα κεράσματα (κυρίως γλυκά) από συναδέλφους και δεν θα κρατάτε… όρεξη για το μεσημεριανό.
  10. Περπατήστε και λίγο. Μπορεί το αυτοκίνητο να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη, αλλά σίγουρα δεν έχει τα οφέλη και τον (ψυχολογικό) αντίκτυπο του περπατήματος. Η ήπια τακτική άσκηση βελτιώνει τη διάθεση και (έμμεσα) τη διατροφική μας συμπεριφορά.
  11. Αποφασίστε τι θα αγοράσετε πριν μπείτε στο μαγαζί. Είναι πολύ εύκολο να φύγετε με 2-3 σακούλες πράγματα από ένα φούρνο, ζαχαροπλαστείο ή είδη καφέ. Ειδικά, αν κυκλοφορείτε όλη την ημέρα στα μαγαζιά, χωρίς να έχετε φάει κάτι. 
  12. Μην αυτό-μαστιγώνεστε. Είναι ούτως ή άλλως πολύ δύσκολο να αποφύγουμε την υπερκατανάλωση στις γιορτές. Δεν χρειάζεται να τιμωρείτε εαυτόν, απλά φροντίστε να αποφύγετε τις ακρότητες ως αντισταθμιστικά μέτρα. Ξεχάστε τις… ζαβολιές και φροντίστε να έχετε ισορροπημένο φαγητό τις επόμενες ημέρες. 
Γιώργος Μίλεσης, MScΚλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος
http://grizosgatos.blogspot.com/2010/12/blog-post_8973.html

Χριστούγεννα στη γΕλλάδα! Δέκα μικρές συμβουλές για ευχάριστα Χριστούγεννα!

Γράφει ο Gianapo 1) Μην ανοίγετε ποτέ την τηλεόρασή σας τα πρωινά, (χαλάει την διάθεση), αν αντέχετε μην την ανοίγετε ούτε μεσημέρι, ούτε βράδυ.
2) Μην πιστεύετε αυτά που σας λένε οι πολιτικοί, γιατί θα απογοητευτείτε σίγουρα.
3) Όταν βρίσκεστε κοντά σε πολιτικούς ή άλλα δημόσια πρόσωπα να βαστάτε γερά το πορτοφόλι σας γιατί κινδυνεύει.
4) Αν έχετε χωριό να πάτε σε αυτό με άδειο πορτμπαγκάζ και να αναχωρήσετεαπό αυτό με γεμάτο.
5) Αν το αφεντικό σας ξέχασε να σας δώσει το δώρο μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων, μην πάτε στο γραφείο του να του το ζητήσετε, γιατί το πιθανότερο είναι να σας ζητήσει δανεικά για τις γιορτές.
6) Με τους δικούς σας και τους φίλους σας συνενοηθείτε και αντί για ανταλλαγή δώρων ανταλλάξτε χαρά, γέλιο και αγάπη (το κόστος είναι μηδαμινό).
7) Μην τα βάζετε με τον εαυτό σας για την κατάσταση που σας έχουν φέρει οι πολιτικοί μας
άλλα με τους πραγματικούς υπεύθυνους.
8) Μην σκέπτεστε να εγκαταλείψετε την πατρίδα σας για αναζήτηση καλύτερης τύχης στο εξωτερικό, αλλά στείλτε στο διάολο αυτούς που την έφεραν σε αυτή την κατάσταση, και αγωνιστείτε για την καλυτέρευση της.
9) Τώρα που θα είστε στα χωριά σας ( όσοι έχετε λεφτά για βενζίνη ή γιαεισιτήριο) μην αφήσετε τους πολιτικούς να λερώσουν και την ιδιαίτερη πατρίδα σας και να μαυρίσουν τις γιορτές σας. (απομονώστε τους)
10) Αν φοβάστε να φύγετε για τα χωριά σας μήπως στην επιστροφή κάποιος σας έχει πάρει τη θέση σας στη δουλειά, μην πανικοβάλλεστε. Έτσι και αλλιώςμε την ανοχή των πολιτικών μας, τα αφεντικά σας μπορούν να σας απολύσουνόπου κι αν βρίσκεστε.
Εστάλη από saktsak
 Πηγή

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χαφ και περιφερειακό επιθετικό θέλει ο Βαλβέρδε!!!

Δυο μεταγραφές τελικάΔυο μεταγραφές τελικά!

Εκτός από τον χαφ που θα αποκτήσει ο Ολυμπιακός τον Ιάνουάριο, από ότι φαίνεται ο Βαλβέρδε έχει ζητήσει και έναν περιφερειακό επιθετικό τύπου Μιραλάς, που θα μπορεί να αγωνιστεί και στα «φτερά».
Η μόνη περίπτωση να μην πάρει επιθετικό ο Ολυμπιακός, από τη στιγμή που αποχωρεί ο Μήτρογλου, είναι να επιστρέψει ο Ντιόγκο, αν και αυτό είναι δύσκολο.
Εκτός από τον περιφερειακό επιθετικό όμως, συνεχίζεται και η αναζήτηση του χαφ με τις προτάσεις και τα ονόματα να πέφτουν βροχή.
Το όνομα του Μπενουά Σεϊρού της Μαρσέιγ παίζει δυνατά, αν και δεν υπάρχει ακόμη κάποια απόφαση, ενώ ο Βαλβέρδε έχει δώσει την θετική του απάντηση για την περίπτωση του Νεκούναμ που πωλείται από την Οσασούνα.
Θετική εισήγηση δεν έδωσε ωστόσο ο Βάσκος για τον Κουμορτζί και πλέον στον Ολυμπιακό δεν ασχολούνται άλλο.
Οι ατζέντηδες κάθε μέρα φέρνουν νέες προτάσεις και έτσι μετά τον Τζιοβάνι Ντος Σάντος, προτάθηκε και ο Νταμιάν Εσκουδέρο της Μπόκα που έχει συνεργαστεί με τον Βαλβέρδε στην Βιγιαρεάλ.
Εκτός από τους παίκτες που προτείνονται από τους μάνατζερ υπάρχουν και παίκτες που οι ερυθρόλευκοι παρακολουθούν. Αυτοί οι παίκτες ανήκουν στην περίφημη γαλλική λίστα που έχει προκύψει από τα ταξίδια των σκάουτερ του Ολυμπιακού, αλλά και παίκτες από την Ελληνική αγορά.
Στην λίστα των παικτών του Σαμπιονά υπάρχουν ονόματα όπως του Σαντόμ και του Κλεμάν της Παρί, του Παγέ της Σεντ Ετιέν, του Λανζίλ της Οσέρ, του Κεϊτά της Λανς, του Καπού της Τουλούζ, του Καμπαί της Λιλ, του Κουταντέρ της Μονακό και του Εστράδα της Μονπελιέ.
Από την ελληνική αγορά για το τέλος της σεζόν πηγαίνουν οι περιπτώσεις του Μανιάτη, του Κωνσταντόπουλου, του Τάτου, του Γεωργιάδη, του Φορτούνη και του Βέλλιου.
Τέλος υπάρχουν φήμες ότι στο στόχαστρο του Ολυμπιακού είναι και ο Χαβίτο για το καλοκαίρι καθώς τελειώνει το συμβόλαιο του και μένει ελεύθερος.
πηγή:
gazzetta

«Σάρωσε» την αγορά των Τρικάλων το ΣΔΟΕ!!! έκαναν έφοδο στα καταστήματα της περιοχής!

Στο «στόχαστρο» του ΣΔΟΕ μπήκαν σήμερα επιχειρήσεις των Τρικάλων, με κλιμάκιο προερχόμενο από το Βόλο, να «ξεσκονίσει» τα οικονομικά στοιχεία των επιχειρήσεων.
Το κλιμάκιο, εθεάθη στην οδό Κονδύλη να μπαίνει σε εμπορικά καταστήματα και να πέφτει ως είθισται το σχετικό «σύρμα» στην αγορά…
Τώρα τι μπορεί να εντόπισαν τα μέλη του κλιμακίου του ΣΔΟΕ στην «νεκρή» αγορά των Τρικάλων, παραμένει άγνωστο, αφού αποδείξεις δεν είχαν κοπεί όχι ως φοροδιαφυγή αλλά εξαιτίας έλλειψης πελατών…
Πηγή:
trikalanews.gr

Πέρασε ο προϋπολογισμός με 156 ψήφους!!!

Χωρίς καμιά διαφοροποίηση, όπως και αναμενόταν ολοκληρώθηκε η ψήφιση του προϋπολογισμού με 156 ψήφους υπέρ και 146 ψήφους κατά.
Η Νέα Δημοκρατία, υπερψήφισε μονάχα τις δαπάνες της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με εξαίρεση τον βουλευτή της, Πάνο Καμμένο, που καταψήφισε το σύνολο του Προϋπολογισμού.
«Όχι σε όλα» δήλωσαν επίσης, τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, καθώς επίσης και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, που έχουν αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ (Δημαράς, Σακοράφα, Οικονόμου και Παπαχρήστος) και οι ανεξάρτητοι βουλευτές που ανήκουν στην Δημοκρατική Συμμαχία και την Δημοκρατική Αριστερά.
Από την συνεδρίαση απουσίασαν οι βουλευτές της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης και Τ. Ιατρίδου, οι οποίοι γνωστοποίησαν την τοποθέτησή τους με επιστολές, που δεν αναγνωρίζονται ως έγκυρες ψήφοι.
Πηγή

Ληστεία μετά φόνου σε πρατηρίου καυσίμων στο Ξυλόκαστρο!!!

Έχασε τη ζωή του μπροστά στα μάτια της γυναίκας του

Έχασε τη ζωή του μπροστά στα μάτια της γυναίκας του!!!

Από πυρά ληστών έχασε τη νύχτα τη ζωή τους ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων στην περιοχή Μελίσσι Ξυλοκάστρου. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δύο άνδρες εισέβαλαν στο βενζινάδικο και αφαίρεσαν τις εισπράξεις.
Ο ιδιοκτήτης τους είδε και επιχείρησε να τους σταματήσει. Εκείνη την ώρα ο ένας από τους δύο δράστες άνοιξε πυρ τραυματίζοντας θανάσιμα τον άτυχο άνδρα.
Παρούσα σε όλο το σκηνικό ήταν η σύζυγος του θύματος... 

Πηγή

Δύο σεισμοί σε διάστημα πέντε λεπτών με επίκεντρο τη Λήμνο!

Δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις κατέγραψαν τη νύχτα οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Λήμνου.
Και οι δύο δονήσεις είχαν μέγεθος 4,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και καταγράφηκαν η πρώτη στις 3:35 και η δεύτερη στις 3:40.
Το επίκεντρο βρίσκεται 250 χιλιόμετρα βόρεια Βορειοανατολικά της Αθήνας και το εστιακό βάθος ήταν στα 27 χιλιόμετρα για την πρώτη δόνηση και στα 29 για τη δεύτερη.

Σας πέφτουν τα μαλλιά;

Αν βλέπετε τα μαλλιά σας να αραιώνουν, προτού τα βάψετε μαύρα για δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή:
Ανακατέψτε στο μίξερ 100 γραμμάρια κάρδαμο με μία κουταλιά νερό. Μετά βάλτε το μείγμα σε τουλουπάνι, φιλτράρετε και πιέστε ότι μείνει στο τουλουπάνι.
Με το χυμό που φτιάξατε, κάνετε μασάζ στο κρανίο πριν λουστείτε.
Πηγή:
meacolpa.blogspot.com

Συνεχίζεται η «Βοήθεια στο Σπίτι»!!!

Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για το 2011!!!

Εξασφαλίστηκε η συνέχεια και η βιωσιμότητα του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι που εξυπηρετεί 85.000 ανθρώπους κάθε χρόνο. Όπως είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ, Λούκα Κατσέλη, μετά από διαβούλευση του Υπουργείου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη διεύθυνση απασχόλησης της Επιτροπής εγκρίθηκε από το ΕΠΑΝΑΔ, η χρηματοδότηση της δράσης «Βοήθεια στο σπίτι» και συμφωνήθηκε η μετάβαση σε βιώσιμο σύστημα από την 1/1/2012 με την ένταξή του σε Δομές Κοινωνικών Επιχειρήσεων Κοινωνικής Φροντίδας.
Μετά την εξέλιξη αυτή ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των 4.500 εργαζομένων που απασχολούνται στις 1.125 δομές του προγράμματος. Η κ. Κατσέλη ανέφερε επίσης ότι από το 2007, οπότε και εγκρίθηκαν τα Επιχειρησιακά. Προγράμματα, μέχρι το τέλος του 2009, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια αθετώντας ειλημμένες υποχρεώσεις και δεν είχε γίνει τίποτε προκειμένου να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις των εγκεκριμένων επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.
Το αποτέλεσμα ήταν η χρηματοδότηση των δομών του προγράμματος για την περίοδο από 1/9/2009 μέχρι 31/12/2010 να προέλθει αμιγώς από εθνικούς πόρους, κόστος που ανήλθε συνολικά στα 200 εκατ. ευρώ. Κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, δηλαδή μέχρι 31/12/2011, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα υλοποιηθεί μέσω εξατομικευμένου συστήματος κουπονιών προς τους ωφελούμενους που μπορεί να είναι άτομα με εξαρτώμενα μέλη στις οικογένειες τους, άνεργοι είτε εργαζόμενοι που απειλούνται με ανεργία.
πηγή:
otanews

Ο καιρός σήμερα

Το θερμόμετρο έως τους 19 βαθμούς!

Λίγες νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Κατά τόπους ομίχλη κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς.
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανότητα ομίχλης τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί
3μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Κοζάνη: Πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στο δήμο!

Είχαν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας!

Στην καταβολή του μισθού του Δεκεμβρίου και του δώρου των Χριστουγέννων, προς τους εργαζόμενους των δημοτικών παιδικών σταθμών, προχώρησε ο δήμος Κοζάνης, μετά την επίσχεση εργασίας των εργαζόμενων.
Οι 25 εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς, πληρώθηκαν με χρήματα του δήμου, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών έχει καθυστερήσει την καταβολή των τακτικών επιχορηγήσεων.

Η αθλήτρια Ελένη Τζήκα, της Γυμναστικής Ένωσης Γρεβενών στην ΑΕΚ - Διαβάστε τι λέει η ίδια....

Ανακοινώθηκαν στις 9- 12-2010 επίσημα από το Σ.Ε.Γ.Α.Σ οι μεταγραφές των αθλητών –ιών του στίβου. Ανάμεσα τους και το όνομα της αθλήτριας των συνθέτων αγωνισμάτων της Γ.Ε. Γρεβενών Τζήκας Ελένης, από το Σύλλογο των Γρεβενών στην Α.Ε.Κ. Η αθλήτρια... αγωνιζόταν για το σύλλογο της Γυμναστικής Ένωσης Γρεβενών από το 2000 έως και σήμερα και από την πρώτη στιγμή ξεχώρισε για το ταλέντο, τις φυσικές ικανότητες και το δυναμικό της χαρακτήρα.
Κέρδισε συνολικά είκοσι ένα (21) Πανελλήνια μετάλλια, δύο (2) βαλκανικά, μία δέκατη (10η ) θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στη σφαιροβολία και πολλές συμμετοχές με την εθνική ομάδα.
Με τις παραπάνω επιτυχίες της κέντρισε το ενδιαφέρον των μεγάλων συλλόγων των Αθηνών (όπου βρέθηκε λόγου σπουδών στο οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου του Πειραιά) και κατόπιν επιθυμίας για την καλύτερη εξέλιξή της, υπέγραψε με τη σύμφωνη γνώμη της Γ.Ε. Γρεβενών με την ομάδα της Α.Ε.Κ.
Σε ώριμη αγωνιστική πλέον φάση καλείται να πετύχει μεγαλύτερους στόχους για τη νέα της ομάδα αλλά και την Εθνική Ελλάδος και να ανταπεξέλθει αγωνιστικά σε όλες τις υποχρεώσεις.
Μέσα από αυτή την νέα της προσπάθεια της ευχόμαστε υγεία, μαζί με πολλές μεγάλες επιτυχίες στον αθλητικό αλλά και στον προσωπικό στίβο.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Μπασδέκης Χρήστος

Ελένη Τζήκα:«Με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή»
Η Ελένη Τζήκα είναι πλέον η πρωταθλήτρια της ΑΕΚ στο έπταθλο. Μια κατηγορία στην οποία η Ένωση χρειαζόταν ενίσχυση και με την προσθήκη της 20χρονης έκανε την καλύτερη επιλογή. Από τα Γρεβενά στην ΑΕΚ η νεαρή έκανε το μεγάλο της βήμα και έχει κάθε λόγο να αισθάνεται χαρούμενη για αυτό. Πόσο μάλλον στη νέα της ομάδας συνάντησε μια οικογένεια. «Οι άνθρωποι της ΑΕΚ με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή και θέλω να τους ευχαριστήσω για αυτό. Ήρθα σε μια οικογένεια και αυτό βοηθάει κάθε αθλητή. Χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι εδώ» ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε λέγοντας για τη νέα της ομάδας: «Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και ο κάθε αθλητής θα ήθελε να ανήκει σε αυτήν. Από την πρώτη στιγμή οι άνθρωποι της ομάδας με κέρδισαν με τον τρόπο τους και θέλω από δω και πέρα με την σειρά μου να τους δικαιώσω μέσα από τη δουλειά μου».
«Να κερδίσω το Πανελλήνιο»
Η Ελένη Τζήκα έχει μάθει από μικρή να κάνει πρωταθλητισμό και αυτό ήταν άλλωστε και αυτό που την έφερε στην ΑΕΚ. Πάντα στοχεύει ψηλά και αυτό θέλει να κάνει και τώρα. Να κατακτήσει με την Ένωση την πρώτη θέση: «Στόχος μου είναι να κερδίσω το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων και για αυτό προετοιμάζομαι. Θέλω να πιάσω το όριο για το Πανευρωπαϊκό. Μια νέα χρονιά και ελπίζω όλα να πάνε καλά. Έχω πολύ όρεξη και διάθεση για δουλειά και θέλω να φέρω επιτυχίες και με τη νέα μου ομάδα». Η προπονήτρια μου είναι η Δέσποινα Πάκου με την οποία έχω πολύ καλή συνεργασία, με βοηθάει πολύ και θα ήθελα να την ευχαριστήσω». 
Πηγή

Πάτρα: Δηλητηρίασαν σκύλο και τον κρέμασαν σε δέντρο!

Αποτρόπαιο έγκλημα στην ΠάτραΑποτρόπαιο έγκλημα στην Πάτρα!

Στις 21 Δεκεμβρίου τα μάτια των περαστικών της οδού Παπαφλέσσα στην Πάτρα έμειναν ορθάνοιχτα από τον τρόμο, αφού από τις 6 περίπου το πρωί σκύλος που πρώτα είχε δηλητηριαστεί, είχε επιδεικτικά σφηνωθεί σε όρθια θέση σε διχάλα δέντρου ώστε να είναι ορατός από τους περίοικους.
Αλλοδαποί μετανάστες της περιοχής , που πρωτοείδαν το φριχτό θέαμα,φέρονται να ανέφεραν ότι κάλεσαν τις αρχές οι οποίες σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, δεν προσήλθαν μέχρι που μετά από πολλές ώρες Πατρινή φιλόζωη κάλεσε την Μέριμνα ζώων του Πανεπιστημίου ,εκπρόσωποι της οποίας εσπευσαν στον χώρο και τράβηξαν τις αποτρόπαιες φωτογραφίες.
Όποιος έχει κάποια ενημέρωση,άκουσε ,ή είδε ύποπτες κινήσεις αυτών που πέταξαν τις φόλες η κρέμασαν το ζώο ,η ακόμα ανθρώπων που απείλησαν στο παρελθόν να ρίξουν φόλες στο συγκεκριμένο μέρος που ενδεχόμενα σύχναζε το ζώο,ας καλέσουν παράλληλα ,τους τοπικούς φιλοζωικούς συλλογους,στα τοπικά έντυπα και τα τοπικά Μέσα Μαζικής ενημέρωσης.
πηγή:
adespoto

Αλλάζει το ωράριο των αρχαιολογικών χώρων!

Θα ισχύει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2011!!!

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟΤ καθορίζεται νέο ωράριο λειτουργίας καθορίζεται για τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία από τις 08:30πμ μέχρι τις 15:00μμ. Το συγκεκριμένο ωράριο θα ισχύσει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2011.
Διευκρινίζεται ότι η προσέλευση των επισκεπτών επιτρέπεται έως και δεκαπέντε λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου.
Όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους παραμένουν κλειστά κατά την 25η και 26η Δεκεμβρίου,1η Ιανουαρίου και 25η Μαρτίου, επίσημες αργίες του κράτους.
Τις ημέρες των Θεοφανείων και της Καθαράς Δευτέρας, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους θα λειτουργούν με το ωράριο που ορίζεται στην πρώτη παράγραφο.
Όσα μουσεία παραμένουν κλειστά κάθε Δευτέρα λόγω καθαρισμού, στις συγκεκριμένες παραπάνω αργίες θα λειτουργούν κανονικά για το κοινό.
Κάθε επιμέρους ρύθμιση για τη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, μουσείων και μνημείων του κράτους κατά παρέκκλιση και πέραν του καθορισμένου ωραρίου θα ανακοινώνεται με σχετικό δελτίο τύπου.

Ο ηλεκτρολόγος με την φωνή κλαρίνο! (video)


ΔΕΙΤΕ: Ή πιο σωστά ακούστε τον

Τι να κάνετε σε περίπτωση ματαίωσης, ακύρωσης ή καθυστέρησης της πτήσης;

Ποια είναι τα δικαιώματά σας ως επιβάτες;

Ποια είναι τα δικαιώματά σας ως επιβάτες;

Η αυξημένη κίνηση των ταξιδιωτών στα αεροδρόμια, κατά τις εορταστικές ημέρες και τα προβλήματα που τυχόν παρατηρούνται δυσχεραίνοντας τη ζωή των επιβατών, αν δεν καταστεί δυνατόν να αποφευχθούν, μπορούν να αντιμετωπιστούν ικανοποιητικά.
Την υπενθύμιση προς τους ταξιδιώτες εσωτερικού, ή εξωτερικού, ότι έχουν δικαιώματα ισχυρώς κατοχυρωμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις διεθνείς συμβάσεις, απευθύνει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Παροτρύνει, μάλιστα, τους επιβάτες να μην παραμείνουν απαθείς στο ενδεχόμενο πρόβλημα, αλλά να αντιδράσουν και να το καταγγείλουν.
Ειδικότερα, αναφέρει ότι σε περίπτωση ματαίωσης, ακύρωσης ή καθυστέρησης της πτήσης τους, οι επιβάτες δικαιούνται χρηματική αποζημίωση, ανάπαυση, φαγητό ή και επιστροφή του αντιτίμου του εισιτηρίου τους. Σε περίπτωση άρνησης της εταιρίας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, μπορούν να απευθυνθούν στην ΥΠΑ ή στον αρμόδιο αερολιμενάρχη για να επιλυθεί το πρόβλημα.
Τα βασικά, που πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες, είναι:
* Στη άρνηση επιβίβασης, τα ποσά που προβλέπονται ως αποζημίωση είναι: 250 ευρώ για πτήσεις μικρότερες των 1.500 χλμ, 400 ευρώ για πτήσεις 1.500 έως 3.500 χλμ και 600 ευρώ για μεγαλύτερες των 3.500 χλμ.
* Στην ακύρωση πτήσης, ο επιβάτης δικαιούται επιστροφή του αντιτίμου του εισιτηρίου, γεύμα, κατάλυμα και επικοινωνιακές διευκολύνσεις. Αποζημίωση ή μεταφορά με άλλη πτήση.
* Σε μεγάλες καθυστερήσεις, δικαιούται κατάλυμα, γεύμα και εάν η καθυστέρηση υπερβαίνει τις 5 ώρες, επιστροφή του αντιτίμου.
* Σε απώλεια, ή καταστροφή αποσκευών, υπάρχει η δυνατότητα διεκδίκησης μέχρι 1.000 SDR (1 SDR=1,18 ευρώ).
Επίσης, με απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ), οι επιβάτες που φθάνουν στον προορισμό τους με τρεις ή περισσότερες ώρες καθυστέρηση δικαιούνται επιπλέον αποζημίωση από 250-600 ευρώ. Με άλλη δε απόφαση του ΔΕΚ, οι αεροπορικές εταιρίες υποχρεούνται να καταβάλουν αποζημίωση και για τις περιπτώσεις ακύρωσης ή καθυστέρησης πτήσης, λόγω τεχνικών λόγων, εφόσον αυτοί που συνδέονται με την κανονική άσκηση δραστηριότητας του αερομεταφορέα, δεν ανήκουν σε έκτακτες περιστάσεις.
Οι επιβάτες μπορούν να επικοινωνούν για καταγγελίες με τα τηλέφωνα begin_of_the_skype_highlighting              210 8916150      end_of_the_skype_highlighting και begin_of_the_skype_highlighting              210 8947132      end_of_the_skype_highlighting.
210 8916150210 8947132

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ πιάστηκαν να εκδίδουν πλαστά εισιτήρια – Μέγα σκάνδαλο φοροδιαφυγής!


 

- Ελέγχονται κι άλλες ομάδες για παρόμοιες πρακτικές με σκοπό να γλιτώνουν την καταβολή ΦΠΑ
- Δεν έδιναν τα θεωρημένα εισιτήρια και δήλωνα λιγότερα στην εφορία και πάντα τα φθηνά εισιτήρια
- Στον αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός όλα τα 13.500 εισιτήρια ήταν πλαστά
- Οργισμένη αντίδραση της ΠΑΕ ΑΕΚ

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ
Ένα τεράστιο σκάνδαλο φοροδιαφυγής με έναν παράνομο μηχανισμό έκδοσης πλαστών εισιτηρίων στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος και σε ευρωπαϊκούς, είχαν στήσει επί τουλάχιστον δύο χρόνια επτά ομάδες της Superleague, όπως μετέδωσε το Mega. Οι επτά ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος φέρονται να εξέδιδαν πλαστά εισιτήρια τα οποία αγόραζαν οι φίλαθλοι νόμιμα από τα εκδοτήρια.

Όλο το σκηνικό της τεράστιας φοροδιαφυγής ανακαλύφθηκε από την παρατηρητικότητα ενός υποδιευθυντή της ΦΑΕΕ Αθηνών, όπου υπάγονται πολλές από τις ελληνικές ομάδες ποδοσφαίρου της Αθήνας. Στις 22 Οκτωβρίου στελέχη της ομάδας ΑΕΚ μετέβησαν στην εφορία, προκειμένου να θεωρήσουν εισιτήρια εν όψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό και στον ίδιο αγώνα πήγε και ο υποδιευθυντής της ΦΑΕΕ Αθηνών. Εκεί έμεινε με ανοιχτό το στόμα, όταν ανακάλυψε ότι τα εισιτήρια που αγόρασε από τα εκδοτήρια δεν ήταν θεωρημένα, δεν ήταν δηλαδή τρυπημένα, γεγονός που αποδείκνυε πως ήταν πλαστά.

Αμέσως και προς τιμήν του ο υποδιευθυντής της ΦΑΕΕ Αθηνών ενημέρωσε το ΣΔΟΕ και κλιμάκιο έκανε αιφνιδιαστικό έλεγχο κατά τη διάρκεια του αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός και κατέσχεσε όλα τα μηχανήματα που υπήρχαν στα οκτώ εκδοτήρια και διαπιστώθηκε ότι όλα τα εισιτήρια του αγώνα περί τις 13.500 ήταν πλαστά εκτός βέβαια από τα εισιτήρια διαρκείας. Τα πλαστά εισιτήρια αυτά είχαν εκτυπωθεί από θερμικούς εκτυπωτές και όχι από τις μηχανές σήμανσης όπως ορίζει ο νόμος και οι οποίες είναι συνδεδεμένες με την εφορία.

Τα στελέχη των ποδοσφαιρικών ομάδων όπως αποδείχθηκε αργότερα, όχι μόνο εξέδιδαν πλαστά τιμολόγια, αλλά θεωρούσαν πολύ λιγότερα και μικρότερης αξίας από τα γνήσια εισιτήρια, με στόχο να γλιτώνουν το ΦΠΑ και φυσικά να ζημιώνουν το ελληνικό κράτος.

Το τελευταίο κόλπο είχε στηθεί ως εξής: Τα θεωρημένα από την εφορία εισιτήρια τα οποία ήταν χιλιάδες τα τοποθετούσαν σε έναν φοριαμό του γηπέδου και εξέδιδαν τα πλαστά. Κατόπιν έβγαζαν τα κανονικά θεωρημένα εισιτήρια και μετά το τέλος του αγώνα έκοβαν τα στελέχη των εισιτηρίων για μερικές χιλιάδες. Μάλιστα, για να γλιτώνουν την επιβάρυνση του ΦΠΑ προτιμούσαν να κόβουν τα στελέχη των φθηνών εισιτηρίων δηλαδή μέχρι της αξίας των 50 ευρώ.

Μετά από αυτό, πήγαιναν στην εφορία τα στελέχη των ομάδων και δήλωναν πως έκοψαν μερικές χιλιάδες εισιτηρίων μικρής αξίας και πλήρωναν το ΦΠΑ 11%, ενώ στην ουσία είχαν κόψει πολλές χιλιάδες περισσότερα εισιτήρια από τις παράνομες εκτυπωτικές μηχανές.

Μετά από αυτή την εξέλιξη επόμενος στόχος του κλιμακίου του ΣΔΟΕ ήταν ο αγώνας ΠΑΟΚ-Ατρόμητος, όπου και εκεί αποδείχθηκε ότι οι υπεύθυνοι του ΠΑΟΚ είχαν προχωρήσει στην ίδια παράνομη ενέργεια.

Την ίδια ώρα, έρευνες για πιθανή συμμετοχή στο ίδιο σύστημα έχει ξεκινήσει και για τις ομάδες: Αστέρας Τρίπολης, Λάρισα, Άρης, Ηρακλής και Ατρόμητος Αθηνών. Το ίδιο σύστημα είχε ανακαλυφθεί πως εφάρμοζε και ο Ολυμπιακός σε έλεγχο τον Μάρτιο του 2010 και μάλιστα είχαν επιβληθεί στην ερυθρόλευκη ΠΑΕ πρόστιμα και έκτοτε συμμορφώθηκε.

Τι απαντούν οι ΠΑΕ

Μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης αυτής, στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέφεραν ότι: «Υπάρχει μία μικρή εσωτερική ατασθαλία στη θεώρηση των εισιτηρίων στο ματς με τον Ατρόμητο (28/12). Δεν υπάρχει όμως θέμα φοροδιαφυγής και δεν έχουμε κανένα λόγο ανησυχίας».

Από την πλευρά τους στελέχη της ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ τόνισαν ότι: «Δεν έχουμε ελεγχθεί ως ΠΑΕ. Δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε. Εφαρμόζουμε το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και είμαστε απευθείας συνδεδεμένοι με τη ΓΓΑ, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει περιθώριο φοροδιαφυγής», ενώ επίσης απειλούν με εξώδικα όσους εμπλέκουν το όνομα της ομάδας στην υπόθεση της φοροδιαφυγής. 

Σχετικά με την ίδια υπόθεση, στελέχη της ΠΑΕ ΑΕΛ, ανέφεραν ότι: «Εφαρμόζουμε το εποπτευόμενο από τη ΓΓΑ σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου και εκδίδουμε τα εισιτήρια με ηλεκτρονικό φορολογικό μηχανισμό. Άλλωστε, ελεγχθήκαμε στο παρελθόν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών χωρίς να προκύψει οποιοδήποτε ζήτημα. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη σκοπιμότητα της είδησης που μεταδόθηκε. Στη διάθεση των φορολογικών αρχών βρίσκονται οι server και το λογισμικό όλης της αγωνιστικής περιόδου, που αποδεικνύουν την απόλυτη νομιμότητα της διαδικασίας».

Από την πλευρά του Άρη δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση, όμως ανεπίσημα τονίζουν ότι όλα ήταν ελεγμένα και φυσικά νόμιμα.

Ανεπίσημα τοποθετήθηκε και ο Αστέρας Τρίπολης: "Εμείς είμαστε έτοιμοι σε κάθε έλεγχο γιατί είμαστε από τις λίγες ομάδες που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό εισιτήριο, βάση των εξαγγελιών της πολιτείας, ώστε να συμβάλουμε με αυτό τον τρόπο στην εξάλειψη των φαινόμενων βίας."