ΣΙΝΕ

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Κύπελλο ΟΠΑΠ: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1 (video)

Ο ένας είχε... γκίνια κι ο άλλος... Βιεϊρίνια!

Με γκολ του Αντελίνο Βιεϊρίνια στο 83' κόντρα στη ροή της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ απέσπασε πολύτιμο 1-1 στο "Γ. Καραϊσκάκης" από τον Ολυμπιακό στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, και πήρε ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του θεσμού. Οι "ερυθρόλευκοι" που είχαν προηγηθεί στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Μοδέστο, είχαν τέσσερα δοκάρια!
'Ενταση, νεύρα και δυνατά μαρκαρίσματα κυριάρχησαν σε ένα πρώτο 45λεπτο με αρκετές διακοπές στο ξεκίνημα της αναμέτρησης λόγω κάποιων βεγγαλικών που έπεφταν στον αγωνιστικό χώρο στο ξεκίνημα, αλλά κι ενός αντικειμένου που δέχθηκε ο πρώτος βοηθός και έπεσε στο έδαφος στο 6'. Στο 23' η ένταση μεταφέρθηκε και στους πάγκους, με τον διαιτητή να αποβάλει τον προπονητή των φιλοξενούμενων, Μάκη Χάβο.
Στα εντός γηπέδου, είχαμε παιχνίδι κέντρου, με τον ΠΑΟΚ να είναι σωστά στημένος μέσα στο γήπεδο, προσέχοντας κυρίως την άμυνα, αφού τον εξυπηρετούσε η ισοπαλία, και τον Ολυμπιακό να αδυνατεί να βρει διαδρόμους. Έτσι από ένα λάθος και από μία στημένη φάση προέκυψαν οι ευκαιρίες των γηπεδούχων. Η πρώτη στο 5΄, όταν ο Ρόμενταλ έκλεψε από τον Λίνο και γύρισε προς τη μικρή περιοχή, όπου πετάχθηκε ο Πάντελιτς και από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ. Και η δεύτερη στο 31΄, όταν σε γύρισμα του Μοντέστο μέσα από την περιοχή, η μπάλα πήγε στο δοκάρι.
Από τη δική του μεριά ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία στο 25΄ με τον Σαλπιγγίδη να σουτάρει από καλή θέση, η μπάλα να βρίσκει στον Μέλμπεργκ και να φεύγει δίπλα από το δοκάρι σε κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε με επικίνδυνο τρόπο ο Γκαρσία και υποχρέωσε τον Νικοπολίδη σε δύσκολη επέμβαση για να διώξει την μπάλα. Τελικά, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια, αφού στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και μετά από εκτέλεση φάουλ του Ιμπαγάσα, ο Μοδέστο με κεφαλιά έκανε το 1-0.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πολύ καλύτερο τρόπο και στο 58΄ ο Ριέρα έδωσε στον Μιραλάς, που μπήκε και σούταρε διαγώνια άουτ. Στο 66΄ και σε νέα εκτέλεση φάουλ του Ιμπαγάσα από αριστερά, ο Πάντελιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ πάλι σε φάουλ του Ιμπαγάσα στο 72΄ η καρφωτή κεφαλιά του Τοροσίδη πέρασε ελάχιστα άουτ. Όμως η ΠΑΟΚ βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει στη μοναδική φάση που δημιούργησε στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 83΄ και σε μακρινό φάουλ-γέμισμα του Τσιρίλο, ο Βιεϊρίνια εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια του αμυντικού διδύμου του Ολυμπιακού, κοντρόλαρε υποδειγματικά, πλάσαρε την κατάλληλη στιγμή τον διστακτικό Νικοπολίδη και ισοφάρισε σε 1-1.
Στα τελευταία λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν για το δεύτερο γκολ, όμως στο 87΄ αρχικά σε γυρίσμα του Ζαϊρί και στη συνέχεια σε κοντινή προβολή του Τοροσίδη, είδαν τη μπάλα να σταματάει πρώτα στο δεξί και στη συνέχεια στο αριστερό δοκάρι του Χαλκιά. Έτσι το 1-1 παρέμεινε και ο ΠΑΟΚ έχει πλέον τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα ημιτελικά.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τοροσίδης - Χαλκιάς, Φωτάκης, Κοντρέρας, Βιεϊρίνια
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ραούλ Μπράβο (83΄ Ζαϊρί), Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μοδέστο, Ρόμενταλ (71΄ Φετφατζίδης), Ιμπαγάσα, Πάντελιτς, Μιραλάς, Ριέρα (63΄ Χολέμπας).
ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Γκαρσία, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (85΄ Μπαλάφας), Κοντρέρας, Λίνο, Φωτάκης (82΄ Κουτσιανικούλης), Βιεϊρίνια, Ίβιτς (73΄ Μουσλίμοβιτς), Σνάουτσνερ, Τσουκαλάς.
Oι συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Μπράβο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Μοδέστο, Ιμπαγάσα, Ριέρα, Ρόμενταλ, Μιραλάς, Πάντελιτς.
Στον πάγκο: Πάρντο, Μανιάτης, Ζαϊρί, Φετφατζίδης, Χολέμπας, Γιάννης Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης.
ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Λίνο, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ, Τσουκαλάς, Πάμπλο Γκαρσία, Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης.
Στον πάγκο: Κρέσιτς, Μπαλάφας, Μουσλίμοβιτς, Κουτσιανικούλης, Πετρίσεβιτς, Σταφυλίδης, Σαβίνι.
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Τρύφωνας (Κέρκυρας), Μπαλτάς (Αχαΐας)
Γήπεδο: «Γεώργιος Καραϊσκάκης» 
'Εναρξη αγώνα
2' Μικρή διακοπή λόγω καπνογόνων.
5' Πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, όταν ο Ρόμενταλ έκλεψε την μπάλα από τον Λίνο, έβγαλε χαμηλή σέντρα από τα δεξιά στον Πάντελιτς, αλλά ο Χαλκιάς βγήκε έγκαιρα και ανάγκασε τον Σέρβο να σουτάρει έξω
7' Δέχτηκε αντικείμενο στο κεφάλι ο πρώτος βοηθός κ. Τρύφωνας. 
19' Επικίνδυνη αντεπίθεση για τον ΠΑΟΚ, με τον Φωτάκη όμως να έχει κακή επιλογή και να σουτάρει απελπιστικά άουτ
24' Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Μάκης Χάβος αποβάλλεται από τον διαιτητή
25' Μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, όταν η μπάλα στρώθηκε στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος σούταρε αλλά ο Μέλμπεργκ έβαλε την προβολή και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.
26' Διπλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Γκαρσία, η μπάλα βρίσκει το δοκάρι έπειτα και από την επέμβαση του Νικοπολίδη και εν συνεχεία ο Άλμπερτ Ριέρα έδιωξε σε κόρνερ.
31' Κίτρινη κάρτα ο Φωτάκης
32' Δοκάρι για τον Ολυμπιακό με τον Φρανσουά Μοδέστο! Ο Γάλλος σούταρε με το δεξί μετά από κεφαλιά πάσα του Τοροσίδη, αλλά η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι του Χαλκιά.

45' Κίτρινη κάρτα στον Χαλκιά
45'+2' ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό. Εκτέλεση φάουλ του Ιμπαγάσα από τα αριστερά, ο Μοδέστο έκανε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον Τσουκαλά και κατέληξε στα δίχτυα του Χαλκιά.
45'+3' Λήξη πρώτου μέρους.
'Εναρξη δεύτερου μέρους.
52' Κίτρινη κάρτα στον Τοροσίδη.
56' Πολύ καλό αριστερό σουτ από τον Ριέρα, απέκρουσε ο Χαλκιάς.
59' Σημαντική ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, όταν μετά από εξαιρετική προσπάθεια ο Ριέρα έδωσε την κατάλληλη στιγμή την πάσα στον Μιραλάς, εκείνος σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.
64’ Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Στη θέση του Ριέρα ο Χολέμπας.
67' Δεύτερο δοκάρι για τον Ολυμπιακό. Ο Ιμπαγάσα εκτελεί το φάουλ από τα αριστερά και ο Πάντελιτς με γυριστή κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Χαλκιά
72' Δεύτερη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Φετφατζίδης στη θέση του Ρόμενταλ
72' Σουτ του Φετφατζίδη από το ημικύκλιο της περιοχής, μπάλα πάει προς την εστία με τον Χαλκιά να επιστρέφει, όμως κτυπάει στον Τσιρίλο και βγαίνει πλάγια αριστερά
73' Κίτρινη κάρτα στον Κοντρέρα.

74' Κεφαλιά του Τοροσίδη από καλή θέση έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ιμπαγάσα από τα δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του Χαλκιά.
75' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Μουσλίμοβιτς στην θέση του Ίβιτς.
75' Κίτρινη κάρτα στον Βιεϊρίνια.
82' ΓΚΟΛ για τον ΠΑΟΚ, 1-1. Εκτέλεση φάουλ του Τσιρίλο λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ και στέλνει τη μπάλα μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, ο Βιειρίνια βγαίνει στην πλάτη της άμυνας κοντρολάρει υποδειγματικά και πλασάρει ιδανικά πριν την έξοδο του Νικοπολίδη
83' Ο Ζαϊρί στην θέση του Ραούλ Μπράβο.
86' Στην θέση του Σαλπιγγίδη μπαίνει ο Μπαλάφας.
87' Δύο απανωτά δοκάρια για τον Ολυμπιακό. Αρχικά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Χαλκιά μετά από σουτ του Ζαϊρί, ενώ στην επαναφορά ο Τοροσίδης, εξ επαφής, δεν κατάφερε να την στείλει στα δίχτυα "σημαδεύοντας" το αριστερό δοκάρι.
90'+3' Λήξη αγώνα
Κύπελλο ΟΠΑΠ: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1
 sportnooz

Δεν υπάρχουν σχόλια: