ΣΙΝΕ

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Εγινε 10 χρονών η ελληνική Wikipedia!!!


Η ελληνική κοινότητα της Wikipedia γιόρτασε τα δέκατα γενέθλια της δημοφιλούς διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας που συντάσσεται και χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η βασική διαπίστωση των ανθρώπων της Wikipedia ήταν η εγκυκλοπαίδεια να ανεβάσει ρυθμούς και να αναζητήσει νέους συντάκτες.
Η επέτειος γιορτάστηκε σε εκδήλωση που φιλοξένησε το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και στόχος της εκδήλωσης αλλά και σειράς δράσεων που έχουν προγραμματιστεί για το προσεχές μέλλον σε πανελλαδικό επίπεδο, είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και η εξοικείωση με την Βικιπαιδεία ώστε να εμπλουτιστεί και να αποτελέσει ένα χρήσιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο.
Σήμερα η Wikipedia μετράει περίπου 58.000 άρθρα, την ώρα που η ολλανδική έκδοση έχει ξεπεράσει πλέον τα 600.000 άρθρα.
Λίγα λόγια για τη Wikipedia

Η Wikipedia εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο στις 15 Ιανουαρίου του 2001. Εμπνευστής του εγχειρήματος ήταν ο αμερικανός επιχειρηματίας του Διαδικτύου Τζίμι Γουέιλς. Η διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια αναπτύχθηκε ταχύτατα χάρις στο ελεύθερο περιεχόμενό της και στη δυνατότητα που έχει κάθε χρήστης να εισάγει, να εμπλουτίζει ή και να διορθώνει περιεχόμενο. Σήμερα, τα αγγλικά άρθρα της Wikipedia ξεπερνούν τα 3,5 εκατομμύρια. Σε αριθμό άρθρων ακολουθούν τα γερμανικά, τα γαλλικά, τα ιταλικά, τα πολωνικά, τα ιαπωνικά, τα ισπανικά, τα πορτογαλικά, τα ολλανδικά και τα ρωσικά. Η ιστοσελίδα της Wikipedia είναι η πέμπτη σε επισκεψιμότητα παγκοσμίως. Στην Ελλάδα η ιστοσελίδα βρίσκεται στις δέκα πρώτες θέσεις. Οι μοναδικοί επισκέπτες φτάνουν πανελλαδικά το ένα εκατομμύριο τον μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: