ΣΙΝΕ

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ο Πολ το χταπόδι γίνεται... 1,80 μ.

Άγαλμα έχει γίνει ο Πώλ το χταπόδι – Τειρεσίας που προέβλεπε με ακρίβεια τα αποτελέσματα του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, το περασμένο καλοκαίρι. 
Ανδριάντα αποφάσισαν να του στήσουν στο ενυδρείο του Ομπερχάουζεν για να τον τιμήσουν μετά θάνατον. Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν την Πέμπτη και οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν το άγαλμα του Πωλ, ύψους 1,80 μέτρων, από το οποίο, όπως είπε η εκπρόσωπος του ενυδρείου θα προεξέχει μια μπάλα ποδοσφαίρου, στο κέντρο της οποίας, από μια σχισμή, θα διακρίνεται η επίχρυση υδρία που περιέχει τις στάχτες του χταποδιού.
Στο ενυδρείο αυτό πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της σύντομης ζωής του, δυόμιση χρόνια, ο Πωλ το χταπόδι. Τις προβλέψεις του χταποδιού μετέδωσαν στη διάρκεια του Μουντιάλ σχεδόν 600 τηλεοπτικά κανάλια απ' όλο τον κόσμο .
Οι Ισπανοί του έφτιαξαν ένα μπρούτζινο άγαλμα, η πόλη Καρμπαγίνιο τον ονόμασε επίτιμο δημότη της ενώ έγινε και τηλεοπτική διαφήμιση στην Ελλάδα.Το συμπαθές χταπόδι έχει αποκτήσει διάδοχο, τον Πώλ Τζούνιορ, όμως μέχρι τώρα δεν φαίνεται να διαθέτει τα χαρίσματα του.
Πηγή: star  

1 σχόλιο:

ANNA FLO είπε...

Τι άλλο θα δούμε;;; Τους τελείωσαν οι ήρωές τους για ανδριάντες;;; Να τους δώσουμε εμείς μερικούς!!!
Καλή μέρα